2024-06-12
🍽️ 鍋霸吃到飽台式養生火鍋 (創興廣場) (旺角)📍旺角彌敦道601號創興廣場4樓-今日真係好hot呀🤯🤯不過熱還熱,都係繼續要食hotpot😋😋😋今日嚟咗旺角呢間台式養生火鍋,超期待呀!適逢鍋霸開幕五周年,所以推出全新時間自主吃到飽火鍋套餐🔥🔥今次我哋食嘅係「美國PrimeGrade極上牛頸脊及西班牙伊比利亞黑毛豬」套餐,正價時段嘅話,120分鐘就$373 ,無限時嘅話都只係加$40 😆😆😆有得揀真係好貼心啊🫶🏻🫶🏻另外仲見到如果多啲朋友一齊嚟食,仲會送多碟靚牛肉😙😙下次要叫多啲朋友一齊嚟食先得前菜💫花枝丸及鹽酥雞我哋揀咗湯底之後,就嚟到前菜嘅部份,鹽酥雞好香脆,花枝丸超彈牙😍😍最開心嘅係餐廳準備咗唔同嘅調味粉,分別有香辣、海苔、梅子同埋芝士😋😋我哋可以自由選擇調味嘅份量同埋味道😍😍😍心大心細嘅我就同時落咗香辣同埋海苔,食落超級惹味啊!湯底💫麻辣蕃茄牛肉涮涮鍋見到隔籬枱個火鍋超級香,忍唔住嗌咗個同味🤣🤣味道超級濃郁,麻麻辣辣得黎帶有蕃茄嘅酸酸甜甜🌶️🌶️🍅🍅而且湯底睇得出好足料,見到有牛肉、粟米、洋蔥等等配料,越煮越香越好味😋😋😋最欣賞佢嘅係煮完嘅肉類就算唔點豉油都一樣咁夠味😍😍呢個套餐
📍旺角彌敦道601號創興廣場4樓
前菜
💫花枝丸及鹽酥雞
湯底
💫麻辣蕃茄牛肉涮涮鍋
呢個套餐最主打嘅就係佢嘅牛頸脊同埋黑毛豬🥳🥳真係幾好食喎
💫Prime Grade安格斯牛頸脊
肉質鮮嫩爽滑,好香牛肉味之餘,油花分佈得好平均,食落口感滿分呀!😙😙
💫西班牙伊比利亞黑毛豬
呢隻黑毛豬同樣超高質啊🐖🐖入口軟滑鬆化,而且好重肉味!真係估唔到自己會咁鍾意食呢個豬肉啊🥳🥳
餐廳仲有好多手工既配料,有心有心❤️❤️
💫手工三寶丸
分別係墨魚丸、豬肉丸同埋牛丸,彈牙足料,而且一次過試晒三隻味!最啱我呢啲選擇困難症患者🤣🤣🤣
💫手工黑松露墨魚滑
手工墨魚滑真係零舍彈牙😚😚😚仲會食到墨魚肉粒粒😍😍😍重點係‼️黑松露味非常之濃郁🤩🤩🤩黑松露迷必食🖤
估唔到呢個餐仲有埋好多種唔同嘅海鮮可以選擇😋😋包括有生猛海蝦、脆鯇魚片、墨魚仔等等🐟🐟揀到眼花撩亂啊
💫是日精選海鮮:蜆、小蟶子
每一隻蟶子同埋蜆肉都超級飽滿😋😋鮮甜冇沙🐚🐚好食到不停encore😝😝😝
餐廳仲有唔少其他火鍋配料,除咗有平時必食嘅鴨血、午餐肉、超級香脆魚皮、芝心丸等等,仲有啲平時比較少見嘅😍😍例如有超高質嘅彈牙花膠、口感豐富既芋頭貢丸、毛肚等等😋😋😋超滿足!另外另外,蔬菜方面又多款又新鮮,我哋就揀咗平時打邊爐嘅最愛——淮山、萵筍同埋皇帝菜🤩🤩🤩真係樣樣鮮甜!夾埋個湯底簡直係完美啊!
🌟餐廳座位闊落,而且好多梳化位,坐得好舒服🥳🥳🥳
🌟飲品嘅選擇好多,除咗有汽水、唔同品牌嘅茶飲之外,仲有自家製嘅飲品😍😍😍我就試咗冷泡桂花烏龍茶,清香解油膩🫶🏻🫶🏻仲有台灣黑糖冬瓜檸檬茶,酸酸甜甜好開胃啊🤤另外仲有個好細心嘅位,就係除咗凍飲之外,仲有暖飲㗎🥹🥹🥹完全照顧到唔同人嘅需要👍🏻👍🏻
🌟除咗飲品,雪糕選擇都唔少,有Häagen-Dazs、Movenpick、Dreyer’s同埋KitKat🥳🥳完全感覺到餐廳好有誠意
推薦指數:5/5
抵食指數:5/5
#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong #旺角創興 #鍋霸 #吃到飽 #火鍋 #藥饍 #養生火鍋放題 #足料火鍋 #台式 #古早味 #鍋霸吃到飽台式養生火鍋 #放題 #香港 #相機食先 #打邊爐 #旺角 #旺角美食