2023-03-03
一直都好鐘意食新加坡菜,泰國菜,今日去開太子見到呢間好似好吸引就入咗去試。呢一間距離太子站1分鐘既蘇山雞飯,門面有啲懷舊,有卡位亦有普通既4人枱,而4人枱前後都有欄set梗左,位置無得郁,有少許迫呢度既招牌有海南雞,咖央多士,肉骨茶。。。真係想試哂佢哋呀呢度有半隻海南雞飯餐,包湯包油飯,飲品小食半價,海南雞好滑好有雞味,半隻份量好足,2個人食都絕對足夠串燒可以揀4串或6串,只有雞同牛,個人覺得雞比牛好食,雞用左蜜糖燒,鹹鹹地甜甜地,好滑通菜就略嫌無乜蝦醬味,有啲油黑豉油叉燒,驚艷到我,半肥瘦厚切叉燒,加上啲豉油既鹹,一舊接一舊好正另外仲嗌左嗰咖央鮮油多士,落單時可以揀開四,唔洗自己切,一嚟到見到厚牛油就知實好食,加埋咖央,邪惡之選醬油拼盤有蛋,豬手同雞腳,一般般,唔難食,而mvp一定係點豬手既辣醬,好辣但好惹味好香
呢度既招牌有海南雞,咖央多士,肉骨茶。。。真係想試哂佢哋呀
通菜就略嫌無乜蝦醬味,有啲油