2024-09-27
今日由朋友帶路,黎到荔枝角既金酒屋,為既就係佢地金光閃閃既海膽菜式系列😍✨✨✨金糖盒·海膽三文魚籽日式豆腐呢個必叫,單係用玻璃罩上菜已經儀式感滿滿呀~一大片海膽加上日式海膽豆腐同埋滿到瀉既三文魚子,真係好igable !脆脆盒子下面唔係鹽,原來係棉花糖,食既時候加啲黎食味道鮮甜滿足✨粟米脆餅壽司 海膽三文魚籽真係估佢唔到,用taco 黎取代紫菜,不過口感又幾特別啵!✨金丼 月見海膽三文魚籽拖羅蓉丼飯拖羅蓉加上滿滿海膽再加埋蛋黃下面再有大量三文魚籽超滿足呀!✨金龍珠海膽吞拿魚蓉卷呢個又係必叫!自家醃漬蛋黃海膽加上吞拿魚蓉又係另一個海膽控必食✨日式金柑帆立貝刺身帆立貝厚切鮮甜加上甜酸金柑同沙律新鮮係一道絕佳開胃菜✨戀丼.月見特厚燒牛舌三文魚籽丼飯呢個係限量供應!上面係一塊超厚厚燒牛舌加上三文魚籽律舌鮮嫩香口好惹味✨4款串燒之後我地再試埋4款串燒,滿滿油香既松板豬頸肉,仲有超有嚼勁既安格斯牛肋肉,厚燒牛舌心,不過自家制雞皮蝦先係一定試因為係餐廳自家製~~✨柚子梳打✨水蜜桃梳打
✨金糖盒·海膽三文魚籽日式豆腐
呢個必叫,單係用玻璃罩上菜已經儀式感滿滿呀~
✨粟米脆餅壽司 海膽三文魚籽
真係估佢唔到,用taco 黎取代紫菜,不過口感又幾特別啵!
✨金丼 月見海膽三文魚籽拖羅蓉丼飯
拖羅蓉加上滿滿海膽再加埋蛋黃下面再有大量三文魚籽超滿足呀!
✨金龍珠海膽吞拿魚蓉卷
✨日式金柑帆立貝刺身