第一篇食評比左呢間餐廳,用左咁多年OpenRice 都無寫過食評,可想而知呢間餐廳係幾咁差。1 服務:無服務可言。落單到有野食等左差唔多半個鐘,waiter一開始仲要比錯左隔離檯野我地,因為肉骨茶太辣,催左好幾次上野飲;之後想叫waiter,成間餐廳都唔見人,要行去另一邊先搵到waiter講野。神奇既係10點收,又可以準時9.30叫埋單架wor。埋單要扣返一杯特飲價錢,居然同我直接係張單扣10蚊?收錢果個做左幾多年收銀?知唔知間餐廳有service charge ?2 食物:肉骨茶胡椒多得好緊要,係我食過最‘辛辣’既肉骨茶,辣過佢個叻沙麵好多好多,佢當時比隻豉油碟我地,但居然話個肉骨茶係唔跟豉油既。另外,跟小食既兩粒青檸乾到淨係擠得出核擠唔出汁。3 飲品:2杯飲品都加左10蚊轉特飲,凍檸檬薏米水3/5杯滿,當中3/5都係薏米,你話有幾多水可以飲,仲要一粒冰都無,我轉檸茶啦,結果我杯檸茶黑到檸樂咁;青檸梳打真心一d氣都無,搞到又要再叫過。餐飯食到一肚氣。講真口味既野見仁見智,但至少希望佢留意下食物出品,樓面唔好齋企唔做,廚房出野快d。話曬,有比service charge架。隔離大戶屋都

餐飯食到一肚氣。

講真口味既野見仁見智,但至少希望佢留意下食物出品,樓面唔好齋企唔做,廚房出野快d。話曬,有比service charge架。隔離大戶屋都係咁上下價錢,咁上下服務,但味道賣相同環境真心好好多。希望餐廳可以正視問題。
2019-06-08
2019-06-08 37 瀏覽
行完商場搵嘢食,見到呢度有好抵食嘅二人套餐!尋味二人套餐$246小食:馬來香炸雞翼+2串馬來沙嗲雞脾肉串雞翼同串燒都好夠味同好香口,醃料好香白胡椒肉骨油條白胡椒湯肉骨茶,啱晒唔鐘意飲藥材味肉骨茶嘅人,肉骨好淋,有大量芽菜同豆卜墊底,油條係分開上後加,吸晒湯好好味娘惹參巴咖哩蕃薯葉加$ 18呢個咖哩係比較辣架,用嚟煮蕃薯葉好惹味咖哩叻沙(蝦肉肉骨)河粉咖哩叻沙唔算好辣,湯底好足料香濃,椰奶味香,揀左蝦肉肉骨河粉,河粉索晒湯好正豬骨雞湯(魚片四寶)摻摻魚蛋墨丸魚片,好彈牙。湯底係用豬骨同雞湯熬,摻摻即係湯麵同米粉兩溝,最正宗嘅食法甜品:榴槤咖央多士+摩摩喳喳甜品居然有榴槤多士,我最愛~多士好香脆呢,摩摩喳喳係雜豆湯丸加入香蕉一齊整架冰糖檸檬薏米水加$10去水腫一流可口可樂(套餐)
行完商場搵嘢食,見到呢度有好抵食嘅二人套餐!

尋味二人套餐$246

小食:馬來香炸雞翼+2串馬來沙嗲雞脾肉串
雞翼同串燒都好夠味同好香口,醃料好香

娘惹參巴咖哩蕃薯葉加$ 18

呢個咖哩係比較辣架,用嚟煮蕃薯葉好惹味

咖哩叻沙(蝦肉肉骨)河粉

豬骨雞湯(魚片四寶)摻摻

甜品:榴槤咖央多士+摩摩喳喳

冰糖檸檬薏米水加$10
去水腫一流

可口可樂(套餐)
2019-06-07 38 瀏覽
今日友人話要去南豐紗廠行下,所以順道過來荃灣找尋美食,見有間新開馬來西亞餐廳便來試試,這是之前在灣仔開過來的,應該不會差吧。餐廳地方裝修企理乾淨,座位之間不會很擠擁,菜單有很多選擇,福建麵,喇沙,海南雞飯等應有盡有。雞肉串燒和雞翼很惹味加上醬汁一齊食多一個層次。鮮甜蝦香味的湯底不太辣,肉骨軟淋有咬口的麵底選了摻摻,米粉和油麵這個組合的口感是不俗的喇沙湯底不算好濃,但亦很香,豆腐卜吸收到很多湯水,吃時要小心啲。這裏的亮點是飲品,凍咖啡沖得甘而不苦,很濃的咖啡味在口腔中徘徊

馬拉雞拼盤
雞肉串燒和雞翼很惹味
加上醬汁一齊食多一個層次。
招牌福建湯麵

鮮甜蝦香味的湯底不太辣,肉骨軟淋有咬口的
麵底選了摻摻,米粉和油麵這個組合的口感是不俗的

馬拉雞拼盤
招牌福建湯麵
2019-06-06 22 瀏覽
數下數下,原來我一星期內食左好幾餐馬拉野呢間舖頭以黃、灰、白色為主,幾靚顏色配搭幾柔和嗌左呢個二人餐 $248凍白咖啡 (特飲要+$10)本來以為白咖啡係沖粉嗰隻會好甜,但呢個唔會好甜。我覺得冰塊多啲就仲好凍冰糖檸檬薏米水 (特飲要+$10)雖則叫凍,但冇加冰嘅。同樣地,味道唔會好甜,薏米同檸檬味好突出。薏米大大粒,好趙口炸雞翼好香香茅味!熱辣辣!雞肉串肉質林。點埋右上角個甜甜地嘅沙嗲醬五香炸豆腐豆卜炸到脆卜卜,好香口。五香粉令平平無奇嘅豆腐豆卜變得惹味,我自己就中意食豆腐多啲,因為咬落入面好滑,口感好大contrast辣味蝦湯麵揀完湯底,要揀餸。睇menu話蝦肉肉片蝦湯麵係最傳統配搭,所以就嗌左呢個。我揀左少辣,辣度接受到👌🏻湯底有蝦味,啲餸份量好多,蝦開邊、幾爽口叻沙湯河餸要左蝦肉魷魚。魷魚有唔同部位,唔只得魷魚鬚白胡椒肉骨油條中意食胡椒豬扒嘅人應該幾中意食,即係我除左胡椒味外,亦好香蒜味。排骨好林有芽菜墊底桔子香茅凍個果凍好似台灣愛玉,香柚子味,好清新亞參脆多士第一次食亞參style,好似果jam,厚搽個隻,味道幾特別
數下數下,原來我一星期內食左好幾餐馬拉野

呢間舖頭以黃、灰、白色為主,幾靚顏色配搭幾柔和

嗌左呢個二人餐 $248

凍白咖啡 (特飲要+$10)

凍冰糖檸檬薏米水 (特飲要+$10)

炸雞
好香香茅味!熱辣辣!

雞肉串
肉質林。點埋右上角個甜甜地嘅沙嗲醬
五香炸豆腐豆卜

辣味蝦湯麵

叻沙湯河
餸要左蝦肉魷魚。魷魚有唔同部位,唔只得魷魚鬚

白胡椒肉骨油條
中意食胡椒豬扒嘅人應該幾中意食,即係我
除左胡椒味外,亦好香蒜味。排骨好林
有芽菜墊底

桔子香茅凍
個果凍好似台灣愛玉,香柚子味,好清新

亞參脆多士
第一次食亞參style,好似果jam,厚搽個隻,味道幾特別
最近同事妹妹👧🏻發現了一家主打馬來西亞式湯麵的連鎖店🇲🇾,剛好在公司附近的商場開了分店📍,這夜放工她急不及待的拉了人妻🐷過去💨。店內的裝潢以鮮艷顏色為主🌈,為傳統的食物添上時代感✨。🔹辣味蝦湯海鮮麵摻摻🌶店員推介的招牌辣蝦湯麵🌟,據說是每早以大蝦頭熬煮3小時以上而成🔥,濃郁的蝦味加上辣勁十足😋,再配上檳城風味的摻摻🥢,惹味十足👍🏽。🔹咖哩叻沙蝦肉肉骨河粉🍜上湯以豬骨及雞經長時間熬製而成🔥,再加入了咖喱💛、蝦膏🦐、香茅🎋等等,香氣撲鼻😍,讓人食慾大增🎉。🔹馬來香炸雞翼🐣酥脆的外皮配上嫩滑的肉質😌,很不錯的👌🏽。🔹馬來沙嗲雞脾肉串🍢點上沙嗲汁🧡,入口更為香濃🤤。🔹五香滷肉配一口脆豆腐🐽另配上青檸及醬汁🥢,人妻🐷當然最愛酸甜醬喇😁~🔹馬拉盞炒通菜🥬通菜合時沒有根✨,炒煮時候剛剛好😌,軟硬適中👌🏽。🔹青檸梳打🥤最後來一杯酸酸的飲品😋,解膩一流🎊。🔹馬來白咖啡☕️人妻🐷則挑了一杯白咖啡💘,入口有著點點的炭香味😌,果然正宗喔💯!💭總結另提供了不少的午市🌞及晚市套餐🌛,價錢非常相宜💵。

店內的裝潢以鮮艷顏色為主🌈,為傳統的食物添上時代感✨。

🔹辣味蝦湯海鮮麵摻摻🌶

🔹咖哩叻沙蝦肉肉骨河粉🍜

🔹馬來香炸雞🐣
酥脆的外皮配上嫩滑的肉質😌,很不錯的👌🏽。
左:馬來香炸雞翼 // 右:馬來沙嗲雞脾肉串
馬來香炸雞翼

🔹馬來沙嗲雞脾肉串🍢
點上沙嗲汁🧡,入口更為香濃🤤。
馬來沙嗲雞脾肉串

🔹五香滷肉配一口脆豆腐🐽
另配上青檸及醬汁🥢,人妻🐷當然最愛酸甜醬喇😁~

🔹馬拉盞炒通菜🥬
通菜合時沒有根✨,炒煮時候剛剛好😌,軟硬適中👌🏽。
馬拉盞炒通菜
馬拉盞炒通菜

🔹青檸梳打🥤
最後來一杯酸酸的飲品😋,解膩一流🎊。
青檸梳打

🔹馬來白咖啡☕️
馬來白咖啡

💭總結
另提供了不少的午市🌞及晚市套餐🌛,價錢非常相宜💵。
2019-05-28
馬來香炸雞翼
以前係灣仔附近返工成日都去食呢間蝦麵店!而家係屋企附近都有得食喇🤪一坐低就見到有set叫 對自己好啲同老公一齊叫左2人set!個麵可以自己揀湯底 配料同麵類!好大自由度好正!我揀左叻喱喇沙魚片四寶檬粉入味得黎又足料!正另一碗係辣味蝦湯底蝦肉魷魚摻摻!叫左少辣!一樣食到飲曬啲湯!😌二人餐有好多小食食好開心!🥳碟碟都足料又大份!好滿足!🥳跟餐有野飲 我地加左錢叫左特飲😝😝最後仲有甜品呀!😝我地一個叫左榴連咖央多士!一個叫左亞參脆香多士!正宗馬來西亞甜品作結🤤好肥仔但呢餐好滿足😄

個麵可以自己揀湯底 配料同麵類!好大自由度好正!
我揀左叻喱喇沙魚片四寶檬粉

入味得黎又足料!正

二人餐有好多小食食好開心!🥳

碟碟都足料又大份!好滿足!🥳

跟餐有野飲 我地加左錢叫左特飲😝😝

2019-06-05 24 瀏覽
接男朋友,佢個日工作太忙,無時間食lunch😭所以唔去太遠,係荃灣搵食。-🔹咖哩叻沙海鮮麵($74)我揀左摻摻,即係油麵mix米粉。湯底都幾香濃,咖哩味都幾重,但唔辣,幾惹味😋海鮮有好多蟹柳、蝦、青口、墨魚仔、豆卜,都幾豐富。-🔹辣味蝦湯蝦肉墨魚丸麵($68)男朋友嗌呢碗,睇落湯底好濃,以為會好辣,但佢話有辣味,但唔算辣🌶墨魚丸大大粒,蝦肉都幾多片,佢另外仲加左貢丸,男仔食一碗都好夠飽。-🔹沙嗲雞脾肉串($48)雞肉比我想像中細粒同乾身,沙嗲醬味道都唔錯。🔹榴連咖央多士($28)多士烘得好脆,上面既咖央醬係酸既,好似茶記既果占多🤣榴連味就食落聞落都唔覺🤔
🔹咖哩叻沙海鮮麵($74)
我揀左摻摻,即係油麵mix米粉。
🔹辣味蝦湯蝦肉墨魚丸麵($68)
🔹沙嗲雞脾肉串($48)
雞肉比我想像中細粒同乾身,沙嗲醬味道都唔錯。
🔹榴連咖央多士($28)
2019-06-04 27 瀏覽
荃灣食肆有如繁星般佈滿各街頭,要尋找出此區出眾的美食確係有相當既難度,今日下午放飯與同事繼續覓食,品嘗此馬來風味既食店後,心中不敢地將此店例入我的美食名單,除左格價親民,仲配有獨特既裝潢,優質既服務態度,日後必定成為我的御用食堂!辣味蝦湯底 + 蝦肉肉骨 油面湯底蝦味非常濃烈,蝦味撲鼻,鮮甜至極,配上蝦肉及肉骨,蝦肉固之然爽口有蝦味,而肉骨盡吸濃湯精華,柔嫩既肉質在不被蝦味喧賓奪主的情況下保留豬肉應有既味道,認真出色!豬骨雞湯底 + 魚片四寶(魚蛋、貢丸、墨魚丸、腐角) 河粉魚蛋粉通街都有,馬來風味既都係第一次食,味道配搭亦有驚喜,湯底帶有豬骨獨有既芳香,又帶點雞湯既鮮甜味,魚片四寶更是款款彈牙,值得一提係墨魚丸口感極佳,墨魚既香味簡直叫我神魂癲倒。馬來香炸雞翼 + 馬來沙嗲雞脾肉串雞翼炸到十分香脆,內裡肉汁緊緊地鎖住,配上獨有香料,味道不錯。沙嗲雞脾肉串肉質十分細嫩,加上惹野沙嗲醬汁,普通的雞肉也昇華至上品佳餚。白胡椒肉骨油條童年時到馬來旅遊曾試過當地肉骨茶,畢生難忘,今日在此再嘗一次,味道相當正宗,額外添加白胡椒令整體變得更加有層次,肉骨柔軟香甜,兒時回憶馬上返哂黎!娘惹參巴咖哩蕃

辣味蝦湯底 + 蝦肉肉骨 油面

豬骨雞湯底 + 魚片四寶(魚蛋、貢丸、墨魚丸、腐角) 河粉

馬來香炸雞翼 + 馬來沙嗲雞脾肉串

娘惹參巴咖哩蕃薯葉
蕃薯葉十分之幼嫩,配上香濃咖哩湯汁,口感十分豐富但唔會有過咸既情況,紫薯於湯中提升了不少層次感,出色之作。

摩摩喳喳
原本唔知係咩野黎,盡管試下,用香芋粒、蕃薯粒及香蕉為配料,配上極度香濃既椰汁制成,作為飯後甜品非常滿足。

2019-06-03 18 瀏覽
檳城嘅風味,吹到黎香港啦,雖然我好少食檳城嘅美食,但係今次朋友帶我嚟到呢間蝦麵店,品嚐檳城風味,都覺得自己都好鍾意呢一種風味,全新天地呢度開咗呢間蝦麵店,朋友話喺灣仔都有分店食過味道真係唔錯架。湯底方便,有四款俾你揀,今次我揀咗嘅係比較清新啲嘅豬骨雞湯,叫咗嘅係雞絲河粉,因為個人比較貪心,所以仲加咗一件肉骨添,肉骨好大件㗎,入口鮮嫩無比,一啲都唔會好鞋口,而且肉質唔會好淋身,咬落去肉汁四散,果然夠晒風味,雞絲比較碎,但係份量唔少,河粉夠晒滑身,而且好大碗,對於我一個女仔來講,真係食唔晒架。朋友叫嘅呢碗係檳城海鮮咖喱叻沙湯油面,淨係個湯底,都已經夠晒架勢,因為個湯底係用鮮雞同豬骨熬製,而且充滿淡淡嘅嘢香味,仲要辣辣地,口感濃厚又唔油膩,我真係好後悔點解唔跟我朋友叫呢一個湯底。海鮮方面有蝦,青口,魷魚,仲有蟹柳,真係好豐富架,油麵方面好滑身,真係忍唔住,係我朋友嗰度畢左一小碗嚟食呀。我哋仲叫咗一個沙嗲雞肉串,佢嘅雞肉係用雞俾肉造成架,入口好亂,唔會太乾身,可見廚師笑得真係好細心,最重要嘅係要點上佢嘅沙嗲醬,佢個沙嗲醬充滿龍龍嘅花生醬香味,入口濃郁又唔油膩,正!

2019-06-03 26 瀏覽
今日落雨天,岀開荃灣行街,都係去商場就圍行下。行到餓餓地又已經到左lunch time。就係City walk 1期到搵野食。見到依間蝦麵店個名幾特別,食馬來西亞野,就試下佢啦。以lunch黎講,都幾多選擇,有二人餐,仲有一人餐。小編就散叫左一碗麵。豬骨雞湯冬茹雞絲麵。個湯清清地,岩啲中意淡口味既人。💕冬茹雞絲配撘健康,冬茹好滑。另外小編仲加左一條肉骨,+$14。好濃既胡椒味,肉質嫩。檸檬薏仁水 , +$10。為喜愛養生的女士而設,仲可以食埋啲薏仁添。💆🏻‍♀️小編既友人就叫左個一人餐試下。辣味蝦湯肉骨麵。個麵都幾辣,但又冇覆蓋蝦湯的鮮味。個湯底用左足蝦頭,蝦殻,豬骨去淆製,都幾惹味。肉骨吸左蝦湯的味,口味更獨特。👍有個碟仔比你放骨,好貼心。跟餐馬拉盞通菜旁邊有蝦醬配通菜一齊食。跟餐的炸雞翼香脆肉嫩,新鮮食好香口。
今日落雨天,岀開荃灣行街,都係去商場就圍行下。

行到餓餓地又已經到左lunch time。
就係City walk 1期到搵野食。

見到依間蝦麵店個名幾特別,食馬來西亞野,就試下佢啦。

以lunch黎講,都幾多選擇,有二人餐,仲有一人餐。

小編就散叫左一碗麵。
豬骨雞湯冬茹雞絲麵。
個湯清清地,岩啲中意淡口味既人。💕
冬茹雞絲配撘健康,冬茹好滑。
另外小編仲加左一條肉骨,+$14。
好濃既胡椒味,肉質嫩。

檸檬薏仁水 , +$10。
為喜愛養生的女士而設,仲可以食埋啲薏仁添。💆🏻‍♀️

小編既友人就叫左個一人餐試下。
辣味蝦湯肉骨麵。
個麵都幾辣,但又冇覆蓋蝦湯的鮮味。
個湯底用左足蝦頭,蝦殻,豬骨去淆製,都幾惹味。
肉骨吸左蝦湯的味,口味更獨特。👍
有個碟仔比你放骨,好貼心。

跟餐馬拉盞通菜
旁邊有蝦醬配通菜一齊食。

跟餐的炸雞
香脆肉嫩,新鮮食好香口。

2019-06-02 28 瀏覽
來到荃灣搵晚飯食,見到依一間鋪頭正正常常,有冇人排隊,就試試佢。兩條友試咗個二人餐,$200多啲有晒展^_^甜品,有晒正餐嘢飲算係咁。叫咗兩碗面,我食嗰碗係咖喱喇沙,正正常常啦,算係好食。但係個馬拉盞通菜就有少少失望。因為馬拉盞通菜一般都預佢炒,但係估唔到佢係烚。但係佢餐牌上面有冇講過係炒,所以係合理嘅。成餐最特別反而係個甜品。個榴槤嘉欣多士都算係咁出邊比較少食到。但係個橘子香茅凍,就真係幾特別。點解呢,就係因為入口改一下係有錢未,食咗冇耐之後橘子味會消失,香茅味會湧出來。呢一刻真係好特別。差啲唔記得講個肉骨茶。個肉骨茶都係正正常常算係咁,如果鍾意重藥材味嘅你,你可能會覺得去訊息少少。不過香港地$200有咁多嘢食算係咁啦。

不過香港地$200有咁多嘢食算係咁啦。

2019-05-31
堪稱全港最接近馬來西亞蝦麵味道嘅蝦麵店嚟到荃灣開店,上次喺灣仔食已經超過10年,滿心期待點知未食已經一肚氣!首先係等候時間,一個人星期六8:12分排隊攞飛,眼見店外只有3-4人,竟然要等超過20分鐘!然後入座後沒有店員招呼,好不容易才找到店員給menu及落單,order後等食物也超耐!一碗麵又要等20分鐘!最後蝦面來到,一試味同記憶中嘅味道相距甚遠,以往鮮甜嘅蝦湯底少了好多蝦味,份量雖然係大碗咗,但味道卻很失望😞!奶茶嘅茶味欠奉,也是水準之下呢!
2019-06-01
20 分鐘 (堂食)
2019-05-31 34 瀏覽
陪朋友黎左呢間蝦面店度食個晚飯。佢介紹過話都幾好食。因為係係商場入面,所以地方都好乾淨企理。餐牌選擇都唔少,唔同既湯底同配料可以互相配搭,選擇自由啲。而且二人餐仲有間好多唔同嘅小食,好適合啲中意試吓唔同野嘅人。咁我地今以點左兩個二人餐。首先,有兩碟大大碟既油菜。呢個係我朋友點嘅。我點左辣味蝦湯底配蝦肉肉骨。蝦味好濃郁好香,感覺係真係用好足料既蝦煮出嚟嘅。舊豬肉都好大份,啲面都幾好食。跟餐每個人都有一杯野飲,我就點左凍檸水,而我朋友又話佢呢度嘅凍咖啡幾好味,推薦我下次飲佢嘅咖啡添。串燒同雞翼都幾惹味,好香香料味,啖啖肉食落都幾正。總而言之,用左一個唔錯既價錢,試左好多樣野,食完都幾飽,味道仲幾好添。
陪朋友黎左呢間蝦面店度食個晚飯。佢介紹過話都幾好食。
因為係係商場入面,所以地方都好乾淨企理。

咁我地今以點左兩個二人餐。
首先,有兩碟大大碟既油菜。

呢個係我朋友點嘅。

串燒同雞翼都幾惹味,好香香料味,啖啖肉食落都幾正。

2019-05-30 33 瀏覽
最近荃灣開左蝦麵店,我好似無食過星馬野喇,墨都要去試一試!依度嘅湯麵有唔同嘅湯底,例如蝦湯,喇沙,豬骨雞湯,食星馬野當然要食佢特色嘅口味啦,同朋友一人叫一碗粉麵,我就揀左辣味蝦湯海鮮摻摻,蝦湯用蝦殻同其他配料熬煮7個鐘,充滿蝦嘅鮮味,我鐘意用摻摻掛湯咁食,摻摻係油麵加米粉,索晒湯嘅味,再配埋海鮮做配料,一流啦。朋友就叫左碗咖哩喇沙墨丸魚片檬粉,以豬骨同雞做湯頭,再加入香料同椰奶,令到個湯底更豐富,更有層次。原來檬粉配喇沙湯底又幾好喎,因為喇沙比較濃厚,檬粉都唔會話好淡,都唔錯呀。
最近荃灣開左蝦麵店,我好似無食過星馬野喇,墨都要去試一試!

2019-05-30
午餐
2019-05-29 26 瀏覽
蝦麵店總於進駐荃灣啦🤩以前喺灣仔返工,成日都會係蘭度街食lunch,成日都會幫襯蝦麵店,所以前排有新聞話佢唔做都不之幾傷心🥺咁岩得知蝦麵店黎荃灣開,即刻去食返餐,搵返以前嘅感覺!荃灣店開咗喺荃新天地1期L1,係近Pandora 個邊條扶手電梯上去行前少少就見到同灣仔店唔同,荃灣店係有二人餐,可以自選湯底同配料,自由度好大叫左一個咖哩叻沙湯底配蝦肉魷魚,咖哩叻沙湯底好濃味,油麵掛湯度十分好,蝦肉已經剝左殼同開左邊,食起上黎非常方便,魷魚亦十分彈牙👍🏻推介❤️二人餐份量非常大,雖然話係細份嘅麵,但都好大碗,主食放滿成張枱呀!除左咖哩叻沙仲叫左個福建滷湯底配魚片四寶,湯底杰杰地,加埋摻摻(姐係油麵mix米粉)感覺都幾特別,不過都係冇叻沙湯底惹味香濃!藥材味嘅肉骨茶成日食,胡椒味就比較少食,湯底好鮮味,帶有辣辣地嘅胡椒味,排骨煮得岩岩好,好爽滑👍🏻最有驚喜嘅係呢個桔子香茅凍😍 初初入口酸酸地,慢慢食落有香茅味,感覺好夾好特別,亦都唔會太甜,作為一個飯後甜品好Perfect👍🏻👍🏻👍🏻榴槤加央多士味道濃郁,鍾意榴槤嘅你千其唔可以錯過!青檸梳打就正正常常,用嚟送呢濃味嘅嘢食就啱晒啦! 總括來講,二百

咁岩得知蝦麵店黎荃灣開,即刻去食返餐,搵返以前嘅感覺!

榴槤加央多士味道濃郁,鍾意榴槤嘅你千其唔可以錯過!

青檸梳打就正正常常,用嚟送呢濃味嘅嘢食就啱晒啦!

總括來講,二百幾蚊有咁多嘢食係好抵嘅!

2019-05-29
  • 桔子香茅凍