2007-03-12 20 瀏覽
今日lunch3長征來這裡。聽聞話好好味,又要排隊。好啦,去試下。服務好差。配料選擇不多,魚蛋是炸的魚蛋。價錢亦不平。不過,係真係幾好味的。
服務好差。
配料選擇不多,魚蛋是炸的魚蛋。價錢亦不平。
不過,係真係幾好味的。

2006-12-21 22 瀏覽
這間小店是一家人開設的(姊妹一家),他們雖廣東話不靈光,但很友善親切,地方不大,裝修簡單,但是他們會把清洗後的碗筷認真地擦乾。所以在上的湯匙筷子很乾潔,沒水點的。其它店子那有閒情慢慢擦乾呢!可惜此店6:00pm 關門,沒晚市,只能放假才去品嚐。米線比其它店子彈牙,湯汁很膿很入味腩肉,豬腸,雞絲我的至愛雞絲很幼細,很有鹽雞味譚仔記出名的麻棘,但米線很"淋",這店的酸做得很出色,吃棘的也是夠棘,米線又爽又入味比荃灣出名的店更好味

可惜此店6:00pm 關門,沒晚市,只能放假才去品嚐。

米線比其它店子彈牙,湯汁很膿很入味
腩肉,豬腸,雞絲我的至愛
雞絲很幼細,很有鹽雞味

譚仔記出名的麻棘,但米線很"淋",
這店的酸做得很出色,吃棘的也是夠棘,米線又爽又入味
比荃灣出名的店更好味

2006-03-12 21 瀏覽
米線勁好味,是我吃過的最好味的一間,我次次都叫腩肉、豬大腸和雞翼,多酸走芽,連湯都喝光。我現在一星期起碼去兩次。

(非會員)
2005-12-30 19 瀏覽
呢度d 米線勁正我個人認為比譚仔個d好味d腩肉,炸醬,牛展,豬大腸一流個湯底唔錯,d酸菜好味正!!我同同d朋友同學經常去食但地方太細,lunch好多人所以要去食又想舒舒服服就要識"簡"時間
呢度d 米線勁正
我個人認為比譚仔個d好味
d腩肉,炸醬,牛展,豬大腸一流
個湯底唔錯,d酸菜好味
正!!
我同同d朋友同學經常去食
但地方太細,lunch好多人
所以要去食又想舒舒服服就要識"簡"時間
2005-06-21 15 瀏覽
呢間野我由中一食到中五畢業,到最近一年無o係附近返學都仲會得閒走去食。我覺得同荃灣雲貴川風味有得揮!真係好味!每次一食第一啖,就覺得好幸福!食曬成碗仲會飽死。我o係屋企食仲會連滴湯都飲埋。次次食唔曬隔一陣肚餓時都會諗返起碗米線…我每次去食都係食小鍋腩肉炸醬,外賣的話就會叫酸辣腩肉炸醬(小辣),堂食$24,外賣$25。d腩肉甜甜地,但係都有少少辣,好味!米線都煮得好,好味。炸醬都好多,好好味。牛(月展)都有試過,都係甜甜地。學生lunch去食會有豆漿送。如果lunch去食的話就會逼d,因為好多學生/附近返工的人會去食,同埋o個度又唔多台,有5張定唔知6張台,一張台坐6個人。同埋好多人叫外賣架。等lunch過左去食就舒適好多~o個度d 人都好友善架~^^"雖然如樓上所講,講廣東話唔太正,但都溝通到,講到笑架!住得遠都要去試o下!

d腩肉甜甜地,但係都有少少辣,好味!
米線都煮得好,好味。
炸醬都好多,好好味。
牛(月展)都有試過,都係甜甜地。

學生lunch去食會有豆漿送。

住得遠都要去試o下!
(非會員)
2004-08-29 30 瀏覽
:係街頭已經聞到陣陣酸辣味,每次都比佢陣吸引我去食:d酸菜勁香勁好味,如果吃得酸,就同佢講加酸(免費 既):辣分大,小辣多d,小.唔食得辣就叫小鍋,唔好勉強:d米線好彈,食得落可叫多米(都係免費),不過未加 大都已經好夠食,所以唔好貪心:d野飲好小選擇,得可樂,225ml菊花/檸檬茶同 豆漿,好多時仲唔夠凍,最好買定d野飲:11.30am- 2.30pm時間去多人到爆,因為間舖頭 極細,想lunch堂食就要早d去:其實我去過好多地方食米線,但就算d米線湯底幾味, 但lei間既味道都係最好,好sharp !:特別推介-- 腩肉小鍋(/酸辣)米線 因為d腩肉勁好味,不過有d辣,如果dd辣都食唔到 就要諗清楚勒:d服務態度一般,講野有鄉下口音:緊記食辣既一定要買野飲同埋帶備大量紙巾
:係街頭已經聞到陣陣酸辣味,每次都比佢陣吸引我去食
:d酸菜勁香勁好味,如果吃得酸,就同佢講加酸(免費 既)
:辣分大,小辣多d,小.唔食得辣就叫小鍋,唔好勉強
:特別推介-- 腩肉小鍋(/酸辣)米線
:d服務態度一般,講野有鄉下口音
:緊記食辣既一定要買野飲同埋帶備大量紙巾