2025-06-20 0 瀏覽
饞燒肉好耐喇,聽講呢間燒肉價錢實惠,味道都好,就嚟到旺角打算一探究竟。被呢間特色嘅門面吸引,入去一睇唔單止裝飾係貓咪主題,就連餐品都係貓咪相關😍🍽貓抓好運厚切和牛貓罐頭衝住呢個外形同款式點嘅,估唔到被入面嘅肉品質驚艷到!每款肉烤熟後都香嫩可口,油脂喺嘴入面迸發嘅感覺令人無法抗拒啊。配上店入面嘅燒烤粉,層次豐富。🍽蔬菜樂園滿滿一碗嘅蔬菜拼盤,茄子🍆胡蘿蔔🥕西葫蘆金針菇喺牛油上烤熟之後嘅滋味懂得都懂,真係值得一試~除此之外生菜仲可以用嚟包肉食,清新嘅味道一口解膩,菜肉永動機就此誕生~🍽鐵板豆腐全場最驚艷嘅一道菜!推薦所有嚟嘅人都試下,酥脆嘅外皮配上嫩得包漿嘅豆腐,再搭配上多層次嘅獨家醬料,一口落去我就開始研究可唔可以買返屋企自己熱嚟食咗😭明明食飽咗但係都忍唔住將豆腐都食完咗,美味程度可見一斑!🍽貓檸茶名字好可愛嘅檸檬茶,冰塊唔係常見嘅大塊冰,而係一顆顆圓圓潤潤嘅小冰粒,十分可愛🥰食烤肉膩咗嚟一口真係好唔錯👍除咗點單嘅菜之外仲有免費嘅自助小料台,除咗水果小菜之外仲有冰粉同海帶湯,一次性滿足多個願望😆店員嘅服務態度亦都好好,換紙亦都好勤奮,喺香港都可以感受到北上消費嘅快樂,慳咗幾十塊路費真係美

🍽貓抓好運厚切和牛貓罐頭

🍽蔬菜樂園

🍽鐵板豆腐

🍽貓檸茶

店員嘅服務態度亦都好好,換紙亦都好勤奮,喺香港都可以感受到北上消費嘅快樂,慳咗幾十塊路費真係美滋滋🥳
講起貓抓烤肉,好多人衝住佢嘅「洋蔥牛小粒」同「泡椒肥牛」去,但食到飽飽滯滯嗰陣,一碗熱辣辣嘅紅糖糍粑 先係成餐飯嘅「靈魂高潮」!我敢講,冇食過呢個糍粑,等於冇嚟過貓抓啊! 點解佢咁無敵? 外脆內軟魔術口感啱啱炸起嘅糍粑,外皮脆到「咔嚓」聲,咬落去係超Q軟糯米芯,煙韌到拉絲!熱力逼出糯米香,同紅糖一冷一熱夾擊味蕾,爽到震! 古法紅糖漿 · 甜得嚟唔齋佢哋嘅紅糖漿超有誠意——濃到掛勺,甜中帶微微焦香,仲有啖啖蔗味,完全唔係死甜糖精!淋上脆皮糍粑,滲入縫隙... 哇,諗起都流口水黃豆粉神助攻!面頭嗰層「手炒黃豆粉」係秘密武器!豆香超濃,中和紅糖膩感,仲多咗層沙沙口感,傳統做法但心思滿分點解夾烤肉食更絕?食完一輪濃味烤肉,個口油油哋?紅糖糍粑即刻拯救你!熱甜食 解油解膩 一流 糯米暖胃,中和烤肉嘅「熱氣感」 細細碗Share夠貼心,人均$30食到幸福糖水感即叫即炸!上枱5分鐘內食最脆,放耐會變韌隱藏食法:撈埋冰淇淋食,冰火三重天~(不過Menu冇寫,要同店員撒嬌試下) 食客真心話「每次嚟貓抓,最後一定要以紅糖糍粑作結!嗰種脆軟交織嘅口感,真係得呢度做到」總結:貓抓嘅紅糖糍粑唔係普通甜品,係有記

點解佢咁無敵?
外脆內軟魔術口感

古法紅糖漿 · 甜得嚟唔齋

黃豆粉神助攻!

點解夾烤肉食更絕?
食完一輪濃味烤肉,個口油油哋?紅糖糍粑即刻拯救你!
熱甜食 解油解膩 一流
糯米暖胃,中和烤肉嘅「熱氣感」
細細碗Share夠貼心,人均$30食到幸福糖水

即叫即炸!上枱5分鐘內食最脆,放耐會變韌

食客真心話
「每次嚟貓抓,最後一定要以紅糖糍粑作結!
嗰種脆軟交織嘅口感,真係得呢度做到」

總結:貓抓嘅紅糖糍粑唔係普通甜品,係有記憶點嘅手工古早味,食過就會明點解人人枱枱都有一碗!約班Friend食肉,記住留肚比呢個「隱藏MVP」啊!
2025-06-03
2025-06-15 0 瀏覽
位於旺角鬧市烤肉,環境闊落,好岩成班朋友/閏蜜聚會傾下計😍😍呢到根本就係肉食者既天堂!我地點左招牌全明星烤肉二人餐$368,一次過可以食7種肉😍😍🫶🏻烤肉拼盤烤肉拼盤有7種唔同種類既肉類,包括牛肉、豬肉同雞肉,肉類預先調味過,烤完外焦內嫩😁😁肉質鮮嫩多汁,搭配特製既醬汁回味無窮🤤🤤🫶🏻+38轉深海大魷魚深海大魷魚鮮味十足,經過精心烤製,外皮微脆,內部卻保持彈性😋😋🫶🏻芝士焗薯蓉芝士焗薯蓉令人驚艷,濃厚既芝士與綿密薯蓉完美結合😋😋🫶🏻大推芝士薯蓉焗青口青口與芝士濃郁味道相得益彰,焗出來香氣讓人無法抗拒😍😍🫶🏻大推 紅糖糍粑紅糖糍粑外層香脆,入面系柔軟糯米,搭配甜蜜紅糖醬,記得趁熱食,勁正❤️❤️🫶🏻 甜品:雪花冰+焦糖布甸作為完美既結尾,雪花冰清涼爽口,面頭有陣cream勁夾😍😍焦糖布甸香甜脆口,清新中帶著甜蜜既滋味💕

🫶🏻烤肉拼盤
烤肉拼盤

🫶🏻+38轉深海大魷魚
深海大魷魚

🫶🏻芝士焗薯蓉
芝士焗薯蓉令人驚艷,濃厚既芝士與綿密薯蓉完美結合😋😋
芝士焗薯蓉

🫶🏻大推芝士薯蓉焗青口
青口與芝士濃郁味道相得益彰,焗出來香氣讓人無法抗拒😍😍
芝士薯蓉焗青口

芝士薯蓉焗青口
紅糖糍粑
雪花冰
2025-06-11 171 瀏覽
⭐️宮崎和牛三部位:牛肩柳、保樂肩、牛板腱餐廳主打嘅宮崎和牛,絕對係全場焦點!宮崎牛係日本頂級和牛之一,油花均勻細緻,肉質嫩滑得嚟帶濃郁牛香。今次套餐包括三個部位,各有特色: ⭐️牛肩柳:肉質偏瘦但唔會韌,燒到五成熟剛剛好,入口即溶,牛味濃郁得嚟帶少少甜味,蘸少少海鹽已經足夠帶出鮮味。 ⭐️保樂肩:油花比牛肩柳多啲,燒完後油脂香氣爆發,肉質軟嫩,配埋餐廳特製嘅蒜蓉牛油醬,真係邪惡到極點! ⭐️牛板腱:呢個部位比較少見,肉質帶少少筋,但燒完後反而有咬口,油脂分布均勻,牛味最突出,推薦配wasabi或者柚子醋,可以平衡油膩感。 ⭐️海鮮拼盤:美人虾 + 小吊桶食完濃郁嘅和牛,緊接住係清新嘅海鮮!美人虾大大隻,蝦肉爽彈鮮甜,簡單用牛油燒香已經好正;小吊桶(即小魷魚)更加係驚喜,燒到微微焦香,入口嫩滑帶嚼勁,蘸少少檸檬汁更能帶出鮮味。海鮮新鮮度滿分,完全冇雪藏味,同和牛形成完美平衡。 ⭐️石鍋拌飯:韓式風味嘅滿足雖然係烤肉店,但佢哋嘅石鍋拌飯絕對唔馬虎!上枱時熱辣辣,飯底有脆口嘅飯焦,配料有牛肉碎、蔬菜、雞蛋同韓式辣醬,撈勻後每一啖都香辣惹味。尤其係食完咁多肉,呢個飯可以中和油膩感,而且份量十足
⭐️宮崎和牛三部位:牛肩柳、保樂肩、牛板腱

⭐️海鮮拼盤:美人虾 + 小吊桶

⭐️石鍋拌飯:韓式風味嘅滿足
雖然係烤肉店,但佢哋嘅石鍋拌飯絕對唔馬虎!上枱時熱辣辣,飯底有脆口嘅飯焦,配料有牛肉碎、蔬菜、雞蛋同韓式辣醬,撈勻後每一啖都香辣惹味。尤其係食完咁多肉,呢個飯可以中和油膩感,而且份量十足,兩個人share剛剛好。

⭐️甜品:焦糖布丁
食到呢度已經好飽,但甜品係另一個胃!佢哋嘅焦糖布丁絕對係高水準之作,布丁口感滑溜,蛋香濃郁,甜度適中,唔會太膩。作為一餐嘅完美結尾,實在冇得輸!

⭐️飲品:水蜜桃檸檬茶
今次試咗佢哋嘅水蜜桃檸檬茶,清新解膩,水蜜桃嘅香甜同檸檬嘅微酸平衡得好好,唔會太甜,飲落好refreshing,尤其適合配烤肉。
2025-06-05 230 瀏覽
今日午飯時間來到呢間貓爪烤肉。宮崎和牛雙人餐體驗中,味蕾仿佛被帶到了奢華的美食殿堂。宮崎A5和牛的三道菜肴,分別是牛肩柳、保樂肩和牛板腱,每一口都讓人感受到肉質的細膩與豐富的油花。特別是牛肩柳,入口即化,肉汁四溢。搭配的美人蝦與小吊桶,蝦肉鮮甜,口感彈牙,完美平衡了和牛的濃郁。接下來,貓抓烤茄子散發著誘人的香氣,茄子的綿軟與調味的獨特結合,讓人忍不住一口接一口。石鍋拌飯則是另一種享受,米飯被熱石鍋烤得微微焦脆,配上豐富的配料,味道層次分明。飲品方面,貓草茶清新淡雅,幫助消化;而貓檸茶則帶有一絲清爽的酸味,恰到好處。最後,貓抓鮮奶奶凍非常可愛,還有淡淡的椰奶香。黑喵雪花冰則是細膩的冰雪與豐富的配料相得益彰,為這頓豐盛的午餐畫上完美的句號。整頓餐食不僅讓人滿足,更是一場視覺與味覺的盛宴,值得每位美食愛好者前來體驗。

今日一行6人在餐廳同朋友慶祝生日,職員服務非常好,餐廳沒有切餅費,食物也很豐富,小食非常推薦,烤茄子+黑糖年糕都好食,最有驚喜是送的甜品也好可愛和好吃。十分推介!!
作為一個有兩隻主子的奴才,對於所有貓貓造型總是無法抗拒的這日跟好友在旺角女人街閒逛時,遠遠看到一個大大的貓貓招牌,細看之下竟是一間貓主題的烤肉店「貓抓烤肉」,趕緊跟朋友去探探店。由地下坐電梯到一樓,就看到一隻超大貓公仔,整間店以貓作為主題,牆身還有一幅巨大的擼貓指南,超有共鳴,我家主子正是最愛摸頭的店員安排我們入座卡位,看了一輪菜單,就被他們的厚切和牛貓罐頭烤肉併盤吸引住了,而家做緊優惠,268就有5款肉品,果斷下單了!另外還點了一份蔬菜樂園跟貓抓鐵板豆腐。近門口位買有自助吧,可以拿燒肉醬料,還有涼菜跟冰粉,推介他們的果味燒肉醬跟孜然微辣粉!!配搭烤肉跟蔬菜一流!終於等到貓罐頭上桌,被狠狠的驚艷到了,超巨型的罐頭,拉開蓋時煙霧彌漫,五款肉品緩緩的出現在眼前,驚喜值滿分呀!併盤內的肉質素都非常好,肉味濃郁,有厚切日本宮崎A5和牛、厚切牛舌、厚切澳洲穀飼牛板健、厚切美國牛肋、厚切豬五花。大啖吃肉再配上烤得香甜的蔬菜,真的很滿足。至於貓抓鐵板豆腐,炸得香脆的豆腐皮,淋上特調的醬汁,一口咬開豆腐外皮,裏面的豆腐很嫩還帶湯汁。吃起來口感超像臭豆腐,但完全沒有臭味,超好吃!最後埋單每人都只是二百頭
作為一個有兩隻主子的奴才,對於所有貓貓造型總是無法抗拒的

最後埋單每人都只是二百頭,「貓抓烤肉」真的超抵吃
2025-03-09 1340 瀏覽
這間餐廳最吸引我的首先是店名好有趣,果然一入門口就見到大型招財貓打卡位,店內隨處可見可愛貓咪元素。餐廳主打重慶口味的烤肉,剛好見到有推出超值的新品限定優惠,只需$348就能享受到豐富的二人套餐,立即點一份來食。萌貓貓主題烤肉二人餐(全明星.M9和牛版)套餐果然非常豐富,首先上桌的是開胃小食酸辣木耳拍青瓜,爽脆清新;還有重慶紅糖糍粑,甜而不膩,為接下來的烤肉大餐拉開序幕。全明星M9和牛拼盤上桌時真的嚇了一跳,肉類包括M9牛前胸、M9牛肩胛、秘制牛五花、牛板腱以及玫瑰造型的牛舌等等。M9和牛果然係特別好食,油花分布均勻,輕輕一烤,肉香四溢,入口即化。此外,還有秘製日本勝拾豬五花,肉質鮮嫩,油脂豐富;貓抓芝士雞更是創意十足,先將芝士和雞肉分別烤熟,再將雞肉蘸上拉絲芝士,好玩又好食。仲有咔吧雞脆骨亦好大一盤,軟骨口感爽脆,讓人停不下來。海鮮方面可選新鮮小吊桶或海埔虎蝦,我們選了小吊桶,烤熟後不會縮水太多,依然保持爽口彈牙。飲品方面,貓檸茶是手打檸檬茶,清香解膩;如果想來點特別的,還可以加$68升級為1L的比利時小麥白啤,兩個人分享剛剛好。最後的甜品是超級可愛的貓抓焦糖布丁,上層是脆脆的焦糖,下

萌貓貓主題烤肉二人餐(全明星.M9和牛版)

飲品方面,貓檸茶是手打檸檬茶,清香解膩;如果想來點特別的,還可以加$68升級為1L的比利時小麥白啤,兩個人分享剛剛好。最後的甜品是超級可愛的貓抓焦糖布丁,上層是脆脆的焦糖,下層則是滑嫩的布丁,甜而不膩;另亦可加+12將紅豆豆腐花轉貓抓鮮奶奶凍,造型可愛,入口帶有淡淡的椰香。

總的來說,套餐真的好豐富超抵食,餐廳環境主題亦非常有趣,是一個朋友聚會的好去處!
2025-02-27
2025-03-05 1399 瀏覽
今日咁啱行到黑布街見到對面有間貓爪燒肉二話不說同朋友就試吓 估唔到價錢咁平出面有個任食自助小巴 有沙律 配菜 水果 冰粉 同埋燒肉醬料因為唔想諗食咩見到有二人套餐就叫咗份量相當之大份 嚟到嘅時候有少少嚇親套餐入邊有 豬腩肉 牛肉 雞肉 同埋海鮮對於嗰個藤燒雞肉好有驚喜 味道都幾特別套餐入邊仲有可以揀脆軟骨 同埋魷魚小食方面有得揀薯餅或者糍粑因為見到隔籬枱嗌個薯餅好似幾好食就叫估唔到食落又真係幾好喎🤤 薯餅炸得乾身 一啲都唔會好油膩點埋佢既辣粉 簡直係冇得頂另外我哋自己仲嗌咗小蘇肉同埋牛舌厚切小蘇肉同起內地食嘅味道係一樣厚切牛舌加埋燒肉醬汁味道濃郁飲品可以揀貓爪檸茶同埋酸梅湯兩個飲品都正常發揮甜品上面有焦糖布甸同埋紅豆豆腐花食到去甜品嘅時候 其實真係好飽唔係好食得落啦😂😂😂所以依個二人餐真係好抵食
今日咁啱行到黑布街見到對面有間貓爪燒肉

食到去甜品嘅時候 其實真係好飽
唔係好食得落啦😂😂😂
所以依個二人餐真係好抵食

2025-03-05 952 瀏覽
貓爪烤肉近排出咗好多唔同嘅套餐優惠,喺旺角行完街,所以同朋友上去燒下肉。一上到去見到大量貓貓,裝修都好用心。一入門口附近仲有個自助吧,有沙律菜同埋各種配料比人選擇。今次我哋嗌咗宮崎和牛套餐宮崎A5和牛-牛肩柳宮崎A5和牛以其卓越嘅肉質同豐富嘅油花而聞名,尤其係牛肩柳部位。輕輕燒一陣,啲肉汁已經爆曬出嚟,肉質細膩且多汁。每一啖都感受到肉嘅嫩滑同油花嘅爆發,真係舔舔脷。宮崎A5和牛-牛板腱牛板腱嘅口感非常出色,好好咬口,又有豐富和牛肉味。呢種部位嘅肉質比較緊密啲,但仍然保持著和牛特有嘅細膩感,呢個價錢食到和牛套餐真係好抵海蝦 & 魷魚 小品桶海蝦口感爽脆,魷魚就有適當嘅嚼勁,兩者都好新鮮,呢個套餐入邊再加少少海鮮,同和牛嘅豐富味道拼埋一齊,即刻點綴咗成個餐嘅level喵宇宙炸小酥肉炸小酥肉係整餐中嘅一個小驚喜。外層嘅酥脆同內部嘅嫩滑形成咗完美嘅口感對比。食入口仲熱辣辣,我同朋友好快就清哂。石鍋拌飯石鍋拌飯係整餐嘅收尾重頭戲之一。石鍋嘅高溫保證咗飯嘅外層酥脆,而內部則保持著適當嘅濕潤。拌飯仲加咗蔬菜粒同紫菜,調味恰到好處。陳皮酸梅湯朋友叫咗陳皮酸梅湯,微酸同陳皮嘅香氣,啱啱好中和咗燒肉嘅油膩
一上到去見到大量貓貓,裝修都好用心。
一入門口附近仲有個自助吧,有沙律菜同埋各種配料比人選擇。

今次我哋嗌咗宮崎和牛套餐
宮崎A5和牛-牛肩柳
輕輕燒一陣,啲肉汁已經爆曬出嚟,肉質細膩且多汁。
每一啖都感受到肉嘅嫩滑同油花嘅爆發,真係舔舔脷。

宮崎A5和牛-牛板腱
牛板腱嘅口感非常出色,好好咬口,又有豐富和牛肉味。

海蝦 & 魷魚 小品桶

喵宇宙炸小酥肉
炸小酥肉係整餐中嘅一個小驚喜。
外層嘅酥脆同內部嘅嫩滑形成咗完美嘅口感對比。
食入口仲熱辣辣,我同朋友好快就清哂。

石鍋拌飯
石鍋拌飯係整餐嘅收尾重頭戲之一。

陳皮酸梅湯
朋友叫咗陳皮酸梅湯,微酸同陳皮嘅香氣,啱啱好中和咗燒肉嘅油膩感

貓肉掌焦糖布丁
焦糖布丁係整餐嘅甜點重頭戲。呢間貓主題嘅燒肉舖喺甜品上面做咗唔少心思,呢個焦糖布丁仲有貓貓嘅小肉掌造型。超級可愛!
外層嘅焦糖甜度恰到好處,唔會太漏,就食晒成個甜品

貓抓鮮奶奶凍
鮮奶奶凍係另一道令人驚喜嘅甜點。
呢個奶凍超級軟滑,貓貓造型好動L,朋友同我都忍唔住係咁搖呢個甜品
奶凍嘅口感綿密,奶味濃郁,係一個清爽嘅結尾。

總括而言,依套燒肉肉質都十分之高質,環境又舒適又闊落,肉類同埋海鮮嘅種類都唔少。呢個價錢喺旺角食到燒肉十分之抵食,仲好有質素。
下一次會再同朋友嚟試埋其他套餐,見到隔籬枱嘅套餐都裝飾得好靚,而且份量都好多!
1976 瀏覽
2025-02-26
2025-03-04 724 瀏覽
聽講最近新開間以貓為主題的烤肉店,身為貓奴的我當然要去試味😋一入門口已經有隻大大招財貓坐鎮,餐廳環境好大,座位十分廣闊,坐得好c服。佢哋價錢都好抵食,大概$200中就有間烤肉拼盤,肉類種類+份量都多。小食都係$50樓下就有,窮有窮食🤭每張枱上都有調味料同油,自由調配。有烤肉汁、柚子醬油、雪米餅乾料(辣椒粉)柚子醬油酸酸甜甜,十分開胃🤤再配埋雪米餅乾料,更加惹火貓抓全明星拼盤$248有7款肉類🥩,藤椒牛舌、蒜香五花肉、炭燒梅花肉、藤椒雞、秘製牛五花、牛板腱、果味肩里脊 款款肉都好味😋肉類肥瘦均勻,係晒呢到。個人最鐘意食果味肩里脊 同藤椒雞果味肩里脊 係加入咗菠蘿去醃製,有甜甜果香味,十分滋味。而藤椒雞就加入新鮮青花椒同四川糊辣椒,少少辣同麻香味重,燒完好香口,十分上癮。咔吧雞脆骨$58藤椒雞$58藤椒雞太正,忍唔住要再encore多碟🤣🤣咔吧雞脆骨姐係雞軟骨,份量幾多,加咗燒汁同芝麻調味,十分香。貓抓烤茄子$38有蒜蓉同辣椒🌶️去烤,味道正常,可以再咸少少仲惹味。用鐵板上菜,可以保存到熱辣辣嘅溫度。烤雞翅(6隻)$48雞翅大大隻厚肉,烤得啱啱好熟,保留到雞肉肉汁係到。調味方面都係咸少少會正

柚子醬油酸酸甜甜,十分開胃🤤再配埋雪米餅乾料,更加惹火

貓抓全明星拼盤$248

咔吧雞脆骨$58
藤椒雞$58
藤椒雞太正,忍唔住要再encore多碟🤣🤣

貓抓烤茄子$38

烤雞翅(6隻)$48
雞翅大大隻厚肉,烤得啱啱好熟,保留到雞肉肉汁係到。調味方面都係咸少少會正啲

貓檸茶$22
檸檬百香果茶$28
飲品方面無得調教甜度同少冰,幸好貓檸茶都唔會好甜😮‍💨
而檸檬百香果茶有啲可惜,太甜了…落太多百香果醬 令到檸檬味淡了。如果甜度可調就會唔錯
  • 貓抓藤椒雞
2025-03-04 606 瀏覽
網上見過好多人介紹,bookmark左好耐,今日同朋友嚟開旺角,終於有機會嚟試啦,果然又抵食又高質,之後去開旺角一定會再嚟!一入到去就見到大大個自助bar,有唔同嘅醬汁、配菜任君選擇,而我就最鍾意個蒜蓉汁同埋燒烤醬,鍾意食重口味嘅朋友一定唔可以錯過。我哋嗌左個牛肉拼盤、雙拼套餐同埋西冷牛套餐,每樣都各有驚喜。先講下個牛肉拼盤,一嚟到就俾個份量嚇親,有牛嘅不同部位,而且擺盤都非常華麗。鮮紅色嘅牛肉睇得出係非常新鮮,唔係雪藏萬年嘅急凍肉,肉嘅油脂分布都非常平均,唔會話好油膩。我哋都急不及待即刻燒嚟試吓,牛肉放落燒烤爐燒唔使10秒,就即刻聞到陣陣香味迎面而來,流晒口水。🤤牛味非常之重同埋香,肉質都好嫩滑,油同肉嘅比例都啱啱好,入口即溶,令到我停唔到係咁燒、係咁食。再講講西冷和牛,都係我最期待嘅一款,果然冇令我失望。一望佢就見到一大片嘅雪花和牛非常之吸引。咬落去啲肉汁就喺個口腔裡面好似湧泉源源不絕咁噴出嚟,令我懷疑到底係飲緊湯,到而家我仍然回味緊嗰陣香味。下次唔會等到嚟旺角先至食,一定會為咗佢而再嚟旺角 。

下次唔會等到嚟旺角先至食,一定會為咗佢而再嚟旺角 。
2025-03-03 454 瀏覽
今晚,我和老婆選擇了旺角豉油街附近的猫抓烤肉享用晚餐。走進店內,首先映入眼簾的是寬敞明亮的環境,職員熱情友善,讓我們感到賓至如歸。我們點了萌貓貓主題的烤肉二人餐,這個全明星·M9和牛版套餐讓人期待不已。套餐中有一款小食是酸辣木耳拍青瓜,清脆爽口,為接下來的烤肉開了個好頭。肉類方面,全明星和牛拼盤的質量極高,每一片肉都鮮嫩多汁,令人垂涎。搭配的還有豬五花、照燒雞腿肉(不辣)、雞脆骨和虎蝦,口感層次豐富,讓人一試成主顧。驚喜的是,還有重慶紅糖糍粑,甜而不膩,完美作為開胃小吃。飲品方面,我們選擇了貓檸茶和陳皮酸梅汁,清新解膩。甜品則有紅豆豆腐花和貓抓焦糖布丁,兩者都令人陶醉,特別是焦糖布丁的口感滑順,令人難忘。此外,我們還特別點了貓抓鐵板豆腐和猫抓烤茄子,兩道菜都展現了店家的特色與創意,讓整個晚餐更加圓滿。這次用餐經歷不僅美味,更是一次愉快的享受。

2025-03-03 357 瀏覽
🐱貓爪烤肉🐱香港都有超抵食嘅燒肉😍😍唔使再北上咁遠搵嘢食啦‼️🐾和牛貓罐頭 $268留港優惠係半價😍超多款唔同嘅肉類 牛肉紋路超級靚 連豬肉都好唔錯 多肉汁好Juicy🐾貓抓拌飯$24好似牛角飯咁有自家製嘅紫菜同埋醬汁 燒肉必叫啊👍🏻🐾貓抓泡椒肥牛$68鍾意食辣嘅朋友真係要試呢款 放入口泡椒味非常濃郁 而且肥牛充滿油脂 正呀👍🏻🐾重慶紅糖糍粑$32糍粑熱辣辣 入邊仲有流心紅糖 出,便脆卜卜 非常有水準👍🏻🐾荔枝蝦球$38荔枝蝦球粒粒都好大粒 出邊好酥脆🐾貓抓焦糖布丁$22超可愛造型嘅貓爪布丁 少女心爆發😍布丁整體味道唔錯,可惜焦糖厚咗少少🐾黑喵雪花冰 $38推介呢個甜品滿滿嘅Oreo鋪喺沙冰上面 正呀👍🏻
🐱貓爪烤肉🐱
香港都有超抵食嘅燒肉😍😍唔使再北上咁遠搵嘢食啦‼️

🐾和牛貓罐頭 $268

🐾貓抓拌飯$24
好似牛角飯咁有自家製嘅紫菜同埋醬汁 燒肉必叫啊👍🏻

🐾貓抓泡椒肥牛$68

🐾重慶紅糖糍粑$32
糍粑熱辣辣 入邊仲有流心紅糖 出,便脆卜卜 非常有水準👍🏻

🐾荔枝蝦球$38
荔枝蝦球粒粒都好大粒 出邊好酥脆

🐾貓抓焦糖布丁$22

🐾黑喵雪花冰 $38
推介呢個甜品滿滿嘅Oreo鋪喺沙冰上面 正呀👍🏻
2025-02-26 391 瀏覽
琴日終於去咗旺角傳說中嘅嘅「貓爪烤肉」,室內座位寬敞,佈置貫徹貓貓主題😸🥢厚切和牛貓罐頭呢個一出場就全場焦點,用一個巨型罐頭造型裝住啲肉,好有創意!打開嘅時候,有啲煙噴出嚟,視覺效果滿分😻入面有厚切美國牛肋、厚切西班牙黑毛豬五花、厚切牛舌、厚切日本宮崎A5和牛同澳洲殼飼牛板腱,每款肉質都好唔同。尤其係宮崎A5和牛,油花分佈勻稱,入口即溶,真係鮮香滿口;而牛舌口感爽彈,配埋啲自助醬料,真係一流! 🥢貓爪泡椒肥牛呢道菜係辣味控嘅福音,泡椒味酸辣開胃,肥牛薄切卻又唔失肉味,吸晒泡椒汁嘅香辣,好惹味! 🥢貓爪鐵板豆腐豆腐煎到外脆內嫩,鐵板上仲有少少焦香,配埋醬汁真係好滋味,簡單而出色👍🏻🥢小吊桶魷魚仔經過燒烤之後,口感彈牙,微焦嘅部分增添咗一陣煙韌嘅香氣,仲帶有少少鹹香味,呢個配啲冰啤酒,感覺一定仲正!

🥢厚切和牛貓罐頭

🥢貓爪泡椒肥牛