2018-09-05 599 瀏覽
就岩岩,我好正常買左野食。等緊之際,我發現佢找少左我5蚊,我只係走返過去同佢講,但唔係落單果個女職員,黎左位留左鬚嘅男職員,我同佢講你地好似找少左錢, 佢大大聲好似質問我咁'' 咁找錯左幾多啊(我即時打左個突,我完全黎唔切反應)佢即刻又問,咁找錯幾多先得ga,5蚊係咪啊'' 。。。我心諗你地做錯野,重好似我做錯咁,無野啊?!((事件與落單果位女職員同食物無關))野食再好食,有個咁嘅職員都幾係野。。未食野已經一肚氣。之後黎之前都係諗諗先好。。。

2018-09-05 625 瀏覽
其實之前已經食過無數次 但今次先的起心肝打食評先講講之前食過既意粉 有香蒜白酒蜆肉炒意粉 羅勒鮮茄煙肉意粉 卡邦尼意粉 同香辣海鮮意粉 首先香辣海鮮係我極度推介 已經食左好覺次 有好香蒜味 辣辣地 配料亦吾吝嗇 好開胃 唯獨一點係覺得佢有點油除左羅勒鮮茄煙肉意粉覺得普通之外 其餘兩個都覺得好好食 重點係佢啲意粉真係好大碟 每次叫我都要叫佢地俾少啲至於今日 終於有啲新嘗試先叫左個burger 豬扒 配麥樂雞 上枱後有啲驚訝 佢吾係話真係一個 burger咁上碟 係分開哂 本人其實幾喜歡呢個設計 先講兩塊包 係真係岩岩焗起 上面帶大塊已溶掉既芝士 。樣就吾太吸引 但好食!然後食左件麥樂雞 完全冇諗過可以咁好食 炸得岩岩好 上枱熱辣辣 有誠意 仲要食到咁上下 凍左個皮都係咁脆然後冇諗過佢會有炒蛋跟埋 熟左小小所以相對都冇咁滑 ,但味道吾會太啖 有蛋味 搭救至於件豬排 覺得有小小炸過龍 不過只係小小 而個皮亦吾會太厚 味道吾錯至於另一份就叫左芝士火腿牛角酥配薯角吾係第一次食 味道依舊 好食 薯角亦炸得剛剛好但唯一我地吾太岩口味既地方係 兩個set都
其實之前已經食過無數次 但今次先的起心肝打食評

而個皮亦吾會太厚 味道吾錯

至於另一份就叫左芝士火腿牛角酥配薯角

吾係第一次食 味道依舊 好食
薯角亦炸得剛剛好

但唯一我地吾太岩口味既地方係 兩個set都有啲蜜糖曬左係上面 無論係薯角同麥樂雞都有 所以我地下次一定會走蜜糖 事因我地都吾太喜歡又咸又甜

另外兩個set都各配一杯野飲 一杯係熱茶 一杯係梳打水 真心覺得好抵

另外 本人覺得呢間鋪環境好舒服 多客既時候當然會嘈左小小 但位置坐得舒服 冇壓迫感

而且有啲音樂 本人都幾喜歡聽 , 燈光吾太光吾太暗。

2018-08-31 396 瀏覽
叫左個辣海鮮意粉, 好大碟!仲以為好求其,只是俾D蟹柳, 點知有蜆食有螺肉有魷魚! 辣就唔辣GE, 不過都幾惹味, 如果再少D油就更好, 大碟到我地2個人都食唔哂! 另外叫左個炸魚餅, 有成4,5塊! 入面有香茅, 好香又夠辣!仲叫左個咖哩雞肉意粉, 又係超大碟!!仲要勁多雞肉, 雞肉又夠大舊, 又係食唔哂打包。玫瑰味特飲好香玫瑰味, 原來真係入面有花辮, 犀利!棉花糖熱朱古力成個STARBUCKS大杯裝咁大!

玫瑰味特飲好香玫瑰味, 原來真係入面有花辮, 犀利!

棉花糖熱朱古力成個STARBUCKS大杯裝咁大!
2018-08-30 458 瀏覽
一心諗住星期日可以休閒嘆下咖啡點知中伏⋯同朋友分別叫左兩杯唔同嘅咖啡,由餐廳人客得小貓三四隻坐到滿座,足足等左40分鐘都未上,忍唔住問啲職員,有個中年女人答左句「整緊」就走左去,再過多5分鐘終於上左一杯,但啲職員完全冇講係咩擺低就算,問佢佢就求其答係latte,之後過多15分鐘終於上埋另一杯,我地到飲落先知2杯調轉左⋯咖啡好大杯,但味道好一般,個價錢係唔貴嘅,但呢個服務質素值唔值呢個價錢就見仁見智囉😓
一心諗住星期日可以休閒嘆下咖啡點知中伏⋯

2018-08-11 614 瀏覽
沒想到深水埗區會有這樣好的環境,都是深水埗區的朋友介紹至會知道,順路就來試試。首先說說環境 ,12:00前來到,有1-2兩枱人, 所以坐得舒服。 設計比較簡約,沒有太多拍照位置,但是有意思的文字隨處可見, 值得細心留意一下💗。到主菜—食物🌮, 看看餐牌價錢已經感覺到好回到過去, 現在的樓上 cafe來比較, 三十多元一個意粉🍝,真的算是抵😍! 而分量對我們女仔來說,是有點太大呢! 點了Carbonara, 雖然未算正宗, 味道算是中上🆗,以價錢及質素來計, 性價比已經相當高👍。 其他食物也ok, 最令我和朋友驚喜的事玫瑰Latte, 調得味道剛剛好,有玫瑰的香味又幾好飲, 不太甜,相信很多女士都會喜歡!現在小店生意真的不容易做, 吃了忍不住想給他們這一個食評, 真的很欣賞😊,希望有機會再去。

• 玫瑰Latte🌹
2018-08-03 334 瀏覽
呢間餐廳環境簡單舒服 有咖啡室既感覺 食起野上黎都特別舒服不過地點就難搵少少😓 要啲時間尋找下 但係食物性價比非常高 希望可以keep得住個人十分推介蜆肉意粉!! 夠哂入味😛
呢間餐廳環境簡單舒服 有咖啡室既感覺 食起野上黎都特別舒服
不過地點就難搵少少😓 要啲時間尋找下
但係食物性價比非常高 希望可以keep得住
個人十分推介蜆肉意粉!! 夠哂入味😛

2018-07-18
10 分鐘 (堂食)
2018-07-29 469 瀏覽
第一次到這間餐廳晚餐、位置也不錯、剛剛好在太子和深水埗地鐵站的中間、裝修和環境也不錯、門口可以泊車。食物味道有75分左右、但由於價錢實在太便宜、份量也很大、所以加分加到85分、但十分奇怪這間餐廳不是很多人、主要食意大利粉,和簡單的墨魚圈炸薯條、飲品有很多款。餐廳最多可以坐30人左右、所以大家可以到這間餐廳來支持一下小店!

2018-07-28 688 瀏覽
今日同啲朋友開大食會, 就叫左幾盒意粉外賣。款式都幾多,份量夠, 兩個人先可能食得曬一碟。外賣自取都係等左一陣間。除左意粉,仲有burger 肉燥飯蜆肉幾多, 幾香海鮮都唔少粗煙肉都幾多。外賣隔左成個鐘先食, 啲意粉都冇淋, 炒得好香。 味道唔錯, 性價比超高。
今日同啲朋友開大食會, 就叫左幾盒意粉外賣。

除左意粉,仲有burger 肉燥飯

蜆肉幾多, 幾香

香辣海鮮意粉

海鮮都唔少

羅勒鮮蕃茄煙肉意粉

粗煙肉都幾多。

10 分鐘 (外賣送餐)
羅勒鮮蕃茄煙肉意粉
2018-07-22 306 瀏覽
大! 大份! 真材實料。但個意粉底份是凍的🤔?!但飲品的種類很多....有我喜歡的all day breakfast.....員工服務很好仲有隻小貓咪看門口。整體都ok的!
大! 大份! 真材實料。
但個意粉底份是凍的🤔?!
但飲品的種類很多....
有我喜歡的all day breakfast.....
員工服務很好
仲有隻小貓咪看門口。
整體都ok的!
有次經過見到好平但又好多人,好奇想黎試下~同老公行完街,專登過黎呢邊試~等無幾耐好快有位,睇完餐牌去收銀處畀錢後等餐。我哋坐最入,近廚房同擺貨地方,好在有兩塊靚靚地嘅布遮一遮,感覺ok,不過牆上好多蚊仔...唔望上去都唔覺...先黎咗呢個餐,唔記得個名,好似係漢堡,不過拆開哂咁上,可能太大份吧~佢特別在明明都係包、蛋同沙律醋,但整得同其他地方略有不同,味道配搭得好好食菜都新鮮~雖然無諗過件雞會係吉列同埋辣,本來唔想咁熱氣,但又香又脆又好味,算啦...之後我哋久不久都諗起呢個餐,心思思想再黎食,不過想食嘅嘢太多,未知下次係幾時呢?之後個餐就麻麻地,成個意粉味道濃咗啲...煙鴨胸好食。最易漏嘢飲,之前個梳打水又要提,之後個茶都要提先有。
有次經過見到好平但又好多人,好奇想黎試下~

唔望上去都唔覺...

之後個餐就麻麻地,成個意粉味道濃咗啲...煙鴨胸好食。

最易漏嘢飲,之前個梳打水又要提,之後個茶都要提先有。

2018-06-24
2018-07-04 379 瀏覽
今次係朋友介紹去試,食物款式雖然簡單,但味道同環境唔錯,飲品也十分吸引,但份量真係太多,眼見好多人食唔曬做成浪費,其實店主可以保持大件抵食,但在客人落單時提醒客人,以減少食物浪費,另外可以鼓勵客人將食不完的打包,咁就唔會浪費食物!
2018-06-27 384 瀏覽
身為台灣人住香港三年了第一次吃到CP值超高的店意粉意外的大份,女生可以兩個人ㄧ盤水蜜桃荔枝梳打很好喝❤️氣氛又像台灣早午餐ㄧ樣悠閒又舒服一定還會再來光顧這間餐廳😋
身為台灣人住香港三年了
第一次吃到CP值超高的店
意粉意外的大份,女生可以兩個人ㄧ盤
水蜜桃荔枝梳打很好喝❤️
氣氛又像台灣早午餐ㄧ樣悠閒又舒服
一定還會再來光顧這間餐廳😋
水蜜桃荔枝梳打
水蜜桃荔枝梳打
2018-05-14 625 瀏覽
食左蒜香蜆肉炒意粉,但唔記得影相。炒意粉係好難整,不像卡邦尼/ 肉醬意粉咁有汁撈令到意粉有味道, 所以炒意粉 係好難精樂園太多油太鹹是我想太多有個都有名稱 但係食完啲個炒意粉完全模糊好重味精感覺意粉硬度非常適合! 仲食咗芝士吞拿魚牛角包,牛角包鬆軟但係薯角咸了一啲。極力推介食炒意粉同牛角包。螺絲粉係涼嘅,如果鍾意食熱食就唔推介。每個餐都有熱紅茶送。 睇餐牌有咩食外,去到收銀俾錢時,會有另一塊板寫住漢堡包墨西哥卷其他餐。

螺絲粉係涼嘅,如果鍾意食熱食就唔推介。
  • 蒜香蜆肉炒意粉
2018-05-09 491 瀏覽
服務態度好 食物好味 有allday breakfast la 大大碟又有牛角包配沙津菜 又有幾款意粉 任君選擇😍意粉份量十足 岩哂大食嘅朋友 如果減肥嘅你同細食嘅你 記得order 時叫少意粉 唔係食唔哂好浪費 鋪頭雖少 但有齊哂cafe 要有嘅野 食得飽, 咖啡/茶嘅特飲,又有各種小食,又有幾款cake 又有wifi 好岩生活節奏慢嘅我 呢度地方細 我都唔好意思坐得耐 不過冇人果陣我可以睇嘆下咖啡 嘆下書唔想呢間野比新假期果啲吹捧 但又好想有人支持下呢間野 自己成日幫襯😻
服務態度好
食物好味 有allday breakfast la 大大碟
2018-05-05 735 瀏覽
今日卡肥哥哥嘈住要落街食野,熊大又咁岩放早話過黎揾熊妹,咁就決定試下附近呢間平價街坊cafe。位於太子福榮街頭,左右主要係維修車房,cafe頓時鶴立雞群。3點幾都好多人,已經唔係lunch時段,抵食嘛。意粉一般$35-$45,牛角酥$36-$49,小食$18-$28,價錢真係好吸引,叫意粉或牛角酥仲包熱紅茶一杯,真係好抵。卡肥鐘意蒜蓉,唸都唔唸就睇中左香蒜白酒蜆肉炒意粉,$35。意粉好大碟,真係好大碟,配料都唔少,蒜蓉味好香,蜆肉份量都好多,同蒜蓉好夾,可以僻走腥味。咁大碟意粉,啖啖都有意粉同蜆肉,真係夠哂街坊,讚👍🏻!熊妹就唔係好想食咁大份正餐,所以叫左個吞拿魚蛋沙律牛角酥,$39。牛角酥焗熱左無得輸,牛油的香味加千層酥皮的鬆化,再配上熊妹喜愛的吞拿魚蛋沙律,yummy! 下次可以試下芝士火腿,應該配熱辣辣的牛角酥更加夾。點牛角酥可配沙律或薯角,唔健康的卡肥緊係揀薯角。份量好多,熱辣辣炸出,咬開都會冒出煙來,好有誠意。熊大遠道而來,又未食晏,肚餓透了,即刻點個意粉。卡邦尼亞意粉,$38。慣常的大大碟,好多芝士白汁,配料有煮過的煙肉同磨菇,唔太妑膩,啖啖意粉撈上滿滿的白汁,好夠味。咁平

3點幾都好多人,已經唔係lunch時段,抵食嘛。

吞拿魚蛋沙律牛角酥連薯角
卡邦尼亞意粉

炸洋蔥圈,炸魚手指
咁平咁抵緊係食盡去,點左兩款小食,炸洋蔥圈,$22,炸魚手指,$23。各有5件,卡肥同熊大都盛讚炸洋蔥圈好正,洋蔥圈唔會好薄,又唔會炸完之後縮左水變淋哂,所以好欣賞。熊妹就唔鐘意洋蔥味,不過係炸得唔錯的,粉唔厚。熊妹反而鐘意魚手指,有5件但size唔係細,無魚腥無雪藏味,連埋他他醬食,經典食法。

卡肥同熊大食野一定要點飲品,叫左杯凍香蕉巧克力,$27,熊大就叫至愛的熱焦糖咖啡,$27。全部收貨,大大杯,絕對唔係溝稀!熊妹就飲跟餐紅茶消消濟。

cafe有個自助取餐處,其實係一個木架擺滿碟,餐具,茄汁、芝士粉等調味料,自助任攞,不過有温嚮提示用完就放返原位俾其他食客享用。

小小cafe,價錢平民,食物高質並唔會將貨就價,難怪客人源源不絕,睇佢似係家族經營,員工似係一家人,真係好窩心喔。

2018-05-01
吞拿魚蛋沙律牛角酥連薯角