2021-06-01 153 瀏覽
今日約咗好朋友談吓心,因為佢返工係旺角,所以就搵咗一間新開嘅居酒屋試吓😃呢間餐廳環境好好,空間好寬敞,餐廳有卡位有吧枱,我哋就坐咗喺吧枱,睇住師傅😉,見到枱上有唔同種類嘅蔬菜丶魚類,非常新鮮望一望個餐牌,有好多唔同種類選擇:小吃丶壽司丶刺身丶串燒丶飯麵丶甜品等等應有盡有💓價錢亦都唔貴~豐儉由人我哋叫咗好多嘢食:蟹子沙律🥗賣相相當精美😁份量亦都夠大~青瓜爽脆配上沙律醬和超多蟹子挑起食慾👻壽司我哋叫咗唔同種類嘅壽司🤠最好食係火炙平木魚背 油香十足 齒頰留香🥰依家仲好掛住添!另外三文魚腩都好好食😋,夠晒大件另外亦都叫咗個鰻魚玉子燒玉子夠厚切 又滑又好吃 配上鰻魚餡料 忍唔住令人一啖又一啖咁食!雜錦天婦羅🍤包含兩隻大蝦丶茄子冬菇等等 炸漿好薄 炸汁啱啱好 唔會淋晒好鬆脆 一啲都唔覺得油膩感!我哋亦都叫咗好多串燒🔥 賣相十分精美🤩每款都燒得好香~火候足夠 要數比較特別嘅係雞骨豚肉腸同日本直送雞肉大蔥~份量夠多夠好吃😋!最後要左一碗日式叉燒拉麵 🍜 叉燒夠大塊 配上濃厚嘅豬骨湯底 再加上粟米蔥花等等 非常之正!我哋食咗咁多嘢每人平均大概$300左右,性價比極高! 再加上細心嘅侍應招待 ,真係令人滿

望一望個餐牌,有好多唔同種類選擇:小吃丶壽司刺身丶串燒丶飯麵丶甜品等等應有盡有💓
價錢亦都唔貴~豐儉由人我哋叫咗好多嘢食:

蟹子沙律🥗
賣相相當精美😁份量亦都夠大~
青瓜爽脆配上沙律醬和超多蟹子挑起食慾👻

壽司

我哋叫咗唔同種類嘅壽司🤠
最好食係火炙平木魚背 油香十足 齒頰留香🥰依家仲好掛住添!
另外三文魚腩都好好食😋,夠晒大件

另外亦都叫咗個鰻魚玉子燒

雜錦天婦羅🍤

我哋亦都叫咗好多串燒🔥 賣相十分精美🤩

我哋食咗咁多嘢每人平均大概$300左右,性價比極高!
再加上細心嘅侍應招待 ,真係令人滿足嘅晚餐❤️
2021-06-01 81 瀏覽
想念日本🇯🇵了,需要搵翻日本料理餐廳止癮。入到餐廳,進入眼簾既係一排排的梅酒,店員話有d浸左16年,應該好香醇。坐係Bar 臺,見住廚師整野食和前排一排新鮮食物,添加了視覺享受。Oyster set快將加價,趁抵食就緊係叫啦。上檯,賣相靚,加點檸檬汁,夠海水味,肥美滑。松葉蟹膏多士好期待,記得趁熱食。係蟹殼裡舀d蟹膏搽係多士,ngggg, 多士夠脆軟,蟹膏好香呢,一齊食唔會乾既感覺。叉燒烏冬叉燒大塊,軟厚,烏冬好滑嫩帶韌性。湯底楚蟹肉(2件)絲絲蟹肉夠鮮甜,蟹肉足料。油甘魚壽司(2件)日本金鯖魚(兩件)性價比高,魚🐟夠鮮味。燒物:醬燒海苔年糕,牛舌,牛胸腹免治雞肉棒和秋葵燒得熟度剛好,牛舌和牛胸腹夠滋味。整體而言,服務食物質素都有水準,值得舌尖再遊。
想念日本🇯🇵了,需要搵翻日本料理餐廳止癮。

Oyster set

松葉蟹膏多士

叉燒烏冬
叉燒大塊,軟厚,烏冬好滑嫩帶韌性。湯底

楚蟹肉(2件)
絲絲蟹肉夠鮮甜,蟹肉足料。

油甘魚壽司(2件)日本金鯖魚(兩件)
性價比高,魚🐟夠鮮味。

燒物:醬燒海苔年糕,牛舌,牛胸腹
免治雞肉棒和秋葵

得熟度剛好,牛舌和牛胸腹夠滋味。

整體而言,服務食物質素都有水準,值得舌尖再遊。
2021-05-25 143 瀏覽
居酒屋就係想食佢既氣氛😍 相對係餐廳🍴居酒屋就係每樣細細碟🤗有時候就算兩人去食都食到很多款式😍 今晚放工後同好友一起傾計嘗美食啤一啤🍻簡直係人生樂事🤩🦪「京城大島生蠔」配白酒 $148 沒有用多餘既醬汁😬直接吱了點檸檬🍋一口的海水鮮味🤩蠔身非常Creamy令唇齒生香🤗🍸白酒唔酸易入口😬食生蠔真係好夾🥰🦀「松葉蟹膏多士」$ 118 松葉蟹膏釀係蟹蓋中🤪蟹膏味道濃郁配搭落細細件多士入口滋味非常😍🍗「鹽燒豚拖羅」$28/串油脂量少的豚拖羅串🐷最能凸顯師傅的烤工🤪無過度調味,但肉質保持細緻鮮嫩👍🐥「免治雞肉棒」$38/串雞肉棒裡面有滿滿的雞軟骨粒🥰雞肉味道帶甜甜地點配埋日本🇯🇵生雞蛋🥚一齊食令肉質嫩滑了不少🤲🍪「醬燒海苔年糕」$28/串 外皮脆脆甜甜又帶鹹鹹的,食落口感煙韌而且非常有飽足感🤗🧈「牛油燒冬菇」$22/串牛油除左唔會令到冬菇燒到太乾反而帶出左冬菇既香味🙂🐂「牛舌」$38/串 牛舌彈牙有嚼勁口感😁🌱 「燒京蔥 」$20/串 無渣而且非常甜🤤成串比我食哂😬🍍「燒有機菠蘿」$28/串成餐飯最尾食埋呢串酸酸甜甜菠蘿🍍好滿足✌️壽司🍣 火焰三文魚壽司 $30/2件 燒過後既三文魚還保持入口即化

🦪「京城大島生蠔」配白酒 $148
沒有用多餘既醬汁😬直接吱了點檸檬🍋
一口的海水鮮味🤩蠔身非常Creamy令唇齒生香🤗

🍸白酒唔酸易入口😬食生蠔真係好夾🥰

🦀「松葉蟹膏多士」$ 118

🍗「鹽燒豚拖羅」$28/串
油脂量少的豚拖羅串🐷最能凸顯師傅的烤工🤪
無過度調味,但肉質保持細緻鮮嫩👍

🐥「免治雞肉棒」$38/串

🍪「醬燒海苔年糕」$28/串
外皮脆脆甜甜又帶鹹鹹的,食落口感煙韌而且非常有飽足感🤗

🧈「牛油燒冬菇」$22/串

燒過後既三文魚還保持入口即化的😝唔錯

🌿蔥粒吞拿魚蓉壽司 $58/2件
鬆脆既紫菜包住新鮮吞拿魚蓉食落好幸福🥰

火焰🔥日本金鯖魚壽司 $50/2件
師傅用火槍輕輕炙一炙☺️魚脂香氣陣陣飄出🤩吃得出是新鮮沒有一點腥味😋

油甘魚壽司 $38/2件
魚油完全係我既口腔大爆發🥰超正

🍙 「燒三文魚飯團 」 $28/件
師傅燒到外邊嘅飯粒燶燶地有飯焦既脆香口🤤握成三角形細細件剛剛好😍

總括係旺角用唔算太貴既價錢可以嘗到不同的居酒屋🏮食物🤲食材選料新鮮🤗裝修完全係地道日本🇯🇵風格😁三五知己聚會又多個地方選擇😉提提想黎既朋友記得提前Book位呀🤗
  • 松葉蟹膏多士
  • 免治雞肉棒
2021-05-23 119 瀏覽
不得不稱讚呢間餐廳嘅待客之道。今日同老朋友敘舊,畢竟香港事件及COVID-19導致我哋成年幾無見,當然想揾個舒適嘅地方聚下。今次要多謝open rice同各位有寫食評嘅會員們,多謝大家嘅介紹🙇🏻‍♀️雖然唔係話食物特別非凡,但店舖位置近地鐵站,卡位舒適,而且職員服務態度好,我十分欣賞😌而且响一個星期日午市時段,我哋可以hea兩個半鐘實在大滿足!順帶一提,我哋無點利用佢個12:00-6:00半價優惠,所以未能推介壽司。但如果要推,我覺得中吞拿魚腩刺身直得一試,唔太貴得黎又好食。
不得不稱讚呢間餐廳嘅待客之道。

2021-05-23
2021-05-23 103 瀏覽
最近發現一間日本餐廳的happy hour 時段超級抵,生蠔一打加一支白酒都係$288, 今日就同同事早做完野,來呢度happy hour 下。我地首先點左呢個季節限定的oyster set, 一打生蠔都是新鮮開蠔的,口感完全是新鮮到不得了,加上一支白酒,兩個人慢慢飲,食埋生蠔真係可以邊食邊傾好耐。呢度算是高級日本餐,我們過左happy hour 時段,再開始點埋晚餐食,點了5塊三文魚刺身,新鮮的厚切,有賣相也是夠厚肉。牛肉烏冬的牛肉夠嫩滑,有半生熟的效果,吃起來就是shabushabu 感覺,真的有正宗日本料理感覺。南非活鮑魚經理話今批貨會大隻D,我們都想試下新鮮活鮑魚,切片後點上芥末吃更是風味。來多兩件紐西蘭羊架送酒就一流啦,羊架少少酥不會太過,口感煙韌得來彈牙,因為紐西蘭產品,不會太大件,但整得好好味。最近呢度既梅酒成熟,好多自家釀製,也是熱烈推薦的。溫馨提示,通常下午茶時間,要4個人先可以坐卡位,所以收工可以約多幾個知己一起過來聚也不錯。
最近呢度既梅酒成熟,好多自家釀製,也是熱烈推薦的。
2021-05-04
5 分鐘 (堂食)
2021-05-21 119 瀏覽
餐廳做緊壽司半價,質素同賣相都幾好,平均$2x 有兩件,真係好抵食!另外裝修好日本風,雖然唔會誇張到話令你覺得置身日本咁,但裝修係幾有特色!1️⃣鰻魚牛油果卷$28集合曬我鍾意食嘅野,味道又夾得出既,唔會各自各有味!2️⃣鰻魚温泉旦定食 $??一個唔洗$150既鰻魚飯黎講,質素係好有水準!不過鰻魚份量好少,最多一開二,唔夠喉。3️⃣壽司 $1x - 2x @碟呢個真係高質!款式太多不能盡錄!💟總結:又平又好食又有裝修,性價比超高!簡直係有位實會再黎!

1️⃣鰻魚牛油果卷$28
集合曬我鍾意食嘅野,味道又夾得出既,唔會各自各有味!

2️⃣鰻魚温泉旦定食 $??

3️⃣壽司 $1x - 2x @碟
呢個真係高質!款式太多不能盡錄!

同朋友補祝生日飯係埋單個時,侍應話我地未夠最低消費每人$250 ,即$500我哋覺得好出奇,點解會突然間有最低消費呢樣野!當晚我地兩個人食咗$352 野食我地已經好飽,如果叫埋個雪芭都唔夠佢所講既最低消費我地愈諗覺得愈唔抵 點解係無通知既情況下,要我地接受呢個最低消費?回想起打黎訂位個陣,店員從無同我講過有最低消費呢回事,只係同我確認訂位時間人數於是侍應搵黎一個話得事既人個位話得事既人話佢地餐廳係有最低消費佢話帶位個陣有講我安我好肯定我到達餐廳個陣佢一見到我就問我有無訂位佢只係叫我有訂位既就係另一邊排隊有關佢講既最低消費完全無提及加上打黎訂位更加無講呢位話得事既人,仲不斷地想話佢地係無錯,仲話門口有個牌寫咗條款及細則想夾硬話我地無睇到最低消費唔關佢地事咁 想張呢個責任話番個客我了解餐廳要生意但不能接受用咁既方式話個客唔睇,想屈個客要俾番最低消費仲堅稱自己有同客講!如果在訂座或入座個時有講最低消費 我會接受但絕對唔可以講大話話自己帶位講咗同埋由得個客自己睇你門口個張條款及細則!仲有訂位時從無提及過一間唔老實既餐廳下次無幫襯!
同朋友補祝生日飯

我哋覺得好出奇,點解會突然間有最低消費呢樣野!

當晚我地兩個人食咗$352 野食

我地已經好飽,如果叫埋個雪芭都唔夠佢所講既最低消費

我地愈諗覺得愈唔抵
點解係無通知既情況下,要我地接受呢個最低消費?

於是侍應搵黎一個話得事既人

加上打黎訂位更加無講

想夾硬話我地無睇到最低消費
唔關佢地事咁 想張呢個責任話番個客
我了解餐廳要生意
但不能接受用咁既方式話個客唔睇,想屈個客要俾番最低消費
仲堅稱自己有同客講!
如果在訂座或入座個時有講最低消費
我會接受

仲有訂位時從無提及過

一間唔老實既餐廳下次無幫襯!

2021-05-17 115 瀏覽
朋友揀咗嚟呢間食晚餐,呢度網上評價幾好。入到黎幾有feel,坐bar枱。🍣壽司叫咗炙熱平目魚,油甘魚腩,三文魚腩,中拖羅,雲丹海膽。平目魚燒咗之後好香,入口即溶,個人認為必叫!雲丹海膽都係好新鮮好好味,至於三文魚腩,油甘魚腩同埋中拖羅都屬於中上水平。👍都幾多熟食芝士年糕 - 外脆內軟!😌安格斯肉眼扒 - 薄切,入口有牛味串燒 牛舌、日本雞翼、牛胸腹 推薦牛舌🤤,有咬口。唐揚雞軟骨上網見到話下午Menu壽司有半價,定食都唔貴,搵日拉男朋友嚟試吓先!
朋友揀咗嚟呢間食晚餐,呢度網上評價幾好。

入到黎幾有feel,坐bar枱。

都幾多熟食

芝士年糕 - 外脆內軟!😌

安格斯肉眼扒 - 薄切,入口有牛味

串燒
牛舌、日本雞翼、牛胸腹

推薦牛舌🤤,有咬口。
唐揚雞軟骨

• 燒牛舌
2021-05-17 86 瀏覽
心思思又想食日本野😆,上網見到依間長阪燒裝修好似唔錯咁幾有日本feel,現場比起睇相更加有氣派添呀!唔知佢哋裝修用咗幾多錢呢🤭🤣• 精選生蠔6隻+指定白酒或無酒精飲品一杯 $148平時食開日本蠔/法國蠔,依日食嘅係來自韓國嘅金蠔。Size唔算細隻啱啱好,蠔肉隻隻飽滿有光澤,海水味比較重☺️• 松葉蟹膏多士 $118蟹蓋𥚃面係蟹膏蟹肉同味噌嘅混合物,亦即係日本嘅甲羅燒,鹹甜適中鮮味濃,放喺鬆脆嘅多士上面食係一大享受😚• 岩鹽燒美國牛小排 $148牛小排大概有七成熟,有咬口又唔會過韌,切好咗一片片share黎食好方便,有兜柚子胡椒點下增添消香🤤• 深海池魚王 $35池魚王味道有啲淡口,令我懷疑依件係咪真係池魚王😂壽司飯呈淺黃色,但食唔出赤醋嘅柔和,可能溝咗醋?飯團亦都握得比較實同黏口。• 飛驒牛 $42牛香味滲到入舊飯到,有熟牛嘅韻味同時有魚生般嘅軟滑口感👍🏻• 藍鰭吞拿魚腩(大拖) $85肥美嘅fatty tuna,入口即化😳• 北海道甜蝦 $48/2件甜蝦水準不俗,幾大隻幾甜!

• 精選生蠔6隻+指定白酒或無酒精飲品一杯 $148

• 松葉蟹膏多士 $118

• 岩鹽燒美國牛小排 $148

• 深海池魚王 $35

• 飛驒牛 $42
牛香味滲到入舊飯到,有熟牛嘅韻味同時有魚生般嘅軟滑口感👍🏻

• 藍鰭吞拿魚腩(大拖) $85
肥美嘅fatty tuna,入口即化😳

• 北海道甜蝦 $48/2件
甜蝦水準不俗,幾大隻幾甜!
依間餐廳到處洋溢著日本氣息,以和風設計為主調,配上木系傢俱及日系裝飾,裝修華麗。門口掛上一排排清酒桶,一行入店會見到餐廳自家釀製既梅酒及日本燈籠,好有特色。店內環境寬敞,另外設有包箱位置,隱私度高又可以欣賞窗外景色;而吧枱位置就擺放了當天新鮮既食材及可以望住師傅準備食物。午市會提供一本半價menu,食物種類多,包括:壽司、手卷、麵類及小食等。除了半價食品,亦有供應唔同款既午市套餐~✨手握壽司❀ 赤蝦❀ 日本帶子❀ 花之卷❀ 北寄貝❀ 三文魚❀ 玉子✨火灸❀ 田樂燒三文魚❀ 芝士帶子❀ 日本芝士蟹棒❀ 浦燒鰻魚✨軍艦❀ 葱粒吞拿魚蓉❀ 三文魚子✨卷物❀ 吉列炸蝦卷做緊半價忍唔住叫左好多壽司。壽司飯係用赤醋整,酸酸地好開胃,飯粒家硬度適中,而且份量不多,唔洗驚食飯食到滯。壽司既用料好新鮮而且好足料。赤蝦好爽口彈牙,肉質鮮甜。帶子肉質飽滿,口感好嫩滑。三文魚火灸後充滿油香,田樂燒令三文魚味道更滋味,鹹甜適中。蟹棒幾鮮味,配埋焦香既芝士食好邪惡。鰻魚肉質都好滑,醬汁香甜。吉列炸蝦炸得好香脆,味道唔錯。當中最推薦葱粒吞拿魚蓉軍艦,吞拿魚蓉好軟嫩又新鮮,入口即溶,上面既芝麻粒更突顯其香味。⋆⋆⋆⋆

✨手握壽司

❀ 葱粒吞拿魚蓉
❀ 三文魚子

✨卷物
❀ 吉列炸蝦卷

做緊半價忍唔住叫左好多壽司壽司飯係用赤醋整,酸酸地好開胃,飯粒家硬度適中,而且份量不多,唔洗驚食飯食到滯。壽司既用料好新鮮而且好足料。赤蝦好爽口彈牙,肉質鮮甜。帶子肉質飽滿,口感好嫩滑。三文魚火灸後充滿油香,田樂燒令三文魚味道更滋味,鹹甜適中。蟹棒幾鮮味,配埋焦香既芝士食好邪惡。鰻魚肉質都好滑,醬汁香甜。吉列炸蝦炸得好香脆,味道唔錯。當中最推薦葱粒吞拿魚蓉軍艦,吞拿魚蓉好軟嫩又新鮮,入口即溶,上面既芝麻粒更突顯其香味。

⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆
👅味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
📸環境:⭐️⭐️⭐️⭐️💫
🤵服務:⭐️⭐️⭐️💫
💎CP值:⭐️⭐️⭐️⭐️
(5⭐️為最高分)
午餐
1K
2021-05-12 136 瀏覽
門口以一排排的清酒桶作裝飾,磚牆上畫有日本女士互相餵食的畫作,吧枱上放滿海鮮和蔬菜,佈置充滿和風色彩,別具風味。三文魚腩壽司(2件) ($38)三文魚腩肥美,入口嫩滑帶油脂,口感柔潤。油甘魚腩壽司(2件) ($46)肉厚肥嫩,肥而不膩,魚肉細緻,口感柔軟細滑,滿口魚油香氣。北海道活帶子壽司(1件) ($58)帶子圓大飽滿,肉質柔軟細嫩,鮮味濃郁。牛舌 ($38)牛舌口感爽脆有嚼勁。廣島蠔 ($58)蠔味濃郁,蠔身飽滿且Creamy, 味道甘香鮮甜,口感滑溜。鰻魚玉子燒 ($88)香氣十足!色澤金黃,口感綿密鬆軟,層層交錯,略帶甜味,蛋香四溢。

三文魚腩壽司(2件) ($38)
三文魚腩肥美,入口嫩滑帶油脂,口感柔潤。

油甘魚腩壽司(2件) ($46)
肉厚肥嫩,肥而不膩,魚肉細緻,口感柔軟細滑,滿口魚油香氣。

北海道活帶子壽司(1件) ($58)
帶子圓大飽滿,肉質柔軟細嫩,鮮味濃郁。

牛舌 ($38)
牛舌口感爽脆有嚼勁。

廣島蠔 ($58)

鰻魚玉子燒 ($88)
2021-05-12 98 瀏覽
難得同同事一齊lunch,之前經介紹,見到好似幾吸引,環境係靚,其實食物都正常,不過服務真係要改善,無質素可言,啱啱開始食,食緊中途好多次不斷插隻手入嚟收碟,收碗,隻手臂係咁掂到啲壽司🤮個烏冬仲剩返幾啖,我手持住筷子食緊嘢,佢已經掂住個碗想拎起,問我係咪收得?唔知係咪趕落場🤔同埋要注意,餐牌上嘅價錢係已經半價咗,所以未去過嘅客人要留意,但係都真係抵食㗎喇,最值得讚嘅係我哋嗌咗個天婦羅,個南瓜無乾身,外脆內綿。炸物係吸引好食的。
2021-05-07 198 瀏覽
原本book左8:00既我,因為一直搵唔到舖頭,最後搵左10幾分鐘先搵到。上到去要排隊(應該係我遲到),不過排隊位置狹窄。排隊位置都係出入通道,有人係餐廳出黎,我地都唔知企邊好同埋見之後有4位客人到,佢地要排去後樓梯(如果而家疫情,我唔建議係後樓梯排,因為都多細菌同埋都好焗。)入到去坐bar枱,叫左三文魚腩,梅酒,生蠔,白酒,牛肉讚岐烏冬,牛舌………座位唔算逼,仲有籃仔放野,不過牛小排唔出色,可以再好d,牛肉烏冬超入味,條條烏冬都有湯底味,牛肉又啱啱好❤️不過staff就唔係個個都咁有禮貌,有個後生男人staff係我後面經過,講__ 你__母阿。雖然佢唔係兜口兜面講,但係聽到都好影響。值得一試:梅酒,牛肉烏冬。
自家製梅酒
生蠔
美國牛小排
自家製梅酒
生蠔
2021-05-06 97 瀏覽
上次經過呢條街,見到呢棟大廈有啲新餐廳,所以去開旺角就探店🤪🤪估唔到今次係有驚喜🥰🥰由於我地想避開晚市高峰時期,所以我哋早左去,見到呢個咁寬敝既環境😍😍真係好靚好大好舒服✌🏻✌🏻坐低就比佢既promotion leaflet😍晚市有好抵既生蠔🦪食👍🏻👍🏻下次再黎食先,見到$28隻,真係幾抵🤫🤫我地覺得要試間日本餐廳係唔係正宗,點可以唔試佢既刺身🤩🤩🤩今次我地叫左三款刺身,分別係三文魚🍣、油甘魚、同埋深海池魚🥳🥳每件都好厚切不止,油脂分布仲好平均😋😋一啲雪味都無,真係好正✌🏻✌🏻壽司🍣另係重點!我地叫左柚子真鯛,啲壽司🍣飯唔會散開哂,味道掌握剛好,有omakase 壽司的感覺😇😇柚子感覺好fresh,感覺好開胃💪🏻💪🏻跟住食左金目鯛同真鯛壽司,同樣新鮮同出色🥳🥳食壽司🍣點少得吞拿魚壽司,今次想試佢既吞拿魚蓉壽司,入口即溶,全無起渣😋😋最黎再黎多兩件火焰日本🇯🇵金鯖壽司😌😌先至夠喉🤩🤩之後,我地仲叫左兩款海鮮,先係隻南非鮑魚,厚肉,白白淨,加少少鹽燒已經可以食得出佢既鮮味😝😝而全餐令我最驚喜既係松葉蟹膏多士✌🏻🤩仲好食過我平時食日本🇯🇵甲羅燒,因為佢炒起左對蟹膏,加埋焗到脆脆既多士,真係好

之後,我地仲叫左兩款海鮮,先係隻南非鮑魚,厚肉,白白淨,加少少鹽燒已經可以食得出佢既鮮味😝😝而全餐令我最驚喜既係松葉蟹膏多士✌🏻🤩仲好食過我平時食日本🇯🇵甲羅燒,因為佢炒起左對蟹膏,加埋焗到脆脆既多士,真係好夾,唔會太咸😇👍🏻剛剛好!

最後,令人驚喜的仲有條免治雞肉棒🤩🤩燒到香脆不止,仲加埋隻日本蛋黃比你點黎食,真係好驚喜!😌😝希望下次可以再去試佢既晚市!
2021-05-04 124 瀏覽
去完教協掃貨,就係附近搵食食午餐,見長阪燒午市50% Off餐牌好抵食。午餐:燒花魚一夜干套餐配麵豉湯+和風沙律+白飯燒得金黃香脆,魚肉滑嫩juicy,再添加檸檬汁,提升到魚既鮮美,仲冇甘膩添。燒雞扒烏冬套餐配麵豉湯+和風沙律燒雞扒都燒得唔錯,烏冬係稻庭烏冬黎,好滑又爽口彈牙,烏冬仲添加粟米、腐皮條及紫菜。另外午餐時段,小食同壽司都半價。所以叫左茶碗蒸、南瓜天婦羅、同幾款壽司添。茶碗蒸雞蛋有冬菇、雞肉、蝦,蒸蛋滑同有酒香味。壽司蔥粒吞拿魚茸軍艦明太子沙律軍艦火炙京蔥三文魚壽司劍魚腩壽司

午餐:
燒花魚一夜干套餐
配麵豉湯+和風沙律+白飯

燒雞扒烏冬套餐
配麵豉湯+和風沙律

另外午餐時段,小食同壽司都半價。
所以叫左茶碗蒸、南瓜天婦羅、同幾款壽司添。

茶碗蒸
雞蛋有冬菇、雞肉、蝦,蒸蛋滑同有酒香味。

壽司蔥粒吞拿魚茸軍艦
明太子沙律軍艦