2024-12-12 1784 瀏覽
旺角新開左呢間荳品專門店 可以話結合左新派&傳統元素 環境行文青風 食物都同傳統荳品店有分別🤤主要有各類豆漿、特色豆腐花、台式蛋餅、中式炒麵、滷水豆品 早午晚食都好岩🙌🏻✨薑汁豆漿 $22✨黑芝麻豆漿 $22 ✨杞子圓肉紅棗黑糖豆腐花 $42 豆漿同豆腐花款式非常多 入口充滿真材實料嘅大豆香 感覺幾養生豆腐花特別出色🫶🏻超級滑 唔會有嗰種食到石膏粉嘅奇怪口感🫔肉鬆蛋餅 $38 🫔招牌麻婆腐皮蛋餅 $38蛋餅都幾大份 餅皮係台式嗰種有啲少少煙靭 肉鬆香口 招牌麻婆口味原來係加辣醬 幾惹味又唔會太鹹 好足料 但係 一個人食一份都唔會滯

✨薑汁豆漿 $22

招牌麻婆腐皮蛋餅

蛋餅都幾大份 餅皮係台式嗰種有啲少少煙靭

滷水豆腐
2024-12-05 922 瀏覽
新式的木製建築風格專賣豆腐製品,充滿新派台灣感的港式豆腐店,內裏環境感覺開揚通氣。所以就睇跑了入去一探究竟,價格相當便宜,叫了多種食物如下:魚肉煎豆腐豆腐大小十分適中,容易入口,不用擔心豆腐會斷開,配上豉油和辣椒醬,一點也不老土,少女進食完全冇問題。椰汁豆腐花充滿口感的椰子碎,與有層次感的豆腐花共食,感受到淡淡的椰香與豆腐花天然地混埋一體,解辣一流。招牌麻婆腐皮蛋餅榨菜絲花生香蔥等材料鋪滿新鮮滾熱辣的蛋餅上,相當香口惹味,煙韌的蛋皮包滿軟熟的蛋香夾雜著紅蘿蔔絲以及芽菜,口感豐富。老乾媽炒麵意想不到的麻辣配炒麵,開胃的感覺,大把大把吃入炒麵之後,可以感受到一粒粒的脆脆及濃味豆豉辣醬風味,辣度為少女辣,炒出乾身的質感,非常有鑊氣,配上熱辣辣的白粥一流。杞子圓肉紅棗黑糖熱豆漿拉出皮的豆漿,有薑汁味,內有的杞子圓肉和紅棗份量非常充足,比例大概為四分之一,而且相當有益養生,食用完後整個人也暖起來。另外這裏的芽菜突粗呢,無論在早餐午餐或晚餐都十分適合,超級健康。

椰汁豆腐花

招牌麻婆腐皮蛋餅

杞子圓肉紅棗黑糖熱豆漿

2024-11-18
15 分鐘 (堂食)
2024-11-27 1378 瀏覽
今日嚟到旺角嘅登打士街,發現咗一間新舖頭,主要係啲豆製品,好似以前某間舖頭咁,但係呢度注入咗新元素,而且啲staff都係啲後生仔女,啲食嘅嘢,飲嘅嘢就有啲突破,例如唔同口味嘅豆腐花啦,豆漿啦......不如就入去試下啦。有啲口渴,叫咗「杏仁豆漿」和「黑芝麻豆漿」飲住先,有杏仁味,芝麻味的豆漿都唔錯,又可以解渴;豆製品店唔少得煎豆腐及滷水嘢,喺4樣豆腐小食揀咗以下两款:係「魚肉煎豆腐」和「滷水豆卜」,魚肉有魚味,即場煎即時食好好味,滷水豆卜亦够入味。將墙上嘅Q版「肉鬆蛋餅」搬到嚟現實嘅「肉鬆蛋餅」,現實中的仲靚仔添。除咗肉鬆還有芽菜絲,紅蘿卜絲,材料够豐富,味道亦相當好,下次來會試埋第二啲味。豆腐花有鹹嘅「招牌麻婆豆腐花」,麻婆豆腐食得多,豆腐花滑過豆腐,所以味道都可接受,而甜嘅「綠豆沙豆腐花」當然都唔會輸。「老乾媽炒麵」和「柴魚花生粥」除咗飽肚外,也值得推介👍👍

2024-11-26 1143 瀏覽
豆公館旺角登打士街43號登打生廣場地下3及5號舖裝修主打簡潔 木系大地色 一眼睇晒左手邊廚房右手邊坐位開放式廚房 唔怕俾你睇 可以睇住佢點樣處理食物 呢個位置人來人往 旺角中心地帶夠晒方便一間主要食豆類製品豆漿 豆腐 豆腐花真係沒有其他 重味嘅唔多健康清淡為主老乾媽炒米粉呢個係有啲辣 好香口 鍾意食老乾媽嘅一定要試如果覺得份量唔夠,記得加大魚肉煎豆腐清清地食豆類製品 魚肉加豆腐肉鬆蛋餅紅蘿蔔絲 肉鬆 主要係呢兩樣做餡沈上蔥花 仲有秘製醬油
豆公館

真係沒有其他 重味嘅唔多
健康清淡為主

老乾媽炒米粉
呢個係有啲辣 好香口 鍾意食老乾媽嘅一定要試
如果覺得份量唔夠,記得加大

清清地食豆類製品 魚肉加豆腐

紅蘿蔔絲 肉鬆 主要係呢兩樣做餡
沈上蔥花 仲有秘製醬油
2024-11-25 959 瀏覽
旺角新開左間豆品餐廳, 之前已經見勁多人排隊食, 今日終於到我👍🏻Laoganma fried noodles首先點左老乾媽炒麵, 麵條炒得岩岩好keep到有啲咬口, 而老乾媽醬味都幾濃, 唔算好辣, 中間夾雜左菜絲、豆豉等overall好惹味😋Pork fluss chinese omelet肉鬆蛋餅幾特別, 蛋餅皮偏向似手抓餅質感, 炕到好脆口, 入面嘅肉鬆份量勁多, 仲mix左少少酸菜味道豐富Pan fried tofu with fish pasteSignature魚肉煎豆腐, 呢間啲豆腐係比較硬淨唔會夾到散曬, 外表煎得金黃色, 而魚肉餡食落就鮮嫩彈牙, 重點係唔會好油膩👍🏻Black rice tofu pudding大推黑糯米豆腐花🌟豆腐花嘅質感就軟滑好多, 而且雖然黑糯米漿嘅份量都幾多, 但唔會死甜, 同豆香balance得好好Coconut soy milk, Sugar free soy milk飲品點左椰汁豆漿、無糖淡豆漿各一杯, 個人重口味啲比較中意椰汁豆漿, 飲落超smooth, 而淡豆漿就健康啲, focus係豆本身嘅香味

Laoganma fried noodles

Pork fluss chinese omelet

Black rice tofu pudding
2024-11-25 864 瀏覽
平日要食到好食又平嘅蛋餅都要去台灣旅行先得, 今日我竟然喺油麻地度發現到一間好好食又環境舒適的新豆品店!我嗌咗幾樣嘢試下, 可以講話係平靚正!🐑杞子圓肉紅棗豆漿(熱) $22天氣轉凍咗好多, 飲咗呢一杯熱豆漿之後好似覺得個人暖咗好多, 加上佢又有杞子圓肉紅棗, 亦都好啱女士養生, 飲完好舒服. 啱哂秋冬季啦!🐑魚肉煎豆腐 $28煎得恰到好處, 厚實嘅豆腐和煎香的魚肉配上佢嘅豉油, 味道好夾.🐑肉鬆蛋餅 $38呢個肉鬆蛋餅真係好驚喜, 佢係超大舊, 個蛋皮煎得香脆,呈現金黃色,裡面有好多鬆軟可口的肉鬆餡料, 食完都好飽, 覺得好抵!🐑黑芝麻豆腐花 $26呢個每日新鮮自家製豆腐花亦都好大碗,好滑溜, 黑白芝麻煎香咗喺面度, 加上香濃嘅芝麻糊, 食落去好有層次.🐑蘿蔔糕 $35蘿蔔糕質感厚實, 配上甜醬, 亦都好好食.我食咗咁多嘢埋單都係$149超抵呀!

🐑杞子圓肉紅棗豆漿(熱) $22

🐑魚肉煎豆腐 $28

🐑肉鬆蛋餅 $38

🐑黑芝麻豆腐花 $26

🐑蘿蔔糕 $35

蘿蔔糕質感厚實, 配上甜醬, 亦都好好食.

我食咗咁多嘢埋單都係$149
超抵呀!

2024-11-20
2024-11-24 1126 瀏覽
第一次食咁多豆製品🤣 全部都係每日新鮮製造~又用咗優質加拿大大豆,都幾特別喎💓 一次過食勻佢哋嘅四大名物😋 想同大家講早餐真係勁抵食✨廿蚊包埋豆漿,整翻個ɢᴏᴏᴅ ᴍᴏʀɴɪɴɢ先啦💯1️⃣ 老乾媽炒麵🥢成日都聽老乾媽呢個名,今次真係第一次食,原本以為好辣,原來都仲可以接受到喎🤣 彈牙夠鑊氣嘅面條加上蔬菜絲、蔥花同埋豆豉,食落係微微嘅鹹鹹辣辣,勁快就食哂😚 1個人食應該啱啱好,我同👸🏻2個人ꜱʜᴀʀᴇ食,有啲後悔點解唔嗌特盛ꜱɪᴢᴇ🫣2️⃣ 魚肉煎豆腐🐟完全就係家常菜嘅味道🤩 細細件嘅豆腐上面舖咗魚肉,煎完出嚟好香✨一定要蘸埋辣醬豉油食,簡單嘅小食食完好舒服😌3️⃣ 肉鬆蛋餅🥚此蛋餅不同彼蛋餅🤣 呢度嘅蛋餅較挺身,煎到微微有咬口,內層就有雞蛋、大量嘅蘿蔔絲同埋肉鬆做餡🤩面層仲有啲榨菜,夠晒滋味👅
第一次食咁多豆製品🤣 全部都係每日新鮮製造~

廿蚊包埋豆漿,整翻個ɢᴏᴏᴅ ᴍᴏʀɴɪɴɢ先啦💯

1️⃣ 老乾媽炒麵🥢

2️⃣ 魚肉煎豆腐🐟

魚肉煎豆腐

一定要蘸埋辣醬豉油食,簡單嘅小食食完好舒服😌

3️⃣ 肉鬆蛋餅🥚

肉鬆蛋餅

面層仲有啲榨菜,夠晒滋味👅

2024-11-24 510 瀏覽
途經登打士街見到有間新裝修好嘅店鋪, 店內裝潢主要懷舊中式feel,配上一系列木枱木凳加上開放式廚房,它們主打豆製食品。當日我倆下午茶兼晚餐,所以都叫吃咗好多唔同款嘅食物品嚐。1. 魚肉煎豆腐即叫即煎,熱辣辣,鱼肉比較簿但都好香魚肉味,豆腐軟滑。2. 滷水豆腐豆卜豆腐豆卜索滿滷水汁,滷得入味,滷水汁底味道幾好👍3. 老乾媽炒麵有鑊氣,辣辣地,夠惹味4. 肉鬆蛋餅好足料,每一啖都滿滿餡料,皮煎得非常香脆5. 麻婆豆腐花第一次試咸辣嘅豆花,幾特別,香滑豆花配上麻辣醬及炸菜粒,幾過癮。6. 薑汁豆腐花夠薑好味7. 杞子元肉紅棗黑糖豆漿女仕們至受,適逢入秋,滋潤香甜8. 柴魚花生粥粥底夠綿,真材實料。♦️總括店鋪品種不算多,但各品種款式 選擇口味多元化,服務員有禮,细心,當日見到很多遊客進來,他们都套用不同語言詳細介紹食品给予顧客👍

當日我倆下午茶兼晚餐,所以都叫吃咗好多唔同款嘅食物品嚐。

1. 魚肉煎豆腐
即叫即煎,熱辣辣,鱼肉比較簿但都好香魚肉味,豆腐軟滑。

2. 滷水豆腐豆卜
豆腐豆卜索滿滷水汁,滷得入味,滷水汁底味道幾好👍

3. 老乾媽炒麵
有鑊氣,辣辣地,夠惹味

4. 肉鬆蛋餅
好足料,每一啖都滿滿餡料,皮煎得非常香脆

5. 麻婆豆腐花

6. 薑汁豆腐花
夠薑好味

7. 杞子元肉紅棗黑糖豆漿
女仕們至受,適逢入秋,滋潤香甜

8. 柴魚花生粥
粥底夠綿,真材實料。

2024-11-11
2024-11-23 673 瀏覽
仔一向都鐘意食豆花飲鮮豆漿,見係學校附近新開的#豆公館,放學立刻去食個豐富下午茶🤩🥛原味豆漿 香滑口感豆味濃,甜度適中,小朋友最愛🫶🏻🥛杞子元肉紅棗黑糖豆漿 女士必試, 滋潤香甜,足料又有薑味,大大提升豆漿嘅味道😋 啱曬乾燥秋冬季🥢招牌麻婆腐皮蛋餅 蛋餅包住榨菜、芽菜同紅蘿蔔絲,配埋獨家自製麻辣醬🌶️麻麻辣辣,啱晒鍾意食辣嘅朋友!🥢肉鬆蛋餅 蛋餅包住大量肉鬆、紅蘿蔔絲、芽菜,配上蔥花及甜醬油,份量十足,飽肚又好味!🥢老乾媽炒麵 (大份)豉油王炒麵底加入老乾媽辣醬,惹味香口辣度夠,真係好正😋🥢滷豆腐豆卜滷水汁味道,剛好豆卜豆腐都好入味。🥢魚肉煎豆腐 煎得不錯,但魚肉份量多啲會更好🤓🥣原味豆腐花 豆花很滑,要幾多黃糖都可以自己加👍🏻🥣薑汁豆腐花 勁多薑汁薑味很濃,配埋黃糖,提升豆香!🥣黑芝麻豆腐花 芝麻糊香滑又濃,仲有粒粒芝麻,配埋豆花,雙重口味,雙重享受✌🏻

🥛原味豆漿
香滑口感豆味濃,甜度適中,小朋友最愛🫶🏻

🥛杞子元肉紅棗黑糖豆漿

🥢招牌麻婆腐皮蛋餅

🥢肉鬆蛋餅

🥢老乾媽炒麵 (大份)
豉油王炒麵底加入老乾媽辣醬,惹味香口辣度夠,真係好正😋

🥢滷豆腐豆卜
滷水汁味道,剛好豆卜豆腐都好入味。

🥢魚肉煎豆腐
煎得不錯,但魚肉份量多啲會更好🤓

🥣原味豆腐花
豆花很滑,要幾多黃糖都可以自己加👍🏻

🥣薑汁豆腐花
勁多薑汁薑味很濃,配埋黃糖,提升豆香!

🥣黑芝麻豆腐花
2024-11-23 1206 瀏覽
我都未試過買完野食之後覺得甘伏,呢間餐廳真係第一次,令我忍唔住要寫第一個openrice既評論總共買左3樣野外賣,2碗薑汁豆腐花(每碗26元),1杯薑汁豆漿(22元一杯)嘩,一收到個外賣,細份到!!!22元一杯既頭漿,用和紙巾既size一樣大既杯黎裝?!飲三啖就飲完!而且唔覺有薑汁味!另外兩碗豆腐花,都只係用比紙巾大少少既碗黎裝,仲要無豆味,淡而無味,食兩三啖就食完呢間餐廳食水未免太深啦……完全又貴又伏,不值得幫襯!!劣評!!

嘩,一收到個外賣,細份到!!!
22元一杯既頭漿,用和紙巾既size一樣大既杯黎裝?!
飲三啖就飲完!而且唔覺有薑汁味!

呢間餐廳食水未免太深啦……
完全又貴又伏,不值得幫襯!!劣評!!

外賣自取
2024-11-22 704 瀏覽
鍾意豆製品嘅你唔好錯過呢間旺角新開嘅小店😍餐廳行文青簡約風設計 主打豆製品 提供多款豆漿豆腐花 仲有台式蛋餅同其他主食🔅老乾媽炒麵豉油王炒麵加入老乾媽辣醬,香口惹味😋🔅柴魚花生粥熱辣辣軟綿綿嘅粥🥣加入咗少量柴魚和花生,味道清淡,都幾暖胃🔆滷水豆腐豆卜鍾意豆腐多過豆卜😛食得出豆腐嘅豆味好香!滷水嘅味道啱啱好 唔會太鹹👌🏻🔆特色蛋餅素食之選🌱口味清新 冇咁滯🔆肉鬆蛋餅肉鬆香口而且份量多 餅皮煎得香脆 i like it!!🔆黑芝麻豆腐花賣相幾靚仔 芝麻糊香滑但唔算超濃 有黑白芝麻作為點綴 最欣賞個豆腐花豆味香而且嫩滑👍

🔅老乾媽炒麵
豉油王炒麵加入老乾媽辣醬,香口惹味😋

🔅柴魚花生粥
熱辣辣軟綿綿嘅粥🥣加入咗少量柴魚和花生,味道清淡,都幾暖胃

🔆滷水豆腐豆卜

🔆特色蛋餅
素食之選🌱口味清新 冇咁滯

🔆肉鬆蛋餅
肉鬆香口而且份量多 餅皮煎得香脆 i like it!!

🔆黑芝麻豆腐花

用餐優惠
試食活動
  • 肉鬆蛋餅
  • 芝麻糊豆腐花
2024-11-22 487 瀏覽
今日去旺角下午茶時段經過登打士街見到有間新開既鋪叫豆公館,名稱特別專賣豆製食物,而見鋪裝修簡約最重要可以放到BB車,便去唞一唞試試😋每道食物盛放既碟好有懷古特色,我哋order左:魚肉煎豆腐$28魚肉香口,豆腐外脆內軟。黑芝麻豆腐花$26豆腐花細滑面鋪滿芝麻及灑上白芝麻香滑美味。肉鬆蛋餅$38蛋餅招牌菜,蛋餅香口配合肉鬆及醬汁,束當小食一流。特色蛋餅$32又另一道招牌菜,自家製醬汁配上炸菜絲及香口蛋餅,味道鹹香甜,大人細路都岩食🤭蘿蔔糕$35食出有蘿蔔並不是一般粉狀,口感正。豉油皇炒麵$26炒麵配上蔥花色香味俱全,記得加埋少許甜醬辣醬更美味🤭炒米粉$26絕不簡單菜,米粉炒到要一條條不會糊狀一團,見師傅用心👍🏻柴魚花生粥$34粥底滿足不是水汪汪,柴魚配花生🥜懷舊經典😎豆公館 (旺角)旺角登打士街43號地舖

每道食物盛放既碟好有懷古特色,我哋order左:

魚肉煎豆腐$28
魚肉香口,豆腐外脆內軟。
黑芝麻豆腐花$26
豆腐花細滑面鋪滿芝麻及灑上白芝麻香滑美味。
肉鬆蛋餅$38
蛋餅招牌菜,蛋餅香口配合肉鬆及醬汁,束當小食一流。
特色蛋餅$32
又另一道招牌菜,自家製醬汁配上炸菜絲及香口蛋餅,
味道鹹香甜,大人細路都岩食🤭
蘿蔔糕$35
食出有蘿蔔並不是一般粉狀,口感正。
豉油皇炒麵$26
炒麵配上蔥花色香味俱全,記得加埋少許甜醬辣醬更美味🤭
炒米粉$26
絕不簡單菜,米粉炒到要一條條不會糊狀一團,見師傅用心👍🏻
柴魚花生粥$34
粥底滿足不是水汪汪,柴魚配花生🥜懷舊經典😎

豆公館 (旺角)
旺角登打士街43號地舖
得知旺角有一間新派豆品廠品牌 -「豆公館」,便與喜歡吃豆腐花的朋友一同到店看看。看著店外張貼的餐牌和美食海報,又看著店內樸實簡潔的裝修和木製檯櫈,感覺置身在台灣。欣賞食店有無障礙設施,方便使用輪椅和行動不便人士進出。👍🌷食店除了提供各款豆腐花,還有其他特色食物。我們點了柴魚花生粥、肉鬆蛋餅、招牌麻婆腐皮蛋餅、老乾媽炒米粉、老乾媽炒麵、蘿蔔糕、魚肉煎豆腐、熱原味豆漿和熱杞子元肉紅棗黑糖豆腐花。柴魚花生粥:綿滑粥底加了柴魚肉粒、紅皮花生和蔥花。清淡的柴魚花生粥與辛辣濃味的老乾媽炒米粉和老乾媽炒麵是絕配。老乾媽炒麵、老乾媽炒米粉:老乾媽炒麵和炒米粉同樣用上老乾媽辣椒醬,配上紅蘿蔔絲、洋蔥絲、椰菜、芽菜、蔥花和豆豉等材料一同炒,非常惹味。熱辣辣送到枱上,香氣四溢,鄰座的食客也說很香。肉鬆蛋餅、招牌麻婆腐皮蛋餅:餅皮煎至金黃焦香,包著滿滿的餡料:煎蛋、肉鬆、紅蘿蔔絲、芽菜,口感清新爽脆。相反招牌麻婆腐皮蛋餅味濃,蛋餅上放了麻婆醬、花生碎、榨菜和蔥花,喜歡辛辣和濃味的你不妨試試。不知道店家購入那款雞蛋, 蛋餅的蛋黃橙黃色,且有濃濃的蛋香味。 👍蘿蔔糕:香脆外層,內裡有蝦米和臘腸粒。魚肉煎豆腐:一小
柴魚花生粥:
老乾媽炒麵、老乾媽炒米粉:
肉鬆蛋餅、招牌麻婆腐皮蛋餅:
蘿蔔糕:
香脆外層,內裡有蝦米和臘腸粒。
魚肉煎豆腐:
一小口魚肉豆腐賣相吸引,豆腐外層微微金黃,裡面仍保持嫩滑。
杞子元肉紅棗黑糖豆腐花:
首次見這款口味的豆腐花,原味的豆腐花加入甜蜜蜜的杞子、元肉、紅棗和黑糖,香滑甜美的豆腐花入口即化。喜歡吃豆腐花,又怕寒涼的女生,吃這款豆腐花就最適合不過。不但養顏滋補,還能平衡豆製品的寒性。
熱原味豆漿:
有淡淡豆香,喝下去温暖又舒服又健康。

豆公館營業時間由早上8時至晚上11時。早午晚三餐都適合用餐。
*豆公館的豆製品來自加拿大豆,作為食客可安心食用。^^
柴魚花生粥
老乾媽炒麵、老乾媽炒米粉
肉鬆蛋餅、招牌麻婆腐皮蛋餅
杞子元肉紅棗黑糖豆腐花
2024-11-21 348 瀏覽
香港原來專注淨係做豆類製品既荳品店真係好少,係旺角發現咗呢間「豆公館」,好似台灣嗰啲早餐店咁,有豆漿、蛋餅、豆腐花、炒麵等等,大多都係廿零三十蚊到CP值都幾高。今日下午茶時段就過嚟試試招牌麻婆豆腐花麻辣豆腐花真係未食過,麻麻辣辣又帶啲豆香,啖啖嫩滑,佢哋自家製香滑豆腐花加埋花生碎,兩重口感的確夠曬過癮。肉鬆蛋餅蛋汁餅皮來回翻面續煎數次非常之香口,配上甜甜嘅肉鬆,蛋餅口感柔軟香滑,上到檯仲係熱辣辣,早餐食一流。滷水豆腐、豆卜估唔到呢個驚喜仲大,豆卜就梗係索晒滷汁好惹味,滷水香但係一啲都唔會咸。豆腐好嫩而且表而又夠味 杏仁豆漿佢地豆漿都好多口味,今次就試吓杏仁,豆漿微微散發杏仁香,唔會好霸道,都值得一試

招牌麻婆豆腐花

滷水豆腐、豆卜

杏仁豆漿

呢間餐廳係新開嘅,見佢裝修都幾有特色,已經員工都幾後生同埋有禮貌!- **魚肉煎豆腐**:外脆內嫩的豆腐面層鋪住鮮美的魚肉!- **蘿蔔糕**:香軟的蘿蔔糕,材料好豐富極多,蝦米!外面煎得金黃酥脆!- **滷水豆腐**:滑嫩的豆腐吸收了滷汁的精華,味道醇厚,令人感到滿足。- **豉油皇炒麵**:超級多配料,一啲都唔慳!這道炒麵色香味俱全,豉油的香氣與炒麵的彈牙口感相得益彰,是絕佳的主食選擇。- **肉鬆蛋餅**:即叫即整的蛋餅包裹著鬆軟的肉鬆,入邊仲有芽菜同埋紅蘿蔔碎,口感層次分明,甜咸適中,讓人一口接一口。- **糯米豆腐花**:這道甜品口感滑順,黑糯米甜甜地唔使落蔗糖,糯米的香甜與豆腐花的細膩完美融合,讓人心情愉悅。- **杏仁豆漿**:這款凍杏仁豆漿香氣濃郁,口感細膩,帶有淡淡的杏仁香!- **杞子元肉紅棗黑糖豆漿**:這杯凍豆漿融合了甜美的黑糖和營養豐富的杞子、元肉及紅棗,口感滑順,既清爽又養生,仲有少許薑味有啲驅寒嘅感覺!讓人一飲而盡。- **黑芝麻豆漿**:香濃的芝麻味道唔算太甜感覺好滋養。
呢間餐廳係新開嘅,
見佢裝修都幾有特色,已經員工都幾後生同埋有禮貌!

- **魚肉煎豆腐**:
外脆內嫩的豆腐面層鋪住鮮美的魚肉!

- **蘿蔔糕**:
香軟的蘿蔔糕,材料好豐富極多,蝦米!外面煎得金黃酥脆!

- **滷水豆腐**:
滑嫩的豆腐吸收了滷汁的精華,味道醇厚,令人感到滿足。

- **豉油皇炒麵**:

- **肉鬆蛋餅**:
甜咸適中,讓人一口接一口。

- **糯米豆腐花**:

讓人一飲而盡。

- **黑芝麻豆漿**:香濃的芝麻味道唔算太甜感覺好滋養。