2024-09-27 287 瀏覽
今日由朋友帶路,黎到荔枝角既金酒屋,為既就係佢地金光閃閃既海膽菜式系列😍✨✨✨金糖盒·海膽三文魚籽日式豆腐呢個必叫,單係用玻璃罩上菜已經儀式感滿滿呀~一大片海膽加上日式海膽豆腐同埋滿到瀉既三文魚子,真係好igable !脆脆盒子下面唔係鹽,原來係棉花糖,食既時候加啲黎食味道鮮甜滿足✨粟米脆餅壽司 海膽三文魚籽真係估佢唔到,用taco 黎取代紫菜,不過口感又幾特別啵!✨金丼 月見海膽三文魚籽拖羅蓉丼飯拖羅蓉加上滿滿海膽再加埋蛋黃下面再有大量三文魚籽超滿足呀!✨金龍珠海膽吞拿魚蓉卷呢個又係必叫!自家醃漬蛋黃海膽加上吞拿魚蓉又係另一個海膽控必食✨日式金柑帆立貝刺身帆立貝厚切鮮甜加上甜酸金柑同沙律新鮮係一道絕佳開胃菜✨戀丼.月見特厚燒牛舌三文魚籽丼飯呢個係限量供應!上面係一塊超厚厚燒牛舌加上三文魚籽律舌鮮嫩香口好惹味✨4款串燒之後我地再試埋4款串燒,滿滿油香既松板豬頸肉,仲有超有嚼勁既安格斯牛肋肉,厚燒牛舌心,不過自家制雞皮蝦先係一定試因為係餐廳自家製~~✨柚子梳打✨水蜜桃梳打

✨金糖盒·海膽三文魚籽日式豆腐

呢個必叫,單係用玻璃罩上菜已經儀式感滿滿呀~

✨粟米脆餅壽司 海膽三文魚籽

真係估佢唔到,用taco 黎取代紫菜,不過口感又幾特別啵!

✨金丼 月見海膽三文魚籽拖羅蓉丼飯

拖羅蓉加上滿滿海膽再加埋蛋黃下面再有大量三文魚籽超滿足呀!

✨金龍珠海膽吞拿魚蓉卷

✨日式金柑帆立貝刺身

帆立貝厚切鮮甜加上甜酸金柑同沙律新鮮係一道絕佳開胃菜

✨戀丼.月見特厚燒牛舌三文魚籽丼飯

✨4款串燒

✨柚子梳打
✨水蜜桃梳打
2024-09-26 272 瀏覽
這間位於荔枝角的【金酒屋】,主打日本菜,有多款的串燒、刺身及壽司等,擺盤精緻,無論是視覺還是味覺都有大大的滿足感。金龍珠海膽吞拿魚蓉卷爆餡的卷物中間滿滿的海膽及吞拿魚蓉,顏色配搭突出。日式金柑帆立貝刺身酸甜柑香味,配上鮮甜帶子,味道清新。金糖盒海膽三文魚籽日式豆腐以綿花糖墊底,海膽、三文魚籽舖滿了表面,擺盤精緻,令人食慾大增。粟米脆餅壽司海膽三文魚籽鮮甜海膽及三文魚籽的配搭,加上香脆脆餅,中間包裹著壽司飯,甚為新穎。串燒即叫即燒的串燒非常出色,其中厚燒牛舌心彈牙多汁、安格斯牛肋肉略有咬口、嚴選松板豬頸油脂豐富又爽口、自家製雞皮蝦更是皮脆蝦肉彈牙。戀丼月見特厚燒牛舌三文魚籽牛舌𠝹花後燒至表面焦香,爽口又多汁,加上爆滿的三文魚籽,非常滿足。桃丼月見海老拖羅蓉飯面全被海老覆蓋,海老鮮甜爽口,拖羅蓉加上蛋王拌勻更香滑。
這間位於荔枝角的【金酒屋】,主打日本菜,有多款的串燒、刺身壽司等,擺盤精緻,無論是視覺還是味覺都有大大的滿足感。
金龍珠海膽吞拿魚蓉卷
爆餡的卷物中間滿滿的海膽及吞拿魚蓉,顏色配搭突出。
日式金柑帆立貝刺身
酸甜柑香味,配上鮮甜帶子,味道清新。
串燒
桃丼月見海老拖羅蓉
飯面全被海老覆蓋,海老鮮甜爽口,拖羅蓉加上蛋王拌勻更香滑。
藏身於一個幽靜的角落,這家迷人的日本餐館是一顆隱藏的寶石,提供非凡的美食體驗。就在你最不期而遇的時候,這些風味會帶來驚喜和愉悅。這家餐廳環境座位親密,提供緊湊的座位安排和三間私人房間,我有幸在其中一間用餐。雖然清潔度一般,但並不影響整體食物的質量。新鮮、調味適中的生蠔是亮點,增添了其天然的鮮鹹味,提升整體體驗。刺身值得稱讚,但真正出色的是串燒。每支串經過精心調味,烹調得恰到好處。雞皮裹蝦是一道招牌菜,特別值得一試;它結合了多重口感和風味,令人愉悅。不要錯過頂著海膽的和牛刺身。作為一個通常覺得和牛太過油膩的人,我驚喜地發現這裡的脂肪並沒有壓倒味蕾。相反,它完美地融合,讓風味展現而不覺得沉重。總的來說,這家餐廳很快成為我的最愛之一。優質食材和周到的烹飪結合,使其成為追求正宗日本料理的人必訪之地。
2024-03-14
2024-09-25 350 瀏覽
今日同舊同事聚舊,黎到荔枝角食日式料理。餐廳就喺荔枝角地鐵站不遠處,裝修相當有日本居酒屋風味。金丼 月見海膽三文魚籽拖羅蓉配稻庭烏冬 金飯碗送上,三文魚籽真係太澎湃,完完整整蓋過白飯。上邊仲有一層拖羅蓉同海膽。拖羅同海膽都非常鮮甜,完全冇腥味。醬油漬三文魚籽金光閃閃,一咬即爆汁,非常鮮味,拌勻蛋黃味道再提升,拌入山葵加少少刺激感,所有嘅材料配搭得宜,相當好味。稻庭烏冬正正常常,丼飯實在太正,烏冬給比下去了。戀丼 月見特厚燒牛舌三文魚籽呢款主角係厚燒牛舌,非常驚喜牛舌真係厚度十足,喺香港實屬少見。牛舌嘅熟成度剛剛好,口感煙韌爽口,簡單加上調味,食得出牛舌嘅原汁原味。午市套餐質素都相當高,用料非常新鮮。套餐仲包括麵豉湯、沙律等。擺盤賣相非常豪華,絕對值得打卡。

金丼 月見海膽三文魚籽拖羅蓉配稻庭烏冬

戀丼 月見特厚燒牛舌三文魚籽

2024.09.08【09.08 橙金金的海膽三文魚籽季節@ 荔枝角 金酒屋】H小姐見我閉關多時邀約我一起在她家附近吃好東西原來又是她想犒賞自己因為為老闆出心出力未有人稱讚都要自己肯定一下自己就來到她喜歡的金酒屋人家是Omakase我是H小姐發辦我出胃就可以了她是大愛海膽及三文魚籽這餐一定少不了他們日式金柑帆立貝刺身清水出芙蓉,天然去雕飾:食材原色原味,美得像一幅食用畫,鮮得令我一口接一口金柑甜,帆立貝刺身滑,沙律菜新鮮作為前菜,把我的胃打開了金糖盒。海膽三文魚籽日式豆腐 以玻璃罩呈上橙色的日式豆腐不是其他,正是濃郁海膽味的豆腐和三文魚籽 及 上面大大口海膽分庭抗禮用脆脆盒子盛載豐富口感下面是我最愛的棉花糖搭配一起香,鮮,甜匯聚戀丼。月見特厚燒牛舌三文魚籽丼飯很開心能吃到限量供應的特厚燒牛舌三文魚籽丼飯牛舌牛味濃,又好咬口最近看youtube學做牛舌菜式才知道如果要有這個牛舌芯口感效果一定要花功夫為牛舌去筋上有艷濃蛋黃,下有飽滿三文魚籽牛舌香滲透飯內讓人一吃愛上金丼。月見海膽三文魚籽拖羅蓉丼飯拖羅蓉上先有海膽,再有鮮蛋黃下面繼續由大量三文魚籽覆蓋飯面一啖,多重口感,味蕾受到美味衝擊粟米

H小姐見我閉關多時

我出胃就可以了
她是大愛海膽及三文魚籽
這餐一定少不了他們
日式金柑帆立貝刺身
日式金柑帆立貝刺身(六切)

日式金柑帆立貝刺身
清水出芙蓉,天然去雕飾:
食材原色原味,美得像一幅食用畫,鮮得令我一口接一口
金柑甜,帆立貝刺身滑,沙律菜新鮮
作為前菜,把我的胃打開了

以玻璃罩呈上
橙色的日式豆腐不是其他,
正是濃郁海膽味的豆腐
下面是我最愛的棉花糖
搭配一起
香,鮮,甜匯聚
戀丼。月見特厚燒牛舌三文魚籽

戀丼。月見特厚燒牛舌三文魚籽丼飯
很開心能吃到限量供應的特厚燒牛舌三文魚籽丼飯
牛舌牛味濃,又好咬口
最近看youtube學做牛舌菜式
才知道如果要有這個牛舌芯口感效果
一定要花功夫為牛舌去筋
上有艷濃蛋黃,下有飽滿三文魚籽
牛舌香滲透飯內
讓人一吃愛上
金丼。月見海膽三文魚籽拖羅蓉

金丼。月見海膽三文魚籽拖羅蓉丼飯
拖羅蓉上先有海膽,再有鮮蛋黃
下面繼續由大量三文魚籽覆蓋飯面
一啖,多重口感,味蕾受到美味衝擊

海膽三文魚籽用粟米脆餅作為載體
又脆又爆又軟
日式和墨西哥完美crossover
好吃又好玩

金龍珠海膽吞拿魚蓉卷
卷內包含赤醋飯、海膽、吞拿魚蓉及青瓜,
水準已經很好
裡面還附有師傅特意自家醃漬蛋黃
分子料理一樣
有趣的美味體驗
豐富鮮味與口感
十分享受
串燒:雞腳筋,松板豬頸肉,安格斯牛肋肉,自家制雞皮蝦

4款串燒:雞腳筋,嚴選松板豬頸肉,強嚼勁安格斯牛肋肉,自家制雞皮蝦
到居酒屋,如果不吃串燒,好像說不過去
雞腳筋燒得香而又彈牙
松板豬頸肉爽
安格斯牛肋肉勁有嚼勁
自家制雞皮蝦
最最最喜歡,一定是自家制雞皮蝦

雞皮燒脆,包著大蝦肉汁 及 鮮爽
一吃愛上

抵食:♥♥♥♥♡

♡  金酒屋 ♡
♡ 荔枝角長沙灣道909號地舖  ♡
2024-09-08
7 分鐘 (堂食)
日式金柑帆立貝刺身
日式金柑帆立貝刺身(六切)
戀丼。月見特厚燒牛舌三文魚籽
金丼。月見海膽三文魚籽拖羅蓉
自家制雞皮蝦
完熟水蜜桃汽水 & 信州蘋果汽水
  • 完熟水蜜桃汽水
  • 信州蘋果汽水
  • 串燒:雞腳筋,嚴選松板豬頸肉,強嚼勁安格斯牛肋肉,自家制雞皮蝦
2024-09-20 363 瀏覽
朋友推介嚟到荔枝角金酒屋,睇餐牌已經好吸引,每碟菜式睇得又好味~~先嚟一個打卡金糖盒,海膽三文魚籽日式豆腐,鋪底係甜絲絲嘅棉花糖,成個盒都食得,海膽鮮甜,日式豆腐好嫩滑,三文魚籽多到滿瀉~~金龍珠海膽吞拿魚蓉卷,呢個招牌菜式,睇見紅噹噹嘅蛋黃超好味,多重口感,又有鮮味~粟米脆餅壽司,海膽三文魚籽,好特別嘅脆餅,海膽份量係大飽滿足,配搭爽脆口感~日式金柑帆立貝刺身,柑同帆立貝嘅配搭好清新,非常開胃~叫咗兩個丼飯食,睇落細細碗,但份量都好夠食~戀丼,月見特厚燒牛舌三文魚籽,呢個係我最想食嘅,睇見特厚燒牛舌已經要俾讚,厚實口感嫩口質感,非常香濃,仲有濃郁蛋黃同三文魚籽撈飯食~另一個係桃丼,月見海老拖羅蓉,一條條海老幾有鮮味~撈大大嚿拖羅蓉同蛋黃一樣好正~叫多四串串燒,安格斯牛肋肉、松板豬、厚燒牛舌心、雞皮蝦,雞皮蝦有驚喜,爽脆口感~兩款飲品幾解渴,靜岡柑橘汽水同巨峰乳酸梳打~

日式金柑帆立貝刺身,柑同帆立貝嘅配搭好清新,非常開胃~

叫咗兩個丼飯食,睇落細細碗,但份量都好夠食~

兩款飲品幾解渴,靜岡柑橘汽水同巨峰乳酸梳打~
📍金酒屋地址:九龍長沙灣道909號地下1號鋪🩵戀丼。月見特厚燒牛舌三文魚籽
我這個牛舌控不得不承認,這家牛舌烤得太頂了吧!牛舌肉質極為鮮嫩,烤得恰到好處,肉汁四溢!三文魚籽多得像不要錢一樣!再搭配醬汁,真的很絕!🩵金糖盒。海膽三文魚籽日式豆腐(一個)
特別驚喜和有創意的一道菜!脆脆的盒子上包裹著巨多魚籽和超鮮甜的海膽,底下的棉花糖也可以吃!裡頭的豆腐質地滑嫩,入口即化,與海膽的鮮甜和三文魚籽的鹹香配合的非常完美!🩵粟米脆餅壽司。海膽三文魚籽
Taco香脆可口,內裡包裹海膽和三文魚籽很鮮甜!真的是實現了海膽自由!口感層次分明,太愛了!🩵日式金柑帆立貝刺身(六切)
這個搭配真的創意十足!帆立貝的新鮮程度沒得說,搭配金柑的酸甜風味,既清新又提味,讓整體口感變得更加豐富!🩵金龍珠海膽吞拿魚蓉卷(四件)
這道壽司也超級驚艷,金龍珠加上海膽還有吞拿魚蓉,這個組合簡直王炸!口感濃郁醇厚,無敵滿足!🩵日式烤串:自家製雞皮蝦:這個烤串也是很驚艷我!竟然還可以雞皮卷蝦!雞皮烤得酥脆,內裏蝦肉鮮嫩多汁,口感絕佳!厚燒牛舌心奶香味十足,炭烤的香氣濃郁,口感滑順,真的大愛!宮崎和牛串也超好吃!和牛肉質細膩,入口
📍金酒屋
地址:九龍長沙灣道909號地下1號鋪

🩵戀丼。月見特厚燒牛舌三文魚籽

🩵金糖盒。海膽三文魚籽日式豆腐(一個)

🩵粟米脆餅壽司。海膽三文魚籽

🩵日式金柑帆立貝刺身(六切)

🩵金龍珠海膽吞拿魚蓉卷(四件)

🩵日式烤串:

厚燒牛舌心奶香味十足,炭烤的香氣濃郁,口感滑順,真的大愛!

宮崎和牛串也超好吃!和牛肉質細膩,入口即化,必吃啊!

白鱔烤得恰到好處,外焦內嫩,鮮味十足!
2024-09-19 2841 瀏覽
好耐冇同老公出去食飯啦,今次揀咗佢鍾意食嘅日本野,係一間日式傳統和風嘅居酒屋。上次去東京都食唔到金龍珠,見到呢度有,當然要試吓,用醬油漬蛋黃加入海膽,吞拿魚蓉同青瓜捲成嘅卷,入口全部都係餡,甘香得嚟又鮮味十足Yumyum。金糖盒海膽三文魚籽日式豆腐呢個賣相好吸睛,海膽配三文魚籽非常鮮甜,連底層棉花糖一齊食,鹹甜口感幾特別!另外金柑配帆立貝刺身呢個組合都係第一次食,我覺得係一個打開味蕾嘅前菜,非常清新,入口層次分明。我幾鍾意個粟米脆餅壽司,Taco又薄又脆,裏面鋪滿海膽同三文魚籽,口感超正!-金糖盒海膽三文魚籽日式豆腐-金龍珠海膽吞拿魚蓉卷-粟米脆餅壽司。海膽三文魚籽-日式金柑帆立貝刺身-戀丼。月見特厚燒牛舌三文魚籽-桃丼。月見海老拖羅蓉-串燒-自家製雞皮蝦-厚燒牛舌心-嚴選松阪豬(頸)-安格斯牛肋肉串燒要推介呢個自家製雞皮蝦,非常用心製作,用雞皮包住原隻蝦呢個做法好特別,而且蝦肉肉厚爽口,雞皮燒得又夠香脆,未食過一定要試啊!整體食物質素都好滿意,仲覺得佢哋嘅Service 好好,店員全部都好有禮貌👍🏻

-金糖盒海膽三文魚籽日式豆腐

-金龍珠海膽吞拿魚蓉卷

-粟米脆餅壽司。海膽三文魚籽

-日式金柑帆立貝刺身

-戀丼。月見特厚燒牛舌三文魚籽

-桃丼。月見海老拖羅蓉

-串燒

-自家製雞皮蝦
-厚燒牛舌心
-嚴選松阪豬(頸)
-安格斯牛肋肉

2024-09-12
  • 金龍珠海膽吞拿魚蓉卷
  • 自家製雞皮蝦
2024-09-15 509 瀏覽
今次朋友就帶咗我去位於荔枝角嘅居酒屋,位置遠離荔枝角傳統工業區。門口用上金色,金碧輝煌又盡顯氣派。金糖盒師傅會打開玻璃蓋就會見到金色脆餅。脆餅上面有海膽、三文魚籽和日式豆腐,而脆餅下面就係棉花糖。師傅就建議一次過食晒咁多款材料,可以更加突顯海膽嘅鮮味。日式金柑帆立貝刺身香甜嘅金柑同爽甜嘅帆立貝原來好夾,食完都可以清新下喉嚨準備下一道菜式。粟米脆餅壽司有啲似墨西哥嘅Taco,上面放咗海膽同埋三文魚籽。香脆嘅粟米脆餅配搭香甜嘅海膽,入口即溶又香脆。戀丼超厚切嘅牛舌上面放咗大量嘅三文魚籽和月見,首先先攪拌蛋漿同埋飯粒混合,牛舌充滿肉味和有嚼勁。金丼依款其實就係月見加上海膽、三文魚籽和拖羅蓉,名副其實嘅係金牌邪惡之選。另外仲有多款串燒如松板豬和安格斯牛肉,都值得試吓㗎。

金糖盒

粟米脆餅壽司

戀丼

金丼

另外仲有多款串燒如松板豬和安格斯牛肉,都值得試吓㗎。
2024-09-13 2054 瀏覽
金龍珠海膽吞拿魚蓉卷($158),店家既創新菜式,海膽和吞拿魚蓉都食過,但用溫泉蛋蛋黃醃製就第一次食到,蛋黃黏黏既質感,配合海膽既順滑,兩者互相中和, 整件放晒入口食口感層次豐富。日式金柑帆立貝刺身($188),帆立貝好新鮮而且非常滑溜,金柑食落開頭有少少甜味之後會微苦甘香,我覺得哩道菜式有助開胃。金糖盒海膽三文魚籽日式豆腐($158),用個好靚既透明盛器盛載食物,賣相已經贏左,海膽好順滑,配埋威化餅一齊食就好似雪糕一樣,頂層放左魚子醬令味道更昇華,墊住威化餅既係棉花糖,都可以連埋海膽一齊食,甜甜地都幾好食。粟米脆餅壽司海膽三文魚籽($138),三道菜都有我至愛既海膽,我真係一個海膽控,哩道菜既海膽簡直係重量級,差唔多鋪滿頂層,不過粟米餅硬身,食既時候碎片散落較為狼狽,個人認為如果用紫菜包住會比較好。厚燒牛舌心($58)、安格斯牛肋肉($58)、嚴選松板豬頸($58)、自家製雞皮蝦($58),牛舌心油脂非常多,而且好爽口,加上左胡椒更惹味,另外雞皮蝦確實眼前一亮,雞皮燒得好香脆,包住爽口彈牙既蝦。戀丼月見特厚燒牛舌三文魚籽($238),平時薄切或厚切既牛舌都食過,但這個超級特厚燒牛舌真

厚燒牛舌心、安格斯牛肋肉、嚴選松板豬頸、自家製雞皮蝦

戀丼月見特厚燒牛舌三文魚籽($238),平時薄切或厚切既牛舌都食過,但這個超級特厚燒牛舌真係好澎湃,牛舌燒至9成左右,內裏仍然有少許粉紅色肉,食落唔乾身,而且仲好嫩滑爽口,可以大啖大啖咁食牛舌,真係好有滿足感。

戀丼月見特厚燒牛舌三文魚籽

桃丼月見海老拖羅蓉($168),同樣地將蛋黃刺穿,直接滲入食材就會變得好滑溜,而且有蛋黃既香味,海老和拖羅蓉份量非常多,店家既米製作得好正宗,用左醋去處理。
桃丼月見海老拖羅蓉

柚子乳酸梳打($38)、白桃乳酸梳打($38),兩者既果味好濃郁,而且非常冰凍舒服,柚子有少少果肉粒粒。
柚子乳酸梳打、白桃乳酸梳打
厚燒牛舌心、安格斯牛肋肉、嚴選松板豬頸、自家製雞皮蝦
柚子乳酸梳打、白桃乳酸梳打
2024-09-12 456 瀏覽
呢間荔枝角人氣居酒屋,一周年推出好多新款菜式😍海膽三文魚籽日式豆腐金糖盒成個組合超豪華🔥月見特厚燒牛舌丼簡直太好食🥹牛舌嫩滑多汁,還有日式金柑帆立貝刺身,搭配金柑和三文魚籽,開胃又清新!金龍珠海膽吞拿魚蓉卷咬落去蛋黃就喺個口度爆開,緊接着就係拖羅同埋海膽嘅鮮味~最後自家製雞皮蝦更是人氣之冠,用酥脆雞皮包住鮮甜蝦肉口感夠晒豐富🔥🦐另外一個推介係粟米脆餅壽司,粟米脆餅脆脆地嘅口感配埋裏面嘅白飯,同埋海膽真係好正㗎🔥
2024-09-10 507 瀏覽
朋友即將生日🎂,所以今次到訪位於荔枝角的日式居酒屋,餐廳裝潢簡約清新,除了吧枱位居及卡位🤣,亦設有包廂,方便一大班朋友過來用餐,私隱度很高,✨但記緊提前預約,包廂空間有限,聽說經常被全數預訂‼️- 和風汁魷魚麵絲沙律🥗而玻璃碗盛載魷魚,魷魚切成條狀🐙,質地爽嫩,配搭清新沙律🥗- 日式金柑帆立貝刺身😍帆立貝刺身與柑🍊交錯擺放,兩者配搭一起,鮮甜開胃❤️- 金糖盒 - 海膽三文魚籽日式豆腐🤣賣相相當精美,底層棉花糖配上香脆餅層,中間加入日式豆腐、海膽、三文魚籽及魚子醬點綴🤩,口感豐富,鮮甜鮮香😋- 月見薄燒宮崎和牛飯糰🐮經炙燒後的薄燒宮崎和牛🐄,油脂豐沛,質地軟嫩,配上蛋黃後🥚,更突出濃郁肉味❤️- 戀丼 (月見特厚燒牛舌三文魚籽)🍚- 金丼 (月見海膽三文魚拖羅蓉)🍚餐廳招牌丼飯‼️,分別是特厚燒牛舌三文魚籽丼飯及海膽三文魚拖羅蓉丼飯,丼飯舖滿大量三文魚籽,賣相震撼,燒牛舌質地厚身,味道濃郁,有嚼勁😆;三文魚拖羅蓉質地軟綿,海膽味道鮮甜😎,混合鮮橙色蛋黃,口感豐富,必試之選‼️- 粟米脆餅壽司 - 海膽三文魚籽🍣表而以香脆粟米脆餅包著海膽三文魚籽🥳,外脆內軟,很特別的配搭😝- 金龍珠海膽吞拿魚蓉卷

- 和風汁魷魚麵絲沙律🥗
而玻璃碗盛載魷魚,魷魚切成條狀🐙,質地爽嫩,配搭清新沙律🥗

- 日式金柑帆立貝刺身😍
帆立貝刺身與柑🍊交錯擺放,兩者配搭一起,鮮甜開胃❤️

- 金糖盒 - 海膽三文魚籽日式豆腐🤣

- 月見薄燒宮崎和牛飯糰🐮

- 戀丼 (月見特厚燒牛舌三文魚籽)🍚
- 金丼 (月見海膽三文魚拖羅蓉)🍚

- 粟米脆餅壽司 - 海膽三文魚籽🍣

- 金龍珠海膽吞拿魚蓉卷🐟
紫菜包著赤醋飯、自家醃漬蛋黃🥚、海膽、吞拿魚蓉🐟及青瓜🥒,配料豐富,鮮香海膽,搭配軟綿吞拿魚蓉及流心醃漬蛋黃🥚,色彩繽紛的配搭,令人食慾大增,必試菜式之一‼️

✨串燒
- 雞腳筋:口感爽脆😳
- 嚴選松板豬:肉質甜美,口感有嚼勁😍
- 安格斯牛肋肉:肉味香濃,肉汁豐富🤩
- 白鱔:外皮焦香可口,魚肉軟腍🥳
- 自家制雞皮蝦:相當特別,雞皮包裹大蝦,外脆內爽😝

- 蛋糕🎂
餐廳細心地為朋友準備了蛋糕🍰,賣相精美,味道是清甜柚子口味,打卡一流🤳
2024-09-10 428 瀏覽
第二次嚟呢度食飯 一直都對個金龍卷念念不忘今日黎荔枝角終於又可以食到啦😍估唔到星期二夜晚都咁多人 仲爆曬場我地今次坐係吧枱可以睇住師傅整嘢食 真係唔錯我同朋友點左好多菜式一齊share前菜帆立貝刺身 中間夾雜住鮮甜既蜜柑擺盤用心 醬汁清甜 好開胃🤤上次食左金酒杯 今次試下金糖盒 賣相一流 有個透明玻璃罩住下面係用棉花糖襯托住盒上係日式豆腐 配搭海膽三文魚籽日式豆腐入味 海膽亦都好新鮮 👍🏻金龍珠海膽吞拿魚蓉卷🥰必點菜式!簡直就係我既至愛海膽配吞拿魚蓉 口感豐富個醃漬蛋黃提升左成個層次👍🏼👍🏼👍🏼主食方面 我地一人叫左一個丼飯金丼 - 月見海膽三文魚子拖羅蓉滿滿既三文魚子同拖羅蓉😍戀丼 - 月見特厚燒牛舌三文魚子牛舌好厚好香 兩個丼飯上面都有鮮蛋黃撈埋一齊食 爆丼賣相非常吸引👍🏻仲有點左幾串串燒牛舌心,自家製雞皮蝦,五花腩,安格斯牛肋肉最愛雞皮蝦 雞皮燒到好香🤤最後食日本嘢又點可以唔飲梅酒清甜酒香 好易入口👍🏻下次希望可以同成班朋友黎 可以坐包箱房又可以叫多啲唔同既野食😁大推👍🏻👍🏻
第二次嚟呢度食飯 一直都對個金龍卷念念不忘

戀丼 - 月見特厚燒牛舌三文魚子
牛舌好厚好香 兩個丼飯上面都有鮮蛋黃
撈埋一齊食 爆丼賣相非常吸引👍🏻

仲有點左幾串串燒
牛舌心,自家製雞皮蝦,五花腩,安格斯牛肋肉
最愛雞皮蝦 雞皮燒到好香🤤

最後食日本嘢又點可以唔飲梅酒
清甜酒香 好易入口👍🏻

下次希望可以同成班朋友黎 可以坐包箱房
又可以叫多啲唔同既野食😁大推👍🏻👍🏻
2024-09-09 418 瀏覽
今次想介紹呢間位於荔枝角既 金酒屋 🏮位置有少少隱蔽但食過之後餐廳除提供新鮮食材🤗每道菜擺盤非常精緻🤩✨漬物拼盤✨六款漬物包括牛蒡、酸酸甜甜蕃茄仔🍅及青瓜🥒日本苦瓜、蒜頭漬及柚子蘿蔔🤩✨金糖盒✨賣相精緻既金糖盒以棉花糖作底層🤗配上甘甜海膽三文魚籽日式豆腐及鮮甜蟹肉三文魚籽日式豆腐🙌整體口感層次豐富😬令人驚喜😍✨金龍珠海膽吞拿魚蓉卷✨海膽的鮮美與吞拿魚的鮮甜相結合,外皮薄而韌,咬下去時鮮香四溢,口感極佳✨粟米脆餅壽司✨創意十足粟米脆餅搭配三種不同配料壽司🍣🩷新鮮三文魚配上如奶油般滑溜清新牛油果🥑🩷角切魚生三文魚籽帶鹹香,口感滑嫩🤗🩷海膽三文魚籽豐富口感確實令人回味🤤✨自家製雞皮蝦✨師傅每日親自包製既雞皮蝦串🤩薄薄一層的雞皮表面脆香包住彈牙鮮蝦肉😊兩者完全融合🙌☺️一試難忘🙌✨天婦羅盛合✨上枱熱辣辣天婦羅😬粉漿夠薄炸到金黃色入口外酥內嫩🤩我特別鍾意秋葵🤤✨串燒✨我地分別點左爽彈雞腳筋🐣富嚼勁松板豬同埋西班牙豬肋條🐷每款串燒火候控制得好好既保留肉質原汁原味☺️香氣撲鼻🤗送酒一流😉✨金丼✨月見海膽三文魚籽拖羅容丼🍚丼飯上海膽非常新鮮😍拖羅蓉細滑配搭在口腔爆發三文魚籽鹹鮮讓人一口接一口😬最後最估唔到
今次想介紹呢間位於荔枝角既 金酒屋 🏮

✨漬物拼盤✨

✨金糖盒✨

✨金龍珠海膽吞拿魚蓉卷✨

✨粟米脆餅壽司
創意十足粟米脆餅搭配三種不同配料壽司🍣
🩷新鮮三文魚配上如奶油般滑溜清新牛油果🥑
🩷角切魚生三文魚籽帶鹹香,口感滑嫩🤗
🩷海膽三文魚籽豐富口感確實令人回味🤤

✨自家製雞皮蝦✨

✨天婦羅盛合✨

✨串燒✨

✨金丼✨

最後最估唔到朋友訂位時說明有朋友生日🥳在毫無準備下店員捧著特色朱古力蛋糕🎂及日本蕨餅伴隨著生日歌曲為我慶祝生日🥰

2024-09-01 718 瀏覽
I was quite disappointed with my experience. Firstly, the quality of the food was subpar and did not meet my expectations. Additionally, the service provided was not satisfactory; it felt inattentive and lacking in professionalism. To make matters worse, the portions served were quite small, especially considering the high prices. Given the overall quality of the food, service, and portion sizes, I feel that it simply isn’t worth the price I paid. I expected much better for the amount I spent.