2025-04-26
最近去了尖沙咀呢間日式料理食鐵板燒,食物質素高,最吸引係做緊指定清酒🍶免費任飲(午市90 分鐘),仲有惠顧午市鐵板燒餐可以+$98 換購磯煮鮑魚一隻。好鍾意坐吧枱睇住師傅煮,呢度除咗大廳鐵板燒,亦有Omakase 吧枱,仲有不同大小的鐵板燒房可以book,啱晒同朋友聚餐;另外佢哋有個電子天燈許願,好啱來慶祝。💫鐵板燒午市套餐(月)一人前 $380💫🔶沙律🥗有我很喜歡的冰菜,沙律菜新鮮。🔶鵝肝多士鵝肝厚厚的煎到外層好焦香,入口即化好香,配上有蜜糖的脆多士一齊食好滿足,之後再食件柚子啫喱酸酸地很清新解膩。🔶廣島蠔蠔肉煎香再加上櫻花蝦令到香味更出,廣島蠔肥美肉厚,咬落很鮮味多汁。🔶汁煮白鱈魚師傅將魚皮同魚肉分煎,魚皮煎到脆卜卜,鱈魚肉很鮮嫩,個湯汁加上洋蔥很鮮甜。🔶美國牛肉厚燒牛肉要了五成熟,生熟程度控制得好好,肉質好鬆軟牛味濃,加上炸蒜片吃口感更豐富,特調芥末醬也很夾,還有蒜香炒羽衣甘藍。🔶櫻花蝦炒飯炒飯粒粒分明,加上樱花蝦令味道更香,配埋燶邊太陽蛋好好食。🔶漬物🔶味噌湯🔶甜品: 芝麻雪糕
💫鐵板燒午市套餐(月)一人前 $380💫
🔶沙律🥗
有我很喜歡的冰菜,沙律菜新鮮。
🔶鵝肝多士
🔶廣島蠔
🔶汁煮白鱈魚
🔶美國牛肉厚燒
🔶櫻花蝦炒飯
炒飯粒粒分明,加上樱花蝦令味道更香,配埋燶邊太陽蛋好好食。
🔶漬物
🔶味噌湯