2021-08-11
朋友食過幾次呢間「蝦蝦燒」任食流水蝦放題話勁正,今次帶埋我過嚟encore咁話喎~呢間餐廳位於佐敦白加士街,搭巴士或者地鐵都方便嘅~ 朋友話呢間餐廳勁爆要提早book位,我哋book咗7:30,準時到準時入場開波~一入到去發覺間餐廳真係好大,睇返資料原來有成六千呎,但係依然係座無虛席, 非常之熱鬧!睇嚟今次實冇介紹錯😜餐廳話由於已經冇晒二人枱所以安排咗張四人枱俾我哋,正!間餐廳大部份枱與枱之間都會魚缸裝住大大隻又新鮮嘅大頭蝦比客人自己夾!搶到埋位侍應已經預先安排咗10隻8隻大頭蝦俾我哋燒住先,同時間每一位客人會送一份白鱔肉,一隻貴妃蚌,同埋一條蟶子皇!白鱔肉真係好肥美,個皮燒到脆卜卜,肉質鮮嫩啖啖肉好正!貴妃蚌同埋蟶子皇都好鮮甜!可惜無得encore!不過呢間餐廳最正嘅除咗係任夾流水蝦之外,就係佢免費任食好多款唔同嘅海鮮!鮑魚、扇貝、大蜆、海螺、魷魚、海魚⋯全部都係任食!!!! 個重點係佢哋一啲都唔易行係咁refill 從來冇見過呢個海鮮section 係吉嘅!除咗有海鮮任食之外,呢間餐廳都提供咗兩大櫃唔同嘅肉類丸類比客人選擇,個人推介牛仔骨!其實仲有熟食嘅,不過因為實在有太多其他選
除咗有海鮮任食之外,呢間餐廳都提供咗兩大櫃唔同嘅肉類丸類比客人選擇,個人推介牛仔骨!其實仲有熟食嘅,不過因為實在有太多其他選擇,我就冇食到熟食!另外當然唔少得有唔同嘅飲品又係飲任啦,啤酒汽水茶特飲全部有齊晒同一般放題提供個啲有過之而無不及!