2018-05-01
又是看報紙的介紹,來了這間店,試試小店的意粉。由於已過了午餐時間,所以人不太多。這裡是先俾錢買野食再送餐。點了卡邦尼意粉,和跟餐的紅茶。店內的裝修都幾有特色,對窗有一排櫈可以望到街,坐著喝咖啡可以消磨大半天。意粉到了,由於這裡是自取餐具的,所以店員送完餐後,我又要行多一轉拎餐具,既然送得餐就唔爭在俾埋餐具我啦。意粉真係幾好味,卡邦尼意粉的味道都幾濃,加上30多元大大碟,而家在旺角深水埗都幾難搵到性價比咁高的野食啦。美中不足是跟餐的紅茶,野食到左茶未到,到我食完,飲品都係未到。食到一半已出去問有野飲未,不過當時那個女店員就語氣幾差咁叫我等,同之前幫我落單那個有禮貌的男店員好唔同囉。雖然我杯飲品係跟餐冇加錢,咁俾得錢都係客嘛。我返唔返黎再食,好多時都係睇顧客體驗。就算野食好出色,如果客人感覺不良好,我係唔會反轉頭再食囉。受氣,一次就夠了。希望我今次係odd case啦。