2005-08-31
呢間糖水舖已經變左我0既至愛,因為佢有別於傳統用0既淋"磁磁"西米,而係用爽0既西米,皆因我係唔食淋0既西米,覺得係口0既感覺好奇怪,所以好多糖水都食唔到,而家我可以食到楊枝甘露la,佢地d楊枝甘露幾好食同埋唔係好重奶味(因為我唔係好鍾意奶類飲品),同埋好多芒果同柚子肉再加上爽西米,簡直一絕呀!!另外佢個榴槤飄香,真係一試難忘,好香榴槤味,而且個底唔會太稀,仲會有一大塊榴槤肉同埋榴槤布甸,西米係入面,正!!!有一次外賣了蛋白杏仁露給媽咪吃,佢都話幾好味又唔太甜,試埋榴槤飄香,亦都係讚不絕口,氹得媽咪幾開心.最近一次係隔離食完泰國野,0個度冇冷氣熱到死,食完即係過嚟過冷河,再叫左紅粉佳人,男友就叫左咖啡雪芭+jelly,嘩,一望到已經透心涼,成碗粉紅色好靚呀,食落好清甜,完全係出自生果本身0既甜味,再加埋有d粉紅色心形啫喱,賣相同味道值100分,而男友個咖啡雪芭+jelly都唔錯,因為係雪芭入面有d咖啡味啫喱,好特別,而且service真係幾好,老闆娘好健談呀,我覺得入到嚟好有家庭feel.呢度真係好得呀,我一定會繼續支持