2024-06-01 94 瀏覽
之前想食無限時火鍋時試過 #鍋霸 🙆🏻‍♀️今次黎到發現原來佢推出左全新時間自主吃到飽火鍋套餐🫢姐係可以揀120分鐘或者無限時,120分鐘套餐7:30pm離場最平HKD219就食到🤩姐係多左唔同價位俾你揀😌真正時間自主,用餐時間由自己決定!無限時既加~HKD40就食到~有好多款湯底可以揀,fafafoodie揀左新出既#藥膳竹笙雜菌鍋 😙因為想食竹笙😛如果額外點竹笙要HKD58/12pc架🙈藥膳味唔重既,係清甜既湯底~一開始職員會叫你揀鹽酥雞或者炸花枝丸😚揀咗鹽酥雞,新鮮熱辣又鬆脆🥰仲提供咗四款Shake Shake粉俾你自己任shake~~炸雞配梅子粉有驚喜🥳今次揀左最平級別既餐,包prime grade 牛肩胛肉同西班牙無激素豬肉片🤓兩樣肉質都偏瘦,但係唔鞋口😎岩晒怕肥肉既fafafoodie😜火鍋配料有超多選擇🤩私心推介 #爆漿濃芝牛丸 🧀🧀拉絲芝士加juicy牛味濃既牛丸❣️仲有 #芋頭貢丸 😍芋頭控必點‼️芋頭粒超大又勁香🤤仲有多款手工丸/自家製餃子/蔬菜/海鮮/麵類~推介羽衣甘藍🥬鮮腐竹好嫩滑☺️仲有台式火鍋必備既王子麵🙆🏻‍♀️除咗凍飲,仲貼心提供咗暖飲品櫃🤗提供冷泡茶、台式茶飲、

除咗凍飲,仲貼心提供咗暖飲品櫃🤗提供冷泡茶、台式茶飲、韓式飲品等等😬推介烏梅山楂茶、有氣利賓納😉

最後仲可以每人點一款雪糕🍦HaagenDazs/Movenpick/Dreyers D collection😍竟然有Dreyers既Chinese Oolong Tea味😋超級濃茶味🫢

職員介紹因為鍋霸開幕五周年,推出左以下優惠😉
- 鍋霸選擇第二個級別牛肉套餐 (每四位額外送多一碟價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉)
- 鍋霸選擇第三個級別牛肉套餐,(每兩位便送多一碟價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉)

加一服務費
#鍋霸吃到飽台式養生火鍋
#旺角
#fafafooodie_旺角
2024-05-31 56 瀏覽
平時食任食唔係話食到好多 感覺唔回本呢間火鍋店有「定量」放題 正合我意😌有120分鐘慢慢食 牛肉同豬肉定量各一碟另外火鍋配菜飲品任飲任食 絕對夠大家捧住個肚走美國Prime Grade極上牛頸脊~一睇就知靚嘢 個紅色好鮮艷 感覺好新鮮肥瘦分佈均勻 而且牛味濃郁西班牙伊比利亞黑毛豬~粉粉嫩嫩好靚咁 不過我唔食豬肉片 冇得形容不過朋友話冇豬臊味😌湯底點咗養生蟲草花桃膠雞~平時好怕養生湯底係藥材味 呢度嘅係用紅棗洋蔥等係食材本身嘅甜味 雞肉用上雞腿肉 就算煲耐咗都唔會老我最愛嘅部份其實係配料有坊間好少有嘅紫薯、淮山、龍脷柳~就連帆立貝都係任食㗎!當然仲有飲品任飲啦~呢度嘅卡座數量好多空間感足,座得好舒服😆
平時食任食唔係話食到好多 感覺唔回本
呢間火鍋店有「定量」放題 正合我意😌

有120分鐘慢慢食 牛肉同豬肉定量各一碟
另外火鍋配菜飲品任飲任食 絕對夠大家捧住個肚走

美國Prime Grade極上牛頸脊~
一睇就知靚嘢 個紅色好鮮艷 感覺好新鮮
肥瘦分佈均勻 而且牛味濃郁

西班牙伊比利亞黑毛豬~
粉粉嫩嫩好靚咁 不過我唔食豬肉片 冇得形容
不過朋友話冇豬臊味😌

湯底點咗養生蟲草花桃膠雞~
平時好怕養生湯底係藥材味 呢度嘅係用紅棗洋蔥等
係食材本身嘅甜味 雞肉用上雞腿肉 就算煲耐咗都唔會老

我最愛嘅部份其實係配料
有坊間好少有嘅紫薯、淮山、龍脷柳~
就連帆立貝都係任食㗎!

當然仲有飲品任飲啦~呢度嘅卡座數量好多
空間感足,座得好舒服😆
2024-05-29 44 瀏覽
食物推介:Prime Grade牛肩胛肉拼無激素豬肉片套餐 $158,美國Prime grade 極上牛頸脊拼黑毛豬套餐 $173Prime Grade牛肩胛肉:牛肩胛肉擁有極佳的肉質和口感,火鍋中煮熟後肉質鮮嫩多汁,給火鍋帶來豐富的味道!😄西班牙無激素豬肉片:這款豬肉片是美味高質的火鍋食材。豬肉片肉質豐潤,火鍋中煮熟後更顯鮮嫩多汁,帶來濃郁的豬肉風味!👍美國Prime Grade 極上牛頸脊:這款牛頸脊是這次火鍋的一個亮點。它有高級的肉質和優越的口感,火鍋中烹煮後肉質鮮嫩多汁,給整個火鍋帶來豐富和豪華的味道!😍西班牙伊比利亞黑毛猪:黑毛豬肉質豐腴,火鍋中的烹煮使得肉質更加香濃,帶來柔軟、滑嫩的口感!😋日本壽喜燒Sukiyaki 鍋:用蔬菜、香菇、粟米和豆卜等配料,以甜味醬油醬料燉煮而成,湯底帶有一種微甜的味道,十分美味!👏🏻其他火鍋配料:今次點了沙茶牛肉、爽滑豬肚、雞髀肉、牛柏葉、炸魚皮、稻庭烏冬、出前一丁、帆立貝、雞肉腸、芝士腸、芝心包(流心)、沙白蜆、深海魚柳、手工黑松露墨魚滑、魚頭、魚皮餃、羽衣甘藍、鵪鶉蛋及菜芯苗,滿足極了!❤️

朋友帶我嚟打邊邊,讚呢到嘅食物有質素,特別係佢嘅自家制手工配料,加上火鍋店慶祝開幕五周年,推出咗全新時間自主吃到飽火鍋套餐,除咗一般嘅 ”限時120分鐘” 外,仲有”無限時”嘅用餐選擇,啱晒我呢類食嘢慢吞吞嘅朋友仔 🐢😬✌🏼火鍋套餐嘅🐮🐷肉類選擇有三款,收費再按入座及離座時間而有所不同朋友推薦最經濟嘅套餐:Prime Grade 牛肩胛肉+ 西班牙無激素豬肉片我哋呢日3:30pm入座,揀咗”7:30前離座”嘅“無限時” set (鍾意呢個non-peak hours,可以優哉游哉咁慢慢食,唔會好似平時限時食嘅時候咁趕 🫶🏻)火鍋湯底選擇有20種,有選擇困難症的我們揀咗鴛鴦鍋😬😬:台灣養生花膠雞涮涮鍋 併 藥膳竹笙雜菌鍋食物 order 如下(✨ items 係特別推介)1️⃣自家制手工配料12款自家制手工配料,試咗呢啲:✨手工三寶丸✨手工潮汕豬肉丸✨手工梅菜豬肉丸✨手工牛丸✨手工白菜餃✨手工韭菜餃✨手工麻辣粟米豬肉餃款款都好好味喎 🤩,特別係細細粒,一啖一粒嘅手工丸丸,朋友大讚暫時係佢食過嘅任食火鍋店當中最出色的 🙌🏻2️⃣火鍋配料類20款火鍋配料,試咗呢啲:🔸帆立貝🔸台灣鴨血✨足八吋長蟹棒🔸

食物 order 如下
(✨ items 係特別推介)
1️⃣自家制手工配料

🔸墨魚仔

4️⃣炸物類
✨炸魚皮
炸物嘅選擇有 炸魚皮 同 響鈴卷
由於胃部空間有限,淨係試咗前者
炸魚皮都幾脆脆,又唔覺油膩

5️⃣肉類
8款肉鮮,試咗3款
🔸爽滑豬肚
🔸毛肚
🔸滷水雞腎

6️⃣蔬菜類
蔬菜類選擇最豐富~24款任君選擇~
我揀咗5款我至愛,全部都好滿意
✨鮮腐竹
✨蜂巢豆腐
✨鮮淮山
✨油麥菜
✨菜心苗

講返個湯底,藥膳竹笙雜菌鍋就非常足料,竹笙索哂湯,適合一開始就食;花膠滾到最尾先食就仲好食!順帶一提,竹笙係收費項目,揀咗呢個湯底就可以食到喇!

另外,打邊爐前送咗兩款餐前小食(呢兩款本身係收費項目嚟㗎,如果想encore就要再額外收費)
✨Shake Shake鹽酥雞
鹽酥雞向來唔係我杯茶,不過呢度嘅鹽酥雞做得好出色,炸漿超薄脆,雞肉調味適中,食落油膩感低,連我都忍唔住夾完再夾😋
✨鹽酥花枝丸
花枝丸有2粒,同朋友一人一粒,好味道,好想食多粒🤤

除咗打邊爐前有餐前小食,打完邊爐,亦有雪糕供應,有齊3大字頭(D H M) 嘅雪糕選擇
朋友揀咗”M嘅瑞士朱古力味雪糕”
我就揀咗”D嘅D-Collection 焙茶扭紋脆筒雪糕”

雖然呢間火鍋店嘅熟食選擇較少,不過佢嘅火鍋配料好有質素,仲提供咗好多平時任食火鍋店較少供應而我又好鍾意嘅項目,如魚片頭、白鱔片、鮮腐竹、鮮淮山……
呢到打邊爐嘅另一賣點係”無限時”
無限時,無心理壓力
加上呢到嘅食物全部都係經自助點餐系統order,再由職員奉上
呢度打邊爐可以輕鬆自在,舒舒服服,安安樂樂咁坐定定,慢慢烚吓烚吓,享用美食
(“無限時” 同 ”限時” 嘅收費差額只係$40)
呢度仲提供咗我媽咪打邊爐嘅至愛項目:脆鯇魚片、脆骨腩、新鮮魚雲
我已經約咗媽咪嚟烚吓烚吓,期待下次再訪😋 (同埋會試吓其他湯底🤗)
2024-05-18
2024-05-29 33 瀏覽
承晉媽真係好鐘意食火鍋,一年四季都想😍😍😍帶住小朋友,想坐得舒服,唔使食得趕....今次承晉媽就發掘左位於旺角創興廣場「鍋霸」「鍋霸」為慶祝五周年,推出全新時間自主吃到飽火鍋套餐🤩,加$40就可以無限時食到飽😋😋,坐足10小時都無問題,啱哂一班朋友聚會傾計😊唔想座咁耐?可以120分鐘套餐7:30離場最平$219就食到😍台式養生火鍋,湯底16款選擇我地就揀左養生花膠雞湯😍湯底好足料,雞同花膠大大件,加上紅棗杞子等配料我地套餐揀左PrimrGrade牛肩胛肉同西班牙無激素豬肉片而每枱會奉送鹽酥雞及花枝丸一客。仲有多款海鮮、丸類、台灣鴨血、自製餃子、麵食!飲品有罐裝汽水,紙包飲品,仲有不同冷泡茶選擇最後每人可以揀一款雪糕/甜筒鍋霸吃到飽台式養生火鍋📍旺角彌敦道593-601號創興廣場4樓
承晉媽真係好鐘意食火鍋,一年四季都想😍😍😍
帶住小朋友,想坐得舒服,唔使食得趕....
今次承晉媽就發掘左位於旺角創興廣場「鍋霸」

台式養生火鍋,湯底16款選擇
我地就揀左養生花膠雞湯😍
湯底好足料,雞同花膠大大件,加上紅棗杞子等配料

而每枱會奉送鹽酥雞及花枝丸一客。

仲有多款海鮮、丸類、台灣鴨血、自製餃子、麵食!

飲品有罐裝汽水,紙包飲品,仲有不同冷泡茶選擇

最後每人可以揀一款雪糕/甜筒

鍋霸吃到飽台式養生火鍋
📍旺角彌敦道593-601號創興廣場4樓

2024-05-13
2024-05-28 31 瀏覽
諗唔到有咩想食,依間火鍋都幾適合,仼飲仼食唔洗煩,實有野岩食!平日夜晚去都坐滿哂$313無限時真係好抵食,首先揀湯底,都有成二十款,試左養生姬松茸雜菌涮涮鍋,有三四款唔同嘅菇,湯底清甜又香依個set有兩款肉仼嗌,分別係美國安格斯肥牛同西班牙無激素豬肉片,都唔錯,肉味濃得黎又唔會太韌另外仲有好多火鍋配料,叫咗爆醬濃芝牛丸、金沙魚蛋、手工黒松露墨魚丸、足八吋長蟹棒等等,選擇真係好多套餐仲送咗個Shake Shake花枝丸,好得意,係炸花枝丸再配咗唔同嘅粉比我地撈黎食,試咗紫菜同埋梅子粉,好好食!飲品可以出去揀,好多特色嘅茶飲,我就試左黑糖冬瓜檸檬,冬瓜同檸檬味配合得好好,酸酸甜甜好開胃最後唔少得食埋甜品,Häagen-Dazs同Movepick嘅雪糕都有!今餐真係幾抵食

今餐真係幾抵食
2024-05-27 81 瀏覽
如果你想跟朋友慢慢食,這家店位於創興廣場方便易找,餐廳環境寬敞舒適,座位以卡座為主,適合多人聚餐。不太嘈吵適合聚舊談天,店內裝修簡潔明亮,燈光柔和,營造出溫馨的用餐氛圍。鍋霸開幕五周年,餐廳隆重推出全新時間自主吃到飽火鍋套餐,讓您享受真正自由的火鍋體驗。可選擇120分鐘或無限時兩種用餐模式,無限時套餐只需加多$40即可享用。120分鐘套餐7:30離場最平$219就可品嚐美味火鍋。多款養生湯底,更有我的至愛芫荽鍋。多種海鮮、蔬菜和丸類等火鍋配料,食材新鮮,飲品種類豐富。更提供多款牛肉套餐供您選擇,第二個級別牛肉套餐每四位額外送多一碟價值$168的手切安格斯prime grade 牛肉,第三個級別牛肉套餐每兩位便送多一碟價值$168的手切安格斯prime grade 牛肉。

鍋霸吃到飽台式養生火鍋 (旺角)旺角彌敦道593-601號創興廣場4樓食物推介:午市一百二十分鐘定量火鍋套餐 - 美國Prime Grade極上牛頸脊拼黑毛豬套餐 $173美國Prime Grade 極上牛頭脊:牛肉品質高,擁有優質的肉質和口感,入口嫩滑,有豐富的肉汁,非常適合火鍋食用!西班牙伊比利亞黑毛豬:黑毛豬肉有濃厚脂肪,使肉質更為豐潤,而由於脂肪含量更高,煮熟後更加鮮嫩多汁!麻辣蕃茄牛肉涮涮鍋:結合了麻辣的風味和鮮甜的蕃茄湯底,再搭配上粟米、牛肋條和豆卜等食材,營造出豐富的口感和美味!精選肉類:沙茶牛肉香氣濃郁,豬肚爽滑有咬口,牛柏葉嫩滑且帶有彈性,為整個火鍋增添美味的層次!海鮮類:沙白蜆肉質鮮嫩飽滿,深海魚柳肉質細嫩,手工黑松露墨魚滑肉質緊實而有彈性,墨魚頭口感鮮美,為火鍋增添海鮮的風味!火鍋配料類:帆立貝肉質鮮嫩味道香甜,魷魚羹質感嫩滑且爽脆,為火鍋提供優雅的味道和豐富的口感!
鍋霸吃到飽台式養生火鍋 (旺角)

旺角彌敦道593-601號創興廣場4樓

創興棟大廈多野食又多火鍋,今日心血來潮想打邊爐就去創興望下,試一試呢間4樓的鍋霸,原來佢地適逢五周年,加$40就可以無限時任食打邊爐,啱哂一大班friend去聚會傾偈。👯👯我地今次揀左第二級「美國prime grade極上牛頸脊及西班牙比利亞黑毛豬。我地試左第普通prime grade牛頸脊 同呢隻極上牛頸脊,雖然2款都有好香的牛味,但極上呢隻明顯滑嫩好多加上呢款班牙比利亞黑毛豬都好正,做到淡淡的豬肉香,而且肉質都好鮮嫩,好好食,好建議大家選呢款!👍🏻👍🏻另外一讚係個湯底,餐廳有成二十款湯底,本身有選擇困難症的我都好難揀,好彩問下餐廳職員意見,我就揀左個養生姬松茸什菌呢款湯底好清甜,有菇的香味,但又唔會搶,有杞子的香甜,打邊爐想食到食材的原汁原味,加上食材咁靚,我覺得呢個湯底good good.😋除左牛同豬之外,我好impress係有羽衣甘籃任食,平時買呢隻菜都唔平,加上佢係super food,而且原來打邊爐食,煮到軟身d,佢又吸哂d湯汁,好好食。🤤其他食材好似係八吋長蟹棒、金沙魚蛋、海鮮有蝦有魚又有貝殼類、更加唔少得脆卜卜的響鈴同埋炸魚皮,每款食材都新鮮高質,絕對唔係個d大件質飽你

其他食材好似係八吋長蟹棒、金沙魚蛋、海鮮有蝦有魚又有貝殼類、更加唔少得脆卜卜的響鈴同埋炸魚皮,每款食材都新鮮高質,絕對唔係個d大件質飽你的食物,可以好好享受打邊爐的樂趣。飲品方面都有好多選擇
養生茶都有4款、除左汽水又有梳打水等等
甜品仲可以選款Haagen-daz或者movenpick雪糕,劃上完美句號。💝
2024-05-21 181 瀏覽
早排同屋企人幫襯了位於旺角信和四樓一間台式任食火鍋店🤤環境好大 位置好寬敞打開menu見到剩係湯底已經有十幾廿款揀😍真係睇到花多眼亂最後我地揀左個養生蟲草花桃膠雞湯底非常之足料🤭唔係得個名我揀個餐係Prime Grade 牛肩胛肉 及 西班牙無激素豬肉片set所以牛既種類只有Prime Grade 安格斯肥牛可以任點😗不過唔緊要 牛既質素都好好食🤤而且性價比高岩岩坐定既時候 職員會問你想食Shake Shake鹽酥雞定花枝丸🤣係套餐包埋按人頭送既!我地兩個人既關係 於是兩款都試下。原來會有幾包調味粉比我地自己落🤣有香辣、梅子、香苔、芝士 四隻味😆有得玩又有得食!邊爐配料選擇都非常之多,有台灣鴨血、牛猛海蝦、手工魚滑等🥹味道都非常唔錯雲糕既款類都好多!有movenpick, dreyer’s, haagendazs等🤤🤤不過就指定一人揀一樣既!總結呢間邊爐性價比很高 絕對有下次🫰🏻臨賣單前職員話我地知原來鍋霸開幕五周年- 推出全新時間自主吃到飽火鍋套餐- 可揀120分鐘或者無限時, 無限時 加多$40就食到- 120分鐘套餐7:30離場最平$219就食到- 真正時間自主,用餐時間由自己決
打開menu見到剩係湯底已經有十幾廿款揀😍

臨賣單前職員話我地知原來鍋霸開幕五周年
- 推出全新時間自主吃到飽火鍋套餐
- 可揀120分鐘或者無限時, 無限時 加多$40就食到
- 120分鐘套餐7:30離場最平$219就食到
- 真正時間自主,用餐時間由自己決定
2024-05-19 143 瀏覽
呢間火鍋店不嬲都好抵食,性價比高!午市時間都好多人幫襯,好受歡迎🫶🏻 任食火鍋配料選擇好豐富,仲有大量任飲飲品選擇,一定食到捧住個肚走😆 今日試咗$158午市一百二十分鐘定量火鍋套餐湯底揀咗新出嘅 🥘藥膳竹笙雜菌鍋營養豐富又有滋補效果,湯底以藥材、竹笙同雜菌熬煮而成,帶有濃郁嘅香氣同滋味。湯底鮮美,可以增添食材嘅風味,令口感更加豐富,特別係竹笙 爽脆又多汁🤤兩款牛肉豬肉都好高質,肉質鮮嫩 好好味,Prime Grade牛肩胛肉、西班牙無激素豬肉片🥩 除了肉類,特別推薦以下火鍋食材~手工黑松露墨魚滑手工製作嘅黑松露墨魚滑帶有濃郁嘅黑松露味道,質感彈牙,好好味😋深海魚柳鮮嫩多汁,肉質鮮美,健康又美味的選擇自家製台灣手工拉麵麵條有彈性和嚼勁,搭配湯底一流~稻庭烏冬細滑爽口,吸收湯底的鮮味,美味又飽肚

湯底揀咗新出嘅 🥘藥膳竹笙雜菌鍋

除了肉類,特別推薦以下火鍋食材~
手工黑松露墨魚滑

深海魚柳
鮮嫩多汁,肉質鮮美,健康又美味的選擇

自家製台灣手工拉麵
麵條有彈性和嚼勁,搭配湯底一流~

稻庭烏冬
細滑爽口,吸收湯底的鮮味,美味又飽肚
2024-05-19 82 瀏覽
星期六都要返工,值得食餐好嘅慰勞自己,同朋友去了鍋霸食左個午市邊爐,正!🍲火鍋湯底選了花膠雞,非常足料,勁多花膠✅ 午市套餐都有好多款,我和朋友選了$173美國Prime Grade 極上牛頸脊+黑毛豬套餐。除了肉是定量外,其他的火鍋配料都係任食,款式都好多,以下是我的至愛:🌟極上牛頸脊(嫰滑,牛味濃)🌟黑毛豬(香,唔嚡)🌟花甲(肥美)*點完再點👍🏻🌟墨魚滑(爽脆)🌟魚皮(脆)🌟雜菇拼盤(樣樣都有少少👍🏻)整體上食材都好新鮮,都好食。特別欣賞佢上菜都快,服務員執嘢都快手👍🏻飲品櫃亦多不同飲品,除了自家製茶,竟然有泰soda water,岩晒唔想肥但又飲有汽水的我。🥤到達餐廳已經14:00,食到16:00,好食好飽。呢個價錢食到120分鐘非常抵,當然心裡面仍想,有甜品就好了。🍦
🍲火鍋湯底選了花膠雞,非常足料,勁多花膠
🌟極上牛頸脊(嫰滑,牛味濃)
🌟黑毛豬(香,唔嚡)
🌟花甲(肥美)*點完再點👍🏻
🌟墨魚滑(爽脆)
🌟魚皮(脆)
🌟雜菇拼盤(樣樣都有少少👍🏻)
極上牛頸脊
黑毛豬
極上牛頸脊
黑毛豬
2024-05-08 277 瀏覽
今天和朋友慶祝生日,去了呢間火鍋店,這裡的裝潢簡潔、乾淨,店內的燈光溫暖柔和,地方闊落,讓整個空間顯得格外舒適。他們提供了多種湯底選擇,主打藥膳養生湯底,同時亦有蕃茄湯、壽喜燒、麻辣湯,每種湯底都有其獨特的風味和特色,讓人難以抉擇,最後還是選擇了藥膳花膠湯底。這種湯底滋陰之餘,還可以補充骨膠原養顏,補身之選!這裏食料的新鮮度令人有非常好的印象,蔬菜菇類色澤鮮豔乾淨,而選擇的美國prime grade 極上牛頸脊加西班牙伊比亞黑毛豬新鮮且切片均勻,兩者肌肉多較結實,肉味亦比較濃,非常啱我們的口味!食多多都不怕太肥!丸類款式應有盡有,粒粒都爽口彈牙,食得出新鮮而用料十足。特別推薦墨魚滑,除了手打墨魚漿還少見地混合的粒粒分明的墨魚粒。飲品方面有大量的自家製冷泡茶,梳打飲料,亦有提供熱飲,暖飲,十分貼心。其中我比較喜歡烏梅山渣茶,不但開胃而且解膩,一飲就知用料很足。店員們全部服務態度親切,察覺到及滿足了我們的需要。美中不足,就是自己忘記了點雪糕食,只需加10蚊就可以食到movenpick/haagen-daz特別味道雪糕。整體嚟講,係一家值得推薦的火鍋店,我會再次光顧。

店員們全部服務態度親切,察覺到及滿足了我們的需要。

整體嚟講,係一家值得推薦的火鍋店,我會再次光顧。

2024-05-05
  • 桂花冷泡菜
  • 藥膳花膠雞湯底
  • 飲品
2024-05-08 94 瀏覽
想晏晝打邊爐,呢間餐廳性價比高,有幾個套餐 (豬, 牛)任你簡,之後多款飲品同台式火鍋配料都係 2 小 時 任 食!!! 落單既過程,亦冇漏單,上菜都上得好快,所以呢邊食完果邊又有野食上,所以唔好睇小呢2個鐘呀~我地今次叫左個西班牙伊比利亞黑毛豬 同 美國Prime Crade極上牛頸脊,豬同牛都係定量既。兩款肉類都都唔會係好薄片,油脂分怖得好好。而湯底方面我地叫左藥膳胡椒豬肚雞鍋 拼 藥膳竹笙雜菌鍋。2個湯底都好清香,唔死咸,打邊爐湯底必點。雪糕方面就可以每位另外再+$10 有Haagen Dazs / movenpick 簡,口味都好多選擇,我地今次叫左椰子同焙茶,大滿足

我地今次叫左個西班牙伊比利亞黑毛豬

2024-05-07 95 瀏覽
今日心思思又想打邊爐,真係一年四季都岩食😍今日揀左呢間鍋霸台式養生火鍋。因為呢度有午巿定量火鍋套餐,$148-208就可以120分鐘吃到飽🤤揀左自己鐘意的肉類,再揀湯底,就可以QR code 落單再叫其他火鍋配料。🍲養生姫松茸什菌涮涮鍋職員叫我地水滾先飲淡湯,超級滋補清甜,湯底有大量姫松茸,雜菌,玉米,超足料。Prime grade 牛肩甲肉套餐$163 兩碟肉份量剛剛好!肉肩甲肉味濃,油膩感冇咁重,薄切滾兩下就食得👍🏻其他火鍋配料有成50幾種,超級推薦雞髀肉同深海魚柳😍雞脾肉超級嫩滑彈牙,魚柳都好滑身有口感,無聊encore 🤤沙白蜆都好新鮮,肉質飽滿鮮味🤤蔬菜類都有好多,有坊間少見的羽衣甘蘭,第一次煮熟黎食,好得意😆另外有好多款式的丸類,試左芝士小籠包,芫茜流心小籠包,幾有創意😆出面仲有三大個飲品櫃,款式又多又齊,自家制冷泡茶必飲!清新解渴😋最貼心係仲有熱的飲品櫃,暖心知味☺️🌟🌟總括嚟講,餐廳性價比超高,環境舒服,食得盡興👍🏻

🍲養生姫松茸什菌涮涮鍋

Prime grade 牛肩甲肉套餐$163

沙白蜆都好新鮮,肉質飽滿鮮味🤤

最貼心係仲有熱的飲品櫃,暖心知味☺️

🌟🌟總括嚟講,餐廳性價比超高,環境舒服,食得盡興👍🏻
2024-05-05
午餐