呢個名喺新蒲崗真係街知巷聞,反而太子開咗咁耐,好多朋友寫過無數咁多次讚佢哋嘅潮州菜,唔知點解冇特別去就未試過,終於的起心肝有晚試吓簡單二人晚餐。坐低會問你飲咩茶,茶葉嘅選擇都幾多,香片出奇地唔差,姐姐嘅服務非常之好,好值得讚。個人覺得裝修都幾靚,對比新蒲崗就梗係舒適得多,而且呢度真係好方便,應該更方便慕名而來嘅朋友。一人一杯老藥桔,飲落去嗰一刻,唔係好識形容嘅味道,但有強烈的藥材香。鵝三寶有鵝腸、鵝肝,鵝肉,佢嘅潮洲鹵水相對濃,當然有豆腐墊底,鵝肉唔算太肥美,但係我幾喜歡,鵝肝唔係平時食較軟身的感覺,鵝腸唔算太肥,反而係我鍾意嘅類型,睇你係咪同我一樣都係怕肥嘅人,我自己個人幾喜歡過滷水汁,送粥真係一流,可惜今日唔會太大食力,留返下次。魚露浸花甲,花甲都幾肥大肉厚,而魚露味度調校得剛剛好,不過略嫌少咗啲花甲。汕頭煎蠔烙坦白講真係唔差,佢嘅蠔仔非常肥美而大隻,不過個人真心喜歡尖沙咀華苑Eva姐嘅出品,呢個唔係差,只不過我食過咁好食嘅。生醃瀨尿蝦似乎係每人必點嘅嘢食,朋友G大讚到不得了,醬汁調味的確一流,生醃嘅做法恰到好處,但個人覺得如果大隻嘅瀨尿蝦應該會更加好,由頭到尾都有肉可以食到,基本

生醃瀨尿蝦似乎係每人必點嘅嘢食,朋友G大讚到不得了,醬汁調味的確一流,生醃嘅做法恰到好處,但個人覺得如果大隻嘅瀨尿蝦應該會更加好,由頭到尾都有肉可以食到,基本上幫你拆晒咁滯,幾好。

食左大概每人四百幾蚊左右,以地方計,價錢中等,如果可以多啲人,應該可以試到佢嘅真功夫。
2022-11-01 304 瀏覽
太子花園街口有間好有氣派嘅中菜館,細看之下原來係間有名嘅潮州菜館,趁住家母放假就帶咗佢去食餐好,菜館分開上下兩層,環境闊落舒適…坐低無耐餐廳推介我地試左杯潮汕老藥桔飲品,帶點鹹味都幾開胃潮式雙拼我地揀咗鵝肉拼豬大腸,大豬洗得好乾淨,滷水亦非常入味,配上滷豆腐家母選擇咗肚肉苦瓜煲苦瓜份量非常充足,配上厚薄適中的腩肉,很不錯清燉荷包鱔聽聞呢個係有名的潮州功夫菜,高湯燉製鹹酸菜包住鱔肉,金華火腿和冬菇,飲落清甜仲有淡淡胡椒香甜品方面我地點了反沙芋頭,外面有一層糖脆皮包著裡皮起粉的芋頭,係近年少見的潮式甜點

潮式雙拼

家母選擇咗肚肉苦瓜煲
苦瓜份量非常充足,配上厚薄適中的腩肉,很不錯

清燉荷包鱔

甜品方面

2022-10-31 5854 瀏覽
潮州菜館座落在30年代的懷舊建築物內,樓底好高, 古色古香的中式 佈置, 簡潔明亮, 主打傳統手工製作潮州菜, 將經典潮式風味重現在舌尖上。鵝三寶 $298 鵝三寶有鵝肉、鵝腸及鵝肝, 是我 每次必點的潮菜, 上枱時, 鵝片散發著滷水香氣, 令人垂涎, 薄切的鵝片,用上潮州特產獅頭鵝,鹵得好入味,醇厚濃郁, 肉質嫩滑,充滿肉汁, 鵝腸特別爽口彈牙, 鵝肝入口綿化, 墊底的豆腐,既香且滑,充滿地道潮汕風味, 讓人喜歡。汕頭煎蠔烙 $118 新鮮煎起的蠔餅, 熱燙燙,香噴噴 ,煎至金黃香脆, 入口香脆, 啖啖誘人鴨蛋香氣, 發現蠔肉肥美飽滿, 蠔的鮮香注滿味蕾。魚露浸花甲 $198半殼花甲大隻肥美,浸泡在鮮味魚露之中, 大口咬下 , 肉質鮮甜滑溜, 鮮味的肉汁在口中爆發, 慢慢滲出魚露的鹹鮮, 別有一番滋味, 是我超喜歡的潮汕風味冷盤。蝦棗拼粿肉 $158蝦棗是傳統潮汕美食, 以豬肉和蝦肉混合打, 攪拌至起膠後再去炸 ,炸到金黃酥脆, 內餡肉嫩, 口感一流。老藥桔 $20/杯老藥桔入口甘甘地、鹹鹹地, 完全沒有苦茶的苦澀味, 正好滋潤秋冬乾澀的喉嚨。

鵝三寶 $298

蝦棗拼粿肉 $158

老藥桔 $20/杯

2022-10-30 324 瀏覽
突然間好想食潮州打冷,所以去咗呢間見到網上好多好評嘅尚朝樓,位於太子既陳儀興尚朝樓係由古蹟改建,裝修行中式復古風格,地方寬敞位置舒適,店員亦都好親切熱情,會主動同你介紹邊道菜出名👍🏻魚露浸花甲 (冷盤)$198花甲食落去完全冇沙,同埋浸住魚露食好清甜 鵝三寶 🦢 $298食潮州嘢叫滷水嘢係必須的!所以即刻試吓佢哋嘅招牌菜鵝三寶,包括有鵝肉、鵝肝同埋鵝腸,個滷水醃得好入味!鵝肉每啖肉都有鵝脂香,質地軟腍,肉質鮮嫩🙀鵝肝食落去好creamy,而鵝腸食落去爽口彈牙😻汕頭煎蠔烙 $118蠔新鮮大隻,而且食落去充滿蛋香,整得好乾身,所以食落去唔會覺得好肥膩蒸馬友 $368馬友食落好滑,有鮮味炸普寧豆腐 $78豆腐炸得好鬆脆,豆味香濃,另外配埋個韭菜汁俾你,食嘅時候點落去又係另一番滋味🤤方魚炒芥蘭 $108呢款屬於正常炒菜不過不失陳年老菜莆肉碎粥 $75 一位碗粥🥣好足料,係正宗潮州風味嘅味道🥹

魚露浸花甲 (冷盤)$198
花甲食落去完全冇沙,同埋浸住魚露食好清甜

鵝三寶 🦢 $298

蒸馬友 $368
馬友食落好滑,有鮮味

炸普寧豆腐 $78

方魚炒芥蘭 $108
呢款屬於正常炒菜不過不失

陳年老菜莆肉碎粥 $75 一位
碗粥🥣好足料,係正宗潮州風味嘅味道🥹

2022-10-27 891 瀏覽
通常一講潮州菜第一時間都會諗到「打冷」,不過大多數都係舊式裝修又比較嘈雜,但今次黎到呢間餐廳打破左平時嘅諗法,餐廳裝修得好古色古香,原來佢係三級歷史建築改建而成,仲保留左某部分古老嘅建築特色。1️⃣ 鵝三寶 $298食潮州菜當然要叫返個滷水拼盤,而呢度嘅鵝三寶有鵝肉、鵝腸同鵝肝,鵝腸新鮮爽脆,帶有少量肥膏,鵝肉已起骨,肉質細軟,最正係個鵝肝,滑嫩甘香又厚身,唔似西式鵝肝會有油膩感,仲有幾舊滷水豆腐墊底,吸哂啲滷水汁,個汁唔會太鹹仲帶啲甜味😋2️⃣ 潮州紅燒魚翅 $438湯底味道非常濃郁,食得岀有瑤柱同金華火腿,質感稠身,魚翅份量好多,可以用筷子夾起,真係真材實料, 店員仲推介配醋及芫荽一齊食,會有另一番風味。3️⃣ 魚露浸花甲 $198潮州菜都好多海鮮類,今次就揀左花甲,上碟就已經去左半殼,好方便食用,每隻花甲都好大隻又肥美,啖啖肉仲無沙,魚露同蒜片更帶岀花甲本身原有嘅鮮味。4️⃣ 老藥桔 ($20)唔好睇佢黑蚊蚊其貌不揚咁,佢其實係潮汕特色飲品,仲好有益,有潤肺、化痰止咳等功效,味道鹹鹹地又甜甜地,呢排天氣乾燥,飲返杯仲可以滋潤喉嚨。5️⃣ 反沙芋頭 $58最後叫返經典潮州甜品,絕對係一個手工菜,砂糖結

1️⃣ 鵝三寶 $298

2️⃣ 潮州紅燒魚翅 $438
潮州紅燒魚翅

3️⃣ 魚露浸花甲 $198
魚露浸花甲

4️⃣ 老藥桔 ($20)

5️⃣ 反沙芋頭 $58
最後叫返經典潮州甜品,絕對係一個手工菜,砂糖結成粉狀,變成一層白霜完美咁包住啲芋頭,而芋頭嘅軟糯加上脆卜卜嘅砂糖外殼,外脆內軟,入口仲係熱辣辣,為呢餐飯畫上完美嘅句號。

總的來說,環境古典優雅,樓底好高,坐得好舒服,而食物都有一定嘅水準,店員亦都勤快有禮,值得一試。

#foodie_couple_hk_sm816
潮州紅燒魚翅
2022-10-21 323 瀏覽
普普通通食潮汕食品,食吓鹵水嘢或蠔仔餅,在油尖旺區都會有一百幾十間,每家食店各有本家特色、煮意和風格等等,總是有點兒分別,也配合社會上顧客口味的《 陳儀興尚潮樓 》把一幢舊樓活化了,有地下和一樓,裝修融合古雅和現代感,有中國字畫,有獨特燈飾和牆壁裝置,造出生氣和新鮮感。豬生腸和墨魚片雙拼: 兩者皆爽口又彈牙,但墨魚的翅邊位較為硬。鵝的腸、肝、肉拼盤:腸爽,肝滑,肉味不太濃,整體無咩鵝的油香味。蠔烙:蛋香與蠔配合,好味道。魚露浸花甲:少少魚露味,少少花甲鮮味吧。涼瓜炆五花腩:涼瓜厚且味道足,浸泡着豬油香。蝦棗: 做到了傳統的手藝及味道。反沙芋:不甜的甜品,精巧好食,但部份較為干硬。溫馨提示:座位不多,但客似雲來,要早D訂座。

蠔烙:蛋香與蠔配合,好味道。

魚露浸花甲:少少魚露味,少少花甲鮮味吧。

涼瓜炆五花腩:涼瓜厚且味道足,浸泡着豬油香。

蝦棗: 做到了傳統的手藝及味道。

反沙芋:不甜的甜品,精巧好食,但部份較為干硬。

溫馨提示:座位不多,但客似雲來,要早D訂座。
2022-10-18
食中菜一定要叫多幾個朋友食先開心🥳,因為可以叫多幾個唔同既餸 今次就約左泰賢媽媽同另外兩位朋友仔去嘆潮州菜👍👍#陳儀興尚潮樓 (太子店)位置超方便係中心點,新派中式裝修格局舒服企理🤗樓底又夠高,嚟到梗係要試吓招牌菜生醃海鮮我哋就選咗生醃糕蟹🦀上枱見到大大隻蟹爆曬糕已經流口水🤤,配上潮式醃料蒜頭辣椒,吊起個鮮味👍生醃賴尿蝦🦐呢個都係媽媽第一次食嘅新菜式,雖然細細隻但係都都周身肉,食得出好新鮮質感都特別魚露浸花甲🐚想睇已經整好咗半殼,方便食用,魚露不太行可以食返出花甲本身原有鮮味,最緊要隻隻都肥美冇沙😍鵝三寶🦢食潮州菜必點嘅滷水,分別有鵝肝鵝腸鵝片鵝肝滑嫩甘香,入口即溶鵝腸新鮮彈牙夠入味鵝肉肉質幼細🤤豆醬煮海魚🐟今日呢條係黃花魚,滑滑魚肉加上潮式豆醬非常惹味趁熱食好快搞掂一條話梅炆豬手🐽酸酸甜甜話會將豬手本身嘅肥膩解一解呢度仲切到細細舊,方便食用厚菇芥菜煲🥬梗係要去返個蔬菜清一清腸胃,呢個蔬菜煲有少少湯浸住啲菜又有湯飲又有菜食幾好同埋秋天天氣乾燥呢度有一杯叫老藥桔嘅飲品可以滋潤喉嚨,飲番杯真係舒服晒🤭
今次就約左泰賢媽媽同另外兩位朋友仔去嘆潮州菜👍👍

高,嚟到梗係要試吓招牌菜生醃海鮮

我哋就選咗

生醃糕蟹🦀

生醃賴尿蝦🦐

魚露浸花甲🐚

鵝三寶🦢
食潮州菜必點嘅滷水,分別有鵝肝鵝腸鵝片
鵝肝滑嫩甘香,入口即溶
鵝腸新鮮彈牙夠入味
鵝肉肉質幼細🤤

豆醬煮海魚🐟

話梅炆豬手🐽
酸酸甜甜話會將豬手本身嘅肥膩解一解
呢度仲切到細細舊,方便食用

厚菇芥菜煲🥬

• 豆醬煮黃花魚
  • 生醃膏蟹
2022-10-21 240 瀏覽
餐廳環境古色古香,有不少特色及工序繁複嘅手工菜式供應,係一間頗有名氣嘅潮州菜館😌🥢潮州紅燒魚翅($438)湯底味道濃郁,質感稠身,魚翅份量好多,用筷子都夾得起,真係貨真價實👍🏻配醋及芫荽同食,口感及味道會更好😋🥢鵝三寶($298)三寶有鵝肉、鵝腸及鵝肝,鵝肉肉質軟腍,鵝腸爽脆且唔會有好多肥膏,鵝肝軟滑且無香煎嘅油膩感,底部更有滑身滷水豆腐,各款都好入味,而且高質👍🏻🥢魚露浸花甲($198)花甲大隻而肥美,無沙又啖啖肉,魚露更能帶出花甲鮮甜,一啖一隻係咁食唔停😋另去掉另一邊殼後,會食得更方便👍🏻🥢老藥桔($20)味道鹹鹹甜甜,味道有啲似九製陳皮,有潤肺及化痰止咳等功效,係潮汕特色飲品。

🥢潮州紅燒魚翅($438)

🥢鵝三寶($298)

🥢魚露浸花甲($198)

🥢老藥桔($20)

午餐
  • 魚露浸花甲
  • 老藥桔
2022-10-19 202 瀏覽
呢期好興食潮式生醃,我緊係即刻book位同埋天天媽咪一齊去食啦!食中菜真係好難二人去食,所以我地約夠4人一齊食,咁就可以叫多啲餸啦😊生醃膏蟹必點!我就係因為呢個餸黎食既,見到鮮橙色既蟹膏,全部爆晒出黎,真係好吸引🤩蟹既size都算係好大隻,我地4個人好夠食😋生醃瀨尿蝦店員見我地有叫蟹,推介埋呢款,生既瀨尿蝦肉質感覺有啲似蟹肉,又有啲似蝦用,雖然佢唔算係好大隻,但都啖啖肉架鵝三寶有齊鵝肝鵝腸同鵝肉,岩晒一班人share,大家都可以食到自己想食既野,佢呢個鵝肝都幾滑🥰魚露浸花甲唔會太咸,亦唔係只得咸味,味道幾有層次豆醬煮海魚呢個魚蒸得岩岩好,好鮮好滑,而且都唔算細條,係黃花魚黎架,呢個好好食😋梅汁炆豬手豬手炆得好淋,切到細細舊好易食,女士們都可以好有儀態地食豬手😌厚菇芥菜煲芥菜好甜,唔會煮到好林,仲有少少爽脆感,仲有幾隻好厚身既花菇,同埋落左小小金華火腿提味😊仲叫左老藥桔比婆婆飲,佢最中意飲呢啲柑吉飲品,飲完個喉嚨覺得好滋潤同舒服😌

生醃膏蟹

生醃瀨尿蝦

魚露浸花甲
唔會太咸,亦唔係只得咸味,味道幾有層次

豆醬煮海魚

梅汁炆豬手

厚菇芥菜煲

2022-10-15 3068 瀏覽
可能食開港式打冷 啲人話依間係正宗潮州菜 我真係唔係好識欣賞生醃膏蟹 $588$588份量都算幾多 而且真係有好多膏蒜頭超越咗調味嘅境界 已經可以堪稱做主角🫡某啲部份仲有臭莤做配角🫠成碟嘢好食又稱唔上 唔好食又唔係韓式嘅醬油蟹好味啲魚露浸花甲 $198花甲唔鮮又唔甜 淨係食到麻油味好重 唔係好食到其他味菜甫炒粿條 $118食完2碟海鮮就上依個 係咩玩法😂以為粉麵飯依啲都係用嚟埋尾🫢炒得幾香幾惹味 要趁熱食 凍咗變一pat pat 連個味都唔同咗鵝片 $188大細切得好隨心😂肉質都幾嫩幾juicy只係個滷水味唔係好啱我 而底層豆腐鹹到要洗腎🤯5個人都食唔晒依碟滷水雙拼 $168(本地豬生腸 新鮮大墨魚)again 潮州嘅滷水 真係唔係好啱我 以為生腸同墨魚都係爽口彈牙啦點知都唔係淨係一堆好鹹嘅嘢🥲汕頭煎蠔烙 $118ummmmmmm………啲蠔…..有好大陣味 唔敢講臭味但係怪味🥲潮式咕嚕肉 $128 又唔脆又唔香個味道有啲似糖醋肉🤔唔係好識欣賞潮式嘅版本 屋企整得仲好食啲🥲方魚炒芥蘭 $118方魚幾香口 芥蘭都幾爽脆埋單每人$400左右 真係唔識欣賞

生醃膏蟹 $588
$588份量都算幾多 而且真係有好多膏
韓式嘅醬油蟹好味啲
花甲唔鮮又唔甜 淨係食到麻油味好重 唔係好食到其他味

菜甫炒粿條 $118

鵝片 $188
大細切得好隨心😂肉質都幾嫩幾juicy

滷水雙拼 $168
(本地豬生腸 新鮮大墨魚)
點知都唔係

方魚幾香口 芥蘭都幾爽脆
埋單每人$400左右 真係唔識欣賞
2022-09-30
2022-10-12 233 瀏覽
一講潮州菜第一反應諗到「打冷」,不過吾太鐘意打冷店果種嘈吵既環境,所以平時好少食潮州菜😹 今次同朋友黎左呢間後,餐應古色古香既裝潢非常雅緻❤️ 環境都好清靜,令我徹底對潮州菜有所改觀👍🏻魚露浸花甲差吾多係每枱必叫既菜式,花甲無沙好清甜,一碟既份量仲吾少Tim😋鵝三寶係餐廳既招牌菜,一碟有齊鵝肝、鵝肉、鵝腸😉 佢啲鵝肉好好味,夠嫩又吾肥,食多啲都吾怕😋潮州紅燒魚翅雖然吾平,但勝在真材實料👍🏻 職員教我地可以加啲芫茜,又香又好味😋仲每人送左一杯老藥桔,酸酸甜甜有金桔香味😚 飲左仲好開胃😋

仲每人送左一杯老藥桔,酸酸甜甜有金桔香味😚 飲左仲好開胃😋
位於太子的「陳儀興尚潮樓」是一間頗有名氣的潮州餐廳‼️這裡的菜式精美,當中更不乏程序繁複的手工菜‼️🫶🏻 當天和家中的長輩前來,每位都盛讚呀‼️👏🏻👏🏻▫️❥$𝟰𝟯𝟴 潮州紅燒魚翅🥢魚翅可用筷子夾起,絕對真材實料‼️🤤 紅燒魚翅的上湯很濃郁‼️🫦 有些朋友喜歡加入一小匙的醋或加芫荽作調味,各有不同的風味‼️😉▫️❥$𝟭𝟵𝟴 魚露浸花甲🥢花甲顆顆肉質肥美‼️👍🏻 魚露浸泡過更能品嚐出花甲那天然的鮮甜味‼️💋 此菜式不是生醃,連家中長輩也吃得津津有味‼️😻▫️❥$𝟮𝟵𝟴 鵝三寶🥢三寶分別是鵝肉、鵝腸、鵝肝‼️鵝肉皮簿、肉質細軟‼️🫦 鵝腸爽脆,口感豐富‼️🫦 鵝肝細膩,卻沒有西式鵝肝的油膩感‼️🫦 連底部墊著的滷水豆腐也很美味‼️👍🏻▫️❥$𝟭𝟭𝟴 清燉荷包鱔🥢酸菜頁包著白鱔腩塊,釀入冬菇片、火腿等食材‼️🐟🍄 清燉後的湯底清甜無比,家人們大愛‼️👏🏻👏🏻▫️❥$𝟭𝟭𝟴 富貴石榴蟹🥢福袋的造型有著富貴的寓意‼️💰 裡面的餡料是蟹肉加了蝦滑和馬蹄,爽口又鮮甜‼️😋▫️❥$𝟭𝟱𝟴 蝦棗拼粿肉🥢蝦棗鮮甜又Q彈‼️🦐 粿肉炸得很滋味‼️▫️❥$𝟮𝟲𝟴 豆醬煮海魚🥢魚肉嫩滑‼️🐠 加了豆醬的煮法,連伴碟的蔥段也吃光光‼️
❥$𝟰𝟯𝟴 潮州紅燒魚翅🥢

❥$𝟭𝟵𝟴 魚露浸花甲🥢

❥$𝟮𝟵𝟴 鵝三寶🥢

❥$𝟭𝟭𝟴 清燉荷包鱔🥢

❥$𝟭𝟭𝟴 富貴石榴蟹🥢

❥$𝟭𝟱𝟴 蝦棗拼粿肉🥢
蝦棗鮮甜又Q彈‼️🦐 粿肉炸得很滋味‼️

❥$𝟮𝟲𝟴 豆醬煮海魚🥢
魚肉嫩滑‼️🐠 加了豆醬的煮法,連伴碟的蔥段也吃光光‼️
  • 魚露浸花甲
  • 清燉荷包鱔
2022-10-09 239 瀏覽
今日放假出左去行下街街,順便搵下好嘢食😊去到太子經過見到「陳儀興尚潮樓」,太太話好耐未食過潮洲菜,咁就去試吓啦😬潮州紅燒魚翅 $438魚翅又夠粗又爽口,加埋 瑤柱 同 金華火腿做湯底😋真係無可挑剔👍鵝三寶🦢(鵝肉、鵝腸、鵝肝)$298呢個鵝三寶真係食到我哋舔舔脷😋滷水汁調較得啱啱好!鵝肝入口即融,鵝肉亦非常嫩滑,鵝腸又唔會太韌!魚露浸花甲$198花甲好大隻,粒粒都飽滿😋再加埋魚露吊味😊正!老藥桔(凍)$20/杯安溪鐵觀音$15/位

潮州紅燒魚翅 $438

鵝三寶🦢(鵝肉、鵝腸、鵝肝)$298

魚露浸花甲$198

花甲好大隻,粒粒都飽滿😋再加埋魚露吊味😊正!

老藥桔(凍)$20/杯

安溪鐵觀音$15/位
2022-10-02 285 瀏覽
Book左檯準時黎但係話冇位,究竟係咩餐廳先會有咁嘅service,bok左餐生日飯就咁俾佢搞到爛曬,真係好垃圾嘅服務,啲員工態度仲惡劣,真係貼錢買難受,唉!!
鵝三寶 $298包括鵝腸、鵝肝、鵝肉,滷水汁唔會好鹹,味道幾香!😎鵝腸:爽脆、有清走多餘脂肪、乾淨鵝肝:入口即溶、口感棉密,肝片上有d坑紋,攝咗d八角辟味,幾有心思鵝肉:夠彈性、有咬口、唔會柴炸普寧豆腐 $88炸得好脆、皮薄,內里軟腍腍、好香豆味;配合佢果碗汁,雖然唔知點調,但令人好開胃同解膩。😌汕頭煎蠔烙 $118蠔好大粒、冇沙,同平時食開嘅蠔餅有唔同,外皮較腍,口感好充實,但唔會感覺好油膩。魚露浸花甲 $198花甲大小適中,有口感;雖然魚露浸,平時食開嘅魚露,通常死鹹,但呢道菜唔會好鹹、仲帶少少甜,絕對係自家製嘅配方!糯米釀雞翼 $58/隻外皮非常薄、脆,雞肉嫩滑、札實,肉汁配合單調嘅糯米,味道上幾平衡。乾貝春菜煲 $128春菜:其實係後生d嘅芥菜,佢少左平時芥菜嘅澀味,多咗一份清新同埋甜味!糖醋煎麵 $118真心,外脆內軟,口感非常好;佢仲加入咗好多細蔥粒喺底,夾埋一齊食,口感有層次,幾解膩、幾清新!清心丸綠豆爽 $45福果甜芋泥 $45呢個芋泥,好似漿糊咁杰,食落非常棉密,芋頭味香濃帶甜;福果就係白果,好煙韌,香而不苦,係意想不到嘅好食!
鵝三寶 $298
包括鵝腸、鵝肝、鵝肉,滷水汁唔會好鹹,味道幾香!😎

鵝腸:爽脆、有清走多餘脂肪、乾淨
鵝肉:夠彈性、有咬口、唔會柴

炸普寧豆腐 $88

糯米釀雞翼 $58/隻