2022-09-30
走過十萬八千里找到你 (旺角)旺角彌敦道575號Ladder Dundas10樓放工食飯想打卡靚,就一定要來看看、坐坐,俾個餐廳名吸引到,其實裝修就好似個名咁浪漫,走過萬水千山,搵到一間好餐廳同一個對的人一樣幸福。平日嘅晚餐時段都人山人海,就知萬綠叢中一點紅嘅乾花佈置幾吸引。點咗兩個餐,有餐湯同餐包送上,餐湯係蘑菇湯,非常濃郁,蘑菇蓉口感綿密,好飲。餐包暖暖地,外脆內軟,點湯係係鹹甜得宜。日式鰻魚意粉 🍝西日Fusion菜,串燒上嘅鰻魚都好方便,仲有食燒烤串嘅感覺,蒲燒鰻魚醬汁甜甜,配上扁意粉夾埋食口感一流。明太子岩鹽燒棒貓耳朵明太子唔算太鹹,鹽燒蟹棒幾入味,好少地方有得食貓耳朵,厚身腍滑嘅質感,又有少少彈牙,其實都幾有嚼勁,我就覺得呢款好啱食啦。冰黑芝麻濃香黑芝麻,聞到濃厚嘅黑芝麻味道,證明自家打磨,入口細滑,仲有黑芝麻好健康,又好飲。冰玫瑰抹茶外型賣相就足夠靚啦,最鍾意有玫瑰🌹碎花喺上面,浪漫💕飲落抹茶同玫瑰又好夾啵,賞心悅目圓滿呢一餐就靠佢啦。
旺角彌敦道575號Ladder Dundas10樓
日式鰻魚意粉 🍝