返工ʟᴜɴᴄʜ ᴛɪᴍᴇ同友人嚟食呢間樓上ᴄᴀғᴇ 見到好多食評 就ʙᴏᴏᴋ咗位 不過呢個時段可以唔洗 ᴡᴀʟᴋ ɪɴ可以了 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · ✿ 日式壽喜燒牛肉溫泉蛋茶潰意大利飯 $𝟏𝟒𝟖✿ 慢煮豬肋骨.烤薯 •蜜糖芥末醬 $𝟏𝟓𝟖✿ 鮮奶抹茶 $𝟓𝟔✿ 鮮奶焙茶 $𝟓𝟔 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · 豬肋骨份量少 壽喜燒正常發揮 飲品拉花好看 但未值呢個價錢 對我嚟講係ᴏᴠᴇʀᴘʀɪᴄᴇ了的ᴄᴀғᴇ
2022-09-07
午餐
日式壽喜燒牛肉溫泉蛋茶潰意大利飯
日式壽喜燒牛肉溫泉蛋茶潰意大利飯
2022-10-10 121 瀏覽
期待咗呢呢一間cafe好耐㗎喇🤩 睇啲相好似好靚 肯定打卡一流, 搭𨋢一上一開門下咁細嘅! 我睇啲人上去打卡以為好大添🙈 諗住啲嘢食應該都幾吸引, 我兩個人想去, 其實都嗌咗幾多嘢食, 因為咩都想試, 叫咗個好似叫做慢煮豬筋骨中咗伏好硬好難食白奶曬🤢 叫咗個貓耳粉有六級硬🥴 只係得兩條蟹柳咁大把😵 跟住叫咗個朱古力窩夫都有啲期待 點知個朱古力窩夫只係林朱古力醬係一個好普通嘅窩夫🧇味道又麻麻地😵‍💫😵‍💫 啲食物完全係中伏狀態🤯 嗌咗個巧克力幕卡呢個味道就唔錯啦好朱古力🍫 我朋友就叫咗凍拿鐵,由於啲嘢食太難食全部都只係食咗一兩啖🙈所以每人叫咗兩杯嘢飲執飽自己🙈
慢煮豬筋骨
朱古力 窩夫
貓耳朵
2022-10-10
2022-10-07 164 瀏覽
其實一早已經好想嚟,但係都勁多人,依家星期五係half day work☺️好啱周圍打卡🤣今次就嚟到走過十萬八千里找到你❤️個名都夠晒𝘀𝘄𝗲𝗲𝘁 ''今日第1餐廳所以就重澱粉質🥀意大利煙肉鹹蛋黃貓耳朵 𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟮𝟴好少地方可以有得食貓耳朵,煙肉鹹鹹香香,鹹蛋黃撈埋一齊,鹹香味更加出,好中意食🥀原隻軟殼蟹黑松露意粉 𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟯𝟴黑松露份量好多,每條意粉都食到黑松露嘅香味,軟殼蟹揸得好香脆以上意粉 +𝗵𝗸𝗱$𝟰𝟱 (有餐湯 + 餐包)是日餐湯係超級濃郁足料既南瓜湯🎃好中意❤️🥀 Rose Latte(熱)+ 𝗵𝗸𝗱$𝟭🥀紅寶石巧克力草莓鮮奶(凍)+𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟯就咁飲就飲到玫瑰香嘅朱古力奶味,如果杯邊草莓醬溝埋一齊飲,又係另一種感覺❤️𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 食物質素真係幾好味😋飲品都唔錯, 地點都好方便,環境都好啱同朋友𝗴𝗮𝘁𝗵𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴!所以朋友係要嚟見架😛🥀走過十萬八千里找到你 (旺角)🥀旺角彌敦道575號Ladder Dundas10樓

🥀 Rose Latte(熱)+ 𝗵𝗸𝗱$𝟭 🥀紅寶石巧克力草莓鮮奶(凍)+𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟯

原隻軟殼蟹黑松露意粉 𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟯𝟴

🥀原隻軟殼蟹黑松露意粉 𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟯𝟴

以上意粉 +𝗵𝗸𝗱$𝟰𝟱 (有餐湯 + 餐包)
是日餐湯係超級濃郁足料既南瓜湯🎃好中意❤️

🥀 Rose Latte(熱)+ 𝗵𝗸𝗱$𝟭
紅寶石巧克力草莓鮮奶(凍)+𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟯
🥀紅寶石巧克力草莓鮮奶(凍)+𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟯

🥀走過十萬八千里找到你 (旺角)
🥀旺角彌敦道575號Ladder Dundas10樓
2022-10-07
原隻軟殼蟹黑松露意粉 𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟯𝟴
紅寶石巧克力草莓鮮奶(凍)+𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟯
  • 紅寶石巧克力草莓鮮奶
  • 意大利煙肉鹹蛋黃貓耳朵
  • 是日餐湯&餐包
2022-10-07 45 瀏覽
乾花主題打卡cafe☕️餐廳主打fushion菜式 食物配搭創新 兼味道有驚喜🧚🏼‍♀️天花板嘅花海💐🌾佈滿唔同種類嘅花🌸🌼🌺牆上更有手繪壁畫🤍回頭度高嘅cafe❣️晚餐加$45就包餐包同餐湯🍽❥安格斯牛肩胛一口牛溫泉蛋茶漬意大利飯 $198 (8/10)平時日式茶漬飯就食得多 換上用意大利飯代替真係第一次😳但又意外地有幾夾😆😆意大利飯軟硬度適中 一口牛煮得好淋 份量多好多🤤🤤配上洋蔥 溫泉蛋 菇 整體味道很不錯 夠特別🤍🤍❥北海道帆立貝海膽醬扁意粉 $178 (9.5/10)大推!大推!真係一試難忘😋😋好好食❣️海膽醬非常濃厚 加上鮮味十足嘅帆立貝同埋爽口彈牙嘅魷魚 口感豐富🥳回頭率高🥰❥紅寶石巧克力草莓鮮奶 $55 (8.5/10)推薦!一杯好有少女心嘅飲品🍓同時都好靚😆最上層嘅忌廉有草莓花瓣作點綴 中層係朱古力鮮奶加草莓醬 二底層亦有草莓改用同朱古力碎 好有層次 ❥自家製草莓醬梳打 $55 (7/10)餐廳自家製嘅草莓醬酸酸甜甜❤️❤️加落梳打 非常清新🧚🏼‍♀️🍃

晚餐加$45就包餐包同餐湯🍽

❥北海道帆立貝海膽醬扁意粉 $178 (9.5/10)

❥紅寶石巧克力草莓鮮奶 $55 (8.5/10)

❥自家製草莓醬梳打 $55 (7/10)

最近整理一下Bookmark 左的小店樓上鋪清單,原來由開張到而家,呢間乾花主題打卡Café已經On List 已久!🤗最近見IG有唔少人分享食評,小編都唔執輸要個遲來的打卡。留意返記得提前訂位,因為座位唔算太多,平日有機會可以Walkin。一出電梯全店裝飾非常吸睛,無論係天花、窗邊定係櫈邊都置身在花海芒草之中💐🌻牆上亦畫有有本土唔同主題嘅手繪壁畫,話佢係當年的著名打卡餐廳真係無錯,座位寬敞,好岩兩個人約會聚餐,摩天輪🎡、月亮燈🌝成為打卡嘅一個角落,日間氣氛會溫暖洋日,而夜晚就變得神秘夢幻,係休閒打卡傾計好地方。融合日本、台灣、意大利、法國等融合菜款,晚餐menu有唔少選擇,雖然地方唔算大,當晚人客亦唔多,但店員服務態度親切要一讚。每個單點款式加$45就可以轉跟套餐,有是日餐湯及穀物餐包同特色餐飲,呢晚餐湯係椰菜花餐湯,濃郁可口,配上餐包微暖入口鬆化軟綿。上網找找「走過十萬八千里找到你」的大名,曾經是雜誌定為必吃的食店之一,全因食物擺盤夠講究,每碟款式都有其獨特的碗碟跟上,可見店主有一份堅持。🍝北海道帆立貝海膽醬扁意粉 $178推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️海膽醬味道濃郁,每條扁意粉沾滿醬料掛汁入味

最近整理一下Bookmark 左的小店樓上鋪清單,
最近見IG有唔少人分享食評,小編都唔執輸要個遲來的打卡。

雖然地方唔算大,當晚人客亦唔多,但店員服務態度親切要一讚。

呢晚餐湯係椰菜花餐湯,濃郁可口,配上餐包微暖入口鬆化軟綿。

上網找找「走過十萬八千里找到你」的大名,
曾經是雜誌定為必吃的食店之一,全因食物擺盤夠講究,
每碟款式都有其獨特的碗碟跟上,可見店主有一份堅持。

🍝北海道帆立貝海膽醬扁意粉 $178
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
海膽醬味道濃郁,每條扁意粉沾滿醬料掛汁入味,
帆立貝足料大粒,混有蜆肉及魷魚,彈牙增加口感,
份量對比一般樓上Cafe唔算好多,勝在味道同用料都係高質素,
意粉上放了木魚絲及海苔,整體海鮮味十分重,值得一試。

🍛日本三文魚子海鮮龍蝦汁意大利飯 $178
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
主要配料有三文魚子、青口、海蝦及蟹棒,
青口海蝦屬於冰鮮類,調味唔算特出,反而三文魚子及蟹棒配上濃厚嘅意大利飯有唔錯口感,
份量亦係唔算好多,但整體口感唔錯,出奇地又飽肚,
可見係貴精不貴多的日式意大利飯。

飲品跟餐可配$55以下特色飲品,性價比特別提高了。
因為一試愛上了店員調配的玫瑰抹茶拿鐵!
🍵抹茶用上宇治小山圓品牌的優質沖調,
飲落口茶奶香味平衡滿足,玫瑰味又唔會搶走整體甜度,值得推介。
朋友叫了杯熱黑糖焙茶,亦係暖肚之選。

旺角區如今雖然已經無左那份成巷成市的熱鬧感,
而作為樓上情調Cafe給人一份格外輕鬆自在的感覺,
整體環境同食第物品質係適合好友閨蜜來晚餐傾計打卡,
如果要有改善建議的話,Menu 係時候更新啦,
如果長期售罄的可以剔除令選擇更加清晰易睇。

👅美味: 9️⃣ 😮驚喜: 8️⃣
✨環境: 9️⃣ 💆‍♂️服務: 9️⃣
💡性價: 8️⃣ 🐽飽肚: 9️⃣
💫回頭: 8️⃣ 👍推薦: 8️⃣
2022-10-06 19 瀏覽
旺角有幾間cafe都係好難有位走過十萬八千里找到你係其中一日用乾花黎做佈置的打卡cafe今次咁岩有位😍當然入去Chill下🔆明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵店家先奉上餐湯同麵包餐湯係南瓜湯 味道幾濃郁 用餐包沾一沾就好好味主角出場😍 賣相都幾靚橙紅色嘅明太子同貓耳朵合二為一貓耳朵上舖上份量吾粉嘅三文魚籽😍仲有兩條用岩鹽燒過嘅粗蟹棒成碗貓耳朵都超吸睛淨樣靚係冇用 都要食下先知龍與鳳貓耳朵煮得岩岩好 吾好太淋或太硬明太子味道香濃 但吾會過咸 每一粒貓耳朵都沾滿明太子汁😋再撈埋三文魚籽 又凍又熱 又淋又脆都幾爽😌難怪咁多介紹呢款午餐🥣

旺角有幾間cafe都係好難有位

難怪咁多介紹呢款午餐🥣
2022-10-04
  • 明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵
2022-10-06 36 瀏覽
位於旺角嘅呢一間走過十萬八千里找到你嘅西式Cafe餐廳,相信大家都有聽過,今日終於就到時間過嚟試吓,餐廳面積好細,座位比較逼夾,幾乎一眼望晒,佢哋用咗大量嘅乾花做裝飾,連天花都佈滿左好多七彩斑斕嘅乾花,牆壁都係手繪畫,好有田園風格,佢嘅菜式唔算好多,我哋嗌咗幾款主食,另外加錢就有嘢飲同餐包,二人份量嚟計算已經好飽,我哋嗌咗以下嘅菜式🍞餐湯,多士 $45:另加 $45一份係有埋嘢飲,餐湯係忌廉湯,佢其實只係餐包,連烤焗都冇,忌廉湯都好淡,餡料又冇,完全唔抵😒🥗日式雜錦沙律 $58:日式雜錦嘅意思佢係有溫泉蛋同蟹柳嘅沙律,沙律菜都係平時食開嗰啲,另外配咗柚子醋醬料,味道可以😌🐟挪威三文魚,烤薯,深海龍蝦仔,青醬 $248:三文魚煎嘅熟度啱啱好,但份量比較少,龍蝦仔方面佢其實比虎蝦大少少,同埋有龍蝦鉗既肉食下,味道都可以,價錢都合理👍🏻👍🏻,而佢嘅青醬應該係薄荷醬,但佢嘅油較多,食落有啲膩🐑慢煮羊鞍扒,烤薯,蜜糖芥末醬 $288:有三件羊鞍,肉質唔錯,唔會韌,食落幾有羊味,脂肪比例都平均,微微煎香,另外配咗蜜糖芥茉醬,同樣都幾夾,令到口感更加突出,另外配菜係烤薯仔,將迷你薯仔一開二,經過烤焗

🐑慢煮羊鞍扒,烤薯,蜜糖芥末醬 $288:有三件羊鞍,肉質唔錯,唔會韌,食落幾有羊味,脂肪比例都平均,微微煎香,另外配咗蜜糖芥茉醬,同樣都幾夾,令到口感更加突出,另外配菜係烤薯仔,將迷你薯仔一開二,經過烤焗,另外再配上豆角條,整體唔錯😍

🧇士多啤梨醬雜莓窩夫 $85:甜品方面我哋嗌咗士多啤梨窩夫配雲呢拿雪糕,佢嘅窩夫即叫即整,嚟到嘅時候熱辣辣,外脆內軟,係原個窩夫上,絕對唔惹少,除咗士多啤梨醬另外配咗鮮士多啤梨同藍莓,味道唔錯🤤

🍵Rose Matcha $55,冰蜂蜜糖檸檬茶 $55:嘢飲方面我哋嗌咗一杯熱嘅matcha,睇落好似咖啡,其實佢係玫瑰抹茶鮮奶,所以夜晚飲就冇問題啦,佢抹茶味幾濃郁,賣相唔錯,不過另外果杯蜜糖檸檬茶就較為普通,跟餐就免費,如果唔係就咁叫一杯幾唔抵,味道都係比較普通,茶底都唔係好濃檸檬味極都較為淡

其實呢間餐廳食物質素一般,樣樣都比較平穩,又未至於高質,但係又唔難食,價錢方面偏貴咗少少,尤其是喺旺角餐廳多不勝數,要keep住有客除咗環境靚,食物都要保持到水準

2022-10-05 27 瀏覽
🎀係未遇到你之前,我既靈魂已經走咗十萬八千里!Bookmark 左好耐既呢間Cafe,裝修以乾花為主題,成個天花板、牆身都佈滿乾花,加埋特色壁畫牆同高掛既月球燈,充滿浪漫氣息,好啱女仔去影相打卡呀!🧚🏻‍♀️主食+$45就可以升級套餐🌸包餐湯+餐包+飲品當日係濃郁幼滑既南瓜湯,配軟綿綿既麥包仔!🦀️原隻軟殼蟹黑松露意粉($138)軟殼蟹非常酥脆可口,仲食到啖啖蟹膏,配上Creamy彈牙既意粉,黑松露香味濃郁,有驚喜呀!🐮日式壽喜燒牛肉溫泉蛋茶漬意大利飯($148)意大利飯軟硬適中,比較濕潤,有d似湯飯既感覺!面頭鋪滿紫菜、木魚絲同牛肉,撈埋溫泉蛋食,口感好豐富!🌹 Rose latte ☕️Caffe Mocha兩杯拉花都好靚,咖啡味香濃,大大杯好好飲!
🎀

🧚🏻‍♀️
主食+$45就可以升級套餐

🌸
包餐湯+餐包+飲品
當日係濃郁幼滑既南瓜湯,配軟綿綿既麥包仔!

🦀️
原隻軟殼蟹黑松露意粉($138)

🐮
日式壽喜燒牛肉溫泉蛋茶漬意大利飯($148)

🌹 Rose latte
☕️Caffe Mocha
兩杯拉花都好靚,咖啡味香濃,大大杯好好飲!

2022-10-04 22 瀏覽
友人曾經提早一個月book呢間餐廳為我慶生,環境幾浪漫有情調,食野特別有氣氛☺️岩晒鐘意影相打卡既朋友仔,食物仲幾有質素添😉蒜香烏魚子櫻花蝦意大利粉$108必食推薦👍🏻平平無奇既意粉估唔到有驚喜,食落有好香既烏魚子同櫻花蝦既咸鮮味,加埋少少蒜香,味道更加香濃😋食果陣記得撈均先食,每一啖先會食到咁豐富既味道。黑松露薯條配黑松露醬$68必食推薦👍🏻薯條份量十足,炸得幾香脆,面頭灑上黑松露碎,食落好香🤤,再點埋黑松露醬,將邪惡再度升級😈,成口都係濃郁既松露味,鍾意黑松露既朋友仔千奇唔好錯過。由於薯條份量實在太多,兩個女仔share 一盤薯條+意粉,基本上已經好飽,所以無再試其他食物。如果同行有男仔/一大班人,就可以多試幾款食物喇。環境真係好適合情侶/閨蜜,甚至帶你重要既人一齊享受美食,打卡留念😊不過記得提前打去book定位呀😉

蒜香烏魚子櫻花蝦意大利粉$108

黑松露薯條配黑松露醬$68

• 黑松露薯條配黑松露醬
話說之前已經食過呢間旺角人氣Cafe,裝修充滿花花打卡一流,今次同朋友再訪試左啲其他野食,味道都唔錯架! 明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵 138黎到梗係要試下佢地既signature貓耳朵啦! 明太子本身味道香濃好惹味,加入岩鹽燒蟹棒口感更加豐富 鮮茄龍蝦汁墨魚意大利粉配香烤海蝦 138海蝦食落去彈牙,意大利粉煮得剛剛好,加入龍蝦汁更加香口,小編就鍾意呢個多啲😝 鮮奶焙茶 60玫瑰抹茶 60兩杯飲品味道都唔錯,小編就比較鍾意玫瑰抹茶,抹茶味香濃,同時帶啖啖玫瑰味,值得一試焙茶果杯入口都好香滑

明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵 138

鮮茄龍蝦汁墨魚意大利粉配香烤海蝦 138

鮮奶焙茶 60
玫瑰抹茶 60
焙茶果杯入口都好香滑
2022-10-03 25 瀏覽
之前已經見好多人SHARE呢間CAFÉ,店名好浪漫叫「走過十萬八千里找到你」,以花草裝飾為主題,除咗牆邊窗邊櫈邊同枱頭外,天花都有好多靚靚花草;牆身有好多好靚嘅手繪壁畫;最重要係呢度無論飲品同食物擺盤都非常講究,好適合同親朋閨蜜打卡。餐湯 南瓜湯 配 餐包滿滿南瓜蓉,味道鮮甜清新;餐包空氣感重,咬落非常之鬆軟,沾湯好夾。北海道帆立貝海膽醬扁意粉海膽醬味道濃郁,扁意粉掛汁入味,帆立貝足料大粒,仲有魷魚十分彈牙,面頭鋪上木魚絲同海苔,完全感受到陣海洋風味。安格斯牛肩胛一口牛溫泉蛋茶漬意大利飯好有驚喜,意大利飯飯粒外軟但保留米心口感,加上淡淡茶香,切開濃郁流心蛋黃配合,味道相當豐富,牛肩胛肥瘦適中,肉質結實口感軟嫩,牛味十足。紅寶石巧克力草莓鮮奶(凍)靚到不得了,好有層次,最上層忌廉面頭以玫瑰花點綴,中層朱古力鮮奶再加上草莓果醬,底層仲有新鮮草莓果肉,誠意滿分。鮮奶焙茶(熱)上枱已散發陣陣烘焙茶香,用焙茶打上綿密醇厚嘅奶泡拉花,口感好滑順,鮮奶甜味同茶醇味平衡得恰到好處。

餐湯 南瓜湯 配 餐包

北海道帆立貝海膽醬扁意粉

安格斯牛肩胛一口牛溫泉蛋茶漬意大利飯

紅寶石巧克力草莓鮮奶(凍)

鮮奶焙茶(熱)
成日喺Instagram見啲人去依度食飯打卡,今日就同朋友行完旺角之後去食晚飯。餐廳環境佈置舒適,都幾適合情侶拍拖食飯談心。晚餐menu都幾多選擇,服務員態度和藹親切、準確。安格斯牛肩胛一口牛溫泉蛋茶漬意大利飯夠哂細心嘅意大利飯。將安格斯牛肩胛切成一口size,好方便進食。牛肩胛味香鮮嫩,再加上溫泉蛋蛋漿,非常好味。明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵依個應該都係餐廳最多人點嘅意粉款式嚟。明太子忌廉汁調得好好,濃郁得嚟唔膩,貓耳朵嘅型狀將汁醬保留住,加上煙韌嘅口感,相當好食。紅寶石巧克力草莓鮮奶賣相相當精美嘅一杯飲品。士多啤梨味好香濃,再加上淡淡嘅朱古力味,甜而不膩。玫瑰抹茶一杯大眾化嘅抹茶latte上、散發出玫瑰嘅香氣同味道,成件事好夾好清新。餐廳用嘅係丸久小山圓抹茶,絕對係抹茶嘅保証。
晚餐menu都幾多選擇,服務員態度和藹親切、準確。
餐湯&餐包

餐湯&餐包
2022-10-01 23 瀏覽
💐人氣嘅乾花cafe,入到去已經見到滿天嘅乾花,色彩鮮艷,窗邊又有另一打卡之選,一整排嘅芒草。 另一個角落就有手繪壁畫,夢幻嘅摩天輪同天空,配上大大個高掛嘅月亮燈🌕。處處都係打卡位。📷蘑菇忌廉湯同餐包當日係濃厚嘅蘑菇忌廉湯,熱湯再點一點鬆軟嘅餐包,簡單得黎很滿意。法式蟹肉蝦膏汁扁意粉香濃嘅蝦膏忌廉汁配上扁意粉,每條嘅意粉都充滿濃郁嘅味道,上面仲有蟹肉,菇、蝦同其他海鮮,食完之後好滿足。紅寶石巧克力草莓鮮奶超級粉嫩嘅顏色,唔只好睇,仲好好睇飲。頂層吱左層cream,面頭仲放左玫瑰花瓣。飲落去係甜甜嘅草莓鮮奶味,仲有酸甜嘅草莓果肉。朱古力味唔重,我諗係入面粉紅色嘅粒粒紅寶石巧克力,所以飲落唔會太甜。

蘑菇忌廉湯同餐包

法式蟹肉蝦膏汁扁意粉

紅寶石巧克力草莓鮮奶
網上都有好多評論講呢間餐廳,今日終於有機會黎試~成間餐廳都滿佈乾花,仿如置身於花園咁🌷啱哂靜靜地同朋友傾下計做下野👍🏻明太子岩鹽蟹棒貓耳朵 $138充滿鹹香嘅明太子同忌廉汁真係好夾,蟹籽同三文魚籽增加鮮味同口感,貓耳朵可以兜住啲醬汁,可惜略嫌硬左少少日式壽喜燒牛肉溫泉蛋茶漬意大利飯 $148想特別啲試下日式crossover西餐,不過個人覺得意粉都係好食啲🫡牛肉份量都算多,湯飯配意大利飯,仲有溫泉蛋撈下咁+$45 就會跟餐 包餐湯、餐包同$55嘅野飲餐湯係好香菇味嘅磨菇湯,餐包就普普通通鮮奶抹茶 +$5採用小山園抹茶,茶同奶平衡,但略嫌有沙沙的口感不夠順滑柚香菠蘿檸檬 +$3好清爽的梳打,但飲品偏細杯

明太子岩鹽蟹棒貓耳朵 $138

日式壽喜燒牛肉溫泉蛋茶漬意大利飯 $148

+$45 就會跟餐 包餐湯、餐包同$55嘅野飲
餐湯係好香菇味嘅磨菇湯,餐包就普普通通

鮮奶抹茶 +$5
採用小山園抹茶,茶同奶平衡,但略嫌有沙沙的口感不夠順滑

柚香菠蘿檸檬 +$3
好清爽的梳打,但飲品偏細杯
2022-09-30 26 瀏覽
🐝 走過十萬八千里找到你🐝#bee11foodie旺角༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ☾ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶今日同朋友去左旺角食一間好出名嘅打卡Cafe,🫣點知嘢食質素都好高質,❤️‍🔥好surprise😆🉑✨原隻軟殼蟹黑松露意粉 $138個軟殼蟹炸得非常脆🥰🥰,個意粉黑松露味好重👍🏻,個汁比較稠,非常掛汁,仲有好多菇🍄,值得一嗌‼️✨法式藍蟹肉蝦膏汁扁意粉 $148個蝦膏汁好正,蟹肉嘅份量好多,🤎差唔多每一啖都食到,🤤另外仲有一啲八爪魚同埋顯肉同蝦,好豐富,必食🥰✨培茶鮮奶培茶嘅味道好出,🧡少少甜甜地嘅感覺,鮮奶都滑😚✨手工黑芝麻latte黑芝麻味好重,🤩鮮奶都好滑,飲落去一啲都唔粉,唔會太甜,個比例控制得好好💗👍🏻༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ☾ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶整體評分食物:🤍🤍🤍🤍服務:🤍🤍🤍🤍🤍環境:🤍🤍🤍🤍🤍價錢:🤍🤍🤍🤍༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ⌁⌁⌁ ❤︎ ⌁⌁⌁ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶📍旺角彌敦道575號Ladder Dundas10樓
🐝 走過十萬八千里找到你🐝
#bee11foodie旺角

✨原隻軟殼蟹黑松露意粉 $138

✨法式藍蟹肉蝦膏汁扁意粉 $148

✨培茶鮮奶

培茶嘅味道好出,🧡少少甜甜地嘅感覺,鮮奶都滑😚

✨手工黑芝麻latte

整體評分