2022-10-19
哩一間係朋友介紹黎食既,位置好易穩佢有2個steak omakase,一場黎到當然係選擇最好既set,我地就選擇佐680蚊一位個set首先會分4 part :Part 1:前菜:會有季節沙律、傳統前菜、生拌泡菜、包飯醬、生菜,季節沙律會有蝦🦐,加埋沙律醬識落唔會好樓,傳統小菜一共有5款,款式真係好多😍特別係有辣蟹,同朋友最鐘意食哩個小菜😍Part 2係:泡菜生蠔卷、醬油盛合醬油盛合有大蝦🍤、鮑魚、好入味😍Part 3:重點!!!肉黎拉,可以選擇帶骨肉眼🥩 OR 4款唔同既肉類,因為我地想食多d唔同既款,所以選擇佐4款肉類,40天熟成牛小排:肉質高級,而且好新鮮,食落好彈牙北海道五花腩:肉質半肥瘦,唔會切到好厚,燒完包生菜食,肉汁鮮美😍豬梅肉:豬梅肉相對比較瘦肉多,所以燒落油脂分泌就唔多,有小小似豬手既feel,如果有dd肥肉就好、不過相對都唔差,西班牙八爪魚🦑因為有腌過,所以有dd辣味,可以接受,不過有辣味感覺很好食😍員工妹妹幫我地燒到剛剛好,好彈牙,食完真係想再食😍Part4:肉炸醬麵🍜好食唔油膩,而且分量唔算太多,剛剛好👍🏻👍🏻岩嗮食完咁多肉既人☺️值得一提係餐廳服務態度真係太好,員
首先會分4 part :
季節沙律會有蝦🦐,加埋沙律醬識落唔會好樓
Part 2係:泡菜生蠔卷、醬油盛合
醬油盛合有大蝦🍤、鮑魚、好入味😍
Part 3:重點!!!肉黎拉,
可以選擇帶骨肉眼🥩 OR 4款唔同既肉類,
因為我地想食多d唔同既款,所以選擇佐4款肉類,
40天熟成牛小排:
肉質高級,而且好新鮮,食落好彈牙
北海道五花腩:
肉質半肥瘦,唔會切到好厚,燒完包生菜食,肉汁鮮美😍
豬梅肉:
西班牙八爪魚🦑
因為有腌過,所以有dd辣味,可以接受,
Part4:肉炸醬麵🍜
值得一提係餐廳服務態度真係太好,員工會介紹食邊個先再食邊個,員工一直都幫我地燒,而且燒到剛剛好,😍😍
下次要黎食下個帶骨肉眼😍