2021-08-06 94 瀏覽
見做緊優惠就同另一伴黎食!今餐比想像中有新意,因為有好多落手落腳,同另一伴分工合作嘅機會。一黎就同男朋友去咗夾蝦,啲蝦真係好生猛!會係咁係個筒到跳。跟住我就負責剪啲蝦腳,佢就出去夾海鮮,跟住大家一齊幫啲食物調味。啲蝦好新鮮,有啲仲有膏tim! 我最愛係燒生蠔! 好少餐廳有提供生蠔! 我用左餐廳提供嘅蒜、蔥黎調味,已經好正。另外,佢仲有螺肉、扇貝、鮑魚、蜆,全部都係任食任拎!肉類方面都有好多選擇,我最鐘意係牛仔骨、雞軟骨。牛仔骨脂肪分佈平均,色水新鮮,食落唔鞋口!雞軟骨都係比較少見,佢有提供埋孜然粉俾我哋調味,個味道燒出嚟同出面串燒鋪嘅真係好似。另外平時少見嘅食物,例如格仔餅,蒜蓉包都有得燒🤣 我最尾就自己整左個格仔餅 加舊雪糕係面頭,好滿足!總結,鋪地環境闊落,食物refill得好快, 種類都算多。雖然個爐睇落好似好細,但我覺得兩個人用啱啱好! 由於主打海鮮,所以呢間最適合鐘意食海鮮嘅人!
見做緊優惠就同另一伴黎食!

啲蝦好新鮮,有啲仲有膏tim!