餐廳: 逸東軒
資訊:

2020-10-03 489 瀏覽
明爐蜜汁叉燒$238蜂巢荔茸蓉鴨 半隻$280玻璃二弄蝦球$438呢間中菜聽講係米芝蓮一星咁岩呢個月有做晚餐七折所以就去試一試我覺得呢度嘅叉燒真係唔錯係佢嘅招牌推介叉燒肥瘦圴稱有好香既燒味最鍾意係蝦球有兩隻味橙色嗰隻係咕嚕肉味超好味配埋蝦醬就有少少鹹另外果碟鴨有啲芋頭一齊食感覺上就冇咁肥膩呢間餐廳都幾多人食㗎推介大家試一試同埋佢個茶壺都幾靚係放喺個蠟燭上面所以令到啲茶唔會凍會keep住熱嘅
明爐蜜汁叉燒$238
所以令到啲茶唔會凍會keep住熱嘅
叉燒
叉燒
2020-10-01 524 瀏覽
點心控終於book到逸東軒!平日$38米芝蓮點心任我點!一場來到要豪點$78一客的燕窩瑤柱海皇灌湯餃,湯底鮮甜,有三大隻蝦仁及燕窩碎,很足料。另點了幾款$38的煎焗蒸點,非常推薦:蜂巢海鮮芋角:蜂巢香脆,芋泥軟滑酥皮叉燒焗餐包:墨西哥酥皮很鬆化帶子蒸燒賣:爽、鮮、甜脆皮流沙酥: 超超流心,但咸蛋黃流沙略甜可以留quota不叫:豉油皇炒腸粉:普普通通Overall: 環境舒適,枱與枱之間能保持適當距離,可惜限時1.5小時,未能及時消化再戰。質素比國金軒好,價錢還平一截。
點心控終於book到逸東軒!平日$38米芝蓮點心任我點!

另點了幾款$38的煎焗蒸點,非常推薦:

蜂巢海鮮芋角:蜂巢香脆,芋泥軟滑
酥皮叉燒焗餐包:墨西哥酥皮很鬆化
帶子蒸燒賣:爽、鮮、甜
脆皮流沙酥: 超超流心,但咸蛋黃流沙略甜

可以留quota不叫:
豉油皇炒腸粉:普普通通

$200 (早餐)
  • 帶子蒸燒賣
  • 蜂巢海鮮芋角
2020-09-29 633 瀏覽
逸東軒嘅月餅盒好搞笑,係竹製蒸籠造型,仲要用條麻繩縛住,有玩味之餘,仲保留咗傳統嘅感覺。蒸籠仲分咗上下兩層,每層各擺咗3個迷你月餅~•🥢 迷你「奶黃迎月」禮盒 (六件裝)$252餡料偏橙色,奶同蛋黃味幾平衝 ,但蛋黃味相對比望月嘅濃,會有少許膩,優點係皮薄唔油,幾酥鬆,亦都有淡淡牛油香😋•🥢 迷你「金黃明月」禮盒 (六件裝)$252連蓉冇其他牌子嘅咁油,味道唔會太甜,適中。蛋黃偏細而且味道偏淡,如果多d咸味就好了,有少少扣分。整個月餅無論餅皮、蓮蓉同蛋黃,都無油膩感~整體比例都控制得好好,鍾意食傳統月餅嘅話,呢個係非常唔錯嘅選擇!

🥢 迷你「奶黃迎月」禮盒 (六件裝)$252

🥢 迷你「金黃明月」禮盒 (六件裝)$252
外賣自取
2020-09-29 452 瀏覽
呢排冇得去旅行見到好多酒店都出左staycation 優惠,搵左一輪終於搵到一間良心酒店嘅staycation 優惠。我個package 係1500 住一晚+有800蚊逸東軒消費金額。2個人total 叫左3款食物,都飽到食唔晒🙈💛一雞兩味(片皮雞+雞鬆炒飯)片皮雞見到menu 就覺得好特別好得意咁 就叫左黎試下 同埋都覺得幾抵食$500幾蚊就有片皮雞+炒飯。值得一提嘅係包住雞嘅紙都好細心每張都隔一層點心紙方便我地去拎,因為唔係間間都有架👍🏻👍🏻👍🏻雞皮係好脆 帶啲肉 肉都好嫩 唔會話好"鞋"另外炒飯就冇話好特別,都係普通炒飯😂💛黃金鮮魷好意外地唔會炸到好油👍🏻每一part 都包到咸蛋黃 有沙沙嘅感覺內面魷魚都唔會好un 咬唔開👍🏻$100幾蚊我覺得有呢個質素都好ok👍🏻💛蒸東星斑條魚蒸到啱啱好 一啲都唔"鞋"上碟時仲分埋骨👍🏻啱我呢啲唔係好識食魚嘅人$1400我就覺得唔太抵食😂最後值得一讚嘅係呢個茶下面有個蠟燭仔一直燒住就唔怕啲茶會凍咗👍🏻小小提醒,冷氣有少少大,怕凍嘅朋友可以帶多件褸去😆

2個人total 叫左3款食物,都飽到食唔晒🙈

💛一雞兩味(片皮雞+雞鬆炒飯)
雞皮係好脆 帶啲肉 肉都好嫩 唔會話好"鞋"
另外炒飯就冇話好特別,都係普通炒飯😂

💛黃金鮮魷

好意外地唔會炸到好油👍🏻
每一part 都包到咸蛋黃 有沙沙嘅感覺
內面魷魚都唔會好un 咬唔開👍🏻
$100幾蚊我覺得有呢個質素都好ok👍🏻

💛蒸東星斑

條魚蒸到啱啱好 一啲都唔"鞋"
上碟時仲分埋骨👍🏻啱我呢啲唔係好識食魚嘅人
$1400我就覺得唔太抵食😂

最後值得一讚嘅係呢個茶
下面有個蠟燭仔一直燒住就唔怕啲茶會凍咗👍🏻

小小提醒,冷氣有少少大,怕凍嘅朋友可以帶多件褸去😆
2020-09-26
用餐優惠
現金券
  • 片皮雞
2020-09-27 427 瀏覽
好耐冇飲茶,所以即刻行動!🌕流沙千層酥,甜甜嘅流沙不得了,不過真心要襯熱食!因為細細可以原粒食,就唔會到周圍都係流沙。🦐蝦餃晶瑩剔透嘅薄皮,包住大大粒蝦好爽口彈牙。🦞另一住係奢華版蝦餃面頭有一件鮮甜龍蝦肉!🌩蝦春卷腸粉,軟滑腸粉包住脆身蝦春卷,春卷層次分明,每口都充滿驚喜。🦑錦鹵雲吞,醬汁填滿蝦,魷魚,雞肉同菠蘿,而且食落個汁唔會太酸同太杰,炸皮比較厚身食落鬆脆,完全停唔口。🐓豉汁蒸鳳爪,鳳爪蒸得好夠林,但無話味道特別突出。By: #foodcjt
好耐冇飲茶,所以即刻行動!

🦐蝦餃晶瑩剔透嘅薄皮,包住大大粒蝦好爽口彈牙。

🦞另一住係奢華版蝦餃面頭有一件鮮甜龍蝦肉!

🐓豉汁蒸鳳爪,鳳爪蒸得好夠林,但無話味道特別突出。

By: #foodcjt
流沙千層酥
2020-09-26
2020-09-22 534 瀏覽
老實講我今次的經歷比上次真係差咗。上次去食晚餐。經歷真係太好了。所以對這間餐廳印象深刻。所以特意早點訂位去試這個人人讚好的早茶點心優惠。我在去之前都做了點功課。做完之後覺得好失望。因為已經唔係全部劃一都係$38,只係有一部分係$38。已經唔係太想點就點呀不是都好彩大部分我想食的東西都還在特價中。這都算係一點安慰。今日點選了以下這幾款點心:這四款都係$38蝦餃就比較失望。因為我食唔到筍絲。佢最多人讚嘅地方就係因為有筍絲。我食唔出嘅話其實同普通蝦餃係冇分別。不過佢大大個虾的確係好吸引。一籠四隻$38都算超值。燒賣就更加普通。普通嘅燒賣。上面有帶子,但賣相唔太靚。味道又唔係太濃。叉燒腸好值得一試。逸東軒嘅叉燒一直係佢最賣座嘅燒味之一。下午茶就冇得叫特價叉燒,所以只好叫叉燒腸試一試。最後點左一個XO醬炒蘿蔔糕。這個原價買接近$100的蘿蔔糕。今日這個價錢真係超抵食。加上它份量十足、又唔係太辣,這點已經加分了。不過今日服務員的態度就差點。竟然比我聽到有個侍應發脾氣。我都好明白可能因為人客多咗,工作量大增。但老實講如果有脾氣嘅都唔應該喺公眾地方發出嚟。這樣會影響到其他客人的。希望這位職員會從錯誤中
今日點選了以下這幾款點心:
虾餃
燒賣
叉燒腸
XO醬炒蘿蔔糕

這四款都係$38
這樣會影響到其他客人的。希望這位職員會從錯誤中學習。
2020-09-02
15 分鐘 (堂食)
2020-09-22 296 瀏覽
呢間餐廳連續3年都拎左米芝蓮一星,今日就同幾個朋友來飲茶先。環境清優,枱與枱之間都隔得幾開,而家都好大下。蝦餃同燒賣:每次飲茶必叫既2樣點心,蝦餃皮簿,蝦肉很彈牙,而燒賣睇賣相白色甘,以為係魚肉燒賣,其實白色個層係帶子來架,味道就比平時既燒賣清d。叉燒焗餐包:呢個叉燒包唔似平時焗既色,而係白色架,同埋唔係好大個,可以試更多點心,入面既叉燒唔會太鹹,配合埋餐包一齊食。好夾😁蒜蓉鮮蝦春卷:新鮮炸起,好脆,但就食唔到蒜蓉味。

環境清優,枱與枱之間都隔得幾開,而家都好大下。

蒜蓉鮮蝦春卷:新鮮炸起,好脆,但就食唔到蒜蓉味。
2020-09-21 507 瀏覽
慶祝首選梗係黃店啦,想試逸東軒既點心好耐,有個美麗既藉口喇☺️明明係平日既下午,雖然Book咗但都要等陣,全場full咗9成😳,可能因為佢仲做緊米芝連$38點心優惠·我哋係2人限聚令去食,所以坐得好舒服,枱同枱本身都唔算近,而家每枱坐2個感覺更闊👍🏼·2個人叫咗6個點心🤤🤤•香麻叉燒酥。好有驚喜,外脆內鬆軟,而且d叉燒都好好味,必食👍🏼•帶子蒸燒賣。成粒帶子係頂,入面仲有蝦,d蝦好彈牙,好味•脆皮流沙包。外皮感覺好似炸曼頭,但又唔會好油,入面有熱辣辣既奶皇流出嚟🤤🤤•筍尖鮮蝦餃。個皮都幾薄,入面仲有大大隻鮮蝦,彈牙好味•逸東小籠包。小籠包就正常,都多汁•香葱鮮蝦腸粉。皮唔會厚,一樣用好彈牙既鮮蝦👍🏼·有優惠去試真係好抵食👍🏼2個人計埋茶錢加一都係$340左右

2個人叫咗6個點心🤤🤤
香麻叉燒酥

脆皮流沙包

•筍尖鮮蝦餃。個皮都幾薄,入面仲有大大隻鮮蝦,彈牙好味
荀尖鮮蝦餃

逸東小籠包

•香葱鮮蝦腸粉。皮唔會厚,一樣用好彈牙既鮮蝦👍🏼

有優惠去試真係好抵食👍🏼
荀尖鮮蝦餃
逸東小籠包
  • 筍尖鮮蝦餃
2020-09-19 845 瀏覽
聞名已久的逸東軒想食好耐,終於趁週年紀念去試吓,好彩朋友提醒要book位,朝早10點打去,已經得返12:30同埋2:30有位。朋友話逸東酒店無停車場(無FC),比較近嘅停車場係油麻地多層停車場,不過去到年底就拆了😭到時可以泊邊去逸東😭講返餐廳,都用咗少少時間搵逸東軒入口,開頭以為門口係彌敦道,但原來唔係,要轉入傍邊的小路先係逸東軒入口,入到去搭𨋢落底層,唔好學我行樓梯😂轉極都未到嘅?餐廳環境好靚裝修係中國風,燈光比較暗但人好多,但又唔會好嘈。坐位舒適而且枱與枱中間非常闊,傾計都唔會怕隔離枱聽到。Waiter態度非常好,有禮之餘反應好快。一坐低覺得好凍,問waiter拎披肩佢極速就攞咗俾我先再做其他嘢,好貼心!當我地想貼糯米雞,waiter哥哥都詳細咁解釋佢地嘅糯米雞同傳統唔一樣,係煎嘅。唔想食煎嘢嘅我就改變主要了,好彩佢提一提。另外加水亦非常勤快主動,服務真的好令人滿意。食物質素好高,金沙脆豆腐非常驚喜,表面炸到脆卜卜的外層配上炸蒜,極之香口。一入口,裡面的豆腐好滑好似豆腐花咁,入口即溶,同外層脆口形成強烈對比!非常好食!推介!筍尖鮮蝦餃屬正常水平,皮不算太薄但也不算太厚,餡料豐富蝦仁

食物質素好高,
金沙脆豆腐

筍尖鮮蝦餃屬正常水平,皮不算太薄但也不算太厚,餡料豐富蝦仁亦非常彈牙,配上豆板醬食好滋味
筍尖鮮蝦餃

春風得意脆皮腸粉,同炸両相似但中間其實係炸春卷,炸得好脆口的中層同外面幼滑的腸粉皮有強烈對比,炸春卷中間亦有相當多餡料,口感好豐富。
春風得意炸腸粉

叉燒酥應該係即口即炸,因為一上枱熱到噴煙,老公無留心一口咬開就燙傷少少咗咀唇,所以大家食嘅時候要小心啊!但即叫即炸真係好香口,酥係一層一層的,非常分明,裡層的叉燒亦好足料,甜甜的醬汁不會過多淹蓋了酥餅,吃多都不會太膩。
叉燒酥

一邊食高質點心一邊歎返杯普洱茶,真係好好的享受。埋單唔使$300,性價比咁高,仲有乜可以挑剔?
春風得意炸腸粉
叉燒酥
2020-09-14 676 瀏覽
早一個星期打電話訂枱,早上11點去到都算多人等緊入去,入到去環境都大,枱同枱之間都隔得遠,所以感覺幾好,而且我地有梳化位坐,幾舒服酥皮叉燒焗餐包:見好多人推薦呢個,所以我地都叫嚟食!真係好好食!外脆內軟,甜甜地好食帶子蒸燒賣:唔錯!大大粒香蔥鮮蝦腸粉:正常水準,蝦都大粒脆皮流沙包:皮夠脆,我嗰舊真係有流沙,食嗰陣要小心,不過另一舊就冇咁流瑤桂帶子菜苗餃:唔錯,不過一夾就會漏汁,要小心我地3個人叫5樣嘢都已經夠飽,埋單三百零蚊,比想像中平不過感覺有少少催

酥皮叉燒焗餐包

帶子蒸燒賣:唔錯!
大大粒
帶子蒸燒賣

香蔥鮮蝦腸粉:正常水準,蝦都大粒
香蔥鮮蝦腸粉

脆皮流沙包

瑤桂帶子菜苗餃:唔錯,不過一夾就會漏汁,要小心

瑤桂帶子菜苗餃

我地3個人叫5樣嘢都已經夠飽,埋單三百零蚊,比想像中平
不過感覺有少少催
酥皮叉燒焗餐包
香蔥鮮蝦腸粉
瑤桂帶子菜苗餃
2020-09-13 772 瀏覽
早排試左呢間拎過米芝蓮一星嘅酒樓,雖然假日無$38優惠,但都一早爆滿,即日book要到下午茶時間先有位。由於係酒店餐廳,裝修都幾有氣派,枱與枱之間夠晒寬闊,坐得好舒服,茶壺座內有蠟燭keep住加熱,呢點抵讚。 🍽明爐蜜汁叉燒好多人推薦呢度嘅叉燒,價錢唔平但份量幾多,舊舊厚切,半肥瘦,邊位燒到焦脆,肉質鬆化,果然名不虛傳,不過有幾舊都幾多筋。🍽春風得意脆皮腸粉腸粉皮晶瑩透薄,夾起時唔會出現甩皮甩骨嘅情況,春卷擺左一陣仲脆,包住爽口大蝦,好食。 🍽XO醬炒蘿蔔糕整法同椒鹽豆腐有d似,蘿蔔糕細細粒好易入口,略嫌XO醬唔夠味。 🍽帶子蒸燒賣豬肉燒賣加埋帶子啖啖肉,用料新鮮。 🍽鮑汁鮮竹卷個醬汁太杰,餡料偏少,呢個麻麻地。🍽黃耳上素粉果薄薄嘅外皮包住黃耳、香菇同沙葛粒,清甜爽口。🍽蜂巢海鮮芋角整芋角好考功夫,而家唔係間間酒樓都做。呢度嘅蜂巢外層炸得酥脆,芋泥餡滿滿,而且質地幼滑,唔錯。🍽蝦醬牛崧炒飯(唔記得影添)雖然蝦醬味唔太明顯,但個飯底真係做到粒粒分明,連腌尖嘅阿爸都讚不絕口。

明爐蜜汁叉燒

🍽明爐蜜汁叉燒

🍽春風得意脆皮腸粉

🍽XO醬炒蘿蔔糕

🍽帶子蒸燒賣
豬肉燒賣加埋帶子啖啖肉,用料新鮮。

🍽鮑汁鮮竹卷
個醬汁太杰,餡料偏少,呢個麻麻地。

🍽黃耳上素粉果
薄薄嘅外皮包住黃耳、香菇同沙葛粒,清甜爽口。

🍽蜂巢海鮮芋角
蜂巢海鮮芋角

🍽蝦醬牛崧炒飯(唔記得影添)
明爐蜜汁叉燒
蜂巢海鮮芋角
  • 春風得意脆皮腸粉
2020-09-13 359 瀏覽
疫情下好耐冇同媽咪去飲茶,哩嗰星期開始限聚令改咗四人咁就約媽咪同家姐去試吓呢間米芝連一星啦。三個人叫左六個點心,雪山酥皮叉燒餐包好好食,叉燒腸粉皮薄餡靚,鳳爪好食,鹹水角一般,蝦餃好食,XO醬炒蘿白糕都係一般,店內工作人員服務好好而且枱與枱之間分隔好開,食得安心,唯一要改善嘅係reception 小姐如果有笑容客人第一感覺會開心D囉,唔係投訴係比D意見啫。埋單三個人六個點心500幾蚊😊
三個人叫左六個點心,雪山酥皮叉燒餐包
好好食,叉燒腸粉
2020-09-12
  • 招牌叉燒腸粉
  • 酥皮叉燒焗餐包
2020-09-13 9592 瀏覽
集團越大、地位越高,很多時候總會身不由己,避免招是非,甚至有些會見利忘義,不用說要盡公義的責任。難得逸東酒店在香港最艱難的時候,仍然無懼地在酒店外牆登出 “What does your revolution look like?” 的黑底白字海報,就算當初是無心插柳也好,仍能夠不避嫌地堅持下去。其後亦在政府魯莽地全面禁晚市堂食時,嘗試為辛勞的夜班「打工仔」提供一個「有瓦遮頭」的地方,不單單只是盡社會責任這樣簡單了。$38起可以吃到米芝蓮星級點心,而且這價錢還有十數款選擇,還真的非常多捧場客。吃這餐的時候本是第三波疫情前,還可以多於二人一枱,便早早一個月前安排此餐在難得的平日假期。著筆時剛好放寬二人一枱,看見逸東軒延長了$38起的點心優惠,實在難得,又想再來一趟了。酒店的中菜廳坐得舒適不在話下,這裡古典雅氣的裝潢也很是出色,不流於金銀的俗套。茶會用小小的蠟燭火熱著。我們點的是鐵觀音,綠茶葉清香淡雅而不澀。前菜是玉豆炒豆干,比現成的「頭」更有誠意。先來的竟然是脆皮流沙包,一個個工整地排開,其光滑的油面很是討好。一咬下去就是流心奶皇,鹹甜適中,絕對做到外脆內軟的豐富口感。接著來的是蒸點,相比

前菜
前菜是玉豆炒豆干,比現成的「頭」更有誠意。

脆皮流沙包

接著來的是蒸點,相比之下炸點更為出色。
燒賣的豬肉與帶子的兩種不同鮮味互相輝映

筍尖鮮蝦餃
蝦餃內裡有原隻鮮蝦,非常飽滿。可是敗筆在於粉皮太削,非常黏,一夾就很容易破掉。

瑤柱帶子菜苗餃
餡料十分飽滿,不過又是澄粉皮出了點意外。

春風得意脆皮腸粉
反而腸粉做得十分好,米漿皮薄得來有適當的韌度,透光的讓我們窺探到內裡的蝦春卷。就說了這裡的炸物很是出色,一點也不油膩,因此這腸粉加入了加分的炸春卷,絕對是滿分之作。

春風得意脆皮腸粉
加上店員非常貼心地自動提供了甜醬與麻醬,身為「醬怪」的我心底裡再加多點分數呢。

金沙脆豆腐
炸物之出色延伸至小食,這個脆豆腐用料簡單,但做法一點也不簡單。
金沙脆豆腐
要做到像豆腐花般嫩滑的內在,而外層薄得來又要有足夠的包裹力,加上要脆皮乾身,沒有多餘的油份,這道小食絕對可以看到廚師的功架。

雪菜肉絲野菌魚湯米粉
光吃點心好像不太夠飽,還是來個粉麵較為實際。這個賣相要扣少許分,但味道是一流的。沒想過沒有甚麼特別配料下,光是魚湯也可以讓我們讚嘆,是呈奶白色的鮮甜魚味。
加上特別的曲米粉,掛湯得來不會容易變漲,將魚湯的優勢發揮得淋漓盡致。配料有豬肉絲、銀芽、雪裏紅、蟹味菇和白玉菇,長度和大小都控制得宜,吃得舒服。

總括來說,能夠用這樣的價錢嘗到米芝蓮一星的中菜點心,且用來支持良心企業,實在值回票價。
瑤柱帶子菜苗餃
雪菜肉絲野菌魚湯米粉
2020-09-09 483 瀏覽
好耐冇出街食飯,今日約咗菲姐去飲茶。今次嚟逸東軒。點咗蝦餃同埋小籠包。聽聞呢度嘅叉燒好出名,點埋。好耐冇食過鴻圖窩伊麵,又點埋。小籠包用專屬匙羹盛載,保證唔會穿窿漏汁。好細心呀 🥰叉燒半肥瘦,又淋又滑 👍😋 真係好味到不得了 👍👍👍😋😋😋😍鴻圖伊麵,啲伊麵處理得好好,一啲都唔肥膩,啲湯冇乜油㗎👍 碟蟹肉好大碟呀 😃 但係嗰窩伊麵就相對地細份咗啲喇。兩個人啱啱好 🤣 職員嘅服務態度十分友善,非常醒目。一個小小嘅動作,佢哋已經知道我想點 👍👍👍 真係超級醒目 👍👍👍因為太肚餓,食物一送到,即刻開餐,唔記得相機食先 😛
好耐冇出街食飯,今日約咗菲姐去飲茶。

小籠包用專屬匙羹盛載,保證唔會穿窿漏汁。好細心呀 🥰

因為太肚餓,食物一送到,即刻開餐,唔記得相機食先 😛
2020-09-06
午餐
  • 明爐蜜汁叉燒
2020-09-07 6759 瀏覽
今日週年紀念,一早訂了同男朋友黎食下午茶,因為男朋友喜歡食點心,我們睇完戲就行過嚟。點知櫃檯小姐話我們無訂,原來之前訂檯的落錯了日子,好彩櫃檯小姐幫我們安排了環境還是一樣好,又寬躺又乾淨又唔迫的感覺;服務也是好,細心有效率的服務$38一個點心真的好抵食,最重要是質素高先點了茶(香片),這邊茶葉質素高,好好飲,唔會苦澀1. 筍尖鮮蝦餃一籠4粒,精緻的,熱熱夾起都唔會爛的皮就知靚嘢,鮮蝦爽口配上爽口筍尖,皮又煙韌彈牙,必點點心!2. 帶子蒸燒賣這個男朋友必點,帶子香彈、配上脹卜卜足料的燒賣3. 蜜汁叉燒腸腸粉滑滑的口感,配上叉燒的口感,叉燒也是逸東軒的主角,所以好味喎;可以自行加豉油的分量4. 薑蔥牛柏葉薑蔥汁好惹味,爽口有咬口的牛柏葉又唔會硬,好入味,我們都大愛5. 豉汁蒸鳳爪入味腍身的鳳爪,好香好滑,必點推介 6. 金沙脆豆腐內軟外脆,脆皮唔會太厚身,熱辣辣的口感,外面更有咸蛋粒的香咸脆口,好好味

$38一個點心真的好抵食,最重要是質素高

香片

先點了茶(香片),這邊茶葉質素高,好好飲,唔會苦澀

1. 筍尖鮮蝦餃

2. 帶子蒸燒賣

這個男朋友必點,帶子香彈、配上脹卜卜足料的燒賣

3. 蜜汁叉燒腸

4. 薑蔥牛柏葉

5. 豉汁蒸鳳爪

入味腍身的鳳爪,好香好滑,必點推介

6. 金沙脆豆腐

2020-09-04
5 分鐘 (堂食)
香片
  • 招牌叉燒腸粉