2020-03-19 916 瀏覽
每次經過呢間雞翼山,我都想食好耐🤤得一條友又食得唔夠開心😂今日終於比我拉到多條友陪我一齊癲😎🔹$118/12隻+飲品1杯(可選3款口味雞翼)🔸橘柚片片白雪雞翼:食到微酸嘅柚子香味😍再加埋醬汁係有柚子蜜做底,真係夠晒開胃😋而所謂嘅白雪,其實係白糖反沙,不過就真係小到好似無咁😑味道係唔錯嘅❗️不過賣相扣左分😪好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗🔸鼠尾草咸蛋黃哥:難怪係人氣必食‼️真係好好食呀🤩咸蛋黃醬勁香濃,食落啱啱好👍🏻又唔會過咸🤤極力推薦呢隻味❗️食完真係返唔到轉頭🤪好味指數:🌕🌕🌕🌕🌕🔸港式避風塘蒜香:避風塘真係夠晒港式味道😎呢個味道同我係大排檔食嘅避風塘真係有得fright 👍🏻蒜香味濃,辣度又啱啱好☺️超惹味👍🏻唔太食得辣嘅都可以試下😉好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗🔸柳橙冰綠茶:大家都係食返雞翼啦🤣除左普通橙汁味,我地都飲唔到綠茶味😂完全無特別🙄好味指數:🌕🌕🌑🌑🌑整體雞翼係唔錯👍🏻仲要係即叫即炸,入口香脆🤩不過飲品就普通啦,大家期望就唔好咁高😪都係食雞翼啦‼️

🔹$118/12隻+飲品1杯(可選3款口味雞翼)

🔸橘柚片片白雪雞翼:

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗

🔸柳橙冰綠茶:
好味指數:🌕🌕🌑🌑🌑

2020-03-18
8 分鐘 (外賣自取)
  • 鼠尾草鹹蛋黃哥
  • 港式避風塘蒜香
2020-05-24 165 瀏覽
【雞翼山】.幾個星期之前試過雞翼山新出嘅其中2個套餐,今次就試下「令和味噌野菌雞翼pizza」!雞翼pizza我真係第一次試,感覺好特別!.Pizza上面總共有3隻味噌味嘅雞翼,食落脆卜卜,好香味噌味!Pizza上面仲加左野菌同埋瓜,就算食晒成個都唔會覺得好油膩同熱氣!Pizza雖然唔大,一個女仔當午餐食岩岩好❤️.▪️令和味噌野菌雞翼pizza💰價錢:HKD$58💯評分:8/10.📍銅鑼灣謝斐道520號
【雞翼山】
▪️令和味噌野菌雞翼pizza
💯評分:8/10
📍銅鑼灣謝斐道520號
2020-05-21
2020-05-19 172 瀏覽
最近在klook上買了優惠券,用了一個比較便宜的價錢換購任何一款的雞翼。之前一直都想試下雞翼山,因為他好像比較有名,而且聽朋友說味道真的不錯,但價格有點高,所以一直沒機會試到,這次優惠剛好給了一個機會!雞翼山非常近地鐵站,在銅鑼灣站的d1出口再走5分鐘就到了,交通也很方便,附近也有很多小吃店,可以再買其他小吃!這次就選了味噌新麴農夫雞翼,因為可以換購任何一款,其他款式也都只有4隻,而這款可以多1隻,那作為貪心的我肯定是選5隻了!。雞翼是即叫即弄的,所以要等約十分鐘,然後會用紙兜送上,在旁邊有小桌,可以馬上吃用。雞翼外脆內軟,還有肉汁,醬汁咸咸甜甜的,當刻如果有碗飯就好了(笑)。總結來就,雞翼不錯,就是價錢有點小貴
總結來就,雞翼不錯,就是價錢有點小貴

2020-01-22
10 分鐘 (外賣自取)
2020-05-09 155 瀏覽
雞翼係我其中鍾意食嘅食物之一, 但係諗都冇諗過,雞翼可以有咁多選擇咁多味道畀你揀, 雞翼山裏面啲雞翼產品真係令人眼花繚亂, 林羅滿目嘅 menu, 我都係揀咗 最地道嘅西檸雞
2020-04-30 131 瀏覽
【雞翼山】.作為超級雞翼控,最近發現左原本只賣雞翼嘅雞翼山出左午餐!佢總共推出左4個餐,今次就試左其中2個。.滑蛋雞翼親子丼嘅滑蛋超級滑,配上脆卜卜原味雞翼,簡直一流!鹹蛋黃哥羅勒雞翼意粉夠晒邪惡,鹹蛋黃味嘅雞翼配鹹蛋黃味嘅意粉,正!隨餐送嘅沙律亦都唔係普通嘅沙律,佢上面落左少少麥皮,好健康!.▪️滑蛋雞翼親子丼💰價錢:HKD$58💯評分:8/10.▪️鹹蛋黃哥羅勒雞翼意粉💰價錢:HKD$58💯評分:7/10.📍銅鑼灣謝斐道520號
【雞翼山】
2020-04-29
滑蛋雞翼親子丼
鹹蛋黃哥羅勒雞翼意粉
2020-04-30 143 瀏覽
火焰花醬麻香傷心雞翼 $38/4隻.食飽飯食完d超甜既野甜到頂唔緊 咁岩行過就叫左份😅諗住得4隻 點知又送多隻 又抵左!.即叫即炸 大約等左10分鐘度 都幾多人幫襯 可能好多人都諗住外賣加餸.本身以為好辣 但入口就覺得之前食過個隻避風塘辣d同惹味d 感覺上係普通既麻香雞翼 食完就唔會傷心既 因為都唔辣 好彩既係唔會炸到太乾身 熱辣辣新鮮炸起感覺係好食d既...雞翼山 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道520號渣菲大廈地舖
火焰花醬麻香傷心雞翼 $38/4隻
外賣加餸
雞翼山 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道520號渣菲大廈地舖
每次食燒味飯,我都好期望師傅係軌雞翼比我,一隻雞有唔同部分,我就最鍾意當中最嫩滑嘅雞髀雞翼位!近年,好多餐廳都有雞翼放題,不過,質素都一般唔太好食,之前都介紹過其中一間餐廳嘅雞翼放題,質素一般。今次揾到呢間小食店叫雞翼山,專門只賣雞翼,除咗銅鑼灣,喺紅磡、旺角等等都開咗分店,真係估唔到賣雞翼都可以做到咁多分店,而且,質素口味都高質,呢間係我真心推薦!雞翼一共有九款口味提供選擇,以四種套餐方面提供選擇。1. $38,4件雞,加飲品$562. $48,6件雞,加飲品$663. $118,12件雞,及一杯飲品4. $128,16件雞,及兩杯飲品第一、二款套餐,只可以選一款味道,而另外兩個套餐,分別可以揀兩、三款口味。雞翼會先炸後上醬汁,咁樣可以保留香脆嘅口感,又食到醬汁味道,今次我就揀咗文青風玫瑰、檸香山葵蟹籽。文青風玫瑰 (7/10)玫瑰花加蜜糖嘅味道,玫瑰花香得黎又有清新嘅味道,蜜糖清甜而不膩,感覺好fresh!檸香山葵蟹籽 (7/10)即係芥末蜜糖味,芥末味偏重,仲有淡淡嘅檸檬香,食得岀仲有微微嘅蛋黃醬味,再加埋脆卜卜嘅蟹籽,都幾得意。至於飲品方面,就點咗杯金銀花蜜糖,食完煎炸野,清熱

雞翼一共有九款口味提供選擇,以四種套餐方面提供選擇。

1. $38,4件雞,加飲品$56
2. $48,6件雞,加飲品$66
3. $118,12件雞,及一杯飲品
4. $128,16件雞,及兩杯飲品

十二件雞翼及雞髀套餐

文青風玫瑰 (7/10)
文青風玫瑰

檸香山葵蟹籽 (7/10)
檸香山葵蟹籽

至於飲品方面,就點咗杯金銀花蜜糖,食完煎炸野,清熱解毒就啱曬啦。店舖無座位提供,只設有立食區,不過,以立食店黎講,都算幾乾淨,個人就幾鍾意大大片雲石牆,感覺非常優雅。而店員有講有笑,都幾nice,雖然價錢唔算平,但每一方面都有讚無彈!

十二件雞翼及雞髀套餐
文青風玫瑰
檸香山葵蟹籽
2020-04-07 136 瀏覽
之前都食過幾次 雞翼山,覺得整得都唔錯👍🏻 由於有啲人可能同我一樣有選擇困難症,所以唔知揀邊隻味既可以試左佢地既招牌 文青風玫瑰雞翼,甜甜地又有淡淡既玫瑰味👍🏻👍🏻今次介既係新出既其中兩隻味,有興趣既可以試曬咁多隻味,試完再介紹番我邊隻特別啲,又好味啲😬
火焰花醬麻香傷心雞翼/橘柚片片白雪雞翼
2020-04-01
其他
火焰花醬麻香傷心雞翼/橘柚片片白雪雞翼
  • 文青風玫瑰雞翼
2020-03-08 163 瀏覽
加餸好選擇!Lunch 食嚟食去自己帶嘅飯盒真係好dry,咁啱附近有好嘢食,緊係唔好放過啦!🤣🤣起碼滿足吓眼球同胃先啦!原來都幾多人排隊幫襯㗎,而製作都需要啲時間。分別叫咗兩隻口味😋鼠尾草鹹蛋黃哥好脆好脆嘅雞皮~面頭嘅鹹蛋黃醬我自己就覺得鹹咗少少,但整體嚟講幾特別幾惹味嘅!文青風玫瑰🌹講白啲,係上面有玫瑰花瓣嘅蜜糖雞翼食落唔太重玫瑰味,係陣陣蜜糖味,加上佢整得好香跪,所以都係唔錯相比起鹹蛋黃醬雞翼,我鍾意呢個多啲
起碼滿足吓眼球同胃先啦!
原來都幾多人排隊幫襯㗎,而製作都需要啲時間。

分別叫咗兩隻口味😋

文青風玫瑰🌹
講白啲,係上面有玫瑰花瓣嘅蜜糖雞翼
相比起鹹蛋黃醬雞翼,我鍾意呢個多啲
Seems comment were not bad overall, so we ordered few types of chicken wings for party use. ( see the menu below )However, when the delivery arrived, all of us were surprised to know that there’s NO SIGN to distinguish each flavour of wings. They were all put in two boxes. Neither stickers nor any written notes to tell any info. about the meal.Inappropriate service (lazy) but tasty enough as snacks. For me they were all in the same kind of taste even I ordered 7 kinds in total anyway. 😂

外賣送餐
2020-01-19 125 瀏覽
我相信個個同我一樣,都好鐘意食雞翼!應該都無人唔鐘意😂!雞翼除左去快餐店食之外,最近仲可以當街頭美食添!呢排個個都去試雞翼山,好似幾好食😋咁,於是我琴日都去試一試!先講下價錢先,$38有4隻,$48有6隻,都要成$8-10一隻,其實價錢比連鎖快餐店貴,但要睇埋味道先。雞翼全部都係即叫即製,所以好新鮮,好脆口。味道我就揀左呢款鹹蛋味,入面有好少少香草味同好濃鹹蛋味,配埋新鮮炸好既雞翼係好夾,鹹蛋味加上香脆外皮,真好好食😋! 而雞翼本身即好多肉汁又厚肉,唔似係平時凍肉舖既雞翼,所以食落真好吸引。我食果幾隻唔會突然D骨斷開,因為對食雞翼嚟講真好無癮😂!有冇人同我一樣,鐘意咬埋D軟骨?D軟骨都ok,無帶住碎骨,所以D雞翼就唔係cheap貨嚟。係就係好好食😋!但我都要講返一句,真好油膩😅。鹹蛋黃固然油膩,而我又見店員係用牛油起鑊,雞翼又脆又多肉汁,唔多唔少都會有點油膩,我食完呢4隻都好似飽哂😅!我覺得呢間係好食😋,但建議叫6隻或以上就比較抵!同埋唔建議一個人掃街食😅,因為一個人食4隻同味道有點滯同膩,建議同朋友share!

2019-12-28 114 瀏覽
聖誕節梗係要同朋友仔去party room玩啦玩下玩下當然會肚仔肚, 但叫飯盒又唔係咁易share...所以就落樓買雞翼山雞翼嘅味道都幾多, 但唔知係唔係做緊promotion, 好多味道都一早售罄因為當日買雞翼山嘅人有啲多, 我地大概等左20分鐘<16件雞+飲品2杯><文青風玫瑰(上)及港式避風塘蒜香(下)>文青風玫瑰雞翼外圍包滿蜜糖, 上高加左玫瑰, 食落清香有層次 港式避風塘蒜香口味味道偏重, 炸香蒜落得一啲都唔手軟, 但味道偏辣<番石榴香妃綠茶>番石榴香妃綠茶味道偏淡, 但飲得出有淡淡番石榴味 食完濃味嘅雞翼之後再飲返啖, 特別解渴<柳橙冰綠茶>柳橙冰綠茶就啖啖橙汁味, 味道比番石榴綠茶甜返少少, 幾開胃
聖誕節梗係要同朋友仔去party room玩啦

因為當日買雞翼山嘅人有啲多, 我地大概等左20分鐘

<16件雞+飲品2杯>
<文青風玫瑰(上)及港式避風塘蒜香(下)>

<番石榴香妃綠茶>
番石榴香妃綠茶味道偏淡, 但飲得出有淡淡番石榴味
食完濃味嘅雞翼之後再飲返啖, 特別解渴

<柳橙冰綠茶>
2019-12-24 91 瀏覽
【鹹蛋黃雞翼🐓】HKD48/6隻.呢間雞翼山開左一段時間㗎啦,我哋都食過幾次,一直都未同大家介紹🤪 雞翼專門店,有9款不同味道,分別有玫瑰、鹹檸七、黑松露蒜香、避風塘蒜香、熱情果紅棗、韓式蟹皇蟹籽、菠蘿啤酒麥香、檸檬,仲有圖中嘅鹹蛋黃味!即叫即整,需要等10至15分鐘㗎⏰ 我哋試過其中3款,覺得鹹蛋黃係最好食😋 鹹蛋黃醬好足料,質感好creamy🤤 每一啖都食到醬汁,好滿足☺️ 真係幾好食㗎,會再encore🤩
【鹹蛋黃雞翼🐓】HKD48/6隻

2019-12-20 68 瀏覽
記得有次坐車聞到好香一直搵香嘅源頭原來一直都係旁邊係雞翼山嘅味道啊點解外賣都可以咁香終於到我食到啦一去到好多人佢有好多口味嘅雞翼心大心細揀邊種最後我決定試咗玫瑰雞翼先佢有玫瑰味又有蜜糖嘅甜味對我來講梗係very good 雞翼專門店唔同口味嘅雞翼啱晒我呢啲鍾意食雞翼嘅人
記得有次坐車聞到好香

啱晒我呢啲鍾意食雞翼嘅人

2019-11-29
  • 文青風玫瑰
2019-12-03 112 瀏覽
銅鑼灣雞翼山雞翼山食過2次, 約一年前的紅磡本店, 及今次的銅鑼灣店, 兩次都係外賣.第一次經openrice落單俾錢買外賣, 首次MasterCard下單折扣$30, 頓時覺得賺到了.叫了一set 12件/3款味/一杯飲品/$118, 全選了從未食過的口味-港式避風塘, 鹹蛋黃哥及韓式蟹皇蟹籽oppa, 混合要雞翼雞鎚.由於係外賣, 約10分鐘車程上已經聞到鹹蛋香飄飄, 食慾旺盛. 回家打開外賣盒第一件要吞噬 鹹蛋黃哥解口腹之慾. 可惜是失望的, 或者係與我一路以來期望的有所不同. 個鹹蛋汁太濕了.我的認知係黃金蝦或者黃金苦瓜咁, 個鹹蛋sauce係要起沙的, 呢個汁完全無"沙"的感覺,係唔係買啲鹹蛋唔靚搞成咁?另外,可能加了太多水, 鹹蛋味不夠鹹...應該話唔夠味. 韓式蟹籽除了表面鋪滿蟹籽蟹肉外無甚特別, 我覺得以前食過的 “芥辣蟹籽” 味 (正確名稱不記得) 仲好食. 港式避風塘就扳回一城, 顯示出雞翼山應有水準. 個辣度餘韻強,比想像中辣.飲品無比到少冰...
銅鑼灣雞翼山

飲品無比到少冰...