2020-08-30 467 瀏覽
從銅鑼灣雞冀山買了三款雞翼及雞翼尖作下午茶,真不錯!避風塘香蒜雞翼:辣味香口,蒜香味濃,雞翼脆口。黑糖珍珠瑜雞翼:第一次吃珍珠雞翼感覺很特別,珍珠口感彈牙,甜甜的,配搭雞翼真不錯。鼠尾草鹹蛋雞翼:鹹蛋味濃郁,是我最喜歡一種味道,就好像吃鹹蛋黃金蝦似的。避風塘蒜香雞翼尖:這個辣道比雞翼更辣,夠哂惹味,雞翼尖愛好者必選。
從銅鑼灣雞冀山買了三款雞翼及雞翼尖作下午茶,真不錯!

避風塘香蒜雞翼:辣味香口,蒜香味濃,雞翼脆口。
黑糖珍珠瑜雞翼

鼠尾草鹹蛋雞翼

港式避風塘蒜香雞翼
黑糖珍珠瑜雞翼
鼠尾草鹹蛋雞翼
港式避風塘蒜香雞翼
2020-08-26 321 瀏覽
由那次同事買回來給大家品嚐鹹蛋黃雞翼後,從此以後有一種不能自拔嘅味道,很想天天都可以有這口福。今天終於買到你回來啦!試了兩種口味:鼠尾鹹蛋黃哥十港式避風塘蒜香🧄,打開包裝,香噴噴熱辣辣的香味飄進鼻孔。很滿足感!!
鼠尾鹹蛋哥。港式避風塘蒜香
2020-08-16
20 分鐘 (外賣自取)
生日
用餐優惠
優惠券
鼠尾鹹蛋哥。港式避風塘蒜香
  • 港式避風塘蒜香
2020-08-19 256 瀏覽
叫了兩份$45共十二隻雞翼,黑松露香蒜雞翼唔太入味,但都叫食得落。問題出自檸茶味雞翼,裡面是生的,一片血淋淋。現在非常擔心ing未發現標血水前食咗果兩啖,可能會引致食物中毒。疫情前已買過兩次,覺得份量足,味道唔錯,員工態度認真用心,每次路過就會買黎加餸。由於現在仍然WFH, 今次係專登走去買,候單客人有兩三個左右,手機落單需時約廿分鐘,實際攞到手則要半小時,時間比以前長左,但感覺員工態度並沒有上次用心和認真,有d 求其。

2020-08-19
2020-07-14 348 瀏覽
見到咁多款雞翼就好想試曬佢!!🤩🤩🤩即叫即整,雞翼皮脆肉滑、多汁,一食就停唔到口😋😋😋以下少少分享希望幫到有選擇困難嘅人😌主要推介:1. 文青風玫瑰雞翼🌹玫瑰加蜜糖,陣陣清香,甜甜蜜蜜,我的最愛💕💕有一片片玫瑰花瓣,靚,啱曬女仔影相☺️2. 鼠尾草鹹蛋黃哥咸蛋黃醬濃郁,有咸蛋黃流沙,少少油膩,屬重口味,但係好食嘅😌😌3. 港呢D友情萬歲檸茶充滿香港特色!幾特別,有紅茶嘅苦澀味,真檸茶味🤣再加片檸檬裝飾,又係時候相機食先4. 港式避風塘蒜香蒜香味濃,香口惹味,偏辣🌶5. 黑松露蒜香香濃黑松露味,一打開盒就聞到,加埋紫菜碎都唔錯👍🏻6. 西檸香酸甜雞翼🍋唔係好特別,淡淡檸檬香,但冇檸茶咁甜咁濃,適合鍾意酸酸甜甜又唔想食咁濃味嘅人😌7. 味噌新麴農夫雞翼冇咁突出,但想食味噌味都可以試下,不錯😊8. 原味脆香雞翼唔太特別,食雞翼山就食其他味啦😃
見到咁多款雞翼就好想試曬佢!!🤩🤩🤩
即叫即整,雞翼皮脆肉滑、多汁,一食就停唔到口😋😋😋

以下少少分享希望幫到有選擇困難嘅人😌

主要推介:
1. 文青風玫瑰雞翼🌹
玫瑰加蜜糖,陣陣清香,甜甜蜜蜜,我的最愛💕💕
有一片片玫瑰花瓣,靚,啱曬女仔影相☺️

2. 鼠尾草鹹蛋黃哥

3. 港呢D友情萬歲檸茶

4. 港式避風塘蒜香
蒜香味濃,香口惹味,偏辣🌶

5. 黑松露蒜香
香濃黑松露味,一打開盒就聞到,加埋紫菜碎都唔錯👍🏻

6. 西檸香酸甜雞翼🍋

7. 味噌新麴農夫雞翼
冇咁突出,但想食味噌味都可以試下,不錯😊

8. 原味脆香雞翼
唔太特別,食雞翼山就食其他味啦😃
文青風玫瑰、味噌新麴
港式避風塘蒜香
  • 文青風玫瑰
  • 黑松露蒜香武士
2020-05-24 373 瀏覽
【雞翼山】.幾個星期之前試過雞翼山新出嘅其中2個套餐,今次就試下「令和味噌野菌雞翼pizza」!雞翼pizza我真係第一次試,感覺好特別!.Pizza上面總共有3隻味噌味嘅雞翼,食落脆卜卜,好香味噌味!Pizza上面仲加左野菌同埋瓜,就算食晒成個都唔會覺得好油膩同熱氣!Pizza雖然唔大,一個女仔當午餐食岩岩好❤️.▪️令和味噌野菌雞翼pizza💰價錢:HKD$58💯評分:8/10.📍銅鑼灣謝斐道520號
【雞翼山】
▪️令和味噌野菌雞翼pizza
💯評分:8/10
📍銅鑼灣謝斐道520號
2020-05-21
2020-05-19 375 瀏覽
最近在klook上買了優惠券,用了一個比較便宜的價錢換購任何一款的雞翼。之前一直都想試下雞翼山,因為他好像比較有名,而且聽朋友說味道真的不錯,但價格有點高,所以一直沒機會試到,這次優惠剛好給了一個機會!雞翼山非常近地鐵站,在銅鑼灣站的d1出口再走5分鐘就到了,交通也很方便,附近也有很多小吃店,可以再買其他小吃!這次就選了味噌新麴農夫雞翼,因為可以換購任何一款,其他款式也都只有4隻,而這款可以多1隻,那作為貪心的我肯定是選5隻了!。雞翼是即叫即弄的,所以要等約十分鐘,然後會用紙兜送上,在旁邊有小桌,可以馬上吃用。雞翼外脆內軟,還有肉汁,醬汁咸咸甜甜的,當刻如果有碗飯就好了(笑)。總結來就,雞翼不錯,就是價錢有點小貴
總結來就,雞翼不錯,就是價錢有點小貴

2020-01-22
10 分鐘 (外賣自取)
2020-05-09 275 瀏覽
雞翼係我其中鍾意食嘅食物之一, 但係諗都冇諗過,雞翼可以有咁多選擇咁多味道畀你揀, 雞翼山裏面啲雞翼產品真係令人眼花繚亂, 林羅滿目嘅 menu, 我都係揀咗 最地道嘅西檸雞
2020-04-30 234 瀏覽
【雞翼山】.作為超級雞翼控,最近發現左原本只賣雞翼嘅雞翼山出左午餐!佢總共推出左4個餐,今次就試左其中2個。.滑蛋雞翼親子丼嘅滑蛋超級滑,配上脆卜卜原味雞翼,簡直一流!鹹蛋黃哥羅勒雞翼意粉夠晒邪惡,鹹蛋黃味嘅雞翼配鹹蛋黃味嘅意粉,正!隨餐送嘅沙律亦都唔係普通嘅沙律,佢上面落左少少麥皮,好健康!.▪️滑蛋雞翼親子丼💰價錢:HKD$58💯評分:8/10.▪️鹹蛋黃哥羅勒雞翼意粉💰價錢:HKD$58💯評分:7/10.📍銅鑼灣謝斐道520號
【雞翼山】
2020-04-29
滑蛋雞翼親子丼
鹹蛋黃哥羅勒雞翼意粉
2020-04-30 230 瀏覽
火焰花醬麻香傷心雞翼 $38/4隻.食飽飯食完d超甜既野甜到頂唔緊 咁岩行過就叫左份😅諗住得4隻 點知又送多隻 又抵左!.即叫即炸 大約等左10分鐘度 都幾多人幫襯 可能好多人都諗住外賣加餸.本身以為好辣 但入口就覺得之前食過個隻避風塘辣d同惹味d 感覺上係普通既麻香雞翼 食完就唔會傷心既 因為都唔辣 好彩既係唔會炸到太乾身 熱辣辣新鮮炸起感覺係好食d既...雞翼山 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道520號渣菲大廈地舖
火焰花醬麻香傷心雞翼 $38/4隻
外賣加餸
雞翼山 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道520號渣菲大廈地舖
每次食燒味飯,我都好期望師傅係軌雞翼比我,一隻雞有唔同部分,我就最鍾意當中最嫩滑嘅雞髀雞翼位!近年,好多餐廳都有雞翼放題,不過,質素都一般唔太好食,之前都介紹過其中一間餐廳嘅雞翼放題,質素一般。今次揾到呢間小食店叫雞翼山,專門只賣雞翼,除咗銅鑼灣,喺紅磡、旺角等等都開咗分店,真係估唔到賣雞翼都可以做到咁多分店,而且,質素口味都高質,呢間係我真心推薦!雞翼一共有九款口味提供選擇,以四種套餐方面提供選擇。1. $38,4件雞,加飲品$562. $48,6件雞,加飲品$663. $118,12件雞,及一杯飲品4. $128,16件雞,及兩杯飲品第一、二款套餐,只可以選一款味道,而另外兩個套餐,分別可以揀兩、三款口味。雞翼會先炸後上醬汁,咁樣可以保留香脆嘅口感,又食到醬汁味道,今次我就揀咗文青風玫瑰、檸香山葵蟹籽。文青風玫瑰 (7/10)玫瑰花加蜜糖嘅味道,玫瑰花香得黎又有清新嘅味道,蜜糖清甜而不膩,感覺好fresh!檸香山葵蟹籽 (7/10)即係芥末蜜糖味,芥末味偏重,仲有淡淡嘅檸檬香,食得岀仲有微微嘅蛋黃醬味,再加埋脆卜卜嘅蟹籽,都幾得意。至於飲品方面,就點咗杯金銀花蜜糖,食完煎炸野,清熱

雞翼一共有九款口味提供選擇,以四種套餐方面提供選擇。

1. $38,4件雞,加飲品$56
2. $48,6件雞,加飲品$66
3. $118,12件雞,及一杯飲品
4. $128,16件雞,及兩杯飲品

十二件雞翼及雞髀套餐

文青風玫瑰 (7/10)
文青風玫瑰

檸香山葵蟹籽 (7/10)
檸香山葵蟹籽

至於飲品方面,就點咗杯金銀花蜜糖,食完煎炸野,清熱解毒就啱曬啦。店舖無座位提供,只設有立食區,不過,以立食店黎講,都算幾乾淨,個人就幾鍾意大大片雲石牆,感覺非常優雅。而店員有講有笑,都幾nice,雖然價錢唔算平,但每一方面都有讚無彈!

十二件雞翼及雞髀套餐
文青風玫瑰
檸香山葵蟹籽
2020-04-07 201 瀏覽
之前都食過幾次 雞翼山,覺得整得都唔錯👍🏻 由於有啲人可能同我一樣有選擇困難症,所以唔知揀邊隻味既可以試左佢地既招牌 文青風玫瑰雞翼,甜甜地又有淡淡既玫瑰味👍🏻👍🏻今次介既係新出既其中兩隻味,有興趣既可以試曬咁多隻味,試完再介紹番我邊隻特別啲,又好味啲😬
火焰花醬麻香傷心雞翼/橘柚片片白雪雞翼
2020-04-01
其他
火焰花醬麻香傷心雞翼/橘柚片片白雪雞翼
  • 文青風玫瑰雞翼
2020-03-19 1417 瀏覽
每次經過呢間雞翼山,我都想食好耐🤤得一條友又食得唔夠開心😂今日終於比我拉到多條友陪我一齊癲😎🔹$118/12隻+飲品1杯(可選3款口味雞翼)🔸橘柚片片白雪雞翼:食到微酸嘅柚子香味😍再加埋醬汁係有柚子蜜做底,真係夠晒開胃😋而所謂嘅白雪,其實係白糖反沙,不過就真係小到好似無咁😑味道係唔錯嘅❗️不過賣相扣左分😪好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗🔸鼠尾草咸蛋黃哥:難怪係人氣必食‼️真係好好食呀🤩咸蛋黃醬勁香濃,食落啱啱好👍🏻又唔會過咸🤤極力推薦呢隻味❗️食完真係返唔到轉頭🤪好味指數:🌕🌕🌕🌕🌕🔸港式避風塘蒜香:避風塘真係夠晒港式味道😎呢個味道同我係大排檔食嘅避風塘真係有得fright 👍🏻蒜香味濃,辣度又啱啱好☺️超惹味👍🏻唔太食得辣嘅都可以試下😉好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗🔸柳橙冰綠茶:大家都係食返雞翼啦🤣除左普通橙汁味,我地都飲唔到綠茶味😂完全無特別🙄好味指數:🌕🌕🌑🌑🌑整體雞翼係唔錯👍🏻仲要係即叫即炸,入口香脆🤩不過飲品就普通啦,大家期望就唔好咁高😪都係食雞翼啦‼️

🔹$118/12隻+飲品1杯(可選3款口味雞翼)

🔸橘柚片片白雪雞翼:

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗

🔸柳橙冰綠茶:
好味指數:🌕🌕🌑🌑🌑

2020-03-18
8 分鐘 (外賣自取)
下午茶
  • 港式避風塘蒜香
2020-03-08 199 瀏覽
加餸好選擇!Lunch 食嚟食去自己帶嘅飯盒真係好dry,咁啱附近有好嘢食,緊係唔好放過啦!🤣🤣起碼滿足吓眼球同胃先啦!原來都幾多人排隊幫襯㗎,而製作都需要啲時間。分別叫咗兩隻口味😋鼠尾草鹹蛋黃哥好脆好脆嘅雞皮~面頭嘅鹹蛋黃醬我自己就覺得鹹咗少少,但整體嚟講幾特別幾惹味嘅!文青風玫瑰🌹講白啲,係上面有玫瑰花瓣嘅蜜糖雞翼食落唔太重玫瑰味,係陣陣蜜糖味,加上佢整得好香跪,所以都係唔錯相比起鹹蛋黃醬雞翼,我鍾意呢個多啲
起碼滿足吓眼球同胃先啦!
原來都幾多人排隊幫襯㗎,而製作都需要啲時間。

分別叫咗兩隻口味😋

文青風玫瑰🌹
講白啲,係上面有玫瑰花瓣嘅蜜糖雞翼
相比起鹹蛋黃醬雞翼,我鍾意呢個多啲
Seems comment were not bad overall, so we ordered few types of chicken wings for party use. ( see the menu below )However, when the delivery arrived, all of us were surprised to know that there’s NO SIGN to distinguish each flavour of wings. They were all put in two boxes. Neither stickers nor any written notes to tell any info. about the meal.Inappropriate service (lazy) but tasty enough as snacks. For me they were all in the same kind of taste even I ordered 7 kinds in total anyway. 😂

外賣送餐
下午茶
2020-01-19 185 瀏覽
我相信個個同我一樣,都好鐘意食雞翼!應該都無人唔鐘意😂!雞翼除左去快餐店食之外,最近仲可以當街頭美食添!呢排個個都去試雞翼山,好似幾好食😋咁,於是我琴日都去試一試!先講下價錢先,$38有4隻,$48有6隻,都要成$8-10一隻,其實價錢比連鎖快餐店貴,但要睇埋味道先。雞翼全部都係即叫即製,所以好新鮮,好脆口。味道我就揀左呢款鹹蛋味,入面有好少少香草味同好濃鹹蛋味,配埋新鮮炸好既雞翼係好夾,鹹蛋味加上香脆外皮,真好好食😋! 而雞翼本身即好多肉汁又厚肉,唔似係平時凍肉舖既雞翼,所以食落真好吸引。我食果幾隻唔會突然D骨斷開,因為對食雞翼嚟講真好無癮😂!有冇人同我一樣,鐘意咬埋D軟骨?D軟骨都ok,無帶住碎骨,所以D雞翼就唔係cheap貨嚟。係就係好好食😋!但我都要講返一句,真好油膩😅。鹹蛋黃固然油膩,而我又見店員係用牛油起鑊,雞翼又脆又多肉汁,唔多唔少都會有點油膩,我食完呢4隻都好似飽哂😅!我覺得呢間係好食😋,但建議叫6隻或以上就比較抵!同埋唔建議一個人掃街食😅,因為一個人食4隻同味道有點滯同膩,建議同朋友share!