2023-03-26 99 瀏覽
第一次係香港食有藤椒嘅烤肉,幾有新鮮感,餐廳座位寛敞舒適貓抓全明星拼盤🈶蒜香豬五花、現拌牛肉、秘制牛五花、雪花牛肉、貓抓藤椒雞、藤椒牛舌➕炭燒黑豬梅花肉我就比較鍾意食牛,口感會比較嫩滑貓抓洋蔥牛小粒呢個好香牛肉味得黎,同時有洋蔥嘅香味,而且食落唔會韌,非常不錯貓抓泡椒肥牛唔食得辣嘅我,只好唔放泡椒落去燒,不過肥牛已經索晒啲辣汁,食落都十分香辣貓抓烤茄子見到面層咁多辣椒就知道有幾辣,茄子🍆烤到好惹味,但真係好辣🙈貓草茶呢杯好好飲,又唔會太甜,感覺好清新,重點係可以幫我解到辣貓爪焦糖布丁布丁唔會太甜,食落美味可口黑喵雪花冰有貓爪布丁、oreo餅及餅碎,連埋雪花冰一齊食,真係好透心涼
第一次係香港食有藤椒嘅烤肉,幾有新鮮感,餐廳座位寛敞舒適

貓抓全明星拼盤
我就比較鍾意食牛,口感會比較嫩滑

貓草茶
呢杯好好飲,又唔會太甜,感覺好清新,重點係可以幫我解到辣

貓爪焦糖布丁
布丁唔會太甜,食落美味可口

黑喵雪花冰
今日呢到豉油街新開嘅 高質素 *貓抓烤肉* 喺一樓地點好方便 入去裝修非常之明亮 乾淨 好多大型嘅卡位同朋友嚟食嘢一定坐得好舒服 呢度走年青可愛路線感覺都好開心 份量多又有質素今日點咗個貓爪全明星拼盤 裏面有五花腩牛肉粒雞肉 牛肉等等 可以一次過 嘗試好多唔同嘅肉類 貓爪洋蔥牛小粒 牛粒同洋蔥一齊炒 好香 粒粒彈牙 招牌菜貓爪泡椒肥牛 同埋啲醃料一齊燒食落有浸 麻辣川椒味 唔係太辣好香口跟餐有杯貓草茶 綠色 好香草青味 甜品有貓爪雪花冰加煉奶落去食椰香好香 可以降降溫 另外個甜品貓爪 焦糖布丁的樣子可愛上面有貓爪圖案 啱曬好似我少女心嘅食客 呢度坐得好舒服 店員仲有時會幫手燒野食 回頭率勁高

貓爪洋蔥牛小粒 牛粒同洋蔥一齊炒 好香 粒粒彈牙

跟餐有杯貓草茶 綠色 好香草青味

甜品有貓爪雪花冰加煉奶落去食椰香好香 可以降降溫

2023-03-26 100 瀏覽
呢間內地網紅店我想試左好耐,估唔到佢係香港開左喇,仲要係旺角咁方便,我呢啲潮人梗係第一時間試吓喇🥰一上到來已經發覺佢周圍都係打咭位,好多貓貓造型或者公仔🧸,真係梗有一隻係左近,朋友都好鍾意,周圍打下咭先😂貓抓全明星拼盤,拼盤包含以下了種菜品,蒜香豬五花、現伴牛肉、秘製牛五花、雪花牛肉、貓抓籐椒雞、蕂椒牛舌和炭燒黑豬梅花肉,夠哂大堆頭,睇到都口水流😙另外再加多左貓抓泡椒肥牛,貓抓烤茄子🍆,藤椒牛舌等等,原來呢度仲有為客人燒烤服務,你可以自己燒又得,坐定定等人服侍又得,都咪話唔爽😙特別推介呢個貓抓泡椒肥牛,睇住店員成餅肥牛放落去,不消一分鐘後反一反,香氣撲鼻,入口即化,肉香而不膩,非常滋味惹味,正👍🏻一邊食一邊學下烤肉知識,原來真係好有學問,牛肉絕對不宜太熟,亦唔應該反得太頻密架😅呢度飲品都好有特式,又係打咭嘅時候,而且唔太甜又大坏,呢坏叫貓草茶,烤肉同佢真係好夾,又凍又解膩,正😄連甜品都好驚喜「貓喵雪花冰」,造型靚,又有心思,製作過程要15分鐘,一定要自己預時間叫呀,呢個甜品我哋四個人個個都讚口不絕,必食推介🥰再嘆埋呢個「貓爪焦糖布丁」真係超級完美,眼見其他客人都開心又滿足,可以預計呢間
再嘆埋呢個「貓爪焦糖布丁」真係超級完美,眼見其他客人都開心又滿足,可以預計呢間舖頭一定爆紅,高性價比之選,快啲試吓啦😋😋😋
2023-03-26 83 瀏覽
今天和台灣嚟嘅朋友去旺角shopping, 經過豉油街XX Arcade朋友被這間貓抓烤肉店的𣈴𣈴吸引住了。原來貓抓烤肉正在試業有8折優惠,店內環境光猛地方寬闊,我們選了近窗邊位置坐下。先來一杯貓草茶解解渴,酸酸甜甜的原來是茉莉花+奇異果的組合。烤肉我們選了明星拼盤,內有七款不同醃製嘅蒜香豬五花,炭燒梅花肉,祕製牛五花,藤椒牛舌,雞腿肉,雪花牛肉,還有現拌牛肉。明星拼盤的麻辣雞腿肉嫩滑,辣得刺激! 記得燒烤前問員工取一件貓貓橙圍肩披上,保持你的衣著乾淨漂亮。另烤茄子,泡椒肥牛及洋葱牛小粒都很惹味。我最喜歡牛小粒,忠於原味!泡椒肥牛也十分JUICY。最後, 叫個黑貓雪花冰來滅辣。黑喵雪花冰內有红豆曲奇椰果,味道很夾。焦糖布丁香滑甜度恰到好處,令人回味無窮!

2023-03-26 202 瀏覽
韓式日式烤肉食得多🔥中式你又食過未?😻呢間燒肉店喺內地時已經好多明星專登去打卡,人氣十足🐾有齊7️⃣款牛雞豬🐮🐔🐽嘅貓抓全明星拼盤,會員價$298,超抵食🙀🌏全球賣出超過一百萬份嘅🌶貓抓泡椒肥牛🥓($88)姐姐親身示範要成大片大片燒先夠嫰滑多汁💦泡椒酸酸嘅味好似食緊墨西哥辣椒jalapeno咁,好開胃🤤而且係喺香港燒肉界未出現過嘅味道,好有衝擊感😸🧅貓抓洋蔥牛小粒($92)今次到靚仔哥哥幫我哋排到成朵花花🌺咁燒,牛肉粒好冧好嫰,充滿油脂香😽除咗燒肉,仲有茄子、豆腐呢啲充滿風味嘅小食甜品出色到我會驚佢遲啲會畀人話係「被烤肉耽誤嘅甜品店」😹貓抓焦糖布丁🍮($22),焦糖脆卜卜黑喵雪花冰❄($42),充滿椰子🥥香,入面有椰果丸子等配料,口感豐富。價錢實惠、服務一流、仲有小禮物🎁直頭係燒肉界嘅海底撈!新張期界仲有低至6.8折,大家快啲猫衝去食啦🐈
貓抓全明星
🌏全球賣出超過一百萬份嘅🌶貓抓泡椒肥牛🥓($88)
姐姐親身示範要成大片大片燒先夠嫰滑多汁💦
貓抓洋蔥牛小粒
🧅貓抓洋蔥牛小粒($92)
貓抓焦糖布丁
除咗燒肉,仲有茄子、豆腐呢啲充滿風味嘅小食
🐈‍⬛黑喵雪花冰
貓抓烤茄子
價錢實惠、服務一流、仲有小禮物🎁直頭係燒肉界嘅海底撈!
新張期界仲有低至6.8折,大家快啲猫衝去食啦🐈
2023-03-22
慶祝紀念
生日
貓抓全明星
🐈‍⬛黑喵雪花冰
  • 黑喵雪花冰
😸貓抓烤肉位於旺角😆貓咪主題為主打的餐廳。多款美食都化身成貓手掌的形狀,非常可愛🫶🏻貓抓烤肉的用餐環境好cute><整個餐廳以貓咪主題為設計🔥裝飾和菜單中也有大量貓咪掌印的元素🤤這裡的氛圍非常輕鬆和愉快,超岩中意貓貓的朋友嚟💕服務都幾好,店員熱情友善😆😆仲可以幫客人燒埋🫶🏻枱面有三種調味料俾大家揀🤤孜然辣椒粉、烤肉汁、柚子醬油☁️☁️貓抓全明星拼盤呢個真心不錯,有7款不同的美食,包括蒜香豬五花、現拌牛肉、秘製牛五花、雪花牛肉、貓爪、滕椒雞和滕椒牛舌,還有炭燒黑豬梅花肉。😆每一款都有獨特的風味和口感,讓人一嚐難忘。🤍而且分量十分足夠,非常適合與朋友分享。☁️貓抓洋蔥牛小粒這一道菜用洋蔥裝住,外皮酥脆,裡面則是肉嫩多汁,加上秘製醬汁更是美味。🔥分量也非常足,可以滿足食慾。☁️貓抓泡椒肥牛一道肉質鮮嫩的美食,肥牛的脂肪分布均勻,加上泡椒的醃製,更是能夠讓人一試難忘。👍🏽肉質柔腍,非常容易吸收醬汁。🤤🤤☁️貓抓烤茄子加上孜然粉、蒜頭、蔥和辣椒調味,讓茄子的味道更加豐富。口感柔軟順滑🌸。🍀貓草茶清新的飲品,加上蘆薈粒更是增加了口感層次。非常適合解渴和消暑。☁️貓抓焦糖布丁這款甜品口感柔滑綿密

☁️貓抓全明星拼盤

☁️貓抓洋蔥牛小粒

☁️貓抓泡椒肥牛

☁️貓抓烤茄子

🍀貓草茶

☁️貓抓焦糖布丁
這款甜品口感柔滑綿密,味道香濃。頂部的焦糖醬色澤金黃😸🫶🏻口感酥脆,和布丁的柔軟口感形成了絕妙的對比,讓人回味無窮。

☁️黑喵雪花冰
這款甜品的底部是一層雪花冰,口感清爽,加上紅豆、蘆薈和仙草的點綴,讓整個甜品更加豐富。頂部還有一些碎的Oreo餅乾,讓甜品的口感更加豐富🍀
2023-03-26 61 瀏覽
今日試下呢間新開張,性價比唔錯嘅烤肉。佢地主打係:貓抓全明星拼盤內容包括蒜香五花肉,現拌牛肉,秘製牛五花,雪花牛肉,貓抓藤椒雞,藤椒牛舌同炭燒黑豬梅花肉。成個拼盤每樣質素都好好,肉好新鮮,完全冇雪味,烤完後亦好juicy。另外有藤椒嘅款式都偏向重口味,食落都幾辣,但好開胃。貓抓洋蔥牛小粒 牛小粒好嫰滑,就算唔小心烤燶咗少少,入面依然好鮮味有肉汁。個兜兜係洋蔥,剪碎連肉粒一齊炒都好正。貓抓泡椒肥牛🌶🌶用咗蒜,蔥同辣椒做醃料,惹味度爆燈,烤香咗辣椒味勁搶,要有打噴嚏嘅準備,但入口真係好好食,夠晒刺激。重味嘢,唔食得辣嘅朋友稍為留意。貓抓烤茄子 🌶🌶兩條茄子烤得好香,皮都食埋,醬料都係辣椒,蔥蒜之類,但比泡椒肥牛更濃味,咸度亦更高。如放涼咗,我放上爐烤返熱,又唔錯喎。黑喵雪花冰呢個甜品幾好食,貓掌形布甸唔清楚係乜嘢用料,食唔出,甜甜地咁啦,但雪花冰本身係椰汁味,入面仲有涼粉,紅豆,配埋啲Oreo好好味,感覺亦似一杯椰汁紅豆冰。另外亦配上煉奶,加埋上去提高甜度,仲正。貓抓焦糖布丁 同樣都有貓掌形布甸,下面配上焦糖吉士布甸,唔算好甜,中規中矩。店內環境舒適,好梳化卡位。店員亦會不時更換鐵板或者留
今日試下呢間新開張,性價比唔錯嘅烤肉。

佢地主打係:

貓抓泡椒肥牛🌶🌶

貓抓烤茄子 🌶🌶

貓抓焦糖布丁

店內環境舒適,好梳化卡位。店員亦會不時更換鐵板或者留意顧客有冇需要,好貼心。如果出開旺角想試下新烤肉店,呢間值得一試。

2023-03-26 49 瀏覽
位於旺角的人氣烤肉餐廳。內地的人氣烤肉店最近進駐了香港,餐廳主打重慶口味烤肉及貓咪主題,現時餐廳正在試業中更有優惠呢~ 身為貓奴的我當然要去打打卡呢 ~~餐廳的裝潢非常有誠意,佈置、擺設、掛畫甚至連餐牌都是圍繞著貓貓元素,萌萌可愛的,完全感受到大眾貓奴到達餐廳時的那種興奮~餐廳座位亦很闊落舒適,烤肉味不會很濃,至少我吃完離店時身上並沒有難聞的烤肉味 ~~值得一讚下單後食物很快便送上,職員會主動介紹及詢問是否需要協助烤煮,服務真的很一流。(桌面上有一盤蘿蔔絲,剛從韓國回來的我還以為是餐前附送的小菜.ᐟ幸好職員及時阻止了我放進口,他們解釋這是用作抹油用的,最好每烤新的菜品前先用蘿蔔絲清潔烤盤.ᐟ 真的很失禮呢 ~~)…•…•…▫…•…•▫▪✨貓抓全明星拼盤  $308全明星拼盤共有7款,包括:蒜香豬五花 | 現伴牛肉 | 秘制牛五花 | 雪花牛肉 | 貓抓滕椒雞 | 藤椒牛舌 | 炭燒梅花肉。選擇困難症的貓奴必選.ᐟ ✧ 秘制牛五花及雪花牛肉肉味濃郁,肉質鮮嫩,很好吃.ᐟ ✧ 生拌牛肉則混合了辣椒,香香辣辣的,十分惹味.ᐟ ✧ 蒜香豬五花最有驚喜,雖帶肥膏卻完全不覺得油膩,烤完焦焦脆脆的,
身為貓奴的我當然要去打打卡呢 ~~

…•…•…▫…•…•▫▪

✨貓抓全明星拼盤  $308
全明星拼盤共有7款,

✧ 秘制牛五花及雪花牛肉肉味濃郁,肉質鮮嫩,很好吃.ᐟ
✧ 生拌牛肉則混合了辣椒,香香辣辣的,十分惹味.ᐟ
✧ 蒜香豬五花最有驚喜,雖帶肥膏卻完全不覺得油膩,烤完焦焦脆脆的,口感很有嚼勁.ᐟ
✧ 藤椒醃雞腿肉和牛舌在烤時雖然有點攻鼻,本來以為會很辣,但其實入口卻不會太嗆辣,反而藤椒的麻香令人胃口大開! 雞肉肉質嫩滑,牛舌爽脆香濃,非常滋味.ᐟ

整個拼盤真的十分高質,即使沒有折扣,原價$308我也覺得物超所值呢.ᐟ

✨貓抓泡椒肥牛 $88
泡椒醃製的肥牛,入味軟腍,入口肥而不油膩,辣味剛剛好,非常開胃!

✨貓抓洋蔥牛小粒 $92
職員烤煮時會很有儀式感的用洋蔥🧅圍著牛柳粒,牛柳粒鎖住肉汁,帶有洋蔥的甜香~很好吃呢

✨貓抓烤茄子 $39
茄子就是跟一般川式串燒店一樣的味道,加上孜然粉、蒜頭、蔥及辣椒調味,非常惹味 🌶️!

✨貓草茶 $28
職員說是由主子最愛的貓麥草製成,加上奇異果汁及椰果粒,清新爽口,解辣消膩一流!

✨貓抓焦糖布丁 $26 | 黑貓雪花冰 $42
這兩道甜品真的超可愛又美味呢.ᐟ 🤭🤭 職員更會附上鏟屎專用的鏟形餐具 ,真的會心微笑呢。
✧ 雪花冰是椰子牛奶味,上面佈滿Oreo,更有很多紅豆、椰果等配料,比起其他甜品店更足料呢! 雖然有附上煉奶,但奶味已經夠香濃,所以不用加已經很好吃了.ᐟ ♡
✧  焦糖布丁更像是中式燉蛋的味道,脆脆軟滑,布甸動L動L,治癒得很呢.ᐟ

° ` ° `

整餐燒肉用料上乘,調味雖有川式燒烤風味,但明顯調味比較輕手,整體不會太麻辣,即使不太能吃辣的貓奴也可接受;相信是因為在香港開店,因此味道更切合我們的口味。而且餐廳裝修滿滿心機,店員招呼親切殷勤,收費卻不會太進取,性價比真的很不錯! 絕對值得回訪呢~
2023-03-25 395 瀏覽
貓抓烤肉已經登陸香港,選址位於旺角豉油街。環境裝修以貓貓裝飾為主,有不少畫像可以打卡一下。食物以散點為主,新張期內還有折扣和精品附送🙈。-▪︎貓抓泡椒肥牛 HKD$88|貓抓洋蔥牛小粒 HKD$92這兩款是店家招牌食物,店員會幫忙把肉肉烤熟。先烤的是泡椒肥牛,這個味道很強烈,我們也忍不住咳了幾下😂。兩款牛肉鮮味爽口,肉質腍身入味,所以不配醬油吃也可以。-▪︎貓抓焦糖布丁 HKD$26|黑喵雪花冰 HKD$42這兩款甜品賣相吸購,是貓貓小肉球的模樣,原來是奶味濃厚的奶凍,質感嫰滑清甜🥰。焦糖布甸味道香脆甜甜的,雪花冰有透心涼的感覺,可以解辣一下。-▪︎貓抓全明星拼盤 HKD$308拼盤有7款肉肉,包括蒜香豬五花、炭燒黑豬梅花肉、貓抓藤椒雞、現拌牛肉、雪花牛肉、秘製牛五花及藤椒牛舌。一次吃到多款口味的肉肉,每一款肉肉配不同醬汁😆,所以挺特別的。-▪︎貓抓烤茄子 HKD$39用鐵板上味道香濃,又可保持熱度。用料多款香濃味道惹味,後者辣味散發出來,會有種愈吃愈辣的感覺🥺。-▪︎貓草茶 HKD$28飲品是用小麥草製成的飲品😚,配上椰果肉口感較豐富。飲品味道酸酸甜甜的,感覺清新又可解辣一下。-

貓抓烤肉已經登陸香港,選址位於旺角豉油街。

這兩款是店家招牌食物,店員會幫忙把肉肉烤熟。

▪︎貓抓焦糖布丁 HKD$26|黑喵雪花冰 HKD$42

焦糖布甸味道香脆甜甜的,

雪花冰有透心涼的感覺,可以解辣一下。

▪︎貓抓全明星拼盤 HKD$308

▪︎貓抓烤茄子 HKD$39
▪︎貓草茶 HKD$28

2023-03-22
喺貓group見到有人share貓抓烤肉貓貓咁可愛,怎可以吃貓貓呢?等我今日黎一看究竟!一開電梯門已見到大大個貓貓迎賓但我要強忍住唔衝過去影相正正經經登記入座先😂全場都係卡座位置相當寬敞👍餐廳仲用上送餐機械人又幾先進喎!用QR code落單同時都有餐牌可以睇住點單食物大部分都係辣味選項啱晒我地呢啲愛惹味嘅人!好彩醒目拎定優惠卷所以送兩杯貓草茶味道甜甜地有啲台式白玉喺入面⭐️貓抓全明星拼盤⭐️蒜香豬五花⭐️藤椒牛舌⭐️貓抓泡椒肥牛⭐️蔬菜拼盤其實個貓抓全明星拼盤好抵食基本上兩個人食就夠晒我地只係見邊樣正就再encore一碟藤椒牛舌唔會太辣👍牛舌切得薄薄略烤已經可以上碟蒜香豬五花就係唔辣嘅所以可以試下啲醬汁配佢個雪花餅碎幾正脆脆地有啲咬口蔬菜拼盤都幾仔細瓜片同茄子片唔會太厚所以都好易燒羅馬生菜好新鮮用黎夾五花肉,正正!留左肚準備食甜品佢有四款甜品我試左兩個不過如果胃納只能揀一個揀黑喵雪花冰都夠椰香味雪花冰底再加上寒天紅天等等真係好足料好大個!貓抓焦糖布丁其實係焦糖燉蛋再加貓抓式布丁布丁係蛋味焦糖燉蛋都香甜嫩滑而家仲係試業階段所以人潮未至遲啲一定人山人海因為我都會食過翻尋味!😉😉
喺貓group見到有人share貓抓烤肉
貓貓咁可愛,怎可以吃貓貓呢?
等我今日黎一看究竟!

一開電梯門已見到大大個貓貓迎賓

又幾先進喎!

用QR code落單
同時都有餐牌可以睇住點單
食物大部分都係辣味選項
啱晒我地呢啲愛惹味嘅人!

好彩醒目拎定優惠卷

蔬菜拼盤都幾仔細
瓜片同茄子片唔會太厚
所以都好易燒
羅馬生菜好新鮮
用黎夾五花肉,正正!

留左肚準備食甜品
佢有四款甜品
我試左兩個
不過如果胃納只能揀一個
揀黑喵雪花冰都夠
椰香味雪花冰底再加上寒天紅天等等
真係好足料好大個!

其實係焦糖燉蛋再加貓抓式布丁

遲啲一定人山人海
因為我都會食過翻尋味!😉😉
2023-03-19
2023-03-25 108 瀏覽
人氣烤肉店 貓抓烤肉, 開到香港喇!超可愛貓咪主題~~烤肉店登陸旺角!̲!̲我當然要第一波去試啦!每款菜品同餐廳佈置一樣 好細緻 處處冒出貓咪嘅細節!❧ 貓抓全明星拼盤 $𝟛𝟘𝟠 (7款星級肉類🥩好抵食啊)✨私心爆推薦✨ 藤椒牛舌👅椒香鮮嫩唔會韌 ❧ 貓抓泡椒肥牛:秘訣裡面教嘅!愛心牛~肥牛包裹住泡椒 回味無窮❧ 貓抓藤椒雞 我喜歡烤得焦香不過肉質仲好嫩滑 而且藤椒味發揮曬出黎!!❧ 貓抓洋蔥牛小粒 店員會幫你烤得美美的 用洋蔥圍成花 保留肉汁!❧ 貓抓烤茄子🍆 就係呢種味道!香香辣辣🔥❧ 貓抓焦糖布丁🍮 可愛貓爪爪❧ 黑貓雪花冰🍧不得了 好邪惡!簡直係百寶袋啊!❧ 貓草茶🥤 好鐘意係小麥草加奇異果🥝配椰果 好清新解膩
我當然要第一波去試啦!

每款菜品同餐廳佈置一樣 好細緻 處處冒出貓咪嘅細節!
❧ 貓抓全明星拼盤 $𝟛𝟘𝟠 (7款星級肉類🥩好抵食啊)

✨私心爆推薦✨ 藤椒牛舌👅椒香鮮嫩唔會韌

❧ 貓抓烤茄子🍆 就係呢種味道!香香辣辣🔥

❧ 貓抓焦糖布丁🍮 可愛貓爪爪

❧ 黑貓雪花冰🍧不得了 好邪惡!簡直係百寶袋啊!

❧ 貓草茶🥤 好鐘意係小麥草加奇異果🥝配椰果 好清新解膩
🍚新店 當然要探店啦!貓抓烤肉 屬於喜歡貓貓嘅你嘅餐廳!樓下遠遠就見到呢個可愛嘅貓Logo!上到黎仲無限嘅 好可愛啊 好得意啊!餐廳裝修好用心思 處處都係貓咪嘅身影~~圍繞住貓咪主題菜品 我當然要試齊佢啦!款式真係好多啊~~🥢貓抓明星拼盤 (拼盤有7️⃣款牛豬雞肉類)現拌牛肉、秘製牛五花、雪花牛肉、藤椒牛舌、炭燒黑豬梅花肉、蒜香豬五花、貓抓藤椒雞🔥藤椒調味 冇得輸啊!貓草茶🥤 清爽嘅口感 原來係小麥草加奇異果🥝 🥩貓抓泡椒肥牛 星級🔥嫩滑Juicy又惹味🍆貓抓烤茄子 ✨私心推薦 秘製重慶風味調味 好惹味啊🧅貓抓洋蔥牛小粒 必食✨牛小粒烤7成熟 洋蔥🧅吸曬d肉汁 😋🍧 黑喵雪花水 ✨材料好豐富(椰汁冰、Oreo,芝麻味布丁紅豆、椰果、仙草、煉奶)🍮 貓爪焦糖布丁
🍚新店 當然要探店啦!貓抓烤肉 屬於喜歡貓貓嘅你嘅餐廳!

餐廳裝修好用心思 處處都係貓咪嘅身影~~
圍繞住貓咪主題菜品 我當然要試齊佢啦!款式真係好多啊~~

🥢貓抓明星拼盤 (拼盤有7️⃣款牛豬雞肉類)
🔥藤椒調味 冇得輸啊!

貓草茶🥤 清爽嘅口感 原來係小麥草加奇異果🥝

🥩貓抓泡椒肥牛 星級🔥嫩滑Juicy又惹味

🍆貓抓烤茄子 ✨私心推薦 秘製重慶風味調味 好惹味啊

🍮 貓爪焦糖布丁

2023-03-25 224 瀏覽
今日放假同屋企人黎旺角食內地過江燒肉名店「貓抓烤肉」,餐廳主打重慶烤肉口味及貓咪主題,多款美食更化身為貓手掌,超級可愛。餐廳裝修特別和具有特色,每張枱都用貓貓設計為背景,可愛特別,職員非常有禮貌地介紹餐牌。貓爪全明星拼盤拼盤包含七種肉類:蒜香豬五花,現拌牛肉,秘製牛五花,雪花牛肉,炭燒黑豬梅花肉,藤椒牛舌,貓抓藤椒雞。- 雪花牛肉非常薄,燒完之後好香- 炭燒黑豬梅花肉片肥瘦均勻- 貓抓藤椒雞肉辣度十足,藤椒配合雞肉好夾,有麻辣口感,好特別- 蒜香豬五花燒完之後口感爽滑,充滿油香- 秘製牛五花肉質嫩滑,牛味香濃,配上秘製醬汁好惹味貓爪燒茄子茄子上有滿滿的蒜蓉和辣椒,麻辣惹味,茄子燒到好香好淋好入味,大大份夠滿足。貓草茶小麥草茶酸酸甜甜,有解辣效果,配合燒肉一齊食解膩解辣。黑貓雪花冰賣相好吸引,雪花冰上有貓圖案的布甸,好靚好特別,creamy Q彈又不會好甜;雪花冰好似綿綿冰,裏面有紅豆同仙草凍,配埋香甜煉奶,非常透心涼,作為飯後甜品非常適合。。

貓爪全明星拼盤

- 雪花牛肉非常薄,燒完之後好香

- 炭燒黑豬梅花肉片肥瘦均勻

- 蒜香豬五花燒完之後口感爽滑,充滿油香

- 秘製牛五花肉質嫩滑,牛味香濃,配上秘製醬汁好惹味

貓爪燒茄子

貓草茶
小麥草茶酸酸甜甜,有解辣效果,配合燒肉一齊食解膩解辣。

黑貓雪花冰
貓抓烤肉開到香港了,超級有gimmick 入座就送了貓咪貼紙烤肉中途還有店員幫忙燒了大部分的肉,店員超級貼心,而且都會烤得剛好黑貓雪花冰 $42超吸睛的,才$42而已,有貓抓布丁和oreo牛奶沙冰,內層有紅豆蓉和椰果味道層次豐富貓抓焦糖布丁 $26焦糖烤得剛好脆脆的,蛋味香濃貓抓泡椒肥牛 $88肥牛十分加了調味十分香口,不會太辣,一整片放下去燒油脂爆香貓抓洋蔥牛小粒 $92牛肉味香濃,也有油脂香貓抓全明星拼盤 $308有7款:蒜香豬五花,現伴牛肉,秘制牛五花,雪花牛肉,貓抓滕椒雞,藤椒牛舌,炭燒梅花肉雞肉調味帶點辣,比較醒胃最愛雪花牛肉,肉質鮮嫩,其他都很好吃,肉類有好幾款吃得很滿足貓抓烤茄子 $39茄子是比較辣的一道,真的吃得辣才點貓草茶 $28奇異果汁配椰果,味道清新解膩✨️✨️✨️開業期間限定優惠✨️✨️✨️▶3.26-3.28,全單7.8折▶3.29-3.31,全單8.8折▶4.1-4.30期間,到店用餐拍攝門店/菜品/活動照片並分享Instagram,可享全明星拼盤即减50元💓🧚🏻‍♂️祝各位食極唔肥 Nevergetfat ~

黑貓雪花冰 $42

貓抓焦糖布丁 $26
焦糖烤得剛好脆脆的,蛋味香濃

貓抓泡椒肥牛 $88
肥牛十分加了調味十分香口,不會太辣,一整片放下去燒油脂爆香

貓抓洋蔥牛小粒 $92
牛肉味香濃,也有油脂香

貓抓全明星拼盤 $308
雞肉調味帶點辣,比較醒胃

貓抓烤茄子 $39
茄子是比較辣的一道,真的吃得辣才點

貓草茶 $28
奇異果汁配椰果,味道清新解膩

✨️✨️✨️開業期間限定優惠✨️✨️✨️

▶3.26-3.28,全單7.8折
▶3.29-3.31,全單8.8折

🧚🏻‍♂️祝各位食極唔肥 Nevergetfat ~
貓草茶
食物質素好一般,性價比低燒肉like好味好多。泡椒肥牛,肥牛上加點辣椒,沒特別蒜五花太厚,燒得耐又易燶,燒得短時又怕唔熟牛五花,還可以,但燒肉like好味好多全部卡位,坐得舒服 。間店新開,所以試下全店9成大陸人,食物口味重,用料一般只會試一次,沒下次
食物質素好一般,性價比低
燒肉like好味好多。
泡椒肥牛,肥牛上加點辣椒,沒特別
蒜五花
太厚,燒得耐又易燶,燒得短時又怕唔熟
牛五花,
還可以,但燒肉like好味好多

全部卡位,坐得舒服 。間店新開,所以試下
全店9成大陸人,食物口味重,用料一般
只會試一次,沒下次