真心好食超高質Pasta Risotto😋無視澱粉質邪惡都要食🍝 明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵 $138貓耳朵質感煙靭彈牙,明太子醬完全掛汁,濃郁嘅明太子醬加埋爆珠三文魚子,正到爆😋而且佢份量都相當充足🦑 磯燒魷魚筒墨魚汁意大利飯 $148意大利米同樣質感煙韌,食落甜甜地,好似有少少酒/味啉嘅味道!魷魚筒燒到好香,好彈牙,唔錯是日餐湯 🥣薯仔煙肉湯,非常足料,好好飲!勁好飲似係好似將個煙肉薯蓉變成湯咁🍓 紅寶石巧克力草莓鮮奶 (跟餐+$13)外貌非常少女風😍好似係用明治奶,奶味濃郁,配士多啤梨🍓都幾好飲!唯紅寶石朱古力味就唔太突出🥛黑芝麻拿鐵 跟餐加$5黑芝麻味非常香濃,記得一定要溝均,唔算太甜,好飲整體來講,小店座位唔多,但有兩幅好靚嘅壁畫,周圍都佈滿乾花!所有食物即叫即整👍🏻open kitchen, 我坐嗰個位長期見到廚師煮野😍一直都聞同唔同香氣😂😂食物質素高,係暫時我喺香港食過最好食嘅貓耳朵

🍝 明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵 $138

🦑 磯燒魷魚筒墨魚汁意大利飯 $148

是日餐湯 🥣

🥛黑芝麻拿鐵 跟餐加$5
黑芝麻味非常香濃,記得一定要溝均,唔算太甜,好飲

• 紅寶石巧克力草莓鮮奶
  • 明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵
  • 是日餐湯&餐包
2022-09-01 74 瀏覽
💕走過十萬八千里找到你一直走在潮流末端🙈成日聽朋友提起呢間花花打卡cafe,趁住閒日無咁多人終於有機會嚟會一會呢間人氣cafe🌾點咗2個意粉,加$45可upgrade套餐,有餐湯🥣餐包同餐飲🍹.🌈餐湯南瓜湯質地濃稠,好香南瓜味🎃配埋穀麥包健康感滿分.🌈明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵$138餐廳嘅人氣食品之一🥄貓耳朵質感煙韌,中間似隻湯匙咁裝滿醬汁,食落啖啖都有豐富明太子味,on top加上魚籽,令味道同口感大大提升,蟹棒亦顯得更鮮甜.🌈北海道帆立貝海膽醬扁意粉$178賣相精緻,帆立貝size都幾大隻,微微燒過 幾香口😚意粉沾滿海膽醬,食落creamy ,海膽味都幾突岀 .🌈手工黑芝麻 $69餐廳signature仲有呢杯手工黑芝麻,香味濃郁,芝麻同鮮奶原來都可以成為好朋友.🌈鮮奶焙茶 $60焙茶嘅甘香同香滑嘅鮮奶完美配合,口感濃厚,焙茶味亦調得恰到好處
💕走過十萬八千里找到你

🌈餐湯
南瓜湯質地濃稠,好香南瓜味🎃配埋穀麥包健康感滿分

🌈明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵$138

🌈北海道帆立貝海膽醬扁意粉$178

🌈手工黑芝麻 $69
🌈鮮奶焙茶 $60
2022-09-01 62 瀏覽
呢間cafe同朋友想黎試好耐,岩晒女仔黎打卡,野食又好味。我地叫左兩個精選晚餐,加$45就有是日餐湯同是日包點,仲可以叫一杯$55以下飲品,貴過就補差額。🥣 南瓜湯加餐包 +$45落單無幾耐,店員就送上南瓜湯同餐包。餐包好大個,經過加熱,入面好軟林林。濃濃既南瓜湯清甜,香滑,份量剛好。🐮 安格斯牛肩胛一口牛溫泉蛋茶漬飯 $198睇個樣都覺得好吸引,溫泉蛋動L動L咁,而周邊既柴魚都郁郁下,好有動感。牛肉都份量多,有咬口又有牛味。茶漬飯都好香口。🦪 北海道帆立貝海膽醬意粉 $178就咁睇個碗都覺得好有氣勢,兩粒巨型帆立貝係面頭,打卡一流!撈撈個海膽醬,每一條意粉都掛住香濃既汁,仲食得出加左油去煮,好野味。除左彈牙既帆立貝,佢仲有其他海鮮係入面,好豐富。🍓 紅寶石巧克力 跟餐+$13紅寶石即係士多啤梨朱古力奶。我見佢呢到既士多啤梨醬係自家製既,好有誠意。飲飲下仲發現有好多新鮮果肉,而係雪櫃仲見到呢到係用明治奶,高質!🍫 特濃巧克力 跟餐 +$5超級濃既朱古力,加上面頭既cream, 好滑溜,好似飲緊歐洲會飲到既特濃朱古力咁!

呢間cafe同朋友想黎試好耐,岩晒女仔黎打卡,野食又好味。

南瓜湯

北海道帆立貝海膽醬意粉
紅寶石朱古力
特濃朱古力
2022-08-31 34 瀏覽
餐廳:走過十萬八千里找到你地區:旺角地址:旺角彌敦道575號Ladder Dundas10樓日期:25/8/2022時間:19:30人數:2人 等位: 0mins 價錢: $528 間餐廳除咗個名非常浪漫嘅感覺🙈連佈置、畫風都充滿浪漫氣氛😳 一出𨋢已經見到摩天輪既牆畫🎡同一整片乾花💐真係好靚既浪漫乾花Cafe🌸🌾🌷我哋嗌左安格斯牛肩胛一口牛溫泉蛋茶漬飯($198)、北海道帆立貝海膽醬意粉🍝($178),嘢飲方面:紅寶石巧克力草莓鮮奶🍓($56)、玫瑰抹茶🌹($68),嗌套餐所以變相嘢飲方面每杯平咗$10,仲有南瓜湯同餐包,加一後總共$528。北海道帆立貝海膽醬意粉🍝帆立貝爽口彈牙😋海膽醬奶香濃郁加上意粉有韌勁,口感creamy又掛汁~安格斯牛肩胛一口牛溫泉蛋茶漬飯🍳由於係牛肩胛所以帶少少筋,具有彈性而且非常有嚼勁,牛肉風味濃郁,配上65度溫泉蛋🥚及滿滿的木魚碎、紫菜,口感豐富~紅寶石巧克力草莓鮮奶🍓暗淡的草莓香氣配上鮮奶,味道微酸帶甜,必點之選~玫瑰抹茶🌹抹茶帶點回甘加上綿密醇厚的奶泡,仲有玫瑰香味飄散,感覺去咗玫瑰花園咁😝
餐廳:走過十萬八千里找到你
價錢: $528

北海道帆立貝海膽醬意粉🍝

安格斯牛肩胛一口牛溫泉蛋茶漬飯🍳

紅寶石巧克力草莓鮮奶🍓
暗淡的草莓香氣配上鮮奶,味道微酸帶甜,必點之選~

玫瑰抹茶🌹
2022-08-25
記得上次嚟係因為佢個名好特別。果次一個人下午嚟食野,同樣冇咁多人,可以好好享受,結果一試難忘,意粉出奇好食,杯咖啡拉花又靚好飲。今次同阿仔再嚟,發現牆身已經畫上了新的畫,天花板嘅乾花仍然保存,令人十分舒服。呢間餐廳除了個名特別,有好多打卡位,其實最主要因為啲嘢食好味,所以吸引我再嚟。午餐方面,凡意粉、飯、主食都可以加$45轉餐。跟餐包餐湯、餐包及飲品。今日餐湯係《红菜頭薯仔湯》,紅菜頭營養價值高,而且味道很清甜,特別適合夏天飲。我今次試《日式壽喜燒牛肉溫泉蛋茶漬意大利飯》,完全冇諗過茶漬意大利飯可以咁食法。日式壽喜燒牛肉配上洋蔥、日本菇及溫泉蛋 ,加入意大利飯當,上面再鋪上大量紫菜及木魚片,口感確實有啲複雜,不過味道不錯夠特別,好一個日、意crossover 。阿仔選了《原隻軟殼蟹黑松露意粉》,扁意粉以黑松露忌廉汁調配,加入洋蔥、日本菇,黑松露味道超香濃,加埋原隻炸軟殻蟹,睇得又食得。再加多一份《朱古力·香蕉·自家窩夫》,自家製窩夫果然吾同啲,皮脆內軟,味道係吾同啲嘅,呢個好味。今次餐飲點了杯Latte ,其實我已經好少飲奶啡,不過今日因為想要靚拉花,所以點了Latte ,不失望奶泡打

今次餐飲點了杯Latte ,其實我已經好少飲奶啡,不過今日因為想要靚拉花,所以點了Latte ,不失望奶泡打得夠滑,咖啡味香,加埋個靚拉花,心情立即靚哂。
而阿仔選凍飲《紅寶石巧克力草莓鮮奶》,呢杯都好正,阿仔大讃又靚又好飲。

2022-08-12
  • 紅寶石巧克力草莓鮮奶
  • 日式壽喜燒牛肉溫泉蛋茶漬意大利飯
  • 原隻軟殼蟹黑松露意粉
  • 朱古力·香蕉·自家窩夫
呢度餐廳真係久仰大名但食都係第一次估唔到咁得得得薯仔煙肉湯good good濃而不膩感覺落咗好多個薯仔去整咁明太子貓耳朵真係……呀……唔知點形容🐱總知就太好食啦!!!!!!啲明太子好有質感貓耳朵又超彈牙但同時索曬cream sauce嘅味道絕對願意為咗佢返轉頭✅嘢飲方面鐘意黑芝麻特飲黑芝麻同奶味同樣突出甜度又適中🤪最貼心係廚師好關顧我哋感受會問我哋覺得啲嘢食如何淨係呢樣已經feel到佢哋好有心經營!🔥🔥🔥😍😍😍

呢度餐廳真係久仰大名
但食都係第一次
估唔到咁得得得

薯仔煙肉湯good good
濃而不膩

感覺落咗好多個薯仔去整咁

明太子貓耳朵真係……呀……
唔知點形容🐱
總知就太好食啦!!!!!!
啲明太子好有質感

最貼心係廚師好關顧我哋感受
會問我哋覺得啲嘢食如何

淨係呢樣已經feel到佢哋好有心經營!🔥🔥🔥😍😍😍

2022-08-28 24 瀏覽
旺角好多樓上餐廳,但今次食嘅呢間裝修精緻,有好多打卡位,而且食物質素唔錯💕日本三文魚子海鮮龍蝦汁意大利飯意大利飯好香濃,未食已經聞到濃濃嘅龍蝦汁味。每粒飯都索曬D 汁,亦都唔會煮到過份淋,仲保留點點嘅咬口,軟硬適中。三文魚子粒粒都好飽滿,新鮮鮮甜,夾埋意大利飯一齊食,令到個飯嘅鮮味更加突出。而隻虎煎到好香,肉質彈牙,仲好大隻添💕北海道帆立貝海膽意粉個意粉好足料,加左D 木魚碎增加香味,口感一流。海膽汁非常香濃,而且意粉個質感適中,加埋D 汁令到個粉更加順滑。帆立貝鮮味,有微輕煎香,而且大大粒,成碟份量唔少💕冰玫瑰拿鐵、冰玫瑰抹茶分別叫左兩杯飲茶,外型都好打卡-able, 玫瑰味突出,兩杯都唔會過甜,飲埋野成餐就非常圓滿嘞

💕日本三文魚子海鮮龍蝦汁意大利飯

💕北海道帆立貝海膽意粉

💕冰玫瑰拿鐵、冰玫瑰抹茶

2022-08-25 35 瀏覽
♨️走過十萬八千里找到你旺角彌敦道575號Ladder Dundas 10樓@somedayoronedaycafe 💐🌸🌼🌻🪷🌹🌷🌺🌻🌾鬧市中的花海Cafe,好適合女士們打卡,店舖比我想像中細,可能之前網上啲人影得太有技巧,而且開放式廚房環境比較熱唔夠冷氣同大油煙,如果full house唔敢想像有幾大浸油煙味😌🔷蜂蜜柚子梳打巧的骰好細杯嘅梳打飲品🔷Latte比較大杯亦都夠熱嘅咖啡🔷溫泉蛋卡邦尼意粉正正常常略嫌煙肉硬咗少少但都夠香味🔷檸香明太子扁意粉充滿檸香夠開胃食物:7.8/10抵食:8/10環境:7.8/10。。。#旺角美食 #食在旺角 #mongkokfood #香港美食 #香港美食日記 #美食日記 #美食推薦 #美食指南 #hkig #hkigfood #hkfoodie #foodie #hkfood #foodhk #foodiehk #hkfoodpic #hkfoodblog #hkfoodlover #hkfoodstagram #foodporn #foodphotography #foodblogger #foodlover #打卡餐廳 #打卡cafe #花海 #
♨️走過十萬八千里找到你

充滿檸香夠開胃

食物:7.8/10
抵食:8/10
環境:7.8/10

#旺角美食 #食在旺角 #mongkokfood #香港美食 #香港美食日記 #美食日記 #美食推薦 #美食指南 #hkig #hkigfood #hkfoodie #foodie #hkfood #foodhk #foodiehk #hkfoodpic #hkfoodblog #hkfoodlover #hkfoodstagram #foodporn #foodphotography #foodblogger #foodlover #打卡餐廳 #打卡cafe #花海 #卡邦尼意粉 #明太子意粉 #coffeeholic #coffeetime
2022-08-22 37 瀏覽
之前見到IG好多人post呢間,出名就係有好充滿花花係天花板,同埋有d打卡位,就去試試。 👧🏻意大利煙肉鹹蛋黃意粉 $128呢個幾特別,用左鹹蛋黃配意粉,所以食落好綿密,但又唔會太重味,唔會太鹹,味道岩岩好,意粉有d咬口,軟硬度適中。 👧🏻日式壽喜燒牛肉溫泉蛋茶漬意大利飯 $148有幾片長長既牛肉,仲有d 木魚絲同菇菇,吉穿隻溫泉蛋再一齊食,都唔錯架~ 以上2款主食可以+$45跟餐,就會有餐湯、餐包、飲品 👧🏻紅寶石巧克力佢係牛奶配d士多啤梨蓉,最底仲有d 朱古力,所以一定要攪拌好先飲,如果唔係得牛奶味,攪好之後一飲,真係超正,一來我地叫左凍,凍牛奶真係好爽,而且士多啤梨蓉好甜,好好食,呢杯野真係推介! 👧🏻玫瑰抹茶呢個就叫左熱,抹茶味都重,都好好飲!
之前見到IG好多人post呢間,
出名就係有好充滿花花係天花板,
同埋有d打卡位,就去試試。

👧🏻意大利煙肉鹹蛋黃意粉 $128
呢個幾特別,用左鹹蛋黃配意粉,
所以食落好綿密,但又唔會太重味,唔會太鹹,
味道岩岩好,意粉有d咬口,軟硬度適中。

👧🏻日式壽喜燒牛肉溫泉蛋茶漬意大利飯 $148
有幾片長長既牛肉,仲有d 木魚絲同菇菇,
吉穿隻溫泉蛋再一齊食,
都唔錯架~

以上2款主食可以+$45跟餐,
就會有餐湯、餐包、飲品

👧🏻紅寶石巧克力
佢係牛奶配d士多啤梨蓉,最底仲有d 朱古力,
所以一定要攪拌好先飲,如果唔係得牛奶味,
攪好之後一飲,真係超正,
一來我地叫左凍,凍牛奶真係好爽,
而且士多啤梨蓉好甜,好好食,
呢杯野真係推介!

👧🏻玫瑰抹茶
呢個就叫左熱,抹茶味都重,
都好好飲!
2022-08-22 51 瀏覽
之前見過呢間cafe好多人去打卡 唔知啲嘢食好唔好食呢😚👅精選晚餐:北海道帆立貝海膽醬扁意粉 $178佢嘅帆立貝都幾大隻 煎得幾香😆意粉沾滿海膽醬 令到食落幾creamy 整體唔錯😛👅精選晚餐:日本三文魚籽海鮮龍蝦汁意大利飯 $178意大利飯唔會煮得過淋或者過硬 佢嘅海鮮有大蝦 青口 蟹肉 同埋三文魚籽 都幾豐富😍蟹肉份量都幾多 調味唔錯 好食😋👅紅寶石巧克力草莓鮮奶(冷) $68草莓味比較多 唔會太甜😙👅鮮奶抹茶 $56抹茶味道啱啱好 唔會太苦😝總括嚟講 呢間cafe嘅食物都唔錯😛同埋環境有好多花花佈置 幾啱打卡 大家不妨嚟呢度一試🥰😋 好味:7.10/10🤑 價錢:7.05/10🤗 服務:7.00/10😝 環境:7.87/10😚 衞生:7.35/10🤩 整體:7.06/10
之前見過呢間cafe好多人去打卡 唔知啲嘢食好唔好食呢😚

😝 環境:7.87/10
😚 衞生:7.35/10
🤩 整體:7.06/10
2022-08-20 45 瀏覽
平時成日見人喺ig打卡好靚今日終於約到朋友一齊嚟試吓😋好多乾花呀滿滿嘅少女心Cafe好受歡迎呀 平日都咁多人有啲情侶喺度談心拍拖,有啲少女喺度傾偈打卡。餐加$45包是日餐湯,餐包,$55以下飲品聽落都幾吸引。是日餐湯係我最愛嘅南瓜湯好好飲呀,一面飲湯,一面用個包點啲湯好正❤️飲品方面我飲Rose Matcha因為原價係$56 所以要補返$1上面有好多玫瑰花瓣,玫瑰味都幾出朋友就飲紅寶石巧克力要補返$13 見到好靚 朋友都話好飲佢話紅寶石即係士多啤梨🍓食物方面叫咗日式壽喜燒牛肉溫泉蛋茶漬意大利飯同埋原隻軟殼蟹黑松露意粉,我哋share食,職員都有主動比碟仔我哋。🌟日式壽喜燒牛肉溫泉蛋茶漬意大利飯$148拎到上嚟仲係熱嘅我哋即刻整穿個溫泉蛋浸一浸熟佢🤣啲牛肉都比得幾多😋🌟軟殼蟹黑松露意粉$138黑松露味都幾出,隻麵幾好食,軟殼蟹幾正。職員會主動提供協助,我哋飲完甜野想要杯水,周圍望咗兩眼,已經即刻有職員問我地有咩需要。我哋話想要水,職員就即刻斟水俾我哋🫶抵讚👍🏼
平時成日見人喺ig打卡好靚
今日終於約到朋友一齊嚟試吓😋

好多乾花呀
滿滿嘅少女心
Cafe好受歡迎呀 平日都咁多人
有啲情侶喺度談心拍拖,
有啲少女喺度傾偈打卡。

餐加$45
包是日餐湯,餐包,$55以下飲品
聽落都幾吸引。
是日餐湯係我最愛嘅南瓜湯
好好飲呀,一面飲湯,一面用個包點啲湯
好正❤️

飲品方面我飲Rose Matcha
因為原價係$56 所以要補返$1
上面有好多玫瑰花瓣,玫瑰味都幾出

朋友就飲紅寶石巧克力

拎到上嚟仲係熱嘅
我哋即刻整穿個溫泉蛋浸一浸熟佢🤣
啲牛肉都比得幾多😋

🌟軟殼蟹黑松露意粉$138
黑松露味都幾出,隻麵幾好食,軟殼蟹幾正。

職員會主動提供協助,我哋飲完甜野想要杯水,
周圍望咗兩眼,已經即刻有職員問我地有咩需要。
我哋話想要水,職員就即刻斟水俾我哋🫶抵讚👍🏼
2022-08-20 36 瀏覽
成日睇到ig好多人去呢間打卡Cafe, 今日約左朋友食飯,我地都黎朝聖打下卡ℂ𝕒𝕗𝕖每一個角落都好適合打卡😚天花板好多乾花~長身仲有好多壁畫🤩入到黎真係充滿着少女心,不過原來餐廳不大,開放式廚房,座位大概十五張枱左右 野食方面~估唔到咁靚嘅Cafe嘅食物都幾好味🌾我地四人叫左個二人餐再加啲散叫🔸南瓜甘荀湯🎃配麵包,麵包質地煙韌,我幾鍾意,點埋個湯一齊食好好味😋朋友既野飲 : 🔸濃黑芝麻Latte🔸玫瑰Latte 🔸日本三文魚籽燒蟹棒長通粉 幼身嘅長通粉裏面朔滿哂嘅忌廉汁質感仲好彈身~唔會煮到過晒龍!大量嘅三文魚籽撈埋個長通粉一齊食!每一啖食到三文魚籽個陣都會爆汁😆🔸跟餐嘅蝦沙律杯,蝦好爽口,好清新,配咗個薄荷醬幾得意🔸蜜桃梳打🔸荔枝梳打唔知點解梳打用咗個實色嘅杯嚟裝,一杯就玻璃杯透明😆🔸日式壽喜燒牛肉溫泉蛋茶漬意大利飯 (散叫)好特別嘅配搭 有啲湯飯嘅感覺 落左好多木魚碎 牛肉都幾多 食落幾易入口🔸慢煮安格斯牛板腱個人覺得呢份就差少少,個牛肉唔係好滑,有少少柴口,不過我哋最後都食晒嘅。佢個醬唔似餐牌中所講阿根廷辣醬,因為唔係好辣。🔸士多啤梨醬雜莓窩夫天氣熱就想食啲酸酸甜甜嘅野, 開胃啲

ℂ𝕒𝕗𝕖每一個角落都好適合打卡😚

🔸濃黑芝麻Latte
🔸玫瑰Latte

🔸日本三文魚籽燒蟹棒長通粉

幼身嘅長通粉裏面朔滿哂嘅忌廉汁
質感仲好彈身~唔會煮到過晒龍!
大量嘅三文魚籽撈埋個長通粉一齊食!
每一啖食到三文魚籽個陣都會爆汁😆

🔸跟餐嘅蝦沙律杯,蝦好爽口,好清新,配咗個薄荷醬幾得意

🔸蜜桃梳打
🔸荔枝梳打
唔知點解梳打用咗個實色嘅杯嚟裝,
一杯就玻璃杯透明😆

🔸日式壽喜燒牛肉溫泉蛋茶漬意大利飯 (散叫)

🔸慢煮安格斯牛板腱

🔸士多啤梨醬雜莓窩夫

天氣熱就想食啲酸酸甜甜嘅野, 開胃啲, 用新鮮士多啤梨同藍莓,仲有一球雲喱拿雪糕, 窩夫做到外脆內軟,一熱一凍, 正!

總括嚟講,嘢食都唔錯,餐廳就細少少,比較焗聲朋友如果想傾偈詳談,可能有少少嘈,嘢食精緻,環境適合打卡🥰
2022-07-29
10 分鐘 (堂食)
我地2個人食晚飯,因為冇得Online booking,所以打去訂座,但訂座果陣冇講有限時90分鐘,入座果陣都冇講有限時,當我地食野食到一半,突然就‘拍’張單係枱面,就咁就叫我地埋單,我地都嚇左一嚇,都幾冇禮貌。咁我準時交返枱俾佢,但其實果陣仲有d吉枱…有必要冇交代過有限時又冇人等枱情況咁叫我地走,最唔開心係真係好冇禮貌…..野食質素係好普普通通,好多野都售罄但無貼清楚,落單果陣先講冇….因為我哋叫set, 佢包左野飲,好多都要加錢,凍飲用熱飲size 杯…總結:服務好差,食物普通,貴

總結:服務好差,食物普通,貴
2022-08-19
成日睇到ig好多人去呢間打卡Cafe, 今日我都黎朝聖打下卡😌ℂ𝕒𝕗𝕖每一個角落都好適合打卡😚天花板好多乾花~長身仲有好多壁畫🤩入到黎真係充滿着少女心呀💕野食方面~估唔到咁靚嘅Cafe嘅食物都幾好味架喎!是日餐湯係蘑菇湯🍄蘑菇味好濃郁!餐包係熱辣辣嘅!點埋個湯一齊食好好味😋海鮮龍蝦汁意大利飯🍛呢個意大利燴飯超級豐富呀!上邊仲有一大隻大蝦🍤 蝦頭仲有好多膏!另外仲有青口同蟹棒~燴飯入邊仲有一粒粒迷你帶子😋至於個燴飯每一粒飯都朔晒龍蝦汁!每一啖都食到濃濃嘅鮮味🦞煮到煙煙韌韌 好有咬口!日本三文魚籽燒蟹棒長通粉🥣幼身嘅長通粉裏面朔滿哂嘅忌廉汁🤤質感仲好彈身~唔會煮到過晒龍!大量嘅三文魚籽撈埋個長通粉一齊食!每一啖食到三文魚籽個陣都會爆汁!超過癮!紅寶石巧克力🍫呢杯朱古力草莓鮮奶非常少女心❤️好適合打卡🤗而且味道都好好飲酸酸甜甜嘅士多啤梨醬加埋朱古力🍫味道都幾夾!Hojicha milk🥛好靚嘅拉花😜焙茶味都好香濃!正呀!走過十萬八千里找到你 (旺角)旺角彌敦道575號Ladder Dundas10樓

ℂ𝕒𝕗𝕖每一個角落都好適合打卡😚

天花板好多乾花~長身仲有好多壁畫🤩

入到黎真係充滿着少女心呀💕

野食方面~估唔到咁靚嘅Cafe嘅食物都幾好味架喎!

是日餐湯係蘑菇湯🍄

蘑菇味好濃郁!
餐包係熱辣辣嘅!
點埋個湯一齊食好好味😋

海鮮龍蝦汁意大利飯🍛

呢個意大利燴飯超級豐富呀!
上邊仲有一大隻大蝦🍤 蝦頭仲有好多膏!

另外仲有青口同蟹棒~燴飯入邊仲有一粒粒迷你帶子😋
至於個燴飯每一粒飯都朔晒龍蝦汁!
每一啖都食到濃濃嘅鮮味🦞
煮到煙煙韌韌 好有咬口!

日本三文魚籽燒蟹棒長通粉🥣

幼身嘅長通粉裏面朔滿哂嘅忌廉汁🤤
質感仲好彈身~唔會煮到過晒龍!
大量嘅三文魚籽撈埋個長通粉一齊食!
每一啖食到三文魚籽個陣都會爆汁!超過癮!

紅寶石巧克力🍫

呢杯朱古力草莓鮮奶
非常少女心❤️好適合打卡🤗
而且味道都好好飲
酸酸甜甜嘅士多啤梨醬加埋朱古力🍫

味道都幾夾!

Hojicha milk🥛

好靚嘅拉花😜
焙茶味都好香濃!正呀!

走過十萬八千里找到你 (旺角)
旺角彌敦道575號Ladder Dundas10樓
2022-08-11
  • 海鮮龍蝦汁意大利飯
  • 日本三文魚籽燒蟹棒長通粉
  • 紅寶石巧克力
  • Hojicha milk
2022-08-16 33 瀏覽
今日要出旺角做啲嘢🥹行過見樓上鋪佈置得都好靚👍🏻成幢都係食嘢喎🤔有啲選擇困難症😓見個名幾特別🙄走過十萬八千里找到你😜就想去找下你啦🤓一出Lift😍全間Cafe掛上七彩繽紛嘅乾花🌾💐🌷🌹🥀🌺🌸🌼🌻有種流浪feel嘅感覺《波希米亞風情》加埋一幅月亮🌕圖畫~人月兩團圓👪感覺中秋節快到啦🌙嗱嗱臨叫嘢食先😉套餐可以加$45👍🏻就可以有餐湯+餐包😀再加多一蚊👏可以叫一杯特別飲添傻佬就嗌咗杯~綠茶Holicha(好香嘅綠茶味☕️鍾意飲綠茶個人一流👍🏻)我梗係又是新嘢啦😌我個杯就要補$13嘅~紅寶石朱古力🍫(杯飲品好靚🍹打卡一流📸味道好滑、有士多啤梨🍓肉、配合埋朱古力味😍)日式壽喜燒牛肉溫泉蛋茶漬意大利飯🍚黎到就見碗飯、郁吓郁吓(木魚)、超多燒牛肉、仲有我最鍾意食嘅溫泉蛋🥚配合埋茶漬湯、零舍開胃)意大利煙肉鹹蛋黃貓耳朵~第一啖食已經好吸引😍好香鹹蛋黃味、通粉仲好彈牙添喎、超滿足感🤭蘑菇餐湯🫕有水準👍🏻環境舒服😌打卡一流📸
今日要出旺角做啲嘢🥹
感覺中秋節快到啦🌙
嗱嗱臨叫嘢食先😉

我梗係又是新嘢啦😌

日式壽喜燒牛肉溫泉蛋茶漬意大利飯🍚

意大利煙肉鹹蛋黃貓耳朵~
蘑菇餐湯🫕有水準👍🏻
環境舒服😌打卡一流📸