餐廳: 蟹仙海鮮蒸氣鍋 (龍崗道)
資訊:

2024-09-26 352 瀏覽
🌟港鐵宋皇臺站B3出口 2分鐘路程🌟#海鮮蒸氣鍋 #海鮮餐 #蟹仙 #九龍城 #宋皇臺站同朋友兩個人去食 叫咗兩個尊貴海鮮套餐入面總共有九款海鮮 再加一個蔬菜拼盤🧡#加拿大野生海虎蝦 🧡#台灣九孔鮑魚🧡#韓國斧山珍珠蠔🧡#大蟶子以上幾樣都新鮮好彈牙!🧡#韓國釜山鰻魚- 雖然只係清蒸鰻魚 但係一啲都唔腥🤭🤭又唔多骨🧡#大西洋野生青口🧡#蟹黃大元貝- 大元貝落左喺蟹黃醬 更加惹味🧡#野生琵琶龍蝦- 每人半邊琵琶龍蝦 估唔到差唔多可以由頭食到尾🧡#罕有藻食綠膏蟹- 一大堆綠色蟹膏 鮮味足夠 蟹肉仲好彈牙🧡#粥底海鮮粥- 蒸咗咁多樣海鮮 粥底就係時候想上鍋 仲加咗蔥同菜譜 好鮮味🧡#椰汁雪燕糖水- 竟然仲有呢個糖水 淡淡嘅椰汁 再加雪燕!斷斷續續都有好多人嚟食海鮮餐 要來食 真係記住book位啊!
🌟港鐵宋皇臺站B3出口 2分鐘路程
🌟#海鮮蒸氣鍋 #海鮮餐 #蟹仙 #九龍城 #宋皇臺站

同朋友兩個人去食 叫咗兩個尊貴海鮮套餐
入面總共有九款海鮮 再加一個蔬菜拼盤
🧡#加拿大野生海虎蝦
🧡#台灣九孔鮑魚
🧡#韓國斧山珍珠蠔
🧡#大蟶子
以上幾樣都新鮮好彈牙!
🧡#韓國釜山鰻魚
🧡#罕有藻食綠膏蟹
- 一大堆綠色蟹膏 鮮味足夠 蟹肉仲好彈牙

🧡#粥底海鮮粥
🧡#椰汁雪燕糖水
- 竟然仲有呢個糖水 淡淡嘅椰汁 再加雪燕!

斷斷續續都有好多人嚟食海鮮餐
要來食 真係記住book位啊!
1905 瀏覽
2024-09-26
  • 尊貴海鮮套餐
2024-09-25 288 瀏覽
🍽️ **蟹仙海鮮蒸氣鍋**最近在九龍城的蟹仙海鮮蒸氣鍋品嚐了他們的尊貴海鮮套餐,真是一次難忘的美食體驗!這個套餐的價格約$400,卻包含了新鮮的澳洲花龍蝦和超大的菲律賓奄仔蟹,讓人感到相當超值!🦞🦀套餐中還有多種選擇,包括膏蟹、太平洋饅頭蟹和韓國釜山鰻魚等,每一款都新鮮美味。而我特別喜愛的澳洲青年龍蝦,肉質鮮嫩,口感極佳,本身這個龍蝦可以刺身食,所以唔好咁熟,極度鮮甜!🐚另外,套餐還提供了台灣九孔鮑魚、大西洋野生青口、加拿大野生海虎蝦等海鮮選擇。再加上有機疏菜拼盤,整體搭配均衡,營養滿分!🥬蟹仙海鮮蒸氣鍋的環境也非常舒適,適合與朋友或家人聚餐。總的來說,這裡的海鮮無論是品質還是價位都非常吸引人,值得每位海鮮愛好者光臨!👍**蟹仙海鮮蒸氣鍋** 九龍城龍崗道2-4號地舖 (麥當勞隔離)
🍽️ **蟹仙海鮮蒸氣鍋**

**蟹仙海鮮蒸氣鍋**
九龍城龍崗道2-4號地舖
(麥當勞隔離)
2024-09-25 148 瀏覽
🍽️ **蟹仙海鮮蒸氣鍋** **Crab Fairy Seafood Steam Pot**最近我在九龍城的蟹仙海鮮蒸氣鍋品嚐了尊貴海鮮套餐,真的很好吃! I recently tried the Premium Seafood Set at Crab Fairy Seafood Steam Pot in Kowloon City, and it was delicious!這個套餐約$400,包括新鮮的澳洲花龍蝦和大菲律賓奄仔蟹,超值! The set costs around $400 and includes fresh Australian lobster and large Philippine crabs—great value!還有膏蟹、太平洋饅頭蟹和韓國釜山鰻魚,非常新鮮。 It also has options like mud crabs, Pacific mantis shrimp, and Korean eel, all very fresh.我最喜歡的澳洲青年龍蝦肉質鮮嫩,可以刺身食用,超級甜! My favorite was the Austral
🍽️ **蟹仙海鮮蒸氣鍋**

還有膏蟹、太平洋饅頭蟹和韓國釜山鰻魚,非常新鮮。

我最喜歡的澳洲青年龍蝦肉質鮮嫩,可以刺身食用,超級甜!

My favorite was the Australian young lobster—tender and sweet, perfect for sashimi!

套餐還有九孔鮑魚、大西洋青口和加拿大海虎蝦,搭配新鮮有機疏菜。

The set also includes abalone, Atlantic mussels, and Canadian tiger shrimp, along with fresh organic vegetables! 🥬

環境舒適,適合聚餐。

The atmosphere is comfortable, great for gatherings.

總之,這裡的海鮮品質和價位都很吸引,值得一試!

Overall, the seafood is high quality and affordable—definitely worth a visit! 👍

**蟹仙海鮮蒸氣鍋**
九龍城龍崗道2-4號地舖
**2-4 Lung Kong Road, Kowloon City**
(麥當勞隔離)
**(Next to McDonald's)**
  • 澳洲青年龍蝦
  • 大黃奄蟹
2024-09-24 151 瀏覽
又嚟到九龍城食好西,今次唔係食泰國菜,而係嚟到龍崗道呢間餐廳,專食海鮮粥底火鍋,海鮮同粥底都好得。 尊貴海鮮套餐同朋友揀咗呢個尊貴海鮮套餐,有時令海鮮、有機蔬菜籃同埋粥底鍋。店員首先會用蒸氣鍋高溫消毒餐具,而且專人負責蒸煮海鮮,確保食物夠熟得嚟唔會過火。 野生膏仔蟹 - 蟹膏多,夠甘甜,蟹肉新鮮而且厚實。 野生琵琶龍蝦 - 肉質爽口,味道鮮甜。 韓國釜山鰻魚 - 鰻魚肉肥美脆口,魚皮Q彈爽口,點芥末豉油可以帶出鰻魚鮮味。 仲有海虎蝦、翡翠螺、九孔鮑魚、珍珠蠔、蟹黃大元貝、野生青口等,淡淡都係海鮮嘅鮮味。 豬骨海鮮粥用豬骨、粟米煲成嘅粥底吸收晒海鮮嘅精華,最欣賞係落咗芋頭,增加成煲粥嘅棉密度。 椰汁雪燕食完海鮮火鍋,最後嚟個椰汁雪燕,夠晒清涼潤喉。

尊貴海鮮套餐

野生膏仔蟹 - 蟹膏多,夠甘甜,蟹肉新鮮而且厚實。

野生琵琶龍蝦 - 肉質爽口,味道鮮甜。

豬骨海鮮粥

椰汁雪燕
食完海鮮火鍋,最後嚟個椰汁雪燕,夠晒清涼潤喉。
尊貴海鮮鍋
2024-09-19
尊貴海鮮鍋
  • 尊貴海鮮套餐
2024-09-23 102 瀏覽
親戚係美國番黎,想食海鮮,九龍城好多野食,於是一家人去蟹仙食蒸海鮮!呢個菜單上面嘅海鮮種類多到眼花撩亂,我地聽完介紹,於是點左$419套餐,性價比高,全部都係新鮮海產。龍蝦揀左野生琵琶龍蝦,肉質鮮甜,肉質彈牙!韓國釜山鰻魚,細細塊,好少食蒸鰻魚,但原來蒸鰻魚都唔錯。另外仲有饅頭蟹,台灣鮑魚,青口,海虎蝦,國斧山珍珠蠔等。鮑魚鮮甜有咬口;海虎蝦大隻肉質彈牙,珍珠蠔新鮮唔會苦。最後仲有雜菜拼盤,蒸得夠淋,老人家都好易食到。最尾仲有個海鮮粥,d 海鮮精華都蒸哂落粥底,個粥又甜又有海鮮味

2024-09-23 122 瀏覽
上次吃過太子的蒸氣海鮮後 有點迷上吃蒸海鮮了 這次找到九龍城的這家蒸氣海鮮餐廳,也是主要走套餐路線 最平的是369套餐,我選的是419套餐,包 ⭐鮑魚,⭐鰻魚,⭐生蠔,虎蝦 ⭐蟹黃醬扇貝,⭐翡翠螺,⭐青口,⭐蔬菜盤 還有⭐澳洲青龍和奄仔膏蟹 我個人覺得如果喜歡吃龍蝦和蟹的話,這個419套餐可以👍🏻其中最讓我驚喜的是虎蝦,超級鮮甜彈牙,還有鰻魚,肉實皮還有膠質感,元貝也很好吃,蟹黃醬奶香奶香的 還有蟹膏和肉都超級鮮甜有彈性,龍蝦也很不錯 整體海鮮品質很不錯最後粥底喝一碗,還會送椰汁燕窩,完美 去九龍城的話不一定選泰國菜,想吃海鮮可以參考一下
上次吃過太子的蒸氣海鮮後
有點迷上吃蒸海鮮了
這次找到九龍城的這家蒸氣海鮮餐廳,也是主要走套餐路線
最平的是369套餐,我選的是419套餐,包
⭐鮑魚,⭐鰻魚,⭐生蠔,虎蝦
⭐蟹黃醬扇貝,⭐翡翠螺,⭐青口,⭐蔬菜盤
還有⭐澳洲青龍和奄仔膏蟹

還有蟹膏和肉都超級鮮甜有彈性,龍蝦也很不錯
整體海鮮品質很不錯

最後粥底喝一碗,還會送椰汁燕窩,完美

去九龍城的話不一定選泰國菜,想吃海鮮可以參考一下
2024-09-20 163 瀏覽
食過返尋味,母親大人見我最近同朋友去咗食蟹仙話好味之後,要求我帶佢去食多一次今次近近地揀咗九龍城嘅分店,雖然間鋪細過尖沙咀店,但係位置都幾方便 近地鐵站 今次套餐有得揀饅頭蟹,未食過即刻試吓 size都比想像中大隻 職員話呢個size已經係頂級 最大,肉質同平時食到嘅蟹有啲似,但係味道就較濃海水味,第一次食扁身嘅蟹鉗,估唔到蟹仔細細隻鉗都幾多肉另外因為上次食咗琵琶蝦,今次我就揀咗青年龍蝦試下,隻龍蝦新鮮到放落去蒸時仲郁緊😳肉質好彈牙,超級鮮甜!! 唯一缺點就係太好味,細細隻唔多夠喉😆當日因為野生青口無貨轉左蟶子,味道都唔錯,其他海鮮同主角奄仔蟹都一樣保持水準

今次套餐有得揀饅頭蟹,未食過即刻試吓

朋友好鍾意食海鮮,聽聞呢間海鮮都係入口貨,所以揀咗邊食邊蒸,方便慢慢傾偈。侍應推介咗一個海鮮餐,我哋即管試吓。嚟到之後,侍應會將每一件海鮮按住海鮮需要蒸嘅最佳時間,逐件逐件幫你蒸,然後再夾落你個碟度。感覺好似全程有一個侍應隨時招呼你,服務好好。。但係呢啲蒸海鮮,最重要係下便有冇粥底。呢個海鮮餐下面放嘅係一個唔黐底砂鍋,咁我就好安心等待最後嗰啖粥😙😋個餐包括虎蝦、鮑魚、聖子、生蠔、帶子、響螺、仲有龍蝦、石頭蟹,及另一種膏蟹…單係食海鮮都非常豐富。味道方面,所有海鮮真係非常優秀,唔使點豉油都好夠味。龍蝦蒸完仲係脹卜卜,同烹調時間嘅控制好有關係。食完粥之後,侍應仲好細心咁送上雪耳糖水,令到用餐體驗非常完整。以食海鮮嚟講,呢間真係服務算唔錯,比較方便食客。

以食海鮮嚟講,呢間真係服務算唔錯,比較方便食客。
2024-09-19 124 瀏覽
親戚外國返黎,同左佢去蟹仙食蒸海鮮!點左419套餐,真係好有驚喜!呢個菜單上面嘅海鮮種類多到眼花撩亂,全部都係新鮮海產,令人垂涎欲滴。龍蝦揀左野生琵琶龍蝦,肉質鮮甜,肉質彈牙,真係一流!其次揀左饅頭蟹,雖然蟹膏唔多,但蟹肉鮮甜。另外,仲有台灣鮑魚、野生青口、野生海虎蝦同國斧山珍珠蠔。鮑魚鮮甜彈牙;海虎蝦夠大隻啖啖肉;珍珠蠔軟嫩甘甜。食完海鮮仲有有機雜菜拼盤,清新又健康。最尾當然唔少得海鮮!所有海鮮精華都蒸哂落粥底,個粥超甜!

2035 瀏覽

2024-09-18 80 瀏覽
最近同朋友嚟九龍城先發現有間蒸氣海鮮,望落幾吸引,一於試下味道如何!🦀野生膏仔蟹膏仔蟹肉質鮮美,蟹膏香濃,肉質細膩。清蒸是能最大程度保留蟹的鮮甜味,大推!🦀太平洋饅頭蟹這種蟹的肉質甜美且富有彈性,外殼堅硬,肉量豐富。🦞澳洲青年龍蝦肉質鮮嫩,味道獨特,搭配一點醬油,能夠提升其鮮味。🐚台灣九孔鮑魚九孔鮑魚肉質滑嫩,鮮味十足。🐚大西洋野生青口青口貝的肉質鮮美,帶有海洋的清香。🦐加拿大野生海虎蝦海虎蝦肉質甜脆,口感極佳🦪韓國斧山珍珠蠔珍珠蠔肉質滑嫩,搭配醬油及小小辣椒,味道更為出眾。🐚蟶子蟶子肉質鮮嫩,帶有淡淡的海味🐚蟹皇大元貝大元貝肉質鮮美,蟹皇更是精華所在,能夠讓每一口都充滿海鮮的鮮甜。🥬有機蔬菜籃食完海鮮可以食菜,鮮甜健康又美味。🥣鮮甜的海鮮精華最後煮成粥,清甜飽肚得來又好味!最後仲有甜品食,簡單畫上了完美的句號。📍九龍城龍崗道2-4號地舖 - 蟹仙海鮮蒸氣鍋

🦀野生膏仔蟹

🦀太平洋饅頭蟹
這種蟹的肉質甜美且富有彈性,外殼堅硬,肉量豐富。

🦞澳洲青年龍蝦
肉質鮮嫩,味道獨特,搭配一點醬油,能夠提升其鮮味。

🐚台灣九孔鮑魚
九孔鮑魚肉質滑嫩,鮮味十足。

🐚大西洋野生青口
青口貝的肉質鮮美,帶有海洋的清香。

🦐加拿大野生海虎蝦
海虎蝦肉質甜脆,口感極佳

🦪韓國斧山珍珠蠔
珍珠蠔肉質滑嫩,搭配醬油及小小辣椒,味道更為出眾。

🐚蟶子
蟶子肉質鮮嫩,帶有淡淡的海味

🐚蟹皇大元貝

🥬有機蔬菜籃
食完海鮮可以食菜,鮮甜健康又美味。

📍九龍城龍崗道2-4號地舖 - 蟹仙海鮮蒸氣鍋
2024-09-18 126 瀏覽
同朋友想食得健康得黎又有營養 揀左呢間海鮮蒸氣鍋試 叫左尊貴海鮮套餐 每位 $419 一共包左十款唔同種類嘅海鮮 超級豐富🤩全程有店員幫手計時蒸海鮮 仲會好細心介紹每種海鮮嘅來源地,特別之處同埋食法👨‍🍳🦀野生膏仔蟹 Wild Crab 🦀太平洋饅頭蟹Pacific Ocean Box Crab🦞澳洲青年龍蝦 Australia young Lobster🌊台灣九孔鮑魚Taiwan Abalone🌊大西洋野生青口Atlantic Mussels🦐加拿大野生海虎蝦Canada big wild tiger shrimp🦪韓國斧山珍珠蠔Korea Baby Oyster 🌊蟶子 razor clam🌊蟹皇大元貝jumbo Scallop with Crab Roe🥬有機蔬菜籃Organic Vegetables Platter🌽排骨粟米粥必食推介蟹皇大元貝 大大隻元貝配埋蟹皇鮮味十足🥰野生膏仔蟹超級新鮮上到枱仲識郁 蟹膏份量超多 食得勁滿足🥳
同朋友想食得健康得黎又有營養 揀左呢間海鮮蒸氣鍋試

🌊蟶子 razor clam
🌽排骨粟米粥

必食推介蟹皇大元貝 大大隻元貝配埋蟹皇鮮味十足🥰
野生膏仔蟹超級新鮮上到枱仲識郁 蟹膏份量超多 食得勁滿足🥳
本身全程食飯都無乜野,間餐廳我係預咗貴,而且食物一般,但係當埋單呢一刻就令人十分憤怒原因係話一定係使用現金或轉數快作為交易。我唔明點解咁大間餐廳又冇信用卡俾錢又冇PayMe,又冇WeChat,只有現金或,但係問題係我訂位幫手,點解你唔同我講清楚?重點仲要係,埋單要轉數快/現金都算,但係唔明點解又要留電話號碼又要影晒客人嘅戶口資料嘅相嚟到留紀錄確認已轉數?你既然只可以安排得轉數快/現金,你就應該自己負責管賬人員自行check自己公司嘅銀行轉賬情況啦,邊有可能要求個客啲資料比晒你睇兼影相,涉及太多客人私隱問題又有帳戶號碼,做法實在太過不善,仲要侍應態度咁大聲,講緊銀行戶口號碼嘅嘢,係咪要全個餐廳嘅人都知道我啲資料先至安樂?實在令人太不愉快的一餐!

實在令人太不愉快的一餐!
2024-09-17
2024-09-17 135 瀏覽
同朋友好耐冇見,就返朋友放工,就約咗喺九龍城食海鮮蒸氣鍋~兩個人點咗尊貴海鮮套餐,全程都有侍應幫手蒸,確保唔會蒸到過火成個餐已經包咗10款海鮮,太平洋饅頭蟹/野生琵琶龍蝦/九孔鮑魚/野生青口/野生海虎蝦/珍珠蠔/翡翠螺//大元貝/蔬菜籃每款海鮮都好新鮮,識落好鮮甜~唔需要特別點豉油已經好好味,食到最尾嘅時候,就有一個粥食,係由蒸海鮮嘅精華去煮,個粥完全吸晒所有精華蟹仙海鮮蒸氣鍋 (龍崗道)地址: 九龍城龍崗道2-4號地舖

蟹仙海鮮蒸氣鍋 (龍崗道)
地址: 九龍城龍崗道2-4號地舖
2024-09-12
2024-09-17 82 瀏覽
今日家姐帶左我去九龍城食海鮮,平時喺九龍城食泰國嘢就食得多,海鮮真係第一次!喺門口已經見到好吸睛嘅招牌,有一隻大龍蝦🦞同一隻大蟹🦀公仔襯托,門前仲有啲蒸鍋嘅蓋做裝飾。呢間蒸海鮮係以套餐形式再追加為主,我哋叫咗$419套餐,入面已經包括咗9款海鮮+一個蔬菜籃+粥底,另外我哋仲叫咗一揸健康飲品。海鮮分咗兩輪上枱:🍴 海鮮1 :野生奄仔蟹+太平洋饅頭蟹+澳洲青年龍蝦 🍴兩種蟹肉都超級鮮甜多膏,奄仔蟹肉質比較爽口,饅頭蟹有少少入口即溶嘅感覺;而蟹膏嘅味道方面,饅頭蟹就比較濃郁,整體嚟講,兩隻蟹都好好食。澳洲青年龍蝦好新鮮好新鮮好新鮮,要講三次,因為我真係見到佢啲肉嘅神經仲喺度彈吓彈吓,我哋嗰隻龍蝦蝦膏就唔係好多,但係勝在肉質有口感又鮮甜。🍴 海鮮2 :台灣九孔鮑魚+大西洋野生青口+加拿大野生海虎蝦+韓國釜山珍珠蠔+蟹黃大元貝+蟶子 🍴鮑魚蒸得啱啱好,肉質爽口彈牙又煙韌,又唔會腥,清蒸保留咗佢嘅鮮甜味道,比起平時落咗陳皮蒸更能夠試到佢本身嘅味道;青口同珍珠蠔兩款都唔算大粒,小小的一隻,但係出奇地鮮甜,加上少少海水嘅味道,成為咗天然嘅調味料,鹹鹹地提升佢嘅味道。海虎蝦大大隻,望落去好新鮮,咁啱我哋

海鮮分咗兩輪上枱:

🍴 海鮮1 :野生奄仔蟹+太平洋饅頭蟹+澳洲青年龍蝦 🍴

海虎蝦大大隻,望落去好新鮮,咁啱我哋兩隻蝦都無膏,但係肉質都好爽口彈牙;蟶子都比想像中大隻,味道十分清甜;大元貝隻元貝真係好大隻,平時唔鍾意食橙色嗰一嚿,都覺得佢完全無腥味,另外加上廚師自己炒嘅蟹黃醬,出面食唔到㗎!!!

有機蔬菜籃
食完咁多海鮮食返啲蔬菜真係唔錯,無加調味料清蒸,保留咗蔬菜嘅鮮甜味,值得一讚粟米超級清甜。

粥底火鍋
一開始嘅時候已經加定粥底喺下面,除咗米之外仲放咗粟米芋頭同豬骨,我哋個粥煮得比較稀,有少少似潮州粥,如果鍾意嘅話可以煮耐啲,咁就會綿啲稠啲啦!!如果相約多啲人一齊去,海鮮汁就會更多更甜!!

呢間餐廳真係完全表現出「食海鮮最緊要新鮮」呢種講法,新鮮嘅海鮮係唔需要一滴調味已經好好食!!!
點佐個尊貴海鮮套餐:9款海鮮 + 1籃菜,仲有吸收所有海鮮精華嘅粥底,再送個甜品,鮮味十足。海鮮大滿足🤤,有饅頭蟹、琵琶龍蝦、鮑魚、蟶子、虎蝦、珍珠蠔、翡翠螺、蟹黃大元貝、膏蟹。海鮮真係夠新鮮嘅話,真係唔需要加任何醬料,都可以食到食材本身肉地嘅鮮甜,同埋肉質口感嘅嫩滑。服務嘅話,我覺得都幾OK啊,坐低之後就有服務員來幫手做餐具嘅蒸汽消毒。然後每一款海鮮係有人幫手去控制個蒸汽爐蒸好再夾到我地個碟度,仲有介紹小小海鮮出處。食完一款再到下一款,真係慢慢歎。🍻成個套餐按人頭收費,419每位,加粥底同醬料費15蚊,同埋加一服務費。人均500左右。