2021-11-10
成日都覺得,一間餐廳嘅氣氛環境,可以令食物嘅味道提升。而我哋上星期就去到喱間「阿久根和牛拉麵屋」,除咗嘢食好味,裝修都頗為地道☺️🎌🎏即刻令我哋想走返轉日本(如果得😂)🦐濃蝦湯招牌三色拉麵(慢煮A4和牛, 雞肉, 灸燒豚肉) $128蝦湯蝦味頗濃🦐,拉麵份量亦多🍜👍🏻 講到主角,雞肉無咩特別🐓;豚肉肥瘦均勻,加上燒過,特別香口🐖;和牛有厚度之餘,唔會un ,亦非常有牛味,好食🐂😋加埋半隻流心蛋,整體相當唔錯👍🏻唯一建議,啲料太豐富,個碗相對有啲逼,一開始食嘅時候有啲難「畢」湯😂🐷雞白湯灸燒豚肉拉麵(濃厚) $88+溏心蛋🥚$15湯底呈奶白色,飲落有膠質同少許黏口既感覺❤️豚肉份量👌🏻,灸燒過令豚肉焦香感同賣相大大提升,完隻流心蛋做到真流心🤤如果無特別想食和牛,都係個好選擇啊🥳🧀鹿兒島流心芝士薯餅 $28一黎到見到d芝士流哂出黎就知正😋薯餅好有薯仔味,薯蓉好香好綿🥔加埋芝士不得了👍🏻🍗唐揚雞件 $38有5件,炸得岩岩好,外層個炸粉好薄,🐔雞肉食落juicy,可以加d辣粉一齊食,就更加惹味😋😋Overall食物質素好,雖然店面唔大,但裝修有日本味道🇯🇵,頗有居酒屋🏮嘅感覺。未試過,去開日本又想
🐷雞白湯灸燒豚肉拉麵(濃厚) $88+溏心蛋🥚$15
🧀鹿兒島流心芝士薯餅 $28
🍗唐揚雞件 $38
Overall
食物質素好,雖然店面唔大,但裝修有日本味道🇯🇵,頗有居酒屋🏮嘅感覺。未試過,去開日本又想食拉麵不妨試吓吖😎👍🏻