2010-06-17 17 瀏覽
琴日上openrice見到西門町甘多好評所以琴日就去試下喇0,0但個位置其實都幾難搵下...一坐低我地叫左個2人套餐$1583個送,飲品,肉燥飯/担担麵,租品我地揀左個皇牌拼盤(炸花枝丸、炸雞球、青瓜蝦墨魚卷、涼伴清瓜素肉絲、肉排)腐皮蚵卷&雞絲粉皮...飲品叫左紅柚玉露同茉香綠茶我要左肉燥飯(細)<--第1次食..我覺得真係吾錯陣味好香...d汁好好味..吾識講炸花枝丸3粒炸得好令吾燶吾係好硬..隻色係令油吾係千年油炸雞球3光..我覺得有d咸涼伴清瓜素肉絲清清地吾錯但太多麻油肉排幾好味..但得幾舊青瓜蝦墨魚卷2舊細2舊大...心思菜..最正係d青瓜醃過酸酸地好開胃腐皮蚵卷...腐皮炸得好脆但入面d餡真係...口感吾似蠔雞絲粉皮..超油...粉皮整得吾好食好厚..雞絲都仲得最正最正都可算係杯紅柚玉露!!甜甜地有d柚肉..啜埋d椰果超正但杯茉香綠茶有d苦..香就幾香喇甜品係糖不甩...真係食到超級飽下次好有興趣試下涼拌豆腐...整體d員工好有禮貌!!超讚希望佢地快d開分店..間鋪頭真係好細
琴日上openrice見到西門町甘多好評所以琴日就去試下喇
0,0但個位置其實都幾難搵下...
一坐低我地叫左個2人套餐$158
腐皮蚵卷...腐皮炸得好脆但入面d餡真係...口感吾似蠔
雞絲粉皮..超油...粉皮整得吾好食好厚..雞絲都仲得
但杯茉香綠茶有d苦..香就幾香喇
甜品係糖不甩...真係食到超級飽
下次好有興趣試下涼拌豆腐...
整體d員工好有禮貌!!超讚

希望佢地快d開分店..間鋪頭真係好細
2006-06-18
  • 魯肉飯
2010-06-10 5 瀏覽
見openrice多人熱捧,前晚一於去試試。門外有約8-10人排隊,好彩咁岩有張2人枱,唔使等叫左二人餐涼伴茄子酸酸辣辣幾開胃芒果鳳尾蝦原來只係芒果味沙律醬配炸蝦,有少少失望,不過個醬好清甜, 唔錯~皇牌拼盤包括:炸花枝丸、炸雞、酸瓜墨魚卷、涼伴清瓜素肉絲、小排骨最普通係呢個拼盤,酸瓜墨魚卷個樣幾精緻但好難食,除左酸瓜陣味完全冇特別,又唔覺同墨魚夾到擔仔面、肉燥飯細細碗的,肉燥香味濃郁,擔仔面=肉燥面。隔離桌的擔擔面較吸引香芋珍珠,荔枝玉露吃完之後,出面更多人等位了。大概成15人,對比隔離拍烏蠅茶記相映成趣這裡食物質數中上,坐得擠迫,份量少。如果要我排隊我會去第間。所以唔俾笑臉,只算ok~
見openrice多人熱捧,前晚一於去試試。
門外有約8-10人排隊,好彩咁岩有張2人枱,唔使等

叫左二人餐
涼伴茄子
酸酸辣辣幾開胃

芒果鳳尾蝦
皇牌拼盤
包括:炸花枝丸、炸雞、酸瓜墨魚卷、涼伴清瓜素肉絲、小排骨
最普通係呢個拼盤,酸瓜墨魚卷個樣幾精緻但好難食
,除左酸瓜陣味完全冇特別,又唔覺同墨魚夾到
擔仔面、肉燥飯
細細碗的,肉燥香味濃郁,擔仔面=肉燥面。
隔離桌的擔擔面較吸引
香芋珍珠,荔枝玉露

2010-06-08
  • 涼伴茄子,炸花枝丸
2010-06-08 65 瀏覽
今日同女朋友行旺角時,諗緊去邊食,之前都睇過開飯介紹這間,所以我想試試,因為我女朋友之前試過話好食,去到唔駛等,剩返2個位一坐低冇耐就叫左2人套餐+1個小菜藍莓雪香:都幾好係甜左少少ja香芋雪香:唔錯唔錯北投怪味雞:好好味,超喜歡這道菜酸辣粉皮:太過普通,冇咩驚喜香芒沙拉鳳尾蝦:唔錯,d炸粉一d都唔多香蔥炸大腸:一定要湊熱食,凍左個皮會硬肉臊飯:我冇食,我女朋友食,不過佢話好好味擔擔麵:味道幾正,不過食下食下就會覺得幾辣值得一試再試
一坐低冇耐就叫左2人套餐+1個小菜
藍莓雪香:都幾好係甜左少少ja
香芋雪香:唔錯唔錯
北投怪味雞:好好味,超喜歡這道菜
酸辣粉皮:太過普通,冇咩驚喜
香芒沙拉鳳尾蝦:唔錯,d炸粉一d都唔多
香蔥炸大腸:一定要湊熱食,凍左個皮會硬
肉臊飯:我冇食,我女朋友食,不過佢話好好味
擔擔麵:味道幾正,不過食下食下就會覺得幾辣
值得一試再試
2人套餐
藍莓雪香(左)、香芋雪香(右)
北投怪味雞
酸辣粉皮
香蔥炸大腸
肉臊飯(細)
2010-06-06
2人套餐
藍莓雪香(左)、香芋雪香(右)
北投怪味雞
香蔥炸大腸
肉臊飯(細)
  • 肉臊飯
2010-05-29 15 瀏覽
今天約了朋友仔到旺角食飯,西門町一直都係旺角的笑笑口之選,今天特意一試。兩個人8點去到,見外面都有人等緊,我地拎左票要等10個號碼。不過一叫就無左一大半,因為有好多人都無等走左。所以我地等左十分鐘就有枱。侍應安排我地坐卡位,不過就要坐埋一邊,方便搭枱。不過舖頭細細,都幾迫。我點了豆腐肉躁飯($30),熱蜂蜜柚子茶(+$6);朋友點了豬軟骨擔擔麵($38),凍芋香奶茶(+$8);再叫多碟雞絲拉片($30)一齊食。上菜速度都好快。豆腐肉躁飯不錯,肉躁入味,唔會好多肥肉,又唔會好乾,不過就少左d,豆腐是冷的,唔算好滑。雞絲拉皮略嫌多醬汁,其實雞絲同粉皮都無咩味,係芝麻醬味道不錯,拌勻後令這冷盤生色不少,加上有少許青瓜絲增加爽爽的口感。我試了少許擔擔麵,腍度適中,湯有點辣。

2010-05-28
2010-05-26 55 瀏覽
用餐日期: 2010 年 4月 11日 食物: 2人餐: 揀3個菜 - 皇牌拼盤轉皮蛋肉鬆豆腐 ﹔炸蚵仔卷 ﹔雞絲拉皮﹔兩個粉麵飯: 一碗細肉躁飯同擔擔麵。 兩杯野飲:芝麻奶茶加胚芽同凍咖啡味道: 先講皮蛋肉鬆豆腐﹐ 我覺得好食。豆腐好滑﹐皮蛋唔臭加埋D醬好味道。因為係冷盤好開胃﹐ 食到唔停。炸蚵仔卷我無試﹐但友人話好脆但唔油﹐小小似炸腐皮卷 。我係一個雞絲拉皮粉絲﹐ 無諗過台式雞絲拉皮係咁好食﹐仲好食過上海式雞絲拉皮。個醬好野味﹐ 唔同我食過個D﹐個花生味無咁重﹐粉皮係粗D﹐但好滑加埋D白芝痲好香。 我個杯 芝麻奶茶加胚芽好香。無諗主咁好飲。芝麻夠香﹐加胚芽好有口感。成杯飲晒。個碗細肉躁飯就差羅﹐又細碗﹐肉躁又比得小﹐D味好怪似係台灣食既咁- 好差。擔擔麵又係細細碗﹐味道差。好水。麵又唔彈牙﹐唔爽口 環境 好細間店﹐ 好逼要SHARE餐桌﹐無咩PRIVACY服務: 落ORDER 叔叔好好人﹐有禮貌。 我哋轉野佢一定話OKAY。 但D亞姐就無咩禮貌。好趕﹐ 扔底碟野粒聲都唔講﹐連個免費甜品芝麻湯圓都唔話聲比你聽位置: 好容易係通菜街入面﹐ 者係女人街。由豉
用餐日期: 2010 年 4月 11日

環境 好細間店﹐ 好逼要SHARE餐桌﹐無咩PRIVACY

位置: 好容易係通菜街入面﹐ 者係女人街。由豉油街經過Pizza hut向前行﹐再經過板前壽司﹐轉右﹐ 一路行。

總結: 係好食﹐ 香港無咩好食既台灣菜。又唔貴。 想來食好耐﹐但每次係旺角我都受唔主誘惑食其他野。同埋﹐我成日以為咁多好食評﹐ 一定好多人排隊。 點知錯了。 我8點到。有6PAIR 人﹐ 點知等半個鐘就有位﹗旺角梨講算快。 佢哋D小食無得頂﹗ 但肉躁飯同擔擔麵好差。 唔想提。
皮蛋肉鬆豆腐
炸蚵仔卷
免費甜品:芝麻湯圓
芝麻奶茶加胚芽
2010-05-20 18 瀏覽
今天和朋友有約,一起為衣櫃裡添置些新成員,但在那之先,決定到西門町補充能量。甫入到店內,發覺店內的空間比自己想像中的細,不過卻很有寶島風味,也不錯喇這裡的食物選擇頗有彈性,若不吃二/三/四人套餐,也可散叫其他菜。我和朋友選的餐是先選一個飯或麵,若一拼揀一款小吃,即可以低$10享用,再加上一杯飲料。我覺得幾抵~而我和友人則各點了肉躁豆腐飯、閩南肉筋麵,小吃選擇了香酥芝心丸、涼拌茄子,飲料則點了香芋奶茶和凍奶茶。飲料很快就送來了,他的份量絕不欺場,兩杯飲料都不會太多冰,不會令飲品最後變得好稀當我喝一口香芋奶茶時,第一感覺:「好芋頭喔!」,而友人也和我有同樣的感覺,芋頭味道非常濃郁,就像喝著一整個芋頭,每一口都有香滑的芋頭味,而且他又不會太甜,小妹覺得程度適中。友人甚至幫他掛了保證,証明他絕對好喝!給了我們驚喜在我們繼續品嚐飲品之時,兩款小吃隨即送到。一碟芝心丸有三粒,並附有千島沙律醬,眼見他們都被炸得金黃,微微的油香像在呼喚我們快點品嚐!一口咬下去,有點un及難以咬開,需費點勁,不過咬開之後,一股芝士立即流進我的口腔內,哇,多神奇呀!芝士很濃郁,而且還蠻多,令我非常驚喜而芝心丸和千島醬十分

而芝心丸和千島醬十分夾,入口酸酸甜甜,減輕了油膩感,很不錯
另一碟涼拌茄子就有四件,茄子經過烹調後仍能保持紫色,每一件茄子上都有微辣的醬汁,我和友人急不及待的食了一口,他的汁料帶有酸甜,而且小辣,即時令口感豐富起來,我和友人都得出一個總結:這道小吃出色在於其汁料。而茄子很軟稔,非常惹味,但咬開後見到茄子裡的油流出來,畢竟茄子極能吸油,吃得多會肥,不過美食當前,就當看不到囉

雖說是前菜,等於一頓飯的熱身,但每一個菜已給了我們相當的驚喜,隨著這份感覺,我們就滿懷期待的吃主菜!先來的是肉躁豆腐飯,上面有四片魯水豆腐,大量的椰菜,肉躁和一些不知名的脆片。豆腐很嫩,本以為會像平日吃到那些乾乾的,怎料非常滑,豆腐皮亦不硬和厚,他很薄很薄並充滿了魯水汁的味道,很讚!而椰菜就很稔,對於一些喜歡吃爽脆蔬菜的人來說或許會不滿意,但小妹我最近牙痛,所以遇到他時我很高興,不會令我吃得辛苦
肉躁裡有種香氣,我聞到有陳皮味、友人說有花招八角的味道。我把他全部搞拌後,整碗飯變得非要美味!飯的量不算多,但加上配對就很足夠,每一飯粒都可以沾上肉躁,有趣的是吃到肉躁中有蛋黃的咸香,果真好吃!不過我覺很這個飯比較濕,有點水水的,不過對味道也沒太大影響,仍然讚!
而友人的閩南肉筋麵對比起肉躁飯就顯得有點普通,我嚐了一塊肉片,豬肉尚算軟和有肉味,沒太特別,麵件和湯我猜應該蠻好。

進食的過程中,與友人不斷的憶述兒時的趣事,時間過得很快,店員不會常有客人身邊走來走去,客人都吃得舒服,聊得暢快。而店員也不會出現趕人走的態度,所以感覺良好

原本想吃二人套餐,不過銀兩要預備花在衣服上,不能在食物上花太多,加上我們倆的食量不大,所以就留下了遺憾。不過有遺憾才會有下一次來臨的理由,下次一定要帶我的家人來這裡光顧,一次過嚐盡其他好食!

香芒沙拉鳳尾蝦,腐皮蚵卷,皇牌拼盤......你們要等我呀
前:香芋奶茶 後:凍奶茶
激正的芝心丸and涼拌茄子!
肉躁豆腐飯
閩南肉筋麵
2010-05-19
前:香芋奶茶 後:凍奶茶
激正的芝心丸and涼拌茄子!
肉躁豆腐飯
  • 香酥芝心丸、涼拌茄子、香芋奶茶
與友人叫左兩碗麵...等左10mins有多..有位光頭佬先黎講唔知乜野..望左望張單知我地係有落order(只寫左價錢無乜係乜)..就問叫左乜野..佢好旦定無任何疑或 同 客氣悔意等...但最重要佢問呢句係皆因連我都睇到就係 我地落order後隔左陣先黎既客人..落既order都係麵..竟然快過我地到..最後佢叫廚房整..之後話之前個xx(職員)放工拎走埋張單可能..我o咀..但你咁好野 乜歉意都無可以..仲笑笑口叫我地up多次食d乜野..我頂呀!到麵黎la..係ok好食..有花生醬味..d肉唔知咩黎..叫左碗叫"xx筋肉擔擔麵"尾2個行~~但38$係偏貴..麵係好食..湯底亦好適中..但受服務影響..我不得不比貶面..同埋同自己講以後唔幫襯..
我o咀..
2010-04-24 11 瀏覽
今晚既晚餐好想好想食台灣野,行開旺角就去勁多好評既西門町睇下有無位啦(熱死辣辣最怕等位幾好味都咪預我= =")好好好好彩一去到就有兩個卡位皮蛋肉鬆豆腐 賣相醒神 而凍冰冰既皮蛋豆腐拌肉鬆同菜甫 撈埋個甜甜地既醬汁食到停唔到口 好好吃香辣牛筋 肥美牛筋整得好淋,辣辣地好醒胃~再加埋入味蘿蔔,正~一人餐(鹽水雞,燙A菜,肉燥飯) 餓到爆既我點左個一人餐~鹽水雞係雞脾肉好嫩好滑 A菜加埋滿到瀉既肉燥,每條菜都啖啖肉,惹味得很十分滿足^^肉燥同白飯係好朋友 軟綿綿既飯配鹵汁肉臊好容易唔覺唔覺就食到見碗底喇~飲品就十個一般,很頹.出面街既貢茶呀come buy呀好過呢度好多(所以d相係無左影既...)環境比較迫不過整體味道有水準,會值得再黎既

環境比較迫不過整體味道有水準,會值得再黎既
2010-04-23
2010-04-20 48 瀏覽
openrice聞名已久已台式餐廳, 總覺得必要黎試一試~都算易搵, 沿女人街行人路行入去就見我地2點幾去, 等一兩個位就到, 座位係有少少迫, 不過敞算舒服坐低見到menu分飯 & 麵兩行, 我一見到有蟹籽包心丸麵即叫! 男友叫左紅燒牛肉飯...我地仲叫左珍珠奶茶 & 茉香珍珠本來想叫小食, 可惜價錢都真係有d貴, 加上望到隔離檯既份量唔多, 放棄了...先黎兩杯飲品, 男友都話好味, 一試, 咦, ok喎! 無諗到奶茶味咁似台灣個d, 珍珠都好QQ呀...不過就略嫌甜左d...紅燒牛肉飯算細碗, 男仔食一定唔夠 (所以先會放埋小食個list係度...有少少衰既...)不過牛肉份量算多, 而且好稔, 好入味, 又唔算好重味蟹籽包心丸麵好開心有4粒咁多!雖然唔係好大粒, 不過入面既蟹籽真係好好味, 而且都幾彈牙~麵就一般, 無嘜特別...最值得一讚係waiter全部好nice, 有個叔叔仲好搞笑, 我問佢其中一款小食既丸有幾大粒佢笑笑口兩隻手圍個圓圈then好誇張咁講「有咁~~~~~~~~大粒」然後就整左個普通丸size出黎...證明佢地係度做野係覺得舒服, 至少佢地舒服, 招呼客人個
openrice聞名已久已台式餐廳, 總覺得必要黎試一試~

都算易搵, 沿女人街行人路行入去就見

我地仲叫左珍珠奶茶 & 茉香珍珠

先黎兩杯飲品, 男友都話好味, 一試, 咦, ok喎!

不過牛肉份量算多, 而且好稔, 好入味, 又唔算好重味

蟹籽包心丸麵好開心有4粒咁多!

證明佢地係度做野係覺得舒服, 至少佢地舒服, 招呼客人個陣都唔會黑面先呀~
紅燒牛肉飯
珍珠奶茶
蟹籽包心丸麵
2010-04-10
紅燒牛肉飯
珍珠奶茶
蟹籽包心丸麵
2010-04-15 24 瀏覽
好耐無食過台灣野,西門町又好耐無食;今晚又出旺角所以就黎食.因為都係6點幾無咩人,我自已單拖入到見有張卡位就問可以坐卡位嗎?阿姐: 卡位留左比人.明明見後面個張6人就真係有留坐張野,卡位無.最老套係阿姐拿左個張野放係卡位度. 即係根本無所謂留位啦算叫野!叫左個豬軟骨飯,藍莓綠茶+珍珠.個飯好快就出到. 5分鐘唔洗.豬軟骨好入味,飯就太軟(水多所以吸唔到汁)藍莓綠茶+珍珠 綠茶無綠茶味得返藍莓藥水味.珍珠無味不過口感都ok.我一點完野就有2個人行去卡位度. 同一個阿姐見佢地坐就拿走個張留坐.嘿... 留坐開左咁多年我第一次食08年夏天個時冷氣滴水到今日都重要放個桶係度.hahhahaaaa如果無咩要求d野叫食得囉.

阿姐: 卡位留左比人.
明明見後面個張6人就真係有留坐張野,卡位無.
最老套係阿姐拿左個張野放係卡位度. 即係根本無所謂留位啦

算叫野!

叫左個豬軟骨飯,藍莓綠茶+珍珠.
個飯好快就出到. 5分鐘唔洗.
豬軟骨好入味,飯就太軟(水多所以吸唔到汁)

藍莓綠茶+珍珠 綠茶無綠茶味得返藍莓藥水味.

珍珠無味不過口感都ok.

嘿... 留坐
hahhahaaaa

如果無咩要求d野叫食得囉.
2010-04-15
2010-04-11
5/4(一) 6.30pm延續復活節長假的食浪,跟"微型泰山"的食路將到尾聲.週一的晚飯點重臨"西門町".來早一步,要不,就得如咱們離座時相遇的食客般被暫拒諸門外.咱們吃了一人餐$46:鹽水雞,肉燥飯,燙青菜及$18以下的台式飲品,另點了豬軟骨擔擔麵$34.鹽水雞--鹽水雞的本質不壞,肉嫩得很,就是脂肪及油份略為過甚.豬軟骨擔擔麵--擔擔麵的濃度及稠度還可以,花生香度未至達高點;麵條稍為黏口,這下子要扣分!豬軟骨味入軟腍,準沒讓人失望!肉燥飯--肉燥毫不手軟地舖滿白飯的表面,肉燥汁液豐富,味帶五香及醬油香,白飯再不濟也被活化起來,不愧為拿手絕活!燙青菜--面頭又是一大撮肉燥,友人打趣道,只欠珍珠奶茶沒下肉燥!同樣道理,只要作油麥菜的青菜不至倒胃,效果總是正面的!價位再次比上回光顧時漲了不少,原來的親民路線已漸漸脫軌了...
5/4(一) 6.30pm

2010-04-05
  • 肉燥飯
2010-04-06 76 瀏覽
前1晚同男朋友都煩惱今日夜晚果餐去邊度食飯上OR睇左陣;見到有間野叫西門町!姐係食台灣野啦?咁我地為左回味下上年去台灣O既味道;就決定左黎呢度!1早已經預左叫2人餐;但係吾清楚個餐幾點有;問下老闆;佢話隨時都有;咁我地就即刻入去;本身1個人都冇;但係我地帶旺左個場;走果陣仲有人等位TIM叫左2人餐;1開始可以揀3個菜;我地就叫左皇牌拼盤,再叫香芒沙拉鳳尾蝦,再加5蚊轉左做雞絲拉皮;先黎個雞絲拉皮;出乎意料之外!!好好味!個汁睇落好似吾係好夠;但係食落口好香好滑!加左黑白芝麻更加香口!拉皮食落吾錯;幾彈牙;個雞絲好夠粗身!!好好味!之後就黎我地O既野飲;我O既藍莓雪泡同埋男朋友O既荔枝雪泡男朋友果杯荔枝真係好香!佢飲完之後同我講野都有陣陣荔枝味而我果杯藍莓個味就實在D;都好重藍莓味;我好鍾意再黎O既係魯肉飯;同埋擔仔麵!!我會鍾意食個魯肉飯多D!同台灣食果D係1樣架!!擔仔麵雖然個味道好特別;但係我就麻麻地鍾意啦!再黎就係皇牌拼盤;中間有5味撈埋;有紅羅白,青瓜,木耳,火腿同埋透明O既大菜糕呢個好有口感!!有爽O既,林O既,好好味!!加埋白芝麻更香口!之後有蝦卷;係用魷魚包住酸O既青瓜同
前1晚同男朋友都煩惱今日夜晚果餐去邊度食飯
上OR睇左陣;見到有間野叫西門町!
姐係食台灣野啦?
咁我地為左回味下上年去台灣O既味道;就決定左黎呢度!

1早已經預左叫2人餐;但係吾清楚個餐幾點有;
問下老闆;佢話隨時都有;咁我地就即刻入去;
本身1個人都冇;但係我地帶旺左個場;走果陣仲有人等位TIM

叫左2人餐;1開始可以揀3個菜;我地就叫左皇牌拼盤,
再叫香芒沙拉鳳尾蝦,再加5蚊轉左做雞絲拉皮;

但係食落口好香好滑!加左黑白芝麻更加香口!
拉皮食落吾錯;幾彈牙;個雞絲好夠粗身!!好好味!

之後就黎我地O既野飲;我O既藍莓雪泡同埋男朋友O既荔枝雪泡
男朋友果杯荔枝真係好香!佢飲完之後同我講野都有陣陣荔枝味

而我果杯藍莓個味就實在D;都好重藍莓味;我好鍾意

再黎O既係魯肉飯;同埋擔仔麵!!
我會鍾意食個魯肉飯多D!同台灣食果D係1樣架!!

擔仔麵雖然個味道好特別;但係我就麻麻地鍾意啦!

之後有蝦卷;係用魷魚包住酸O既青瓜同埋蝦;呢個都吾錯!
跟埋個WASABI沙律醬份外好味!魷魚亦吾難咬;但係最好1啖過

另外仲有椒鹽雞球;但係就吾係波樣O既;係1件件O既;
點左個泰式辣醬好好味!!不過就有點油;所以食左1啖就俾晒男朋友食啦

仲有個豬軟骨;好林!佢個樣望落係硬架但係食落就好林!
但係都係因為好多油我食左1啖就放棄XD

最尾有個芝枝丸;香港食吾到O既;好好味!

繼續黎O既就係成晚我覺得最最最好味O既送!
就係香芒沙拉鳳尾蝦啦!真係好好味!!6隻蝦O既大細適中;1隻3啖~
跟芒果沙律醬;個汁真係好好好好好味!!!!

如果冇估錯就係用新鮮芒果同沙律醬打爛而成;真係好好味!!!

食完晒之後;仲有甜品送;係糖不甩黎;
1夾落去;好軟綿綿架
好似夾吾起咁;
吾太甜;但係口感1流;好味道!

最尾埋單都係163;真係好抵食!!
左;藍莓雪泡 右;荔枝雪泡
魯肉飯
擔仔麵
糖不甩
2010-04-04
$81.5 (晚餐)
慶祝紀念
紀念日
左;藍莓雪泡 右;荔枝雪泡
魯肉飯
擔仔麵
糖不甩
以前 always enjoy at 西門町 with classmates, but not in these few years!! last night 再番黎食, but....really need to say sth~1. 待應+老闆態度唔耐煩 2. 環境擠迫 is ok, but they sound like PUSH you leave asap now!!!3. menu changed, not cheap now.4. too much 味精 than before ( 胃 felt not well )失望, 大概不再番黎食!!!!! aii.........

1. 待應+老闆態度唔耐煩

失望, 大概不再番黎食!!!!! aii.........
2010-04-04
2010-03-30 2 瀏覽
有日同朋友係旺角又係唔知食乜好既時候然後走入女人街應該總有一兩間食得下去到差不多街尾大家都仍然未決定到食乜於是就走入去西門町食下啦好耐之前黎過今日再黎覺得冷氣勁左D大熱天時黎個冰極既衝擊除時又會感親中央冷氣冇得調較唯有調位了事台式燙青菜大大碟夾幾口都仲有覺得幾抵食酸辣粉皮幾惹味開頭比較少汁要佢再加先夠味鹵肉飯大大個夠飽味道唔差不過飯唔係用日本米冇咁佳鹵水拼盤走左大腸佢加返豆腐入去確係冇違反顧客意願又唔會蝕底喎好野!整體ok呀而且唔貴又食得飽老闆態度幾好但待應就大部分唔耐煩
有日同朋友係旺角

又食得飽
老闆態度幾好
但待應就大部分唔耐煩

2010-03-28 6 瀏覽
睇到openrice既好評有成三百個於是同男朋友慕名而來本身想叫個2人餐但又未試過依間d野所以想先試下d食物如果好食下次先叫雞絲拉皮 :開頭第1啖幾好味但我個人吾食得太油同吾好花生醬食食下就覺得個胃有d{銀}如果中意食花生醬既人會覺得幾好味肉臊飯 :肉臊太小喇男朋友食到一半已經淨系用汁送飯(相比起.桃園島d肉臊好似仲多)腐皮蚵卷 :食食下...辣既男朋友仲以為系佢feel錯不好辣所以普通吧春卷 :依個吾錯.同埋幾抵系+幾蚊換既小食(男朋友話d汁好似m記果d泰式辣醬....我都覺得系-_-)總括黎講...試下無妨好彩吾系叫2人餐姐吾系一定食吾哂都幾抵啊$100到咋
睇到openrice既好評有成三百個
於是同男朋友慕名而來