2022-01-20 445 瀏覽
🦞活龍蝦+ 南非鮑魚 套餐$2188呢排仲要做緊六點前66折,超級抵食😍😍套餐除咗龍蝦鮑魚之外,有前菜,沙律,鵝肝麵包,銀雪魚,頂級牛肉薄燒,蝦乾蟹籽炒飯,海鮮湯同甜品,最後仲可以俾張圖叫廚師畫畫近排刺身供應受到影響,來貨緊張,老闆見我哋一坐低就即刻同我哋講最後一碟今朝啱啱落機嘅伊佐木刺身,我哋就叫左一碟。食得出超級新鮮,推薦點酸汁,當前菜都唔錯❤️全程好似喺度睇表演,噴火龍蝦🦞最吸精,仲會熄埋燈俾你錄片🔥 鮑魚同龍蝦都好新鮮,見住佢哋係碟上面郁,到師傅用純熟嘅手法燒熟起肉切件,好精彩🌟 龍蝦好多膏,口感爽彈,龍蝦頭會拎咗去煲湯,一啲都唔浪費🤪鮑魚新鮮不在話下,用牛油喺鐵板燒上面煮,令到鮑魚更加香口,肉質彈牙,唔捨得食🥲法國鵝肝好肥美,仲厚過塊多士🤤 配埋多士一齊食,一軟一脆好正😎🥩牛肉可以揀厚燒或者薄燒,想啖啖肉嘅推薦厚燒,想要多重口感就推薦薄燒,今次就試咗薄燒。將牛肉包住燒好嘅蔥蒜黎食,好香口🤩值得一讚嘅係服務態度幾好,途中不斷加茶,66折後性價比變得好高,推薦大家嚟試吓🥳
🦞活龍蝦+ 南非鮑魚 套餐$2188
呢排仲要做緊六點前66折,超級抵食😍😍

第一次係香港食鐵板燒 喺OpenRice搵到呢一間鐵板超 見到食評有讚有彈 所以本身都冇大期望 但係 好驚喜!!所有野都好好食 所有Staff嘅服務態度都好好 師傅又好好笑 忍唔住開咗支清酒同師傅一齊飲😂 之後會再同屋企人再黎食過!Btw 呢次係第一次喺OpenRice寫食評 就係為左高度表揚呢間鐵板超 為左同香港人同共抗疫 只要喺晚市禁堂食期間 都全單六六折 超級抵!而且所有嘢都好好食 真係好驚喜 完全超出我嘅期望 推介大家快啲去食 不過記得book位😂
原本訂位時已經Mark低咗,妹妹生日炒隻叮噹公仔,幫妹妹慶祝生日,到去到嗰日,入門口落order時,都已經重新講多一次。最後都係冇做到了。十分失望。嘢食水平下降少許,廚師反應十分冷淡,可能我哋早去掛。結果唯一一張合照,就係對住個空殼鐵板影相。今次人均消費$1000,真係冇下次了😭😭。原本上次食都已經無抄公仔,今次連訂位前已經說明,在電話確認,去到又再講多次,落單時都再講。真係唔知點做。但係個廚師又唔會問你
結果唯一一張合照,就係對住個空殼鐵板影相。今次
人均消費$1000,真係冇下次了😭😭。

2021-12-29 1234 瀏覽
今晚同男友食鐵板燒,因為聖誕時節所以食豪d,揀左個活龍蝦+南非鮑魚 套餐 $2188,有前菜、沙律、鐵板燒海鮮(活龍蝦及南非鮑魚),我地揀左2款,有鵝肝及帆立貝,仲有牛肉厚燒,最後有炒飯、海鮮湯同雪糕,壓軸係廚師畫畫(聖誕老人)。全程都好享受睇表演,大廚用鐵板燒烹煮美食,過程精彩,有火燒龍蝦,牛排……而且刀功很好,由原隻活龍蝦,彈彈下,燒熟落刀起肉切件,調味及火燒,一氣呵成。前菜係芥末魷魚及漬牛蒡。前者彈牙,味道唔會好辣;後者爽口多汁,健康有益。沙律用醋汁調味,微酸開胃又醒神,蔬菜乾淨又爽脆。帆立貝size係珍寶,超級大隻厚肉,輕輕燒至剛好熟,保持嫩滑微彈口感,味道調得剛好,微咸食出鮮味,個海苔酒汁令帆立貝更鮮。南非活鮑魚未煮已經郁郁下,好新鮮。鐵板燒令鮑魚更香口,肉質好柔軟彈牙,活鮑魚才有的獨特口感。活龍蝦龍蝦味道濃郁,口感超爽彈,鮮甜美味,而且好多膏,甘香味濃,個龍蝦頭仲煮成海鮮湯。法國鵝肝好肥美,入口油潤甘香,配埋12年黑醋,味道醇厚微甜,正好中和膩感,配香脆多士,一脆一軟口感很好,而且有埋燒菠蘿,果香多汁又消膩。頂級牛肉厚燒除左龍蝦點火燒,肉類都會,表演很精彩。牛肉揀左5成熟,

帆立貝

南非活鮑魚

活龍蝦

法國鵝肝

頂級牛肉厚燒
除左龍蝦點火燒,肉類都會,表演很精彩。
牛肉揀左5成熟,好香好嫩腍,牛肉味重,入口多肉汁,配脆到好似薯片嘅大蒜食,味道更香。
炒雜菜
食左咁多肉同海鮮,要食返d蔬菜,炒椰菜同芽菜,食料都特別靚,炒得好香好惹味,口感爽脆濕潤。
龍蝦湯
加左龍蝦頭,特別鮮甜清香,仲有蜆肉,龍蝦頭嘅肉仲係好鮮甜肉嫩,個湯暖和順喉,好舒服。
蝦乾蟹籽炒飯
好多料好多蟹籽同蔥花,炒得粒粒分明,乾爽香口,調味到位。
雪糕
有抹茶 同 芝麻 ,兩者都香濃細滑,味道突出。
畫聖誕老人
最後大廚仲畫左聖誕老人,可以影相打卡。Merry Christmas 2021。
2021-12-26
2021-12-09 747 瀏覽
今日book左下晝兩點去慶祝生日去到餐廳被安排坐喺廚師正前方食材新鮮 廚師技術一流 簡直係視覺同味覺嘅享受👍🏽頭盤係鮑魚 好食到根本唔使點任何汁 已經好鮮味然後係帆立貝 用返個殼裝住炒香左嘅蒜同牛油 最後裝住隻帆立貝 好好食!然後食龍蝦 廚師三兩下手勢就將龍蝦拆件 好新鮮好好食 個龍蝦頭仲用咗嚟煲湯然後我地揀左和牛薄切 包住炒過嘅蒜嚟食 好香口 最後食埋炒飯甜品 好滿足除左嘢食好食 服務態度亦都好誠懇 生日更可以要求廚師畫一隻心愛嘅卡通人物點綴 廚師好犀利 喺反轉嘅視覺寫到字仲可以畫埋公仔!利害利害!埋單$1670 兩個人嚟講 性價比相當高
今日book左下晝兩點去慶祝生日
埋單$1670 兩個人嚟講 性價比相當高

2021-12-09
生日
2021-12-05 520 瀏覽
訂了座,並已確認,但未能準時安排座位。店員表示要比原定時間遲45分至1小時才有機會安排到座位。但其後負責人已作出補償安排,用餐食材新鮮食物美味,會再次幫襯。😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤
😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤
2021-10-26 1395 瀏覽
🦄 Y餐 二人前 $2188🦄 評分: 10/10食物新鮮質素高,廚師調味火喉控制得非常好👍🏻服務態度好😁成餐飯食得好開心好滿足😚😚🦄 活龍蝦 ~ 肉質鮮甜彈牙👍🏻🦄 南非活鮑魚🦄 法國鵝肝 ~ 煎到外脆內軟既口感超級好食!!!!!! 多士好脆身size岩岩好!! 唔該一定要試!!!🦄 銀鱈魚🦄 A5和牛厚燒200g +$588 ~ 好肥滿口油脂既滿足感😛😛 每人約6小件 但女仔4件已經好夠😹 下次唔加錢轉 試下跟餐既牛肉😁🦄 蝦乾蟹子炒飯 ~ 炒飯唔會過份油膩過咸👍🏻🦄 炒雜菜🦄 海鮮湯 ~ 真材實料既龍蝦湯🦄 甜品 ~ 推介紅豆雪糕

🦄 Y餐 二人前 $2188

龍蝦
  • 紅豆雪糕
  • 活龍蝦
2021-09-23 1161 瀏覽
套餐有二人三人四人餐食材好新鮮,全部都係仲move可以選擇龍蝦鮑魚,蟶子帶子唔係用冰鮮貨牛扒有厚燒有薄燒鵝肝勁厚切芽菜係用怡保既追加建議可以加牛舌添重點係師傅既功力,岩岩好熟,非常好味鐘意飲酒既 Sake 既款式都好多已經去左幾次因為試過香港幾間出名既鐵板燒一係食材唔新鮮一係就價錢貴得黎,個師傅手勢又唔pro鐵板超已經成為左大時大節既指定地點服務夠好,待應不斷都有加茶尖東站一上去就係,位置地點無得輸啦唯一覺得唔好既就係廁所行得遠
套餐有二人三人四人餐
食材好新鮮,全部都係仲move
可以選擇龍蝦鮑魚,蟶子帶子
唔係用冰鮮貨
牛扒有厚燒有薄燒
鵝肝勁厚切
芽菜係用怡保既
追加建議可以加牛舌添
重點係師傅既功力,岩岩好熟,非常好味
鐘意飲酒既 Sake 既款式都好多
已經去左幾次

因為試過香港幾間出名既鐵板燒
一係食材唔新鮮
一係就價錢貴得黎,個師傅手勢又唔pro
鐵板超已經成為左大時大節既指定地點
服務夠好,待應不斷都有加茶

尖東站一上去就係,位置地點無得輸啦
唯一覺得唔好既就係廁所行得遠
2021-09-21
生日
  • 燒牛舌
  • 燒蟶子
2021-07-03 2364 瀏覽
响附近staycation 唸住book個lunch慶祝下朋友生日入到去揀二人大蝦餐食物味道正常 不過不失,無驚喜無乜擺盤,燒完就拎上嚟俾你食食物新鮮,份量都足夠成個過程師傅好似趕住休息咁,滾水淥腳好快手我哋又chur住食…雖然佢整完,俾你繼續慢慢坐低食但係過程都好似好急⋯一啲都唔寫意好似入去半個鐘就炒哂所有野同埋book位留咗想要畫公仔,去到完全無人提我又無乜所謂,所以放棄咗如果有要求,最好去之打去double confirm吓
响附近staycation 唸住book個lunch
慶祝下朋友生日
入到去揀二人大蝦餐
食物味道正常 不過不失,無驚喜
無乜擺盤,燒完就拎上嚟俾你食

食物新鮮,份量都足夠

成個過程師傅好似趕住休息咁,滾水淥腳好快手
我哋又chur住食…雖然佢整完,俾你繼續慢慢坐低食
但係過程都好似好急⋯一啲都唔寫意
好似入去半個鐘就炒哂所有野

同埋book位留咗想要畫公仔,去到完全無人提
我又無乜所謂,所以放棄咗
如果有要求,最好去之打去double confirm吓
2021-06-06 2198 瀏覽
好滿足嘅一餐鐵板燒我同老公揀左<二人前升級A5宮崎和牛博燒另加厚燒HKD588>二人前 HKD 1,788活龍蝦活南非鮑魚法國鵝肝頂級牛肉厚燒蝦乾蟹籽炒飯我哋6個人 喺獨立房入邊進餐 私隱度同埋社交距離方面係絕對足夠食材方面我亦覺得非常之新鮮 師傅喺烹調方面亦都above average 我係一個適量唔太大嘅女仔 去到炒飯嗰個位已經食唔落只係覺得欠缺新鮮感 一般鐵板燒都應該afford嘅 鐵板超都做得到 但係點樣令到一個客人去回頭再幫襯 可能真係要度度一啲諗法
好滿足嘅一餐鐵板燒

私隱度同埋社交距離方面係絕對足夠

我係一個適量唔太大嘅女仔 去到炒飯嗰個位已經食唔落

但係點樣令到一個客人去回頭再幫襯 可能真係要度度一啲諗法
2021-04-05 2530 瀏覽
3月8號,星期一。我同女朋友book7點30分。我地去到環境氣氛好似屋酒屋個feel。感覺佢地氣氛係想行親民路線。我地食千幾蚊既set。(平均每人幾百蚊)咁夜晚係想慢慢享受。其實食物上係ok。師傅佢都彬彬有禮,佢話同你講準備上菜;但唯一唔好係未食完就即刻上下一款菜。(我覺得呢一點不足)我估係上快啲接多一輪生意。但唸下,我食完一款,我女朋友都未去食到一半就上第二度。咁啲食物咪好快凍哂,好似吹人食快啲咁。餐飯我大約食咗半個鐘。最好笑係,我一開頭一入門個枱客未食完,我地俾佢仲早走。(如果我以一個客人身份見到咁,就算野食幾好;我唔會再番來食。)
3月8號,星期一。
我同女朋友book7點30分。
我地去到環境氣氛好似屋酒屋個feel。
感覺佢地氣氛係想行親民路線。
我地食千幾蚊既set。(平均每人幾百蚊)
咁夜晚係想慢慢享受。
其實食物上係ok。
師傅佢都彬彬有禮,佢話同你講準備上菜;
但唯一唔好係未食完就即刻上下一款菜。
(我覺得呢一點不足)
我估係上快啲接多一輪生意。
但唸下,我食完一款,我女朋友都未去食到一半就上第二度。
咁啲食物咪好快凍哂,好似吹人食快啲咁。
餐飯我大約食咗半個鐘。
最好笑係,我一開頭一入門個枱客未食完,我地俾佢仲早走。
2021-01-14 2483 瀏覽
之前舖環境比較暗同細,黎到新舖環境比以前舒服同光猛,仲有房坐好日式疫情下為有改食午餐,環境同氣氛當去左旅行,食個set餐。一開頭食沙律先主菜當然係龍蝦同鮑魚,好生猛好大隻,炒完龍蝦再熄燈放火,燒龍蝦頭煲湯鵝肝同麵包薄燒牛真係好味炒飯龍蝦湯仲有個炒菜,已經好飽最後當然晤少得廚師畫公仔時間,想畫咩公仔比佢睇一睇畫得好好,之前用炒飯整公仔其實已經好靚依家更清晰雖然整完唔食得帶唔走但如果有紀念日子去特別開心
鵝肝同麵包
薄燒牛真係好味
炒飯龍蝦湯
仲有個炒菜,已經好飽
雖然整完唔食得帶唔走
但如果有紀念日子去特別開心
午餐
2020-11-07 2488 瀏覽
朋友榮升老闆,咁梗係要食餐好嘅賀一賀佢,上網搵咗呢間,貪尖沙咀地方方便,食完又可以行吓街!一入嚟就覺得呢度裝修好特別,佈置得好雅致但同時又有好多日本嘅figure 公仔,睇嚟老闆真係好鍾意日本文化!餐牌有唔少套餐選擇,但見呢個又有龍蝦又有鵝肝咁,超級吸引所以就揀咗呢個嘞!首先嚟到有個清新嘅沙律同埋前菜,沙律菜好新鮮唔會係嗰啲見到都唔開胃嗰隻!不嬲好鍾意食芥辣八爪魚,所以前菜見到有佢即刻心心眼!食物嚟到嗰一刻真係勁開心,即刻打卡,鮑魚同龍蝦都超級生猛,鮑魚手掌咁大隻,仲要係咁郁,啲食材果然非常新鮮!今次為我哋煮嘢食嘅係位女師傅,第一次食鐵板燒係女師傅處理,但都真係唔好睇小佢,功架十足,輕輕鬆鬆就將鮑魚煎好上枱,鮑魚果然夠新鮮,食落好鮮甜,本身嘅鮮味令到我都唔需要再點任何醬汁! 而且煎得啱啱好唔會過熟過生!再加埋少少葱配搭真係食到停唔到口!跟住就嚟到我期待已久嘅龍蝦,見到佢好熟練就將龍蝦解體,突然師傅話要熄一熄燈,仲叫我哋準備相機,原來因為要放火,完全係一個表演嚟,好精彩!雖然有表演睇但個表演都冇影響到龍蝦嘅質素,同樣煎到岩岩好,鮮甜到一個點,又係唔駛點汁!矜貴食材越食越有,跟住嚟到鵝肝,

矜貴食材越食越有,跟住嚟到鵝肝,見佢配搭埋多士同菠蘿一齊煎,一咬落去,鵝肝充滿油分,入口即溶,用多士墊底好有口感,配搭埋菠蘿食又可以解到個油膩感,呢個配搭真係值100分!
肉類方面我哋揀咗薄燒黑豚肉,師傅話黑豚肉係嚟自熊本,所以非常有肉味!一人三件,份量岩岩好!
我同朋友都係大胃王,聽到師傅話今日啲牛好靚,所以就叫咗半份150g嘅美國頂級牛肉眼扒試吓,一份價錢係$388,半份就$194,師傳果然冇介紹錯,煎到三成熟嘅牛扒真係非常高質,超有肉汁超Juicy!

食個冇咁有罪惡感嘅炒雜菜先!
師傅呢個時候開始準備炒飯,佢話會幫我地整個炸蝦圖案,個炒飯真係好有視覺享受🤣,雖然我哋兩個女仔嚟食但都整咗個心心圖案俾我,果然超級可愛,當然又要瘋狂打卡啦!
炒飯期間仲有頭先用龍蝦頭煮嘅龍蝦湯,一飲真係鮮味到不得了,原來除咗用龍蝦頭煮,仲加咗蜆所以真係淡淡都係精華,味道超級濃郁!
雖然食到超級飽但炒飯真係超級高質,好多配料,啲飯又炒得夠咬口,食落有唔同配搭好正!
最咪仲有雪糕食,食完真係超級飽,但又超級滿足,下次儲夠錢會再嚟食!
2020-11-04 3693 瀏覽
疫情下,難得工作上有新突破,梗係要慶祝一下,同好友來到了「鐵板超」。入到餐廳,見到好多動漫figure,本身係動漫迷嘅我已經好興奮。餐廳雖然座位唔多,但好處係每個位都直接面對鐵板,唔似得有餐廳只有部份座位面前有鐵板,咁就可以慢慢欣賞廚師嘅烹調過程啦。餐牌上有多款套餐可以揀,但我地想試多d唔同野,所以都係散叫,而餐廳亦好窩心咁有部份食物可以order半份,岩晒少人嘅我地,原來午市時間仲有七折優惠添。花多眼亂下,廚師都好細心咁建議我地先食海鮮,再食肉類,最後一定要食個炒飯。清酒煮紐西蘭鑽石蜆 : 呢款鑽石蜆係餐牌上無架,而係廚師特別推介。廚師先用火煮清酒及柚子,令酒精揮發後,再加入蜆慢慢煮,鑽石蜆肉質飽滿,湯汁無晒酒精苦味,吸收左蜆汁後非常鮮甜。海花蝦 : 原本想叫最傳統嘅虎蝦,但廚師更推介我地試呢隻海花蝦,size差唔多但肉質更鮮嫩。廚師先以熟練嘅鏟法拆蝦頭及蝦殼,再挑出蝦腸,然後用蒜蓉牛油混入蝦膏煮,蝦肉吸收晒蝦膏後好鮮味,而肉質亦爽口彈牙。咁珍貴嘅素材,梗係要食盡點點滴滴,廚師建議我地可以將蝦頭及蝦腳加以烹調再食,兩者入口脆身,感覺好似食蝦片,但蝦味更濃郁。燒廣島生蠔 : 生蠔經燒過
清酒煮紐西蘭鑽石蜆 :
海花蝦 :
燒廣島生蠔 :
生蠔經燒過後外脆內軟,肉質依然鮮嫩多汁,面頭以櫻花蝦、白飯魚及煙肉作調味,令味道更具層次。
鐵板酒煮帶子皇 :
帶子好新鮮飽滿,輕微燒過後更加香口,加上清酒海苔汁後,味道更鮮甜。
鐵板法國鵝肝 :
鵝肝好厚身,入口散發濃濃油香味,配上微煎過嘅法包,感覺唔會過份油膩,廚師亦好細心咁配上兩片菠蘿,食完鵝肝後食菠蘿,可以消除油膩感,感覺更清新。
澳洲鮮羊架 :
終於都到肉類時間,羊可以話係鐵板燒必備,廚師建議我地煮到六成熟,唔會太生之餘,亦可以保持肉質鮮嫩。羊架以少量香料調味後,再以本身脂肪煎,令羊架可以吸收返本身味道,但唔會太油膩,入口味道香濃而唔會太羶。
A5和牛薄燒 :
羊之外,牛都當然必然之選,廚師仲話可以生熟兩食添,和牛經輕微煎過後,再包上蒜蓉,生牛賣相依然呈鮮紅色,入口比熟牛更juicy,感覺好新穎,個人更喜歡。
𩶘魚龍蝦湯 :
賣相呈奶白色,入口好清甜,湯料有海帶、豆腐及蜆,飲完後感覺好暖和。
煙肉蝦乾炒飯 :
雖然已經飽飽地,但去食鐵板燒,最後點都要食埋個炒飯,因為用鐵板嘅平均溫度炒飯,每一粒飯生熟程度都一樣,比一般炒飯會更好食。而廚師更會用唔同食材嘅顏色,按客人需求畫唔同嘅圖畫同寫字,係客人打咭最佳時機。廚師話已經畫到熟晒手,簡單如Elsa,複雜如足球小將,都可以輕易畫到,而朋友知道我好鍾意小丸子,所以就決定畫小丸子啦,廚師好快手就完成喇,製成品仲好靚添。
畫完畫就係時候開餐喇,炒飯粒粒軟硬度相若,加入左煙肉、蝦乾及白飯魚嘅蛋炒飯,入口好香,味道一流。

一邊享受美味嘅食物,一邊同廚師傾下計,間中廚師仲會興起表演拋胡椒樽,好似玩雜技咁,完全滿足晒視覺同味覺嘅要求。埋身每人一千蚊左右,雖然唔算平,但間中豪一次都算值得。
2020-10-31
2020-10-31 1447 瀏覽
朋友升職,為左慶祝,邀請我嚟位於尖沙咀嘅「鐵板超」食飯。「鐵板超」喺香港屹立有20年,最初由太子搬去佐敦,再搬來尖沙咀,主打鐵板燒,店舖裏面有好多鹹蛋超人嘅公仔同玩具,相當澎湃。座位方面全部都係鐵板位,每個客人都可以見到廚師烹調嘅過程,人多嘅話,仲可以包房添!餐牌上面有得揀單點或者套餐,午市時間仲可以有七折優惠添!由於我哋唔想比套餐局限左選擇,我哋揀左單點。廚師喺開始烹調之前會問我哋有咩食材唔食,要唔要加蔥之類,係適當嘅時候亦都會叫我哋準備相機,例如佢準備喺酒上面點火烹調,等我哋可以放上網打卡,相當貼心。清酒煮紐西蘭鑽石蜆:錫紙兜內加入清酒及柚子,點火後場面相當澎湃,酒精蒸發後,廚師放入紐西蘭鑽石蜆煮。湯底入口清甜,蜆肉大隻飽滿,全部蜆亦都開晒殻,非常新鮮。海花蝦:海花蝦好大隻,平時真係好少見到咁大隻嘅蝦。廚師喺我哋面前表演拆蝦,喺鐵板上用工具將蝦身同埋個蝦頭分開,以及取出蝦腸,技術相當熟練精彩。海花蝦用蒜蓉牛油燒過後淋上蝦膏,食落非常惹味,肉質爽口,賣相簡直一流。廚師等我哋影完相之後,再將蝦頭加以烹調,咁大個女都係第一次食蝦頭㗎咋,從來都唔知係可以食嘅添。燒廣島生蠔:生蠔加入櫻花蝦,
朋友升職,為左慶祝,邀請我嚟位於尖沙咀嘅「鐵板超」食飯。

餐牌上面有得揀單點或者套餐,午市時間仲可以有七折優惠添!

由於我哋唔想比套餐局限左選擇,我哋揀左單點。

清酒煮紐西蘭鑽石蜆:

海花蝦:
海花蝦好大隻,平時真係好少見到咁大隻嘅蝦。

燒廣島生蠔:
生蠔加入櫻花蝦,白飯魚同煙肉嘅配料燒過後味道豐富,肉質肥美,簡直無得頂呀。

鐵板酒煮帶子皇:
帶子好大粒,用蒜蓉牛油燒過後放上海苔,外面燒香,入口非常嫩滑,食落非常juicy,一d都唔乾身,口感相當豐富。
鐵板三文魚鮫:
魚鮫黏住唔少魚肉,燒過後入口相當肥美,魚油甘香,魚肉滑嫩,連平時少食魚嘅我都覺得非常好味。

澳洲野生鮑魚:
期待已久嘅鮑魚終於到啦,鮑魚拎到上枱時仲識郁㗎! 大廚係鐵板上面煎完之後再切片,肉質相當軟滑爽口,非常美味。

A5和牛薄燒:
平時唔多食牛嘅我,遇到有特色嘅牛,點都會試下嘅。今日試嘅A5和牛薄燒,花紋豐富,廚師提議一半要黎生食,另一半整七成熟。

整體賣相及色澤都非常吸引,個人鐘意七成熟嘅多d,入口多汁,肉質鮮嫩唔多筋。
𩶘魚龍蝦湯:
𩶘魚湯賣相呈奶白色,入口有香濃嘅龍蝦味,味道清甜,除咗有海帶之外,仲有好多豆腐添。

煙肉蝦乾炒飯:
食過鐵板燒嘅人都知道炒飯係鐵板嘅精髓,廚師利用食材唔同嘅顏色,去畫唔同嘅圖畫,情侶好多時藉住呢個機會比驚喜大家。

由於廚師知道我朋友好鍾意小丸子,今日就特登畫小丸子俾佢,真係非常窩心。

炒飯粒粒分明,加入左煙肉同蝦乾嘅蛋炒飯,相當惹味,值得一讚。

全餐飯無論食材,環境同埋服務都一流,埋單平均每人都係$1000左右,咁嘅價錢,都算係性價比高。