2018-04-11
小妹同朋友5人行飯聚1.大家可以揀係深水埗或太子走差不多5-10分鐘左右到喇,第一次去有google map唔難搵既2.由於晚上食飯時間較多人,店員都好有禮貌問介唔介意坐bar枱,或者坐住先有位就可以轉一齊坐,我們也不介意坐的3.燈光比較集中在bar枱以後,裝修幾有feel既餐廳4.坐低左即刻有餐牌,擇好去翻收銀位比錢就可以了5.每碟主菜(意粉/牛角酥)都有一杯中size既熱茶,連一向不喜歡茶既小妹都會飲,茶包茶不苦澀易入口6.香蒜白酒蜆肉炒意粉,蒜味較濃郁,蜆肉較多,意粉軟硬適中,一個字正啊7.卡邦尼亞意粉,芝士味重,汁量適中,火腿軟硬適中,唔使落芝士粉都得8.香草吞拿魚螺絲粉拼沙律菜,冷盤黎既,不錯的選擇以上三碟粉類份量多,唔知係咪顧住傾計同風扇吹住,都幾快凍9.最後一擊,水牛芝士煙肉牛角酥可配薯角或沙律菜,我地揀左薯角,牛角酥好鬆脆,薯角小小甜甜地正啊上菜速度快,好味程度有10分之8.5既,份量超大碟女生可以2個人share,男仔自己一碟都飽肚餐具,share小碟,醬料(芝士粉,蕃茄醬)係自助式平價飯聚一流啊,坐得幾闊落既
3.燈光比較集中在bar枱以後,裝修幾有feel既餐廳
4.坐低左即刻有餐牌,擇好去翻收銀位比錢就可以了
熱茶
8.香草吞拿魚螺絲粉拼沙律菜,冷盤黎既,不錯的選擇
以上三碟粉類份量多,唔知係咪顧住傾計同風扇吹住,都幾快凍
餐具,share小碟,醬料(芝士粉,蕃茄醬)係自助式
平價飯聚一流啊,坐得幾闊落既