2023-05-16
今日約咗閨蜜食晚餐,佢知道我係貓奴,所以特登帶我去開咗冇耐嘅貓咪特色餐廳,佢哋喺旺角新寶戲院附近地點好易搵,一入餐廳就見到好大隻招財貓喺門口迎接我哋,裝修充滿咗🐱裝飾有掛畫、擼貓指南、周圍都係貓嘅元素啱晒我呢個貓奴瘋狂打咭!呢度係以單點形式,我哋叫咗個貓抓全明星拼盤($308)包括:炭燒梅花肉、雪花牛肉、秘製牛五花、雞髀肉,現拌牛肉加洋蔥、藤椒牛舌及蒜香豬五花。之後我哋叫咗泰式沙巴魚,貓抓泡椒肥牛($88)呢啲肥牛上面有好多泡椒,捲埋一齊食辣度十足非常惹味!另外仲叫咗一貓爪拌飯,呢個拌飯加上紫菜啱晒攞嚟送燒肉😋飲品方面我哋叫咗一杯貓 檸荼同埋貓草茶($28),唔知係咪泡椒牛肉太辣🥵所以好似好細杯唔係好夠喉😹最後我哋仲叫咗貓爪布丁( $28 )同埋貓抓雪花冰( $42 )呢個雪花冰另上士多啤梨糖漿配埋椰絲仙草,味道好清新Yummy!總括嚟講呢度啱晒我哋呢啲貓奴,有好多唔同嘅打卡位,而且服務唔錯,呢度仲可以免費即時入會有$50優惠券下次用,之後仲可以用會員優惠價計算,下次一定會再嚟!