2022-04-12
喺ig見到foodie推,咁我就跟行完城門水塘再去石蔭食啦🤩因為行耐左,5點半左右去到諗住趕到堂食,見到有人喺入面食緊,但係店員已經話冇堂食😭😭 算啦本身都諗住打定輸數趕唔到要外賣😂 好多街坊都叫外賣,嗰日清明節,未到6點都等左至少15分鐘。路途遙遠,搭巴士轉地鐵再搭巴士返香港仔,返到去碗湯都暖嘅,不過我梗係煲返熱個湯啦😎啲雞絲簡直係海量,驚你食唔夠咁😂 岩哂我要蛋白質😂螺旋藻supplement就食得多,佢嘅真身真係第一次見!又係海量,不過男朋友話佢啲味搞到個湯底多左啲海草味😂 唔加螺旋藻個湯底好正👍👍👍菜肉雲吞大大隻,不過冇咩特別🤔豬紅唔會太淋又唔會太硬,冇腥味非常好👍而辣度真係比openrice啲評價呃哂,啲人話小小辣都好辣,完全唔辣囉🥺 早知一碗小辣+一碗小小辣,屋企食辣真係唔怕🥺唔係住嗰頭真係冇機會再食,城門水塘又唔會行多次,食完冇得再食真係好sad😭😭
啲雞絲簡直係海量,驚你食唔夠咁😂 岩哂我要蛋白質😂
菜肉雲吞大大隻,不過冇咩特別🤔
豬紅唔會太淋又唔會太硬,冇腥味非常好👍