2025-04-22 0 瀏覽
招牌麻婆腐皮蛋餅$38 餐廳好young ,推出左好多特色蛋餅。依款就係最signature 。麻婆味,麻麻辣辣咁好惹味。好少蛋餅會用麻辣做味道。腐皮脆脆咁好有口感。吞拿魚芝士蛋餅$38吞拿魚經典嘅蛋餅味,配埋拉絲芝士一齊食好滿足!餐廳係落餡料方面好大方,你會見到蛋餅嘅橫切面有住滿滿嘅吞拿魚。如果大家掛住台灣早餐店嘅蛋餅,就過黎啦!老乾媽炒麵$36 老乾媽炒麵,非常之有特色。用豉油做調味、又用左麵豉炒香個主調、配埋青蔥同埋炒香咗嘅黑白芝麻,炒麵變得非常惹味。麵質炒得非常乾身,啲面唔會炒完之後變得一嚿嚿黐埋一齊。每一條分明而且每一條都均勻咁樣沾上咗豉油。鐵板蛋煎腸粉$26 腸粉表面煎得好靚,微微焦香又香脆。同其他港式嘅XO醬炒腸粉好唔一樣。每一條腸粉都會有煎得啱啱好嘅滑蛋黐住個表面,食落去除咗食到腸粉大米嘅香味,仲會食到蛋香。開心果豆腐花$42 大家嚟一定要食開心果豆腐花!豆腐花上面開心果糊食得出係由開心果打碎成漿整出黎。食落去有香濃嘅堅果味,並且開心果味都好突出。糊打得好稠密,配埋口感輕盈嘅豆腐花一齊食會有2重層次。泰茶麥芽桃膠豆腐花$35新式fusion豆腐花都好值得食!泰茶做主搵嘅
招牌麻婆腐皮蛋餅$38

吞拿魚芝士蛋餅$38

老乾媽炒麵$36

鐵板蛋煎腸粉$26

開心果豆腐花$42

泰茶麥芽桃膠豆腐花$35
新式fusion豆腐花都好值得食!泰茶做主搵嘅豆腐花食落去有一種中西合璧嘅感覺。有埋麥芽代替黃糖,感覺更加健康同埋味道新穎。食落去會食到茶香、麥香同埋豆香。最後桃膠就係畫龍點睛嘅配料,一半煙韌一半啫喱嘅感覺配上豆腐花,每一啖食落去都好豐富。
用餐優惠
試食活動
2025-04-20 0 瀏覽
平時成日經過呢間 豆公館 見到門外嘅豆腐花餐牌已經好想食 今日終於嚟試啦😬 入到去坐低睇睇餐牌 再自己用筆落單 方便簡單~有好多選擇 揀咗一陣終於揀好🤣 黑芝麻豆漿好香黑芝麻味 豆漿好順滑 唔會好甜 好好味😋 無糖淡豆漿豆漿打得好幼滑 豆味好重 健康之選😀 老乾媽炒麵好香好好味🤤 炒得夠火候 條條面都有上色 越食越想食!必點👍🏻 麻辣鐵板蛋煎腸粉 呢個好有驚喜😍 腸粉煎得好香好乾身 加埋佢嘅調味好惹味😋 招牌麻婆腐皮蛋餅呢個真係必點!麻辣醬好香唔會勁辣 蛋餅煎得薄脆 加埋花生榨菜又係另一種享受😌 蘿蔔糕軟糯嘅口感 再加上煎得兩面都香脆 加埋辣椒醬同甜醬 正👍🏻 麻辣鹹牛肉芝士刈包熱辣辣拎上嚟嘅時候芝士仲係拉絲😍 鹹牛肉就咁食就有啲鹹 一定要加埋刈包食 咁就啱啱好啦😇 麥芽黑糖桃膠花生豆腐花食完咁多鹹嘢最後梗係要食返甜品😗 超多桃膠😍勁鍾意!豆腐花幼滑 加埋桃膠花生食超好食😋 大推! 整體嚟講 呢間 豆公館 環境不錯 食物種類有創意 一定會再嚟食佢嘅豆腐花😊

入到去坐低睇睇餐牌 再自己用筆落單 方便簡單~
有好多選擇 揀咗一陣終於揀好🤣

軟糯嘅口感 再加上煎得兩面都香脆 加埋辣椒醬同甜醬 正👍🏻

麥芽黑糖桃膠花生豆腐花

• 麥芽黑糖桃膠花生豆腐花
2025-04-18 0 瀏覽
鐘意食豆腐的人士要來!一次食哂不同味道豆腐花、豆漿、魚肉煎豆腐、滷水豆腐豆卜等等。開心果豆腐花鍾意食開心果必試,好多開心果粒粒開心果味非常濃郁,味道偏甜。唔食得甜就嗌返正常豆腐花🥹薑汁豆腐花,薑味超級重女仔食一流😃除咗豆類產品外更出色嘅係老乾媽炒米粉!平時都有食開老乾媽辣椒醬辣度適中,用嚟炒麵炒米粉好惹味。👍🏻仲有麻辣鐵板蛋煎腸粉好好食必試!食埋碟腸粉已經夠晒飽~見到早餐只係$20包埋嘢飲好抵!
鐘意食豆腐的人士要來!

開心果豆腐花
鍾意食開心果必試,好多開心果粒粒
開心果味非常濃郁,味道偏甜。

唔食得甜就嗌返正常豆腐花🥹
薑汁豆腐花,薑味超級重
女仔食一流😃

除咗豆類產品外
更出色嘅係老乾媽炒米粉!
平時都有食開老乾媽辣椒醬
辣度適中,用嚟炒麵炒米粉好惹味。👍🏻

仲有麻辣鐵板蛋煎腸粉
好好食必試!食埋碟腸粉已經夠晒飽~

見到早餐只係$20包埋嘢飲好抵!
2025-04-15 0 瀏覽
新寶戲院結業在即 約咗啲friend睇返場戲睇完近近地喺附近見到呢間豆公館好似幾多唔同種類嘅小食仲有近期大熱開心果豆腐花 即刻衝咗入去😂入去d座位都好闊落 唔係一格櫈仔size比起一般小食店坐得舒服好多好多野都好想試 3條餓鬼叫到一枱都係~🥣柴魚花生粥 $34粥底都棉~唔鹹今時今日好難得喺街食到清啲嘅粥份量唔算好多 配炒麵或者炒米粉食一流🥡老乾媽炒米粉 $36呢個都算係味道比較濃嘅一樣嘢食但係正嘅!鹹鹹辣辣非常香口兩啖麵一啖粥咁食,轉個頭就食晒🥡鐵板蛋煎腸粉 $26呢個估唔到咁好食煎得好香口 已經撈好咗麻醬甜醬夠晒味$26呢個份量夠晒三個人share 抵食🥡魚肉煎豆腐 $28好食到encore多咗份魚肉一粒碎骨都冇,香口得來但係唔燶最貼心嘅係豉油另上但係我哋都冇落,就咁食已經夠味~好食🥡吞拿魚芝士蛋餅$38蛋餅夾咗芝士吞拿魚、芽菜同埋甘筍絲,所以食落去好清爽,唔會好似平時食台式蛋餅咁乾同咁油,反而有啲似墨西哥卷餅嘅感覺,好味🍵泰茶麥芽桃膠豆腐花(熱) $35🍵開心果豆腐花(凍) $42本身以為佢哋主攻鹹食熱食啲甜品都應該係咁意啦 諗住試吓就算點知原來都好出色🥹🥹太茶桃膠呢個配搭完全未
新寶戲院結業在即 約咗啲friend睇返場戲
睇完近近地喺附近見到呢間豆公館
好似幾多唔同種類嘅小食
仲有近期大熱開心果豆腐花 即刻衝咗入去😂

入去d座位都好闊落 唔係一格櫈仔size
比起一般小食店坐得舒服好多
好多野都好想試 3條餓鬼叫到一枱都係~

🥣柴魚花生粥 $34
粥底都棉~唔鹹
今時今日好難得喺街食到清啲嘅粥
份量唔算好多 配炒麵或者炒米粉食一流

🥡老乾媽炒米粉 $36
呢個都算係味道比較濃嘅一樣嘢食
但係正嘅!鹹鹹辣辣非常香口
兩啖麵一啖粥咁食,轉個頭就食晒
柴魚花生粥 ,老乾媽炒米粉

🥡鐵板蛋煎腸粉 $26
呢個估唔到咁好食
煎得好香口 已經撈好咗麻醬甜醬夠晒味
$26呢個份量夠晒三個人share 抵食
鐵板蛋煎腸粉

🥡魚肉煎豆腐 $28
好食到encore多咗份
魚肉一粒碎骨都冇,香口得來但係唔燶
最貼心嘅係豉油另上
但係我哋都冇落,就咁食已經夠味~好食

🥡吞拿魚芝士蛋餅$38

鐵板蛋煎腸粉
泰茶麥芽桃膠豆腐花,開心果豆腐花(凍
泰茶麥芽桃膠豆腐花
2025-04-14 0 瀏覽
👵🏼特盛老乾媽炒米粉 $58米粉炒得夠身 上枱時條條分明無碎散碟底亦唔見油淋淋 呢點加分老乾媽風味比預期溫和 辣度只屬好低唔知落果時可唔可㶼要求加辣呢豆豉香同蒜味可以再突出啲 略嫌調味保守咗啲食完有輕微口渴感 可能重手左少少整體嚟講一般啦 未必會再食🫠 🫚薑汁豆漿 $22薑味夠新鮮 一入口就知係現磨薑汁微辛唔澀 唔算甜 少甜人士會like 不過薑辣感好快就無 如果薑量可以double就更好價錢有少少貴 同街坊糖水鋪比性價比一般 推薦指數:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)性價比: ⭐️⭐️⭐️(3/5)

👵🏼特盛老乾媽炒米粉 $58

薑味夠新鮮 一入口就知係現磨薑汁
微辛唔澀 唔算甜 少甜人士會like
不過薑辣感好快就無 如果薑量可以double就更好
價錢有少少貴 同街坊糖水鋪比性價比一般

推薦指數:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)
性價比: ⭐️⭐️⭐️(3/5)
2025-04-14 0 瀏覽
平時嚟開油麻地會經過呢間舖,今次都算係第一次入去食飯!我哋七點幾入到去,幾乎都坐滿晒,需要同人哋搭枱🫣食物嘅款式唔算話好多,主要都同大豆相關,分咗幾種類型:蛋餅、豆腐、炒麵、腸粉、豆漿、豆腐花等,我哋就叫咗兩款蛋餅、魚肉豆腐、鐵板煎腸粉、老乾媽炒麵,仲嗌咗兩杯豆漿同埋一人一碗特色豆腐花!肉鬆蛋餅 ($38)肉鬆蛋餅入邊有啲蘿蔔,咬落去更加有口感,感覺上更健康!鹹牛肉芝士蛋餅 ($38)鹹牛肉芝士味重啲,食落更惹味,啱晒我呢一啲食肉獸!🤤鐵板蛋煎腸粉 ($26)坐低嘅時候見到對面個叔叔食緊,覺得好吸引就叫嚟試吓😗比起平時嘅腸粉,多咗少少烤味,用咗蛋漿嚟煎,再配埋我最愛嘅花生醬同少少甜醬,好啱我口味!😙試咗兩款豆腐花,一款偏中式,一款偏西式麥芽黑糖桃膠花生豆腐花 ($38)中式嗰款同一般嘅糖水有啲相似,每一啖都有啲桃膠,食落好有口感,再加豆腐花做底,感覺好健康!開心果豆腐花 ($42)話晒開心果都係最近嘅熱潮,緊係要叫番開心果豆腐花試吓!海量嘅開心果醬,配埋開心果粒上面,食粒啖啖都係開心果,超滿足!🤤不過食得多可能會有少少膩😵‍💫魚肉煎豆腐 ($28)魚肉豆腐相對上就普通少少,一小塊魚肉喺

肉鬆蛋餅 ($38)
肉鬆蛋餅入邊有啲蘿蔔,咬落去更加有口感,感覺上更健康!

鹹牛肉芝士蛋餅 ($38)
鹹牛肉芝士味重啲,食落更惹味,啱晒我呢一啲食肉獸!🤤

鐵板蛋煎腸粉 ($26)

試咗兩款豆腐花,一款偏中式,一款偏西式

麥芽黑糖桃膠花生豆腐花 ($38)

開心果豆腐花 ($42)

魚肉煎豆腐 ($28)
魚肉豆腐相對上就普通少少,一小塊魚肉喺豆腐上面,開頭以為有啲似煎釀三寶嗰種,但係夾起嚟嘅時候就會散晒,要加多少少豉油先夠味,相對就失色少少🫨

老乾媽炒麵 ($36)
落咗好多老乾媽嚟調味,都幾惹味,食到底可能會鹹少少🫣

薑汁豆漿 ($22)
杏仁豆漿 ($22)
2025-04-14 0 瀏覽
油麻地登打士街任何時間都人頭湧湧,可能有各式各樣食店的關係吧,今日和朋友經過「豆公館」,被特色的豆腐花吸引,還有不同的豆製品都很想試。店舖光猛開揚,價錢平民,上菜也很快。《肉鬆蛋餅》$38蛋餅內夾著超多的肉鬆和蔬菜,口感豐富。《魚肉煎豆腐》$28魚肉豆腐軟綿Q彈,味道相當討好。《特盛老乾媽炒米粉》$58很大碟的炒米粉,帶點微辣很惹味。《吞拿魚煎蛋餐包》$28麵包夾著半熟蛋、新鮮生菜和吞拿魚醬,好食又抵食。《鐵板蛋煎腸粉》$26腸粉煎得很香口,還有洋蔥和蛋花,加了甜醬、花生醬、蔥花和黑芝麻,非常美味。《柴魚花生粥》$34粥很綿滑,有柴魚和花生的香氣《杞子圓肉紅棗黑糖豆腐花》$42很特別的配搭,滋潤養顏又美味,正。《薑汁豆漿》$22《原味豆漿》$12
店舖光猛開揚,價錢平民,上菜也很快。

《肉鬆蛋餅》$38
蛋餅內夾著超多的肉鬆和蔬菜,口感豐富。

《魚肉煎豆腐》$28
魚肉豆腐軟綿Q彈,味道相當討好。

《特盛老乾媽炒米粉》$58
很大碟的炒米粉,帶點微辣很惹味。

《吞拿魚煎蛋餐包》$28
麵包夾著半熟蛋、新鮮生菜和吞拿魚醬,好食又抵食。

《鐵板蛋煎腸粉》$26

《柴魚花生粥》$34
粥很綿滑,有柴魚和花生的香氣

《杞子圓肉紅棗黑糖豆腐花》$42
很特別的配搭,滋潤養顏又美味,正。

《薑汁豆漿》$22
《原味豆漿》$12

2025-04-08 185 瀏覽
老早收藏這家店了 趁週末約了朋友過來試一試價格好實惠呀 很多港式地道小食都能吃上!!🌟肉鬆蛋餅蛋餅煎得金黃酥脆 咬下去時外皮脆脆的肉鬆咸香咸香的 雞蛋味也很濃郁口感很飽滿扎實 夾了好多餡料呀😋🌟特盛老乾媽炒麵炒麵口感勁道十足 辣味一聞就知熱騰騰的香氣撲鼻而來!!點了一份都夠三個人吃了 超大分量🌟鐵板蛋煎腸粉腸粉煎得外酥里嫩 口感又滑溜溜的鐵板的熱度讓腸粉保持一股鍋氣🤤外面還有蛋液一起炒 又蘸上特製的醬料吃起來特別過癮 好港式的味道~🌟開心果豆腐花應該是全場最佳了!就是衝著這個來的!!豆腐花細膩滑嫩 入口即化~滿滿的開心果醬既能吃到開心果的顆粒感和豆花的嫩滑吃起來既滿足又不會太甜膩🥰
老早收藏這家店了 趁週末約了朋友過來試一試
價格好實惠呀 很多港式地道小食都能吃上!!

🌟肉鬆蛋餅
蛋餅煎得金黃酥脆 咬下去時外皮脆脆的
肉鬆咸香咸香的 雞蛋味也很濃郁
口感很飽滿扎實 夾了好多餡料呀😋

🌟特盛老乾媽炒麵
炒麵口感勁道十足 辣味一聞就知
熱騰騰的香氣撲鼻而來!!
點了一份都夠三個人吃了 超大分量

🌟鐵板蛋煎腸粉
腸粉煎得外酥里嫩 口感又滑溜溜的
鐵板的熱度讓腸粉保持一股鍋氣🤤
外面還有蛋液一起炒 又蘸上特製的醬料
吃起來特別過癮 好港式的味道~

🌟開心果豆腐花
應該是全場最佳了!就是衝著這個來的!!
豆腐花細膩滑嫩 入口即化~滿滿的開心果醬
既能吃到開心果的顆粒感和豆花的嫩滑
吃起來既滿足又不會太甜膩🥰
2025-04-06 262 瀏覽
豆公館出品行過見到有早餐(逢星期一至五08:00-11:30)叫左個$20 餐 老乾媽炒米+$8 熱黑芝麻豆漿原來老乾媽就係講緊個隻辣醬(ps以為係其他gimmick 野)唔食得辣嘅人 就唔好叫~整體嚟講 好香口 有鑊氣 值得一試早餐+$8 叫左熱黑芝麻豆漿 好足料 略嫌有點甜 另外一個餐叫左 $35餐麻婆腐皮蛋餅 +原味無糖豆漿友人試左覺得唔錯但偏鹹 反而豆漿有驚喜 無糖後更加可以試出豆既味道總括然而 早餐呢個值錢 仲要係旺角呢個地段 冇得輸 如果每項產品單價黎叫 就有點貴 題外話: 餐廳有特別花心思裝修過 行懷舊風 冷氣略嫌有點大 可能要遮蓋油煙味
豆公館出品
行過見到有早餐(逢星期一至五08:00-11:30)
叫左個$20 餐

麻婆腐皮蛋餅 +原味無糖豆漿
友人試左覺得唔錯但偏鹹 反而豆漿有驚喜
無糖後更加可以試出豆既味道

2025-04-04
$30 (早餐)
2025-04-03 293 瀏覽
睇戲之前食嘢先 鍾意食豆製品所以就一早bookmark定呢一間新餐廳😍超鍾意飲豆漿 無糖淡豆漿 啱晒我呢啲唔鍾意飲甜嘢嘅人😚肉鬆蛋餅無論賣相同味道都非常出色蛋餅外層烘得香脆 餡料有芽菜 紅蘿蔔 肉鬆👍🏻滷水豆腐豆卜滷水汁完全滲入每個豆腐豆卜 非常之入味豆腐滑口😍蘿蔔糕 三大塊 兩面都煎得金黃色味道亦都恰到好處老乾媽炒麵比較濃味 炒麵煙靭 怕唔夠飽嘅朋友可以嗌特盛🤭麻辣鹹牛肉芝士刈包見到隔籬枱食得津津有味 唔執輸叫返一個刈包中和返鹹牛肉嘅鹹香味 正😎麻辣鐵板蛋煎腸粉份量好多 每一條腸粉都食到麻辣香味👍🏻最後當然叫返兩碗豆腐花先走啦開心果豆腐花 好有驚喜 開心果醬好有開心果味 濃稠🤍連開心果碎都加滿咗上去😍紅豆沙豆腐花 紅豆唔會過甜 豆腐花係超級滑嫩👍🏻😜
睇戲之前食嘢先 鍾意食豆製品

連開心果碎都加滿咗上去😍
紅豆沙豆腐花 紅豆唔會過甜
豆腐花係超級滑嫩👍🏻😜

2025-04-03 263 瀏覽
由細到大都好鍾意豆類製品 🤗🤗豆香有種無形既吸引力😂所以經常都會食豆腐花 飲豆漿 ‼️前排俾我行街時發現左新開既荳公館😎即刻吸引左我‼️♥️睇Menu先發現其實都幾多款野食 😆😆有炒麵同炒米粉 有得揀大細份量 有辣同唔辣 試左一份正常size🫢老干媽炒米 鍾意夠乾身 👍🏻米粉唔會炒到碎晒個種 ‼️就咁食炒米好似有d dry🫢 又叫左碟滷水豆腐+豆卜 咁樣雙併就每樣3,4舊 個滷水好濃 豆卜索晒汁 好入味 豆腐小心夾爛晒 超滑‼️鐵板煎蛋腸粉♥️開頭以為係成塊鐵板上 😂其實係廚房係鐵板上炒腸粉 🤣但味道有驚喜 🥹🥹佢加左好多洋蔥 d蛋汁包住腸粉外圍 好香口 份量都大份👍🏻咸牛肉芝士刈包 ♥️廚師落重本 😱😱務求食客每一啖都食到咸牛肉同芝士🧀d餡勁滿瀉 夾左塊生菜 感覺無咁膩‼️蘿白糕一碟有3件 ♥️咬開見佢蘿白絲一梳梳 🥰🥰唔會好似齋食粉咁 足料 唔削‼️豆腐花又點可以唔叫 😎😎😎😎有10幾款選擇 🤔🤔有傳統養生口味 又有d新式口味 ‼️今次揀左紅豆豆腐花 ♥️同 開心果豆腐花 ♥️冷熱都有豆腐花一樣都係咁滑 ♥️鐘意食甜既朋友可以另加黃糖 自己控制 我個人高度推薦開心果 👍🏻👍🏻👍🏻超好食 成件事好MATCH🤗
由細到大都好鍾意豆類製品 🤗🤗

鋪頭都多人食 👍🏻好大機會要搭台

早餐好抵 20蚊 😍😍😍
粥 麵都有‼️‼️
住附近既朋友不彷一試👍🏻
點了一個熱開心果豆腐花 + 老乾媽炒麵~熱開心果豆腐花($42):豆腐花好香滑,豆味香~ 開心果醬杰身,開心果味出,但唔會太甜,有勁多開心果仁鋪面,每一啖都係滿滿嘅開心果,食晒成碗都唔覺得好膩,令人好滿足~ 推介!除咗開心果豆腐花,都有好多唔同款式嘅豆腐花選擇~ 有傳統口味(例如:薑汁豆腐花、黑芝麻豆腐花)、鹹味(例如:招牌麻婆豆腐)、養生系列(杞子元肉紅棗黑糖豆腐花、紫薯紅棗雪耳豆腐花、麥芽黑糖桃膠花生豆腐花)老乾媽炒麵($36):少少辣,有好香嘅豆豉味同鹹香嘅XO醬感覺,炒麵配有洋蔥絲同蔥粒,香口但唔油膩,麵條好爽身,味道好均勻。如果唔想太辣,可以落單時,同職員講,會落少啲老乾媽醬。店舖設有最低消費,每人需要消費一杯飲品另外店舖無八達通付款,收現金或其他電子支付
點了一個熱開心果豆腐花 + 老乾媽炒麵~

老乾媽炒麵+ 熱開心果豆腐花

店舖設有最低消費,每人需要消費一杯飲品
另外店舖無八達通付款,收現金或其他電子支付

2025-03-26
老乾媽炒麵
🌸招牌麻婆腐皮蛋餅 $38🌟🌟🌟🌟🌟這個麻婆腐皮蛋餅也是必吃,麻婆醬不算太辣,表面還配搭榨菜,腐皮蛋餅內包裹着(素菜),爽口惹味。🌸滷水豆腐豆卜$28🌟🌟🌟🌟🌟豆腐滷得好入味,豆卜也索晒滷水味道🌸特盛老乾媽炒麵 $58🌟🌟🌟🌟🌟這個老乾媽炒麵大大碟,拌好老乾媽醬料及棉質比較乾身,非常惹味。🌸鐵板蛋煎腸粉 $26🌟🌟🌟🌟🌟這款鐵板蛋煎腸粉非常特別,炒蛋包裹着腸粉再配搭混帳,及配菜洋蔥,非常惹味。🌸薑汁豆漿 $22🌟🌟🌟🌟🌟薑味十足,帶點薑的辛辣,飲完個人暖笠笠。🌸杏仁豆漿 $22🌟🌟🌟🌟🌟超濃郁杏仁味道,杏仁配搭豆漿也非常滋潤。🌸黑芝麻豆漿 $22🌟🌟🌟🌟🌟超濃郁黑芝麻味道,豆漿也比較厚身。🌸杞子元肉紅棗黑糖豆腐花 $42🌟🌟🌟🌟🌟這個配搭非常特別,而且非常滋潤,真材實料,味道也能昇華咗豆腐花豆香味及非常滑捋捋。🌸開心果豆腐花 $42🌟🌟🌟🌟🌟滿滿開心果碎及滿滿開心果朱古力醬在豆腐花上,估唔到這個配搭非常之好味,豆腐花亦非常之滑溜,開心果果醬及開心果碎沒有完全遮蓋豆腐花的豆香味。
🌸招牌麻婆腐皮蛋餅 $38🌟🌟🌟🌟🌟

🌸滷水豆腐豆卜$28🌟🌟🌟🌟🌟
豆腐滷得好入味,豆卜也索晒滷水味道

🌸特盛老乾媽炒麵 $58🌟🌟🌟🌟🌟

🌸鐵板蛋煎腸粉 $26🌟🌟🌟🌟🌟

🌸薑汁豆漿 $22🌟🌟🌟🌟🌟
薑味十足,帶點薑的辛辣,飲完個人暖笠笠。

🌸杏仁豆漿 $22🌟🌟🌟🌟🌟
超濃郁杏仁味道,杏仁配搭豆漿也非常滋潤。

🌸黑芝麻豆漿 $22🌟🌟🌟🌟🌟
超濃郁黑芝麻味道,豆漿也比較厚身。

🌸杞子元肉紅棗黑糖豆腐花 $42🌟🌟🌟🌟🌟

🌸開心果豆腐花 $42🌟🌟🌟🌟🌟

2025-02-20
  • 開心果豆腐花
2025-03-26 449 瀏覽
今日同朋友行完旺角,就來了這間餐廳吃晚餐。老乾媽炒麵($36):老乾媽的辣椒醬結合炒麵的彈性麵條,讓整體味道更加豐富。辣味不會過於猛烈,反而給人舒適的刺激感。炒麵的麵條經過適當的火候煮製,外焦內嫩,吃起來具有嚼勁,與醬汁相得益彰。鐵板蛋煎腸粉($26):鐵板煎焗的腸粉外脆內嫩,雞蛋的包裹使其軟滑的口感更加豐富。當咬下去時,腸粉的彈性和雞蛋的柔滑搭配得宜,令人滿足。吞拿魚芝士蛋餅($38):吞拿魚的鮮美與芝士的濃郁相結合,使每一口都帶來豐富的口感層次。蛋餅的外皮薄脆,而內餡則滑嫩,咬下去時整體口感兼具嚼勁和滑順。吞拿魚的鮮味與芝士的乳香相輔相成,味道非常和諧。魚肉煎豆腐魚肉的鮮嫩與豆腐的滑嫩相得益彰,咬下去時,魚肉的鮮香與豆腐的細膩相互融合,讓人感受到層次豐富的口感體驗。煎至金黃的豆腐邊緣帶有微脆的口感,更增添了整體的風味。紫薯紅棗雪耳豆腐花:豆腐花的滑嫩與雪耳的脆嫩形成鮮明對比,讓人享受到多重口感的層次感。紫薯的細膩和紅棗的甜香也為整道甜品增添豐富的嚼勁。紫薯的自然甜味與紅棗的醇厚相輔相成,甜而不膩。雪耳則帶有淡淡的清香,使整道甜品在享用時不會感到過於油膩,反而更清爽可口。杞子圓肉紅棗
今日同朋友行完旺角,就來了這間餐廳吃晚餐。

老乾媽炒麵($36):

鐵板蛋煎腸粉($26):

吞拿魚芝士蛋餅($38):

吞拿魚的鮮味與芝士的乳香相輔相成,味道非常和諧。

紫薯紅棗雪耳豆腐花:

杞子圓肉紅棗黑糖豆腐花:

豆腐花的口感滑嫩,輕盈,入口即化。搭配上黑糖的芳香,增添了層次感。杞子和圓肉則提供了一些嚼勁,讓整道甜品的口感更加豐富。紅棗的甜味與豆腐花的清爽相得益彰,帶來一種自然甘甜感。

招牌麻婆豆腐蛋餅:

麻婆豆腐的醬汁具有豐富的香料味和麻辣感,為蛋餅增添濃郁的風味。豆腐的軟滑與蛋餅的酥脆形成對比,讓每一口都充滿驚喜。

平時成日行過都見到呢到排哂長龍,睇佢招牌以為係糖水舖,點知原來係各款既台式小食供應添,真係一應俱全仲要可以等大家行街行到攰坐低慢慢食,怪唔知得咁深得大家喜愛🤩。🐒招牌麻婆腐皮蛋餅💰$38🐒鐵板蛋煎腸粉💰$26🐒開心果豆腐花💰$42今日得自己一個但都好貪心咁想試唔同既野,所以嗌左2款小食同一個我勁期待既豆腐花,食完真係勁滿足佢地蛋餅有咸有甜,而特別啲嘅就有我呢款麻婆腐皮蛋餅同埋開心果蛋餅,但因為我想食開心果豆腐花,所以費事全部都係甜就揀左辣蛋餅試下🌶️而鐵板蛋煎腸粉會加埋麻醬落去炒,所以食落都有濃郁既花生醬味上網睇咗食評話開心果豆腐花勁正,果然冇令我失望,開心果醬同豆腐花勁夾,食落完全唔會膩,反而係岩岩好我覺得好適合一大班朋友過嚟,因為咁樣就可以試晒佢哋唔同嘅嘢,同埋可以滿足晒鍾意食咸食同甜食嘅朋友🧑‍🤝‍🧑而且佢哋份量唔算好大,所以就算得兩個人都可以嗌唔同嘅嘢試吓

🐒招牌麻婆腐皮蛋餅💰$38
🐒鐵板蛋煎腸粉💰$26
🐒開心果豆腐花💰$42

而鐵板蛋煎腸粉會加埋麻醬落去炒,所以食落都有濃郁既花生醬味

• 招牌麻婆腐皮蛋餅
  • 開心果豆腐花