2023-08-17 73 瀏覽
Hongkong/dish/流水蝦-cooking-haha  ;Nestled in the vibrant culinary landscape of Hong Kong, Cooking Haha invites diners on an unforgettable journey of taste, with its signature dish, 流水蝦 (liúshuǐ xiā), taking center stage. Crevette Coulant ; The dish, known as Crevette Coulant, features succulent prawns enveloped in a delicate batter that achieves the perfect balance of crispy exterior and tender interior.  La Première Assiette de Crevettes à Grosse Tête  ;La Première Assiette de Crevettes à Grosse

Crevette Coulant ;
La Première Assiette de Crevettes à Grosse Tête, a captivating platter of jumbo head-on shrimp. The shrimp are impeccably cooked, boasting a luscious texture and a rich, sweet flavor .
Anguille Blanche :
The eel, tender and delicate, is accompanied by a medley of complementary flavors, from    the earthiness of wild mushrooms to the brightness of a citrusy glaze.
2023-08-05
2023-08-15 122 瀏覽
又到Happy Friday, 男朋友帶我黎左依間位於佐敦的蝦蝦燒,餐廳主打海鮮任燒,而家有即場即夾即燒的大頭蝦餐廳空間寬敞,座位舒適,不會覺得逼自助區選擇眾多,海鮮當然是重點,有三文魚,生蠔,蜆,帆立貝,螺等等食材新鮮,廚師係現場清潔及開殼,環境衛生可靠肉類選擇亦十分豐富,岩晒肉食獸的朋友,絕對不怕肚餓呢!豬牛羊雞應有盡有,不同部位都切成方便放上烤爐的Size/製成串燒,十分細心。燒多春魚及豬五花腩等等更加感覺似去左居酒屋蔬菜類款式都係提供適合燒烤的款式,當中燒粟米真的值得一試,非常甜呢!!仲有甜品區呢,可以任食雪糕,我自己最後食左哈密瓜味的雪糕,非常好味!海鮮十分新鮮,每一款都十分鮮甜,而餐廳更提供蒜蓉及牛油等配料可以放上去一齊燒,更加惹味帆立貝及生蠔我地都分別試下原隻燒及加蒜蓉牛油燒,覺得加左燒更加好味呢!鮑魚就咁燒就已經足夠,爽口彈牙。超大粒的蜆,肉質飽滿,鮮味十足!必食呀!!座位旁邊有好長的魚缸,養住左好多隻大頭蝦,食客可以即夾即燒大頭蝦大頭蝦的蝦膏十分豐富,可以用滿瀉去形容呢!蝦肉新鮮彈牙,非常滿足我地主要飲燒酒,配合燒烤真的十分合襯,酒量好的朋友不妨一試!
餐廳空間寬敞,座位舒適,不會覺得逼

食材新鮮,廚師係現場清潔及開殼,環境衛生可靠

肉類選擇亦十分豐富,岩晒肉食獸的朋友,絕對不怕肚餓呢!

燒多春魚及豬五花腩等等更加感覺似去左居酒屋

鮑魚就咁燒就已經足夠,爽口彈牙。

超大粒的蜆,肉質飽滿,鮮味十足!必食呀!!

大頭蝦的蝦膏十分豐富,可以用滿瀉去形容呢!

蝦肉新鮮彈牙,非常滿足

2023-08-15 111 瀏覽
.◾️◾️◾️ 【 ✨佐敦任食流水蝦放題✨ 】 ◾️◾️◾️▎多款海鮮肉類選擇 自助任燒呢一間蝦蝦燒之前已經幫襯過幾次好enjoy 可以自助任燒任食流水蝦的過程🤓今次同朋友嚟到呢一間佐敦嘅分店依然覺得體驗好特別👍👍值得推介🙌◾️◾️◾️◾️◾️ 【 General Info 】 ◾️◾️◾️◾️◾️▎Overall rating:9 out of 10▎Will Revisit?:Yes▎菜式分類:#mayfoodie_放題 ▎人均消費:Ard HKD 350▎地區分類:#mayfoodie_jordan ▎前往方法:佐敦站C2出口行2分鐘▎餐廳名稱及位置:📍 蝦蝦燒 (佐敦)📍佐敦白加士街10-24號永富大廈1樓◾️◾️◾️◾️◾️【 整體評價 】 ◾️◾️◾️◾️◾️ 呢一間自助餐廳有流水蝦同埋唔少海鮮同肉類可以自助任燒我哋食到好飽,而且啲食物都好新鮮好正首先,我就要講下佢嘅流水蝦呢啲流水蝦好新鮮,好鮮甜而且煮熟之後肉質好彈牙,唔會太膩除咗流水蝦之外,佢哋嘅自助餐仲有唔少海鮮同肉類可以自助任燒我特別鍾意佢哋嘅生蠔同帶子啲海鮮好新鮮,好鮮甜,而且啲份量都好大肉類方面,佢哋有唔同嘅肉類可以自助任燒包括牛肉、豬肉同埋羊肉,而且啲肉都好嫩好

◾️◾️◾️ 【 ✨佐敦任食流水蝦放題✨ 】 ◾️◾️◾️

▎人均消費:Ard HKD 350
▎地區分類:#mayfoodie_jordan
▎前往方法:佐敦站C2出口行2分鐘
▎餐廳名稱及位置:
📍 蝦蝦燒 (佐敦)
📍佐敦白加士街10-24號永富大廈1樓

◾️◾️◾️◾️◾️【 整體評價 】 ◾️◾️◾️◾️◾️

呢一間自助餐廳有流水蝦同埋唔少海鮮
同肉類可以自助任燒
我哋食到好飽,而且啲食物都好新鮮好正

首先,我就要講下佢嘅流水蝦
呢啲流水蝦好新鮮,好鮮甜
而且煮熟之後肉質好彈牙,唔會太膩

除咗流水蝦之外,佢哋嘅自助餐仲有唔少海鮮同肉類可以自助任燒
我特別鍾意佢哋嘅生蠔同帶子
啲海鮮好新鮮,好鮮甜,而且啲份量都好大
肉類方面,佢哋有唔同嘅肉類可以自助任燒
包括牛肉、豬肉同埋羊肉,而且啲肉都好嫩好juicy
啲味道都好豐富,真係好正!

除咗海鮮同肉類之外
佢哋仲有提供唔同口味嘅杯裝雪糕
我試咗啲朱古力同香草味道嘅
味道都好濃郁

佢哋仲有一個飲品吧
可以自由選擇唔同嘅飲品
有啲蘋果汁、橙汁等

總括而言,呢個自助餐真係好正
啲食物都好新鮮好正,而且啲份量都好大
佢哋嘅服務都好好,而且環境都好舒適
如果你地鍾意海鮮同埋肉類
又想食到好飽,就一定要黎呢到食飯啦
2023-08-15 78 瀏覽
💁‍♀️ 8/8/2023(Tue), Dinner🍽今晚💁‍♀️為食妙妙撇低💁A先生,去同朋友仔/朋友女搵食🙆‍♀️,地點係佐敦既🦐蝦蝦燒 。佢地嘅荃灣店為食妙妙同A先生都食過幾次,每次都好滿意😌,今晚睇睇👀佐敦店嘅質素又點樣樣先。🔆流水蝦🦐就喺每枱側邊既水糟自己夾,有晒冰桶俾你凍暈d蝦。蝦都好生猛又大隻🦐,仲有唔少都有膏既,供應都好充足,同荃灣店一樣👍👍👍。🔆海鮮自助吧:新鮮海產種類一樣都係咁多😍😍😍有魚、扇貝、貴妃蚌、鮑魚、蠔、魷魚、螺等等,海鮮控黎到呢到會超開心囉😍😍😍🔆每枱仲送每人一串既燒鱔,超厚肉,而且燒完脆口又香口,呢個真係必食,如果有得添食就完美嘞~🤤🤤🤤。🔆其他串燒/肉類(雞/羊/牛/豬/台灣腸/漢堡扒...)、蔬菜(冬菇/南瓜/粟米/蕃薯仔...)、丸類(墨丸/芝心丸...)選擇都好多👍👍👍🔆熟食都有少少俾客人選擇,包括有醉蝦、麻辣魚皮、涼拌青瓜、韭菜豬紅、炒西蘭花、咖喱魚蛋及炸物等等。🔆飲品方面除咗大路既啤酒🍻、汽水🥤,連韓國既果味燒酒都有🍶,呢個未試過喺其他放題店或者流水蝦店見過👍👍👍。🔆甜品方面餐廳提供左唔同款式同味道既雪糕/雪條,而為食妙妙個人推介個"豆腐雪糕",
💁‍♀️ 8/8/2023(Tue), Dinner🍽
🔆甜品方面餐廳提供左唔同款式同味道既雪糕/雪條,而為食妙妙個人推介個"豆腐雪糕",加埋燒到脆脆地既格仔餅,加一小舊雪糕係格仔餅上面,又熱又凍,雙重口感😍yummy❤️。
晩巿 2.5小時任飲任食放題
成人: 價錢$378/位
小童(身高: 100-150cm): 價錢$228/位
*加一服務費
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
❤ 🙆‍♀️(為食妙妙) 整體食評:❤❤❤❤❤(5/5)
👉🏻同荃灣店一樣,首先職員簡單咁講解下點燒,同埋係燒既過程,仲好貼心咁幫我地將鮑魚去殼,同反下d食材,怕我地會燒得過熟,相當細心❤️❤️❤️。
👉🏻環境濶落,最重要係冷氣夠凍,唔會燒到出晒汗
👉🏻食材新鮮好味,種類都超多,一定會繼續再encore😍😍😍!!!
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
2023-08-14 68 瀏覽
呢間已經食過好多次,最鐘意燒海鮮好高質👍🏻任食2.5小時好盡興,坐係蝦隔離,想食就即夾即食夠新鮮,有得玩有得食超開心🥰服務好貼心周到👍🏻兩個女仔手忙腳亂,成日過來幫忙燒海鮮人太好💕.必點海鮮:蝦/蠔/鮑魚/魚/帶子真的好新鮮!仲要任食!即燒即食好滋味,加埋牛油、蔥和蒜超正😋蝦就係隔離想食幾多就燒幾多,鮑魚放上爐仲郁緊超生猛😍食落鮮味彈牙👍🏻.必拎燒物:羊架/雞翼/雞軟骨/魷魚咀仲有好多款肉和串燒,最愛羊架好有驚喜!淋身入味,雞翼大愛土匪雞翼!juicy 仲要我最愛口味,再加孜然粉同辣椒粉,香辣惹味👍🏻.自助區多款飲品,仲有韓國燒酒和啤酒🍻最後記得留肚燒菠蘿和食雪糕🍦,燒烤食完辣,嘆杯雪糕正💕.呢個價可以任燒靚海鮮!一定會再來!

必點海鮮:蝦/蠔/鮑魚/魚/帶子

必拎燒物:羊架/雞翼/雞軟骨/魷魚咀

呢個價可以任燒靚海鮮!一定會再來!
2023-08-13 104 瀏覽
約咗三五知己聚會,又話要玩又話要任食😂。好彩友誼小姐有個好建議💡,就係捉活蝦去燒啦😆。餐廳集中安排客人坐在最入面,因為入面客人會坐起蝦缸2️⃣側,隨手就可以夾🥢起正在自由暢泳中的蝦😂。活蝦🦐好生猛,只要夾起放係冰桶🧊等佢暈咗再燒就可以😊,看似簡單,但其實都有少少技巧😂,現場不時傳來尖叫聲,水花四淺💦,好玩🤣。蝦蝦燒任飲任食放題 $348除咗有流水蝦🦐任捉外,出面仲有唔少海鮮可以選擇,除咗有扇貝、蠔🦪、鮑魚、蜆、魷魚🦑之外,仲有太大隻貴妃蚌和原條魚🐟等,非常之豐富🥰。燒白鱔就每人只有1️⃣串,外皮燒到卜卜脆,而且啖啖肉,可惜大家知道Duck哥🦆唔食鱔,佢地個個立刻目光如狼似虎般🤣....肉類提供豬🐖、牛🐂、羊🐏、雞🐓,樣樣都有有,仲有多款腸仔選擇;另外還有多款熟食可以揀,好似有咖哩魚蛋、辣酒煮花螺、韭菜豬紅等,都多款🤗。甜品以雪糕🍦為主,飲品好多選擇,啤酒🥃汽水🥤樣樣都有,就連韓國燒酒🍶都有。總括而言,食物選擇非常多,而且海鮮非常新鮮,活蝦就更加唔洗講;另外餐廳店員服務非常之貼心,除咗教我地點燒食物之外,仲幫我地將鮑魚起殼剪邊。

蝦蝦燒任飲任食放題 $348

• 貴妃蚌
  • 白鱔
  • 大頭蝦
2023-08-09 192 瀏覽
位於佐敦的「蝦蝦燒」一直都想潮聖,今次終於相約到三位友誼先生及小姐一齊又玩又食一個價錢可以體驗捉新鮮流水蝦、任食多款海鮮、自助串燒燒烤、熱食等,仲提供雪糕雪條及飲品 (包括酒精類),用餐時間2.5小時平日晚上到訪,入座率相當唔錯店員細心的講解如何將蝦夾起,再將蝦放到冰筒內然後再燒四款調味料供客人按個人喜好加到燒物上==========🔹海鮮▶鹽燒大頭蝦新鮮有蝦味,鹽香突出▶燒大頭蝦活捉大頭蝦時仍活躍的在跳蝦頭充滿鮮甜蝦膏,蝦肉鮮味彈牙▶燒鮑魚店員貼心的幫忙將鮑魚殼去掉再放上爐上燒,鮑魚嫩滑有口感▶燒扇貝提供蒜蓉及牛油,加到扇貝調味足夠滋味▶燒白鱔白鱔新鮮厚肉,油香豐腴而毫無腥味▶燒魷魚雪白新鮮,爽口嫩滑仲有多款原條鮮活魚、三文魚骹、海螺、蜆肉等,所有海鮮皆新鮮而補給快==========🔹串燒肉類提供豬、牛、羊、雞、雞翼、鴨胸、漢堡扒等仲有多春魚、魷魚、多款台灣腸及丸類、玉子燒、多款蔬菜、菠蘿、牛油蒜蓉多士及窩夫等,選擇豐富肉類大多緊實入味,尤其推介雞肉串、雞翼及羊架;多春魚及魷魚同樣高質==========🔹熱食當晚有醉蝦、麻辣魚皮、涼拌青瓜、韭菜豬紅、炒西蘭花、咖喱魚蛋及炸物等==

平日晚上到訪,入座率相當唔錯
店員細心的講解如何將蝦夾起,再將蝦放到冰筒內然後再燒
四款調味料供客人按個人喜好加到燒物上
🔹海鮮
▶鹽燒大頭蝦
新鮮有蝦味,鹽香突出
▶燒大頭蝦
活捉大頭蝦時仍活躍的在跳
蝦頭充滿鮮甜蝦膏,蝦肉鮮味彈牙
▶燒鮑魚
店員貼心的幫忙將鮑魚殼去掉再放上爐上燒,鮑魚嫩滑有口感
▶燒扇貝
提供蒜蓉及牛油,加到扇貝調味足夠滋味
▶燒白鱔
白鱔新鮮厚肉,油香豐腴而毫無腥味
▶燒魷魚
雪白新鮮,爽口嫩滑

🔹串燒
肉類提供豬、牛、羊、雞、雞翼、鴨胸、漢堡扒等
🔹熱食
收取加一服務費
整體用餐體驗感滿意,餐廳食材新鮮又豐富而且補給速度高,加上有得食又有得體驗捉蝦,全晚傾得同玩得好開心,非常滿足
  • 白鱔
  • 海鮮
早就聽過這家活蝦燒肉的大名,以活蝦量多跟蝦質素高取勝,所以來拜會一下他座位旁邊就是活蝦缸,只要取一個冰桶,活蝦絕對是源源不絕,而且大頭蝦非常活躍,絕對新鮮唯一要擔心的就是超活大頭蝦會從冰桶裝跳出來!記得把它蓋好店員會簡單指導你燒蝦跟肉的方法,10分不錯出品一開始會有幾隻已經剪好的蝦跟幾串活鰻魚(必食)吃,👍👍活鰻的質素超高,肉質肥美,外皮超彈牙,相當好吃😋,可惜只有一轉👍👍👍大頭蝦頭內竟然有超豐富的蝦膏,入口媲美蟹膏,蝦肉質鮮甜,想不到在放題內會有這種質素!帆立貝 貴妃蚌相當大隻,鮮味亦濃,值得一試其餘肉類選擇相當多, 最推介的是👍雞翼跟👍羊架,肉質相當重視而且不會霉;牛肉粒的質素也不錯👍三文魚鯺同樣質素甚高,肉質肥美,時間上只要不要燒太久也相當好吃另外還有一整條的魚,蠔🦪,牛仔骨,漢堡肉,雞肉等,還有不少量的瓜,質素也是不俗,值得一試雪糕的選擇不算多,但是日本牌子的都不錯此外還有外面的熟食, 我也沒有試, 感覺不錯結帳$348一位, 算貴嗎?以食物質素來說不算貴,值得一試

唯一要擔心的就是超活大頭蝦會從冰桶裝跳出來!記得把它蓋好

店員會簡單指導你燒蝦跟肉的方法,10分不錯

出品

帆立貝 貴妃蚌相當大隻,鮮味亦濃,值得一試

雪糕的選擇不算多,但是日本牌子的都不錯

此外還有外面的熟食, 我也沒有試, 感覺不錯

結帳$348一位, 算貴嗎?以食物質素來說不算貴,值得一試
好大型嘅室内燒烤餐廳 每枱之間有個放滿游水大頭蝦嘅魚缸💙 游水蝦可以即埸自己夾自己燒😆 仲有多款海鮮 肉類 丸類同埋蔬菜!最估唔到嘅係連飲品都有好多款選擇 例如汽水 Qoo 茶類 啤酒 燒酒等等🍺🍺流水蝦好新鮮好生猛🦐🦐🦐夾完之後放入冰桶雪暈佢哋之後就可以燒~仲可以加鹽/蒜蓉/牛油/辣椒粉等等自行調味除咗流水蝦之外亦有蠔 鮑魚 扇貝 螺 原條魚同埋蜆可以任燒🔥亦有多款肉類 丸類同埋蔬菜 例如牛仔骨 墨魚丸 雞翼 芝心丸 玉子燒 菠蘿 蒜蓉包 翠玉瓜 蕃薯仔 窩夫等等不能盡錄🤣 仲有好多款雪糕杯😋🍨可以任飲任食2.5小時 仲可以自己夾自己燒 趣味性同埋性價比都好高!💖

流水蝦好新鮮好生猛🦐🦐🦐

• 芝心丸
  • 玉子燒
2023-08-04 131 瀏覽
性價比超高除蝦外, 海鮮和串燒種類選擇十分之多,每人送一串饅魚, 燒饅魚超肥美, 可惜就只得一串.爐小小的, 但夠火力, 食物好快熟!!燒茄子必食!!燒酒同啤酒仲係任飲 !!
性價比超高
除蝦外, 海鮮和串燒種類選擇十分之多,
每人送一串饅魚,
燒饅魚超肥美, 可惜就只得一串.

爐小小的, 但夠火力, 食物好快熟!!

燒茄子必食!!

燒酒同啤酒仲係任飲 !!
2023-07-15
2023-08-02 119 瀏覽
岩岩睇泰國旅遊節目,好想食返以前泰國食嘅流水蝦,上網一search就搵到e間海鮮燒烤店😍所以就即刻約朋友去試下😆店位於佐敦地鐵站附近,都容易搵到👍🏻一入門已經見到燒烤自助區,入面有好多海鮮,仲有勁多鮑魚,扇貝,連魚都有得燒,仲要無限refill🤤每枱都有一人一串嘅燒鰻魚😍主角嘅流水蝦就係我地嘅座位旁邊超生猛,除左海鮮仲有唔少串燒種類😆整體嘅講都幾滿足😋同埋海鮮都好鮮味👍🏻肉類串燒種類都好多😆肉食獸會好開心🤓值得一提係店員好貼心,幫我地處理好d鮑魚🤓

每枱都有一人一串嘅燒鰻魚😍

2023-08-01 154 瀏覽
夏天陽光下就諗起一大班人一齊去燒野食🥰但出戶外又太熱所以就睇到有蝦蝦燒🥰有得夾下新鮮蝦同海鮮都幾開心🥳我地嘅坐位好近蝦游水嘅地方😍坐得幾闊落😆一入門口已經見到好多唔同款式海鮮☺️可以隨便夾,海鮮好靚又新鮮🫶🏻除咗海鮮都仲有唔同嘅串燒🤤熱食等等😆仲可以煮下麵食👍🏻店員勁貼心會幫手教我地整蝦🦐夾蝦🥰蝦好生猛仲有勁多羔🤤我地仲攞左好多海鮮,串燒,其中扇貝好多汁😆鮑魚大大隻,口感彈牙😋甜品同飲品櫃都有勁多飲品同雪糕,食埋超滿足🤩

我地嘅坐位好近蝦游水嘅地方😍坐得幾闊落😆

甜品同飲品櫃都有勁多飲品同雪糕,食埋超滿足🤩
2023-07-30 154 瀏覽
最近都幾hit 既一間餐廳,平日晚黎食都幾乎坐無虛席,比得上集團性放題!呢到既主題係蝦蝦燒,一入去就會起一堆蝦係個爐到!如果唔夠皮,仲有得玩住咁燒,就係自己係水缸到揀蝦,放佢落冰水再燒!有時會有小意外比隻郁緊既蝦嚇親或者彈到隔離位都有水,哈哈呢個就係娛樂!論質素,呢到既蝦都幾多膏同籽,幾特別!蝦蝦燒就唔只食蝦,仲有好多海鮮去揀,有例如馬友既四種魚,有扇貝、鮑魚、蚌、大蜆沙白蜆、帶子、螺等等既即開即洗海鮮!因為真係鮮味同有海水鹹味,建議就咁燒黎食唔加調味已經ok!另外,呢度仲有好多好味既食材,鍾意肉嘅朋友推介叉燒、牛仔骨、雞翼,另外燒蒜蓉包、燒菠蘿都係一d好refresh 同好味之選!熟食方面,都有幾多別出心裁嘅食物,例如辣酒煮花螺、西蘭花炒蝦、仲可以自己煮番個麵配海鮮食,正呀!最後要特別講一講呢度嘅雪糕,主要分為阿波羅嘅牌子,同韓國牌子,港式嘅雪糕味道多,有芒果香芋朱古力,韓國雪糕就偏係咖啡奶茶味,兩種我都覺得好好食!燒咁多野配上甜品真係一絕。另外簡單講吓飲品,呢度除咗燒嘢食必備嘅茶之外,比較特別嘅係仲有酒提供!

2023-07-30 132 瀏覽
成日聽講去燒蝦夾蝦好岩一家大細去😉今次終於體驗到,每檯都係個蝦缸側邊,一路食一路睇住啲蝦望住你游下游下🦐🦐🦐其實店內幾岩小朋友👧🏻,因為有小朋友飲品,仲有唔同既熟食,烏冬等,仲要有得睇蝦,小朋友一定好開心👍👍大人更加唔使講,無論海鮮定肉類,都有好多好多種類,成條魚咁拎去燒都仲得😏加上有扇貝,鮑魚,生蠔,螺,真係好新鮮,最緊要係個爐唔會好易燒濃,真係岩岩好火候,配料區更加有唔同既醬料,牛油,各類配料粉可以自己調配襯海鮮食😋😋Yummu Yummy肉類仲要有台式腸,煙鴨胸,小朋友最愛既玉子燒,牛,豬,雞,魷魚,豬大腸,燒雞軟骨,炸雞皮真係咩都有!食到最尾仲要有雪糕做甜品🍧 想講店內職員亦好好service ,經常會替我地更換檯上既小垃圾桶,讓我地唔使擔心滿哂垃圾既危機整體下次一定會再來,因為店鋪更地鐵站之餘,食物質素真係唔差,室內環境都算坐得舒服,就算帶小朋友來都有bb椅,100cm內高既小朋友係免費的,夾蝦玩之餘仲可以打下卡,真心抵玩抵食😚😚

2023-07-24
  • 鮑魚
  • 扇貝
  • 煙鴨胸
之前去泰國旅行都一直想試🤣位於佐敦嘅餐廳主打海鮮燒烤,每枱之間有個放滿流水蝦嘅魚缸可以畀客人體驗夾蝦🦐樂趣,環境寬敞,食品區亦好多海鮮,、串燒、熱食等,飲品方面亦都係有幾十種選擇,汽水果汁,茶類啤酒,估唔到韓國🇰🇷真露🤣燒酒+海鮮不得了流水蝦生猛新鮮,放喺冰桶一陣暈咗就可以燒,肉質特別爽彈,我自己就建議加少少鹽就足夠😎生蠔、鮑魚,扇貝,螺同大蜆, 原條鮮魚🐟任揀除咗海鮮仲有有幾十種串燒任你食🤣豬牛羊、雞肉,串燒有丸類台灣腸、冬菇、雞髀菇、雞軟骨、雞翼,加埋枱上嘅調味孜然粉燒好惹味😎各款蔬菜、麵包窩夫,水果甜品,仲有香港品牌嘅雪糕杯一定吃到飽😎⭐️平日星期一至四任飲任食2.5小時🚩蝦蝦燒佐敦白加士街10-24號永富大廈1樓#addifoodie #addifoodie佐敦#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #香港插畫 #情侶美食 #HKcouple #hongkongdraw #foodiecouple #愛情插畫 #蝦蝦燒 #流水蝦🦐

生蠔、鮑魚,扇貝,螺同大蜆, 原條鮮魚🐟任揀

⭐️平日星期一至四任飲任食2.5小時

🚩蝦蝦燒