2006-05-08 11 瀏覽
呢間老牌餐廳真係好正,樣樣都好好味。1) 紅酒焗牛尾飯:牛尾好稔,紅酒汁好香,同牛尾好夾,用黎撈飯一流。2) 咖哩牛脷飯:牛脷好稔,好入味,咖哩唔辣,好香。3) 菠蘿大蝦焗飯:好大碟,d蝦好大隻,個飯焗到燶燶地,好香,好好味。4) 扒有骨西冷:塊牛扒好大塊,隻碟都差d唔夠擺,雖然不能同d大扒房比,但都算唔錯。5) 炸雞翼:絕對超值,三十幾蚊有六隻雞全翼,真係抵到爛。6) 羅宋湯:好濃味,足料,唔太酸,正。特別推介:愛爾蘭咖啡愛爾蘭威士忌+ 咖啡由經理推架餐車出黎,即場o係你面前煮,經理先用火燒下隻杯,加入威士忌再燒到d酒著火,等d酒香揮發出黎,再加入咖啡,最後加入打好嘅忌廉,一杯香滑嘅愛爾蘭咖啡就大功告成。呢杯咖啡一般都要六七十蚊,佢咁多功夫先收你四十蚊,而且仲要好好飲,一定要試。(不過要等冇乜人先得,人太多,經理可能唔得閒即場表演)
呢間老牌餐廳真係好正,樣樣都好好味。

5) 炸雞翼:絕對超值,三十幾蚊有六隻雞全翼,真係抵到爛。
6) 羅宋湯:好濃味,足料,唔太酸,正。

特別推介:愛爾蘭咖啡
愛爾蘭威士忌+ 咖啡
2006-01-23 16 瀏覽
今日返完教會.. 小組一行十人去左呢間餐\廳都食晏.. 因為席上有一位朋友生日.. 我地就預先買左個蛋糕.. 由於下午時份人太多.. 都無乜位..但個部長好好人.. 幫我地泊左三張.. 令我地唔使分開坐.. 其實我覺得食物水準一般..不過不失.. 我食左個香草牛柳配長通粉.. 長通粉好味.. 好煙韌.. 不過牛柳略嫌韌少少..但服務就真係唔錯.. 好似我個friend叫左西冷扒餐\.. 食左幾啖覺得好似太生.. 諗住叫佢\煮熟少少.. 點知佢\就成碟幫佢\換過.. 另外.. 到叫佢\上蛋糕既時候.. 佢\地居然用車推過蛋糕出黎.. 真係好有feel呀.. 咁既價錢有咁既服務真係好唔錯.. 其實服務同食物質素真係同樣咁重要..
2005-10-23 6 瀏覽
在聯和墟內, 雅士餐廳都算是數一數二的老牌西餐廳...入面燈光好暈黃, 桌椅是用木和藤製的,每張上有一盞吊燈,感覺好懷舊!一個套餐有餐包,餐湯,主菜,甜品和餐飲,都幾豐富...本身我是少食牛的,因為好多餐廳都整得唔好食,不過雅士整西蘭的水準唔錯,入口有鬆化的口感.不過d甜品(jelly)就唔多夠凍啦,有d失色

一個套餐有餐包,餐湯,主菜,甜品和餐飲,都幾豐富...

不過d甜品(jelly)就唔多夠凍啦,有d失色

2005-05-23 19 瀏覽
琴晚黎食左個銀雪魚拼牛柳餐,跟餐先黎一個餐包,夠晒香軟ok,餐湯就要左羅宋湯,味道就一般喇,之後主菜就到喇,牛柳要左7成熟,食落肉汁鮮味正,但係銀雪魚就唔ok喇,無黎魚味唔好食,餐飲要左涷OT,不過唔夠甜,整體黎講都ok.
(非會員)
2004-12-16 13 瀏覽
本人從細便跟隨家人到這餐廳食,羅宋湯的水準一直保持,我覺得是全港至正的,比酒店還好!其他選擇有牛扒,夜晚一班朋友去飲特飲也不錯。
其他選擇有牛扒,夜晚一班朋友去飲特飲也不錯。
2004-02-28 24 瀏覽
粉嶺無乜高級餐廳,要鋸扒就係得幾間老牌港式西餐廳.呢間格局好似其他港式西餐廳,黑mi mung.曾幾何時收費有天樂咁高...但係漸漸地,都因為其他粉嶺餐廳平好多, 而家佢個收費已經逐漸回落...佢連早餐都有得食,真係轉型囉...
粉嶺無乜高級餐廳,要鋸扒就係得幾間老牌港式西餐廳.
佢連早餐都有得食,真係轉型囉...
(非會員)
2000-12-13 16 瀏覽
如果閣下經常到上環的'森美' , 那麼'雅士' 必定乎合您的要求.它的裝修不單保留著八十年代的氣氛,店內的菜色也做得十分滋味.只要您細心品嚐即使是餐湯便不難發現它比一般的更細心地烹調.如閣下喜愛羊扒,那麼便要嚐嚐這裡的出品了.