2021-10-03
又要勇字掛係心口衝去試😂釧 $880 + 10%聽日開始可以上網book,lunch & dinner 暫時都係一round,lunch 有880/1280/1680,1280/1680主要多啲煮物行西日fusion,我第一次試就想要多sushi 環境:座位寬闊,裝修木系 對正師傅餐廳bar 檯 total 16座位到,有VIP房但未開放前菜兵富縣真鯛北海道章魚 柚子胡椒茶碗蒸 第一次食茶碗蒸有鵝肝,有點喧賓奪主,偏實柚子薑好好食 好開胃飯偏硬偏淡味,如果可以酸啲就好,換完一次飯好啲師傅話仲係聽緊客人意見微調中,Ricky師傅健談而且都風趣又會分享下平時煮野食,成餐飯都輕鬆既宮崎縣 深海池魚鹿兒島車海老👍🏻👍🏻靜崗金目鯛北寄貝 👍🏻富山灣 白蝦👍🏻鹿兒島醬油漬 一星期根室海膽 師傅加海膽比我加到差啲滿瀉😂海鰻 燒得未夠魚子 初初食覺得有啲啲苦,原來加左紅酒,再食又覺得餘韻長左左口魚 如果燒一燒會再正啲北海道帆立貝 勁大粒同厚身 好甜 少少柚子令鮮味更出Otoro 燒完真係好正👍🏻👍🏻👍🏻(不是火槍)最後拖羅卷都幾大份,加左漬蘿蔔粒同芝麻,口感比較豐富紅蝦大根配鰹魚湯 想話個紅蝦煮得岩岩
釧 $880 + 10%
環境:座位寬闊,裝修木系 對正師傅
餐廳bar 檯 total 16座位到,有VIP房但未開放
前菜
兵富縣真鯛
北海道章魚 柚子胡椒
茶碗蒸
第一次食茶碗蒸有鵝肝,有點喧賓奪主,偏實
柚子薑好好食 好開胃
飯偏硬偏淡味,如果可以酸啲就好,換完一次飯好啲
宮崎縣 深海池魚
鹿兒島車海老👍🏻👍🏻
靜崗金目鯛
北寄貝 👍🏻
富山灣 白蝦👍🏻
鹿兒島醬油漬 一星期
根室海膽 師傅加海膽比我加到差啲滿瀉😂
海鰻 燒得未夠
魚子 初初食覺得有啲啲苦,原來加左紅酒,再食又覺得餘韻長左
左口魚 如果燒一燒會再正啲
北海道帆立貝 勁大粒同厚身 好甜 少少柚子令鮮味更出
Otoro 燒完真係好正👍🏻👍🏻👍🏻(不是火槍)
最後拖羅卷都幾大份,加左漬蘿蔔粒同芝麻,口感比較豐富
紅蝦大根配鰹魚湯 想話個紅蝦煮得岩岩好同勁甜👍🏻👍🏻
甜品 有別於大部分omakase,經理介紹有自己甜品師傅
芝麻朱古力 勁濃芝麻,入口慢慢融化好smooth
焦糖香蕉tofu 初初好驚勁豆腐,好彩主要香蕉味出
Sake
餐廳有自釀sake 兩種,試左生酒微甜就岩女仔飲多啲,我ok
對甜品出奇地好滿意😬 初初師傅上得有少許快,大概4分鐘3件,之後溝通過就正常番,lunch 都慢食左2個半鐘。
服務好細心,欣賞每一件餐具同擺盤,食材都係靚,呢個價錢+服務+location 冇投訴,順手book多次dinner and lunch😬