Busan Sanghoe
2025-06-28 0 瀏覽
🤩一入去已經FEEL到濃濃韓國味因為門口真係有OPPA嚟迎接架😍😍不過唔識韓文都無問題,可以講英文🆗而且餐廳會不停LOOP住K-POP🎵裝修設計係彩色🌈工業風令人即刻覺得好精神好HIGH💪另外環境同座位都好舒適就算坐滿人都唔會覺得好迫👍而且可以用手機落單~啱哂ℹ️人🔻食評時間🔻🇰🇷釜山商會豬肉湯飯🍚係呢度既招牌菜👍湯頭好濃郁🐷豬肉軟嫩另外仲可以自行加配料調味,風味十足😋😋🍢魚糕湯🍲大大碗好足料👍鮮甜嘅湯底同煙韌既年糕好夾😀
🤩一入去已經FEEL到濃濃韓國味
因為門口真係有OPPA嚟迎接架😍😍
不過唔識韓文都無問題,可以講英文🆗
而且餐廳會不停LOOP住K-POP🎵

🔻食評時間🔻

🇰🇷釜山商會豬肉湯飯🍚
係呢度既招牌菜👍
湯頭好濃郁🐷豬肉軟嫩
另外仲可以自行加配料調味,風味十足😋😋

🍢魚糕湯🍲
大大碗好足料👍
鮮甜嘅湯底同煙韌既年糕好夾😀
用餐優惠
試食活動
魚糕湯
今天要介紹的餐廳位於尖沙咀,是一家專注於釜山風味的韓國餐廳。尖沙咀一帶有許多韓國餐廳,這間由釜山人經營的店特別引人注目。餐廳環境寬敞,水泥牆配上藍紫色霓虹燈,營造出輕工業風和夢幻氛圍。店內播放著韓國潮流音樂,氣氛熱鬧。而且,而家只需關注他們的 社交平台,就可以免費獲得一個愛情鎖,寫上心願後扣在店內的欄上,既有特色又適合打卡!此外,餐廳提供每人 $139 的優惠,180 分鐘無限暢飲韓國燒酒和啤酒。前菜 提供六款前菜,包括薯仔絲、醃茄子、黑豆、泡菜、青椒和白蘿蔔絲,酸酸辣辣,足夠開胃,吃完還可以再添!韓式玫瑰醬炒年糕 這道菜包含大量韓式炒年糕、腸仔、魚糕和蔬菜,微辣中帶有芝士和奶油的香味,湯越煮越入味。炒年糕韌性十足,咬口很好,配料也非常豐富。韓式排骨餃子 每份有八隻,金黃色的外皮炸得鬆脆,咬下去充滿肉汁。釜山商會 地址:金巴利道79-81號金栢閣地下 A-C號舖 交通:港鐵佐敦站 D 出口,步行約8分鐘

前菜

韓式玫瑰醬炒年糕

韓式排骨餃子
每份有八隻,金黃色的外皮炸得鬆脆,咬下去充滿肉汁。
地址:金巴利道79-81號金栢閣地下 A-C號舖
交通:港鐵佐敦站 D 出口,步行約8分鐘
用餐優惠
試食活動
2025-06-28 0 瀏覽
回頭指數:⭐️⭐️⭐️食物質素:🌮🌮🌮服務質素:☺️☺️☺️消費指數:💰💰(TTL $403,人均消費$201.5)環境質素:☘️☘️☘️
尖沙咀韓國街相信大家都聽過去過,經過見到一間主打韓國釜山食物既韓國餐廳,空間夠大,好岩一班人尼聚餐,仲要只要follow餐廳社交平台,就可以免費有個情人鎖掛係餐廳招牌架,都幾多人有掛🙈我當然唔輸蝕都有整一個。石板烤五花肉($240) 份量都幾多,表面有少少焦香,而且味道鹹鹹地,五花肉既脂肪有潤滑既口感,肥瘦既部份都好有咬口,配埋生菜食會比較好。泡菜炒飯($118) 即使係同泡菜炒埋,都唔會太辣,可能因為旁邊有較多既紫菜碎 &芝士 &蛋,中和左唔少辣味

回頭指數:⭐️⭐️⭐️
食物質素:🌮🌮🌮
服務質素:☺️☺️☺️
消費指數:💰💰(TTL $403,人均消費$201.5)
環境質素:☘️☘️☘️

。石板烤五花肉($240)

。泡菜炒飯($118)
2025-06-27 0 瀏覽
去完韓國,真係好掛住🥰d前菜同韓式美食🍽️係尖沙咀韓國街,花多眼亂呢間餐廳,環境大~~真係有多位어빠侍應,服務又好食物味道👅正宗👍🏻👍🏻✨六款前菜小食有我最愛😻既魚糕🍥泡菜,青瓜🥒,薯仔醬煮黑豆,辣八爪魚🐙✨釜山商會辣「章三蝦」一人鍋🌶️佢既泡菜香辣鮮海底,超正🤩即刻想飲多幾啖湯~~鍋入面有一隻大大原隻八爪魚🐙大大隻但又好軟熟,超容易咬開入面仲有泡菜,五花腩,鮮蝦🍤✨釜山商會風味炸雞脾🍗佢地既雞脾肥厚,勁大大隻 雞肉外皮香脆,入面肉質嫩滑又勁多肉汁,調味好惹味~~
去完韓國,真係好掛住🥰
d前菜同韓式美食🍽️
係尖沙咀韓國街,花多眼亂
呢間餐廳,環境大~~
真係有多位어빠侍應,服務又好
食物味道👅正宗👍🏻👍🏻

✨六款前菜小食
有我最愛😻既魚糕🍥
泡菜,青瓜🥒,薯仔
醬煮黑豆,辣八爪魚🐙

✨釜山商會辣「章三蝦」一人鍋🌶️
佢既泡菜香辣鮮海底,超正🤩
即刻想飲多幾啖湯~~
鍋入面有一隻大大原隻八爪魚🐙
大大隻但又好軟熟,超容易咬開
入面仲有泡菜,五花腩,鮮蝦🍤

✨釜山商會風味炸雞脾🍗
佢地既雞脾肥厚,勁大大隻
雞肉外皮香脆,入面肉質嫩滑
又勁多肉汁,調味好惹味~~
2025-06-24
尖沙咀霓虹燈特色韓國🇰🇷菜,$139 無限暢飲釜山商會 (尖沙咀)地址:尖沙咀金巴利道79-81號金栢閣地下A-C號舖🍗 半半炸雞鎚 黑蒜+辣雞 ($108)一盤有兩款味,超值!😍 一邊係2x辣雞沙律炸雞鎚,雞鎚炸到金黃香脆,外層辣醬帶點甜,辣度啱啱好,咬落 juicy 得黎又惹味!🌶️ 另一邊係2x黑蒜醬油炸雞鎚,黑蒜嘅濃香同醬油混搭,咸香得黎有回甘,食完一啖仲想再一啖!🍖 兩款味道一次過滿足你,岩晒同朋友 share 住食!😜🍜 釜山商會甜辣冷拌麵 ($138)麵條彈牙冰涼❄️,拌上甜辣醬汁,酸酸甜甜又帶點微辣,食落好似置身釜山街頭!😝 仲有叉燒🥓片、爽脆黃瓜絲提味,啖啖都係享受!🌊🍴 熱辣辣嘅天氣食呢碗冷麵,爽到飛起!🔥 follow佢哋IG 仲可以送愛心鎖一個掛起你的心願 ❤️
尖沙咀霓虹燈特色韓國🇰🇷菜,$139 無限暢飲

釜山商會 (尖沙咀)
地址:尖沙咀金巴利道79-81號金栢閣地下A-C號舖

🍗 半半炸雞鎚 黑蒜+辣雞 ($108)
一盤有兩款味,超值!😍

🍜 釜山商會甜辣冷拌麵 ($138)

follow佢哋IG 仲可以送愛心鎖一個掛起你的心願 ❤️
2025-06-26 0 瀏覽
今晚同朋友約食飯。 我哋梗係放工一齊衝去尖沙咀,夜晚燈火通明,釜山商會韓國菜香氣四溢,入邊仲好闊落, 大家都分坐得比較開。方便自己同自己朋友傾偈, 好好, 朋友笑聲不絕,好chill!😋釜山商會辣「章三蝦」一人鍋湯底辣中帶鮮,章魚超彈牙,蝦肉鮮甜,三層肉片油香又唔膩,拉麵吸晒湯底精華,啖啖都好惹味!配埋泡菜同蘿蔔! 釜山商會風味炸雞髀外皮炸到超酥脆,雞皮香口帶油香,雞肉嫩滑又多汁,咬落去啖啖肉,完全唔嚡。

2025-06-23 181 瀏覽
餐廳空間寬敞,座位闊落,適合三五知己聚餐。平日晚市人流都唔錯,氣氛熱鬧但唔嘈雜,店員都係OPPA,主要以英文溝通。餐前附上經典韓式小菜,包括泡菜、辣蘿蔔、黑豆、魚糕、蜜糖蕃薯、麻油薯仔絲🍽️ (新) 一口海鮮韭菜煎餅 $138餐廳新出Mini size,連menu都未有,一碟有7件。煎餅外皮香脆,內餡足料,每啖都食到韭菜香同海鮮,配埋韓式醬油更提鮮。雖然叫一口,但其實每件都唔細,適合2-3人分享。🍽️韓式辣炒章魚 $288辣度較平庸,醬汁甜辣惹味,配搭章魚同魷魚,都幾入味,好啱送酒。餐廳仲會有鎖匙扣俾你寫願望掛係門口位,都幾有儀式感,有少少返咗去韓國嘅感覺!

🍽️ (新) 一口海鮮韭菜煎餅 $138

🍽️韓式辣炒章魚 $288

2025-06-22 142 瀏覽
營業至凌晨2點的熱鬧小店,每桌附贈六款韓式小菜,適合三五好友下班暢聚✨煙燻五花肉($248)厚切豬腩先蒸後燻,烤至表皮焦脆如脆片,煙熏味突出,包著生菜和和小菜吃,油潤與清爽交錯,完全不會膩哦✨釜山商會辣‘章三蝦’一人鍋($138)小鍋沸騰上桌,鮮章魚、蝦仁浸在韓式辣醬湯中,章魚彈嫩不橡皮,湯底辛香帶海鮮甜味,韓式拉麵和粉絲吸滿湯汁✨一口海鮮韭菜煎餅($138)麵糊煎得薄脆,韭菜清香主導不嗆喉,邊緣焦香,蘸鰹魚醬油提鮮恰到好處🪄Saero Soju荔枝味($75)

✨煙燻五花肉($248)

✨釜山商會辣‘章三蝦’一人鍋($138)

✨一口海鮮韭菜煎餅($138)

🪄Saero Soju荔枝味($75)

今晚突然想吃韓國菜,即時想起尖沙咀「韓國街」金巴利道,大大小小的韓式餐廳林立,我們最後選了間又潮又有氣氛的餐廳。每間韓式餐廳例牌都會奉上伴碟菜,這裡共有六種款式,包括泡菜,黑豆及🍢魚糕等,每款都很好味。🥚韓式芝士雞蛋卷~焦香的煎蛋皮包裹着熱騰騰的芝士,嫩滑雞蛋與芝士混而為一。拉絲口感配上番茄汁的微酸,清爽解膩。🐷🥓鐵板烤五花肉~厚切五花肉烤到微焦脆口,脂肪層透明,溢出濃郁肉香,每口脂香爆汁,肥瘦部分的油脂在口中融化。肉質彈嫩帶煙燻香味。配合洋蔥,蒜片及少許韓式辣醬,更加惹味。與生菜同吃,充滿地道韓式風味。釜山商會金巴利道79-81號金栢閣地下A-C號舖

金巴利道79-81號金栢閣地下A-C號舖

2025-06-19 132 瀏覽
**📍 斧山商會|尖沙咀韓式食堂** #尖沙咀美食 #韓式料理**💖 前菜有6款小菜一坐低就上咗成枱前菜,都好多選擇✨ - **自家製泡菜**:酸辣爽脆,仲有少少芝麻香 - **魚糕片**:熱辣辣超彈牙 - **蜜糖番薯**:凍食都超綿,甜度剛剛好 - **韓式辣醬菜**:麻油味好香,**🔥 炸豬肉條配糖醋醬** 豬肉條炸到金黃脆卜卜,咬落去juicy到爆!糖醋醬甜中帶微辣,仲有啲芝麻香,完全唔會膩,食完想encore! **🌶️ 一口泡菜煎餅** 即叫即煎熱辣辣上枱~邊位脆到似餅乾,入面塞滿泡菜同蔥花,辣辣哋超開胃!點埋特製醬油,鮮味即刻提升,一個人食晒成碟都冇難度😋 **💬 總結** 人均$150有找,前菜任食仲要質素高!金巴利道又多間高質韓食~ 📍 **斧山商會** 🏠 尖沙咀金巴利道79號地舖 🚇 佐敦站D出口行6分鐘 💡 泡菜煎餅即製要等,但新鮮出爐超正!
**📍 斧山商會|尖沙咀韓式食堂**
#尖沙咀美食 #韓式料理

**💖 前菜有6款小菜
一坐低就上咗成枱前菜,都好多選擇✨
- **自家製泡菜**:酸辣爽脆,仲有少少芝麻香
- **魚糕片**:熱辣辣超彈牙
- **蜜糖番薯**:凍食都超綿,甜度剛剛好
- **韓式辣醬菜**:麻油味好香,

**🔥 炸豬肉條配糖醋醬**

**🌶️ 一口泡菜煎餅**

**💬 總結**
📍 **斧山商會**
🏠 尖沙咀金巴利道79號地舖
🚇 佐敦站D出口行6分鐘
💡 泡菜煎餅即製要等,但新鮮出爐超正!
2025-06-19 130 瀏覽
尖沙咀金巴利道,真係一個Chill嘅地方!😎呢度有室內同室外空間,重點係室外都有冷氣,仲可以食煙🚬,真係啱晒鐘意慢慢坐、吹水嘅你~ 講到室內設計,嘩,成件事好韓味~🇰🇷入到去就見到三隻韓式青蛙🐸同埋一面充滿愛意嘅情人鎖牆🔒💖,如果你like佢哋嘅IG,仲可以免費拎個鎖寫低你同另一半嘅名,鎖喺牆度,等愛情永遠鎖實實!🌹好浪漫呀~話說10年後記得返嚟搵返個鎖,感受一下時間嘅魔力~⏳💞特殊部隊鍋(大)$488係韓國經典嘅部隊鍋🇰🇷一次過帶齊午餐肉、腸仔🌭、粉絲、菜🥬、年糕、辣醬🌶️、餃子🥟同豬肉🐷成鍋香辣暖笠笠,啱晒同friend一齊share住食,🤤🔥

特殊部隊鍋(大)$488
係韓國經典嘅部隊鍋🇰🇷
成鍋香辣暖笠笠,啱晒同friend一齊share住食,🤤🔥
2025-06-16 260 瀏覽
今晚,我同朋友去尖沙咀嘆晚餐,選擇咗一間叫「釜山商會」嘅韓國餐廳。入到去,環境好舒適,感覺就好似行入咗韓國。六款韓國前菜是每枱食客都必定有的,真係色香味俱全,食到一口就停唔到。之後又試咗煙燻五花肉,配搭一盆新鮮嘅蔬菜,肉質嫩滑,味道濃郁,配上蔬菜更加清新。最後,當然唔可以唔試芝士泡菜煎餅,外脆內軟,芝士嘩嘩地流出嚟,真係好正!最好玩是一邊吃一邊把芝士拉長,相信好多人都玩過。整體來講,今晚嘅晚餐非常滿意,無論係菜式、環境定服務都令我哋感到開心。下次一定會再黎!

2025-06-16 206 瀏覽
金巴利道出名好多韓國餐廳,依間餐廳開業未夠一年,見平日晚飯時間都好多人,所以就諗住試試佢😆-🥢 韓式前菜前菜一共有六款,分別有韓國黑豆、韓國泡菜、土豆絲🥔、醃青瓜🥒、辣蘿蔔及甜南瓜🎃,仲要全部都有得refill💕-🥢 一口韓式煎餅依個係新菜式😛一口煎餅既特別之處係比普通韓式煎餅更脆口🥰配埋自家製嘅醬汁,酸酸甜甜,好開胃👍-🥢煙燻五花肉 (300g)一上菜見到五花肉白雪雪以為唔係好夠味🤣但原來煙燻味好香(係小編錯怪佢🫣) 五花肉擺盤好靚,賣相精緻吸引;豬五花肉好厚切,但肉質保持到軟腍,一啲都唔油膩🥰搭配豆瓣醬、洋蔥絲、蒜粒、青椒及生菜一齊食口感好豐富🤤-🥢 ”章三蝦“一人鍋石頭窩上枱熱氣騰騰,有足料大隻原隻章魚!口感爽脆彈牙,味道鮮甜;搭配五花豬肉腩片、去殼蝦仁、娃娃菜、秀珍菇等,而且仲有粉絲,配料相當豐富。-另外餐廳在近門口有個放愛情鎖既位置,只要follow 佢地社交平台就可以揀個愛情鎖寫上任何祝福說話,好似去左韓國咁🤣

🥢 韓式前菜

🥢 一口韓式煎餅

🥢煙燻五花肉 (300g)

🥢 ”章三蝦“一人鍋

韓國街🇰🇷向來都係韓式餐廳🍴既聚居地,今次就試下呢間,尤其係釜山特色燉鍋🍲,多料、大份亦都幾好食😋 裝修幾chill,燈光昏暗,行輕工業風🏭設計、灰白水泥牆🧱,同埋藍色霓虹燈💡~ 仲有個幾有意思既活動🗼,就係模仿釜山塔🗼可以扣心形鎖❤️🔒既地方,可以扣喺近門口既地方,可以寫低自己既願望,幾有feel👍🏻(5 😍 係滿分,🤩係半分) 釜山商會 “章牛蝦”燉鍋 🐙🐮🦐🍲 - $378 (好味指數:😍😍😍😍)釜山既燉鍋幾出名,尤其係辣燉海鮮鍋,以新鮮海鮮蔬菜🥬同香料做底,加入香濃辣醬🌶️、蔬菜同香料,湯頭濃郁,味道鮮美~ 而且今次既辣醬🌶️係自家製既,會偏甜同溫和啲,可以因應個人喜好決定落幾多辣醬🌶️亦有好多料,包括鮮甜爽口既大章魚🐙、肥美香口既雪花肥牛❄️🐮、鮮美既嫩蝦🦐、爽口彈牙既蝦仁🍤、清甜軟腍既椰菜🥬、清香既菇🍄‍🟫、爽滑既金菇菜🍄‍🟫、清甜多汁既蘿蔔片⚪️🥕、清香既大蔥,同埋Q彈既冬粉~ 整體香口惹味,食完唔會口渴,暖笠笠咁幾舒服😌小食 (好味指數:😍😍😍😍)有6款免費餐前小食幾好食😋,包括酸辣清爽既泡菜🌶️🥬、微辣爽口既蘿蔔絲🌶️⚪️🥕、香甜有咬口既黑豆⚫️、香辣爽口既青瓜片🌶️🥒、香口軟腍既麻油薯仔

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

小食

小食 (好味指數:😍😍😍😍)
有6款免費餐前小食幾好食😋,包括酸辣清爽既泡菜🌶️🥬、微辣爽口既蘿蔔絲🌶️⚪️🥕、香甜有咬口既黑豆⚫️、香辣爽口既青瓜片🌶️🥒、香口軟腍既麻油薯仔絲🥔、甘甜綿密既蕃薯粒🍠

好味指數:😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍😍
小食
2025-06-13 337 瀏覽
好耐無去韓國旅行,好掛住韓國味道。就去了尖沙咀金馬倫道搵間韓國🇰🇷餐廳回味下。經過見到有間餐廳有露台,五顏綠色嘅霓虹燈,好有釜山海邊餐廳嘅感覺。一入到去就見到兩隻超可愛的青蛙坐位非常闊落一坐下有傳統韓國前菜食一口泡菜煎餅泡菜煎餅真係脆卜卜又夠香口!麵粉漿撈埋泡菜、蔥花同少少辣醬,煎到金黃微焦,咬落去外脆內軟,泡菜酸辣醒胃,仲有啲爽脆口感,送啤酒一流!如果粉漿再薄少少就perfect,但而家都已經食過返尋味。煙燻五花肉真係邪惡到爆,五花肉肥瘦層次分明,外皮燻到微微焦香,咬落去啖啖肉,又juicy,油脂入口即化,但一啲都唔膩口。煙燻味好出,帶住淡淡木香,仲有少少甜味吊出肉香,配埋生菜同蒜片包住食,簡直無得彈!如果加多塊烤脆嘅韓式年糕就更加正,不過而家咁食已經滿足到震,鍾意食肉嘅朋友一定要試,真係食到舔舔脷。

一入到去就見到兩隻超可愛的青蛙

坐位非常闊落