2021-02-25 95 瀏覽
見晚上堂食放寬,於是又帶女友出去試新野,搵到呢間醉胡爐,裝修不錯,感覺幾唔錯,點左個一蚊濃湯花膠雞翅鍋,呢個真係好正,入面好多正料,包括花膠、魚翅、鮑魚、金華火腿、雞,相當好食,不過火鍋食材就冇想像中好,我地叫左牛肉拼盤,但d牛就普通質素,xo 醬鮮蝦餃亦都只食到Xo 醬味食唔到蝦既鮮味,所以呢兩樣真係不推介。不過佢個手打芝心黑松露牛丸就驚為天人喎,牛丸肉質好新鮮彈牙,而且入面芝心黑松露非常之香口,絕對重心推介,至於個紫菜響鈴🔔就沒甚驚喜,但就勝在真係即炸!另外個鱔片肉質其實唔差,但味道有少少怪,又係另一扣分食材!呢間如果能夠再提升食材質量,相信一定更加好食!
另外個鱔片肉質其實唔差,但味道有少少怪,又係另一扣分食材!
呢間如果能夠再提升食材質量,相信一定更加好食!
2020-12-14 130 瀏覽
天氣突然轉凍, 最好就係圍爐火鍋!今日約埋朋友圍爐共聚, 嚟咗醉胡爐, 佢最出名特色鍋湯底, 今次一定要試下佢!佛跳牆雞翅鍋 材料有鮑魚、海參、素翅、魚肚(花膠)和鮮雞半隻, 淨係食湯料都已經半飽!湯底潤喉補肺, 用嚟打邊爐滋潤唔會燥!新鮮騸牯牛脊肉 本地牛肉特別新鮮, 牛頸脊部分脂肪分佈均勻, 纹理清晰, 油脂甘香, 淥一淥啱啱好, 肉質呈粉嫩顏色, 牛味濃沃!牛骨牛汁丸(半份) 牛味濃沃, 爽口彈牙, 啱曬打邊爐。一口咬落去有爆汁效果, 啖啖肉大快朵頤。黑松露蟹肉餃(半份) 黑松露配蟹肉驚喜之作, 黑松露味道醇厚濃郁, 加上淡淡蟹粉嘅鮮味完美融合非常搭配, 令人愈食愈想食!皇帝菜 新鮮幼嫩, 爽脆無渣清甜, 多吃消減肉食的油膩感, 幫助腸度消化。菊花蜜(一jar) 自家製菊花蜜, 香甜有菊花天然清香, 潤喉補肺, 甜度適中, 清熱解毒冰爽怡人。

湯底潤喉補肺, 用嚟打邊爐滋潤唔會燥!

2020-12-14 94 瀏覽
天寒地凍, 最啱就係打邊爐。今日嚟到佐敦嘅醉胡爐, 試下佢嘅特色火鍋湯底同埋 新鮮騸牯牛!濃湯佛跳牆雞翅鍋佛跳牆有齊鮑、參、翅、肚 好足料, 淆製成湯底, 味道濃沃, 滋補養顏, 滾起飲一碗, 補充骨膠原, 感覺十分暖胃!本地新鮮騸牯牛脊肉騸牯牛唔係度度有得食, 比普通牛肉肥美, 肉質鮮甜嫩滑, 脂肪多牛味重, 入口即溶。西洋菜墨魚丸(半份)這裏出名自家製丸類。手打墨魚丸爽口彈牙充滿墨魚味, 加上西洋菜嘅獨有味道, 零違和感, 又估唔到幾好食。XO鮑魚蝦餃王(半份)食到好香濃嘅xo醬海味鹹香, 配搭大大粒鮮蝦做餃子, 皮薄餡靚, 內裏湯汁香濃, 十分滋味!炸芋頭厚切芋頭片先脆炸乾身上碟, 再自行泡火鍋, 芋頭片夠粉唔易散, 吸收湯汁精華不用再醮醬汁, 已經滋味無窮!

濃湯佛跳牆雞翅鍋

本地新鮮騸牯牛脊肉

西洋菜墨魚丸(半份)

XO鮑魚蝦餃王(半份)

炸芋頭

OpenRice 見到優惠 $1 換購湯底 <<金翅瓜蟲草花花膠雞湯>>,所以book 枱一試。分返幾個部份分享下。 環境: 環境舒適,地方闊落,傾偈坐得舒服。不過如果對坐位有要求最好book 枱時留言,今次我book位時沒有對坐位有要求,被編排了坐一入門口隔離的一張枱。服務: 服務幾好,店員很有禮貌。上菜速度快。會主動加湯。湯底: 湯底清甜,唔知是否因為用OpenRice $1優惠換賺,雞份量略為不足。$1當然超值!!如果以正價$288價錢買呢個湯底,唔值。食物: 今日7:00入座,下單時已經無封門柳,失望!一間高質火鍋,食物種類係其中一個吸引之處。封門柳係一般火鍋店係無得食,自然希望係中高價火鍋店食比較特色食物。 點了幾款比較特色的食物,一般火鍋店無得食。: 黑松露芝士牛丸 ($52、4粒): 黑松露味不突出,芝士味蓋過。同一般芝士牛丸分別不大。XO飽魚蝦餃王 ($58、4粒) : 蝦唔爽口、飽魚粒食落唔突出。成粒餃食落感覺同食辣味水餃分別不大。紫菜炸嚮玲 ($88、6條): 我好鐘意食嚮玲,所以都好有期望。我習慣淥一秒就食,紫菜加嚮玲食落覺得唔係好
分返幾個部份分享下。

服務: 服務幾好,店員很有禮貌。上菜速度快。會主動加湯。

紫菜炸嚮玲 ($88、6條): 我好鐘意食嚮玲,所以都好有期望。我習慣淥一秒就食,紫菜加嚮玲食落覺得唔係好夾,紫菜脆就好食,淥一秒即刻冧晒,同仲有少少脆既響玲夾唔埋,紫菜太痴口。我個人覺得一般。

黃金墨魚丸 ($52、4粒):蛋黃味不重,蛋黃分量亦少。同食普通手打墨魚差不多

主角、本地肉眼瓜邊($288一碟): 有咬口、牛味都重,一般火鍋店無得食。份量我諗可能有半磅多啲。

其他: 醬油費,每位$28,無另收茶芥,不過係水都無一杯俾你。 醬油費$28 蚊,應該都算火鍋店中的高收費。

整體來講,我覺得價錢同質素不成比例。今次用左$1蚊湯底優惠,埋單每人大約$330。 食又食唔飽,食物質素又同一般散叫既火鍋店分別不大。用呢個價錢,太多更好選擇,搵唔到再黎既理由。

本地肉眼瓜邊
優惠券
本地肉眼瓜邊
金翅瓜蟲草花花膠雞湯>
2020-12-04 70 瀏覽
網上面好多人都話要試吓一間火鍋,因為佢有靚嘅裝修、有高質素嘅食材、既然係咁,咁就要試一試佢啦!湯底:由於我哋其中有人想食麻辣,所以就叫咗個鴛鴦湯喎:四川麻辣鍋加鮮蕃茄蓉牛腩鍋首先講四川鍋: 麻辣味道十足!尤其我坐喺風口位,啲麻辣味係咁漂過嚟,好彩叫左小辣!咁我都食到d.再來講蕃茄鍋:好重蕃茄味!鄭,我鍾意,喺未放任何食材入去前,先黎一碗湯嚟飲😎我哋叫咗好多嘢,不過掛住食唔記得影相:手打墨魚滑、韭菜餃、蔬菜拼盤、炸芋頭、鴨血(麻辣湯底必點)、午餐肉、紅薯粉、炸魚皮、紫菜響鈴(即叫即炸、脆卜卜)、仲有牛拼盤!一次過可以試到五款唔同部位嘅牛、都值得一試👍🏻牛頸脊、牛粒都好好味好有牛味。總括來講:呢間打邊爐唔係平既,但係食材新鮮,你俾既錢同食既野都成正比的。下次再有機會嚟,要試佢嘅海鮮及特色湯底😛

湯底:

我哋叫咗好多嘢,不過掛住食唔記得影相:

總括來講:

• 紫菜炸響鈴
  • 胡爐牛拼盤
2020-12-03 72 瀏覽
我鍾意食醉胡爐係因為個湯底,每次帶朋友黎試,都唔會令佢地失望。今次我帶左姑姐黎食,一坐低就嗌左濃湯佛跳牆雞翅鍋。對於第一次來,的確有少少難度,其實都係木球會隔離,我會講睇google啦。黃金炸魚片 $88大概有12,3塊吧,每塊都炸得金黃脆脆,咸蛋滿滿的包滿魚皮。糖心皮蛋酸薑 $58上碟時像花一樣一件件鋪滿碟,中間滿是酸薑,酸薑切得薄又脆,味道酸得黎十分開胃。皮蛋的外皮彈牙,中間多汁黏口,非常好吃的頭盤。湯佛跳牆雞翅鍋$398想講4個字”十分足料”!!有兩隻鮑魚、排翅、海參、半隻雞、螺片、花膠…..個湯底還有一個大環的冬瓜。首先,我們都各自飲兩碗湯,慢慢食湯料,這湯呀,味道濃郁,飲完會lim口,而且飲完唔口渴,十分推介!!!手打墨魚滑 $98熟後,爽口彈牙,仲食到粒粒墨魚肉。油麥菜 $48新鮮脆綠,爽口嫩芽。
我鍾意食醉胡爐係因為個湯底,
每次帶朋友黎試,都唔會令佢地失望。
今次我帶左姑姐黎食,一坐低就嗌左濃湯佛跳牆雞翅鍋。
對於第一次來,的確有少少難度,
其實都係木球會隔離,我會講睇google啦。
黃金炸魚片 $88
大概有12,3塊吧,每塊都炸得金黃脆脆,
咸蛋滿滿的包滿魚皮。
糖心皮蛋酸薑 $58
上碟時像花一樣一件件鋪滿碟,中間滿是酸薑,
酸薑切得薄又脆,味道酸得黎十分開胃。
皮蛋的外皮彈牙,中間多汁黏口,非常好吃的頭盤。
湯佛跳牆雞翅鍋$398
想講4個字”十分足料”!!
有兩隻鮑魚、排翅、海參、半隻雞、螺片、花膠…..
個湯底還有一個大環的冬瓜。
首先,我們都各自飲兩碗湯,慢慢食湯料,
這湯呀,味道濃郁,飲完會lim口,
而且飲完唔口渴,十分推介!!!
手打墨魚滑 $98
熟後,爽口彈牙,仲食到粒粒墨魚肉。

油麥菜 $48
新鮮脆綠,爽口嫩芽。
2020-11-12
  • 湯佛跳牆雞翅鍋
  • 黃金炸魚片
  • 糖心皮蛋酸薑
2020-11-29 4123 瀏覽
每次行過E條街都好想試下E間醉胡爐, 因為覺得個名幾有趣, 今晚終於約左朋友嚟試下😋! 入到去環境唔錯, 乾淨企理, 裝潢唔似一般火鍋店, 感覺比較新派! 食物選擇幾多, 除左可以打邊爐🥘, 仲有串燒🍢同刺身食, 而小妹同朋友就揀左打邊爐!鮮椰青雞鍋🥥🐔🥘一上枱果陣店員會先炒一炒入面嘅雞件🐔, 椰子🥥, 杞子同紅蘿蔔🥕, 再贊酒🍶炒香, 然後新鮮開一個椰青將汁液倒落去, 最後加入椰汁雞湯, 滾起即成😋! 一打開就聞到好濃郁嘅椰子味, 湯頭呈奶白色, 入口有椰子嘅清甜, 雞嘅鮮味帶微微酒香, 味道唔錯, 小妹都忍唔住飲左幾碗湯, 推介!👍🏻皇帝柱貝墨魚丸墨魚丸口感非常爽彈有口感XO鮑魚蝦餃皇🦐🥟餃子皮薄餡足, 食落幾重XO醬味, 蝦肉彈牙, 推介!花雕醉滑牛🍶🐂牛肉口感嫩滑, 烚完之後酒味仍然濃郁!秘製蝴蝶腩蝴蝶腩微脆肉味濃皇帝菜🥬平時覺得皇帝菜味道好濃, 但加落去椰子雞湯到又幾夾喎!

鮮椰青雞鍋🥥🐔🥘

皇帝柱貝墨魚丸
墨魚丸口感非常爽彈有口感

XO鮑魚蝦餃皇🦐🥟
餃子皮薄餡足, 食落幾重XO醬味, 蝦肉彈牙, 推介!

花雕醉滑牛🍶🐂
牛肉口感嫩滑, 烚完之後酒味仍然濃郁!

秘製蝴蝶腩
蝴蝶腩微脆肉味濃

皇帝菜🥬
平時覺得皇帝菜味道好濃, 但加落去椰子雞湯到又幾夾喎!
2020-11-25
  • 鮮椰青雞鍋
2020-11-28 61 瀏覽
老媽子晨早打黎投訴話老豆今晚獨自去偷歡,剩返佢一個食飯,為左安撫下佢就帶佢去食好野,我媽至愛嘅打邊爐,呢間一定吾會令佢失望。上次食過尖沙咀厚福街個間胡爐已經覺得好正,今日再試呢間柯士甸路嘅醉胡爐都系同一集團,應該都吾會差。呢間系地下舖,裝修比較grand啲,樓底超高,抽風系統夠,食完個身吾會有火鍋味。有多款酒類可以選擇,啱晒喜愛杯中物人士。濃湯佛跳牆雞翅鍋 ~ 醉胡爐嘅湯底真系無得輸,先飲碗濃湯,再食下湯料先(花膠,魚翅,海參,雞,鮑魚),好滿足飲完湯再加啲湯打邊爐,手切頂級安格斯肥牛,口感好特別,夠厚身爽口,好有牛香味佢地嘅刺身,串燒我都想試,不過今日真系食吾落,下次call班friend黎再食過

。有多款酒類可以選擇,啱晒喜愛杯中物人士。

濃湯佛跳牆雞翅鍋 ~

2020-11-23
  • 濃湯佛跳牆雞翅鍋
  • 手切頂級安格斯肥牛
2020-11-27 51 瀏覽
我地一行4人點左金翅瓜蟲草花花膠雞鍋,有花膠不再話,雞件又多又滑,見到OpenRice 有介紹一蚊鍋無理由不試。黑松露芝士爆漿牛丸,食嗰陣時要小心啲,因為太熱一啖咬下,濃濃芝士味爆破而出,手打手丸夠彈牙夾口,叫左半份4粒剛剛好。手切安格斯肥牛,手切切得每片夠均勻,下鍋5秒就可以食得,食落口感又淋又滑,油脂分布較平均入口細軟牛味和濃。今次我哋仲叫咗冰菜,呢個菜唔係間間火鍋店都有,食落去很特別很爽口,容易咬斷沒有太多纖維,小朋友一定喜歡吃。沒有試過的一定要試一下。最後要介紹一下紫菜響鈴卷,響鈴就食得多,裏面包有紫菜就第一次食,十分好吃,放入火鍋內只紫菜味濃,減少食起來響鈴的油份感。

天氣開始凍,心血來潮想打邊爐...朋友知道我只會揀d有質數同好食嘅火鍋,介紹嚟呢間,真係有驚喜👍🏻值得推介先揀咗個「濃湯佛跳牆雞翅鍋」聽個名都覺得正,加上真係未試過。打開蓋見到材料好精緻,仲有花膠.魚翅.鮮雞.魚翅瓜,店員貼心提示,可以先飲湯底再加配料,飲咗一啖...勁鮮甜好味,我地仲每人飲咗兩碗,就正式開始食喇😋打邊爐最鍾意食封門柳,每隻牛只有好少份量,加上牛味好濃,有口感...「XO鮑魚蝦餃王」非一般蝦餃,又有蝦味又爽口,好好食😋「蟶子」超大隻,新鮮爽口原來仲有好多選擇,串燒同剌身都有,又有得飲酒...重點係食物好有質數,環境好舒適,今餐食得好愉快🤗
天氣開始凍,心血來潮想打邊爐...

朋友知道我只會揀d有質數同好食嘅火鍋
介紹嚟呢間,真係有驚喜👍🏻值得推介

「XO鮑魚蝦餃王」非一般蝦餃,又有蝦味又爽口,好好食😋

「蟶子」超大隻,新鮮爽口

原來仲有好多選擇,串燒同剌身都有,又有得飲酒...

重點係食物好有質數,環境好舒適,今餐食得好愉快🤗
2020-11-26
  • 本地新鮮封門柳
  • 濃湯佛跳牆雞翅鍋
天氣開始有d涼就好想打邊爐,就約了朋友到尖沙咀同佐敦交界的醉胡爐shabu shabu這間火鍋店有埋即燒串燒,我們一於叫來試試!我們叫了雞軟骨串燒和免治雞棒串燒,兩款都燒得好惹味,香脆又有咬口!燒鯖魚十分大條,肉質爽甜,燒得剛好。配料方面,響鈴是我最愛一定要叫的,而且這裏的響鈴是自家製,比其他地方的出色!鱈場蟹棒十分新鮮,份量多,鮮味十足!這個黑松露芝士牛丸十分特別,黑松露香味加上爆醬芝士,口感濃郁!蟹籽蝦丸新鮮有口感,有啖啖蝦肉同蟹籽!我們仲叫了些健康之選,蕃茄是有機的,很甜,芋絲好抵食!還有是不限時的,可以慢慢享受美食同和朋友傾計

燒鯖魚十分大條,肉質爽甜,燒得剛好。

鱈場蟹棒十分新鮮,份量多,鮮味十足!

蟹籽蝦丸新鮮有口感,有啖啖蝦肉同蟹籽!

我們仲叫了些健康之選,蕃茄是有機的,很甜,芋絲好抵食!

還有是不限時的,可以慢慢享受美食同和朋友傾計

• 自家製響鈴
  • 免治雞棒串燒
  • 雞軟骨串燒
  • 鱈場蟹棒
2020-11-25 170 瀏覽
今晚過來尖沙咀這邊跟一個舊同事吃火鍋😋地點是他選的❗️原因是他一直想來卻一直也沒有機會或因臨時有事而取消了,今晚他終於如願以償吃到了😆這裡的氣氛不錯💕格局有點像酒吧🍻但屏風、掛畫和擺設都帶點中國特色✨感覺蠻特別的~說實話,一點也不像火鍋店😆這裡有超多酒類產品選擇,邊吃火鍋🥢邊喝點小酒🥃,挺寫意的❣️火鍋鍋底也有不少選擇的❗️而且挺特別的,每一個鍋底也看似很吸引~看得我們都眼花撩亂,左挑右挑🤣🥢🥢🥢火鍋調味料充足又衛生🤩最後我們選了➡️卜卜蜆鮮蟹魚湯鍋 $298店員把大鍋端上後,先在我們眼前炒一炒海鮮🦞我們清晰可見鍋裡有:約10隻蜆、一整隻蟹、芫荽及芹菜🤓炒熱了鍋後,再加了點酒🍶然後再小炒幾下,倒入香濃魚湯🤤因為非常期待的關係,這次等鍋滾的時間特別漫長🙈今日點的菜式,全部也是店家的「胡爐推介」🥢🥢🥢手切頂級安格斯肥牛(小) $228雖說是小份,但這小碟份量一點也不少😍兩個人吃是個吃得滿足又剛剛好的份量☺️牛肉以鍋滾約10至12秒,七成熟最完美了☺️牛肉味香濃,肉質細膩軟嫩💕油脂分布均勻,入口即溶❗️散發出新鮮上等牛肉才有的鮮牛肉香味😋紫菜炸響鈴 $88一客六件、加入香脆紫菜的創意自製響鈴即叫即炸❗️金黃
今晚過來尖沙咀這邊跟一個舊同事吃火鍋😋
地點是他選的❗️

這裡的氣氛不錯💕
格局有點像酒吧🍻
但屏風、掛畫和擺設都帶點中國特色✨
感覺蠻特別的~
說實話,一點也不像火鍋店😆
這裡有超多酒類產品選擇,
邊吃火鍋🥢邊喝點小酒🥃,挺寫意的❣️
火鍋鍋底也有不少選擇的❗️
而且挺特別的,每一個鍋底也看似很吸引~
看得我們都眼花撩亂,左挑右挑🤣
火鍋調味料充足又衛生🤩

最後我們選了➡️
卜卜蜆鮮蟹魚湯鍋 $298
卜卜蜆鮮蟹魚湯鍋
店員把大鍋端上後,先在我們眼前炒一炒海鮮🦞
我們清晰可見鍋裡有:約10隻蜆、一整隻蟹、芫荽及芹菜🤓
炒熱了鍋後,再加了點酒🍶
然後再小炒幾下,倒入香濃魚湯🤤
卜卜蜆鮮蟹魚湯鍋

因為非常期待的關係,
這次等鍋滾的時間特別漫長🙈
卜卜蜆鮮蟹魚湯鍋

今日點的菜式,全部也是店家的「胡爐推介」
手切頂級安格斯肥牛(小) $228
手切頂級安格斯肥牛(小)

雖說是小份,但這小碟份量一點也不少😍
兩個人吃是個吃得滿足又剛剛好的份量☺️
牛肉以鍋滾約10至12秒,七成熟最完美了☺️
牛肉味香濃,肉質細膩軟嫩💕
油脂分布均勻,入口即溶❗️
散發出新鮮上等牛肉才有的鮮牛肉香味😋

紫菜炸響鈴 $88
紫菜炸響鈴

一客六件、加入香脆紫菜的創意自製響鈴即叫即炸❗️
金黃香脆,口感鬆化🤩
浸泡於魚湯5秒鐘後,即可感受外軟內脆的口感☺️
吃起來還帶有淡淡的紫菜味,既邪惡又滿足❣️
牛骨牛汁丸 $48
牛骨牛汁丸(半份)

牛丸表面也看到有少量的骨膠原,
吃起來口感不錯,挺有嚼勁的💕
咬下去還有鮮香肉汁滲出🤤
用料上乘👍🏻
蟹籽蝦丸 $52
蟹籽蝦丸 (半份)

好像在吃灌湯蝦餃般🙈
用料豐富,每粒也吃到大顆蝦肉😆
非常鮮味,爽口彈牙❣️
手工雲吞 $48
手工雲吞(半份)

每日雲吞來也藏著2-3顆蝦,
雲吞皮非常透薄,卻又包得非常穩固👍🏻
裡面的豬肉餡料也非常多,口口都滿足又滋味😋
皇帝菜 $48
皇帝菜

洗得新鮮乾淨、非常適合火鍋的一款菜,
可微微清除口中的肉味及湯底味❣️
也可一解膩氣😄
份量比想像中多👍🏻
2020-11-24
紫菜炸響鈴
牛骨牛汁丸(半份)
蟹籽蝦丸 (半份)
手工雲吞(半份)
皇帝菜
  • 手切頂級安格斯肥牛
2020-11-25 17 瀏覽
一直很想試這間評價甚高既高質火鍋店,果然沒有失望一進店已經感到非常時尚,裝飾十分吸睛我們選了濃湯佛跳牆雞翅鍋,一看便是十分足料,有鮑魚,素翅,同大大隻雞,食落很入味食火鍋一定要有解渴凍飲,我們叫了這個推介的酸梅柑桔蜜,酸酸甜甜,配搭火鍋十分夾!主食要了稻庭烏冬,$38兩大個,性價比很高,又好煙韌。豆腐十分推介,又甜又香,很少店能有如此出色的豆腐配料!黑松露蟹肉餃,淡淡的黑松露味加上蟹肉,很創新的配搭又是極致享受。西洋菜也是十分好吃,十分新鮮,完全不會韌,爽甜又大碟環境十分舒適,食物質素高,真心是推介的火鍋店
一直很想試這間評價甚高既高質火鍋店,果然沒有失望

一進店已經感到非常時尚,裝飾十分吸睛

西洋菜也是十分好吃,十分新鮮,完全不會韌,爽甜又大碟

環境十分舒適,食物質素高,真心是推介的火鍋

• 黑松露蟹肉餃
  • 冰豆腐
2020-11-24 20 瀏覽
朋友強烈推介呢間打邊爐,我同老公兩個人就試吓。呢間餐廳嘅裝修時髦,環境乾淨。服務員10分殷勤,佢推介我哋試吓椰子雞湯或者係花膠魚翅乳鴿煱。成世人都好少食花膠魚翅,冇理由唔試吓花膠魚翅鍋。一上左呢個鍋,老闆就幫手開蓋叫我哋快啲影相,同埋可以先試下個湯底。想講個湯底好好飲,清得來,好濃味,食落去有一種骨膠原嘅感覺。我建議個花膠可以喺打邊爐過後先至食,因為個花膠可以再諗啲同埋入味啲。基本上個湯底好濃,無需要點豉油。我哋數過入邊嘅花膠應該有十幾舊,如此都有好多喺入邊。$3xx 食依個湯底,超正。另外要讚讚每一樣食物都好新鮮,份量都唔少,約三至四人份量我哋叫咗以下嘅食物1. 美國肥牛-淋同雪花均勻,肉眼睇細份量都有30片2.紫菜炸響鈴- 強列推介,新鮮炸起嘅響鈴配上紫菜,都係第一次試呢一個配搭3.唐萵- 我至愛4.黑松露芝心牛肉丸-佢唔係現成買返嚟,係手打嘅血紅色嘅肉丸,咬嘅時候肉汁同埋芝士會爆出來5.香菇韮黃帶子餃新鮮彈牙,我覺得好好味食物質素好新鮮之外,我想讚一讚員工服務態度好好,佢不停幫我哋加湯,仲幫我哋剪埋乳鴿,係一坐到嚟嘅時候仲提示我哋要快啲影相。總括而言,今次用餐經驗10分良好,推介
另外要讚讚每一樣食物都好新鮮,份量都唔少,約三至四人份量
我哋叫咗以下嘅食物
1. 美國肥牛-淋同雪花均勻,肉眼睇細份量都有30片
3.唐萵- 我至愛
5.香菇韮黃帶子餃
新鮮彈牙,我覺得好好味

總括而言,今次用餐經驗10分良好,推介及必定會再嚟
2020-11-23
  • 紫菜炸響鈴
  • 黃金花膠魚翅乳鴿鍋
2020-11-22 38 瀏覽
環境完全唔似打邊爐餐廳反而似西餐廳設計餐廳正中間有個燒烤區,原來餐廳唔止火爐仲有串燒食!但最勁係環境一啲燒烤油煙都無.湯底以滋補為主,無味精!!!濃湯佛跳牆雞翅鍋 $398湯水無得頂,比足心機煮!湯料有雞,鮑魚,海參,魚翅,花膠,螺片,金華火腿,冬瓜.咁足料依個價錢超值.好滋潤值得推介比朋友一試!手切頂級安格斯肥牛 $228-小份手切到好似薄嘅小牛排咁!濃郁牛味,肉質嫩滑!手打蝦滑 $98墨魚滑完全無鯹味,超級彈牙.黃金墨魚丸 $52-半份墨丸彈牙,咬開原來中間有咸蛋黃醬,食落又幾夾!黑松露蟹肉餃 $68-半份餃子咬開嗅到黑松露味,餃子軟似西式口味.厚切萵芛片 $58厚切令口感更加爽小食酥炸火腿午餐肉 $68厚切再炸,午餐肉唔會油膩!黃金炸魚皮 $88超正!好似薯片咁薄薄一片,被咸蛋黃醬包圍晒,超級香,啱晒一路吹水一路食
環境完全唔似打邊爐餐廳反而似西餐廳設計
餐廳正中間有個燒烤區,原來餐廳唔止火爐仲有串燒食!
但最勁係環境一啲燒烤油煙都無.

湯底以滋補為主,無味精!!!
濃湯佛跳牆雞翅鍋 $398
咁足料依個價錢超值.好滋潤值得推介比朋友一試!

手切頂級安格斯肥牛 $228-小份
手切到好似薄嘅小牛排咁!濃郁牛味,肉質嫩滑!

手打蝦滑 $98
墨魚滑完全無鯹味,超級彈牙.

黃金墨魚丸 $52-半份
墨丸彈牙,咬開原來中間有咸蛋黃醬,食落又幾夾!
黑松露蟹肉餃 $68-半份
餃子咬開嗅到黑松露味,餃子軟似西式口味.
厚切萵芛片 $58
厚切令口感更加爽

小食
酥炸火腿午餐肉 $68
厚切再炸,午餐肉唔會油膩!

黃金炸魚皮 $88
  • 黑松露蟹肉餃