2012-10-02 68 瀏覽
今日放假,约阿妈饮茶。以为系楼下间酒楼饮唔洗行,点知落到去好多人等位,可能系假期啦。apm果边多选择,我系杂志见到新开了一间钓鱼翁饭店,都有点心食。就想去试试。一去到,都唔洗等位。见门口位挂住好多只没烧的鹅。隔离的玻璃窗就挂住烧好的鹅和乳猪。点心唔算太多,但有的都几特别,我哋嗌了七样点心,有叉烧肠粉,我觉得还可以,但冇想象中好味。糯米鸡细细隻,有三隻。味道几好,但的馅少的。牛肉球比平时食的细粒的,但有四粒。味道没惊喜。我反而中意食金粟芋头饺,粟米甜芋头粉,好味道。总体来讲都OK,但价钱就比一般酒楼贵,唔怪得唔洗等位。下次试下佢嘅招牌烧鹅,看下好唔好味。
題外話/補充資料: 有很多笼仔饭和泡饭,也有炒粉面
2012-10-02
$70 (早餐)
  • 金粟芋头饺,素扎,
2012-09-21 59 瀏覽
此酒家開了一個星期左右, 裝修幾靚, 枱與枱距離不太近, 環境幾好, 服務又好.五個大人叫了:-(1) 駝烏肉蒸飯 - 正! 香噴噴, 夠5個人(每人有2中碗)(2) 燒賣 - 粒蝦大好鮮味, 豬肉餡有嚼勁, 似是手剢的(3) 义燒腸粉 - 勁好食!(4) 生煎包 - 無食, 唔知(5) xo醬炒蘿蔔糕 - 唔錯(6) 排骨 - ok好抵食, 每人$68.

五個大人叫了:-

(3) 义燒腸粉 - 勁好食!

(4) 生煎包 - 無食, 唔知

(5) xo醬炒蘿蔔糕 - 唔錯

(6) 排骨 - ok

好抵食, 每人$68.
  • 义燒腸
  • 駝鳥肉蒸飯