2023-08-29
早前上網見到依間海鮮燒烤餐廳已經好想黎,終於等到得閒有時間黎喇!餐廳位於佐敦樓上鋪1樓,行樓梯上去就見到餐廳招牌架喇!一入到門口就會見到海鮮自助區,海鮮超吸引呢!擺滿晒不同款式既海鮮,仲要隻隻望落都好新鮮!!款式眾多,有帆立貝,生蠔,蜆,鮑魚,魚及螺等等!!仲要竟然係不限款式全部任拎,真係超抵食呢!除左海鮮之外仲有多款肉類選擇,豬牛雞羊任均選擇,肉類質素亦都好新鮮,絕不馬虎另外亦都有小食區,餃子,椒鹽大蝦,辣酒螺等等都十分惹味另外飲品區亦都係全部任飲,選擇亦都十分之多,有韓國燒酒,啤酒,汽車,茶,果汁等等不過餐廳主打既重點係新鮮活捉大頭蝦,即撈即燒,好食又好玩!店員教我地先用餐廳提供既冰桶裝滿冰,然後夾起隻蝦即刻放入冰桶凍暈佢,隔一陣就可以擺上烤爐燒架喇不過要小心D蝦係冰桶入面都可能會彈幾下,小心彈水呢XDD新鮮既蝦真係超級好食呀!肉質爽口彈牙,蝦膏超多餐廳贈送既鰻魚,又係超好食呢!間唔中會有1,2條好細既骨刺,所以食果陣都要小心少少!肉質好嫩滑,個人認為比美不少鰻魚飯專門店呢海鮮方面我地食左好多款,主要食帆立貝,鮑魚,生蠔帆立貝加埋牛油,蒜蓉一齊燒,聞到都已經超香,食落更加一流而鮑魚
餐廳位於佐敦樓上鋪1樓,行樓梯上去就見到餐廳招牌架喇!
不過餐廳主打既重點係新鮮活捉大頭蝦,即撈即燒,好食又好玩!
不過要小心D蝦係冰桶入面都可能會彈幾下,小心彈水呢XDD
新鮮既蝦真係超級好食呀!肉質爽口彈牙,蝦膏超多
肉質好嫩滑,個人認為比美不少鰻魚飯專門店呢
帆立貝加埋牛油,蒜蓉一齊燒,聞到都已經超香,食落更加一流
而鮑魚,生蠔等等亦都非常新鮮,蒜蓉等等可加可不加,一樣咁好味,可以自由調配
我最推介既係豬脾仔,可以一口撕黎食,再飲啖燒酒,真係超ENJOY呢!
好適合同家人/朋友黎呢!下次帶朋友黎一齊食先