2021-06-01
今日約咗好朋友談吓心,因為佢返工係旺角,所以就搵咗一間新開嘅居酒屋試吓😃呢間餐廳環境好好,空間好寬敞,餐廳有卡位有吧枱,我哋就坐咗喺吧枱,睇住師傅😉,見到枱上有唔同種類嘅蔬菜丶魚類,非常新鮮望一望個餐牌,有好多唔同種類選擇:小吃丶壽司丶刺身丶串燒丶飯麵丶甜品等等應有盡有💓價錢亦都唔貴~豐儉由人我哋叫咗好多嘢食:蟹子沙律🥗賣相相當精美😁份量亦都夠大~青瓜爽脆配上沙律醬和超多蟹子挑起食慾👻壽司我哋叫咗唔同種類嘅壽司🤠最好食係火炙平木魚背 油香十足 齒頰留香🥰依家仲好掛住添!另外三文魚腩都好好食😋,夠晒大件另外亦都叫咗個鰻魚玉子燒玉子夠厚切 又滑又好吃 配上鰻魚餡料 忍唔住令人一啖又一啖咁食!雜錦天婦羅🍤包含兩隻大蝦丶茄子冬菇等等 炸漿好薄 炸汁啱啱好 唔會淋晒好鬆脆 一啲都唔覺得油膩感!我哋亦都叫咗好多串燒🔥 賣相十分精美🤩每款都燒得好香~火候足夠 要數比較特別嘅係雞骨豚肉腸同日本直送雞肉大蔥~份量夠多夠好吃😋!最後要左一碗日式叉燒拉麵 🍜 叉燒夠大塊 配上濃厚嘅豬骨湯底 再加上粟米蔥花等等 非常之正!我哋食咗咁多嘢每人平均大概$300左右,性價比極高! 再加上細心嘅侍應招待 ,真係令人滿
價錢亦都唔貴~豐儉由人我哋叫咗好多嘢食:
蟹子沙律🥗
賣相相當精美😁份量亦都夠大~
青瓜爽脆配上沙律醬和超多蟹子挑起食慾👻
壽司
我哋叫咗唔同種類嘅壽司🤠
最好食係火炙平木魚背 油香十足 齒頰留香🥰依家仲好掛住添!
另外三文魚腩都好好食😋,夠晒大件
另外亦都叫咗個鰻魚玉子燒
雜錦天婦羅🍤
我哋亦都叫咗好多串燒🔥 賣相十分精美🤩
我哋食咗咁多嘢每人平均大概$300左右,性價比極高!
再加上細心嘅侍應招待 ,真係令人滿足嘅晚餐❤️