2019-01-12
阿元來了係西環開咗好耐一直都未試,因為知道經常排隊。今晩決定去觀塘店,因為坐位多d,同應該唔會太多人啩。7點左右去到,前面排🔟個人左右,等咗10分鐘已經可以入座,要搭枱,4個人一張枱都幾迫吓!又冇位放袋,要攬住個袋食野😪🥢魯肉飯$29一人份量,細細碗,男仔一定唔夠飽!味道同一般台灣魯肉飯一樣,冇咩驚喜🤷🏻♀️🥢台灣擔仔米粉$35入面有一隻似塑膠嘅蝦🦐,半隻蛋,半粒貢丸及肉碎,味道依然無特別,普通米粉一碗🤦🏻♀️🥢地瓜球$30蕃薯迷嘅我一定會試。細細粒,有紫薯及橙薯味道,炸得唔會過火及油膩,煙煙韌韌,整體👌🏻🥢鹽酥雞$35味道同一般外出嘅鹽酥雞一樣味道,可以👍佢唔會炸得太油,都炸得乾身嘅。而且酥脆。🥤竹炭鮮奶珍珠$30飲唔出竹炭味道,好少珍珠,珍珠偏腍,鮮奶又唔太濃滑😔🍧凍九份芋圓$30賣相麻麻,似將d材料放入凍水入面,後來友人話係冬瓜茶底,但味道超淡。材料有芋圓、紅豆、薏米之類,煙韌控嘅我都食吾哂,因為成碗野d材料似獨立個體,唔似一個完美嘅甜品😔我一定唔會推介朋友去排隊食,因為真係無特別囉!🤷🏻♀️🤷🏻♀️而且最重要講佢連台式蛋餅都無供應呀!
🥢魯肉飯$29
🥢台灣擔仔米粉$35
🥢地瓜球$30
🥢鹽酥雞$35
🥤竹炭鮮奶珍珠$30
飲唔出竹炭味道,好少珍珠,珍珠偏腍,鮮奶又唔太濃滑😔
🍧凍九份芋圓$30
而且最重要講佢連台式蛋餅都無供應呀!