2018-12-16
聽同事講呢間台灣野幾抵食,離公司唔算遠,就趁lunch時間去食,已經聽聞要排隊,我地四個人食,排左都係10分鐘左右就入到一入去就覺得裝修好得,充滿大排檔感覺,menu選擇唔多,岩晒我選擇困難症,價錢幾平,野食質素還可以,算係性價比唔錯首先叫左細魯肉飯,因為要留肚食其他野,都好足料,味道亦唔錯皮蛋豆腐,未係台灣餐廳叫過皮蛋豆腐,以為係一片豆腐加一片皮蛋,點知係一樽皮蛋同豆腐打爛晒嘅凍食,入口質地相信唔係人人接受到,味道亦一般,我唔推薦塩酥雞,細細碟,幾個人share只可以係嚐下鮮,算係粉唔多,肉都大舊同仲脆台灣香腸,切左片連埋蒜粒一齊上,唔熱唔凍,普普通通,唔會再試香芋肉鬆蛋餅,睇相都知滿滿嘅芋泥,細食嘅人齋食呢個都飽,解議一定要share食,食落非常滿足,唔會過甜,ok肉鬆芝士蛋餅,對比香芋肉鬆,呢個份量一人食絕對冇問題,味道正正常常唔驚艷
首先叫左細魯肉飯,因為要留肚食其他野,都好足料,味道亦唔錯