2009-09-13 35 瀏覽
星期日下午去食當然要排隊啦不過排隊唔緊要....等左約半個鐘好啦!!終於叫到我前一個既號碼啦滿心以為下個到我入去點知個人叫左我下個左下個既號碼咁我就check下個本野最奇怪既係佢剔左我寫果行已經入左去咁我就唔甘心就去問佢話"你應該比人冒應左"之後整左一輪先入到去食叫左個海鮮 pizza 同Carbonara意粉菜到了...竟然沒有碟食下去還叫人失望.....意粉凍凍的海鮮 pizza 沒特別我諗.....一次已經夠了!!!!我以後都唔會左去食
星期日下午去食當然要排隊啦
不過排隊唔緊要....等左約半個鐘
好啦!!終於叫到我前一個既號碼啦
滿心以為下個到我入去
點知個人叫左我下個左下個既號碼

咁我就check下個本野
最奇怪既係佢剔左我寫果行已經入左去
咁我就唔甘心就去問
佢話"你應該比人冒應左"

之後整左一輪先入到去食

叫左個海鮮 pizza Carbonara意粉
菜到了...竟然沒有碟
食下去還叫人失望.....
意粉凍凍的
海鮮 pizza 沒特別

我諗.....一次已經夠了!!!!我以後都唔會左去食
2009-09-13 21 瀏覽
帶老公弟妹去吃中午飯,落完單各人去拿飲品,發覺有些杯有漬不乾淨,餐廳上下員工要意。餐廳教沖凍啡竟是用熱啡加冰,冰溶晒都未凍效果勁差。都係齋飲熱啡冇咁嬲。第一碟來的是Seafood Pizza, 掛注食忘記影相。食物水準很多人已寫過,真的不錯又經濟。
。食物水準很多人已寫過,真的不錯又經濟。
Spaghetti Nero Di Seppia $26
Spaghetti with Mushroom & Cream $26
Beef Pizza $30
Gratim Tomato & Beacon $22
2009-09-12
Spaghetti Nero Di Seppia $26
Beef Pizza $30
Gratim Tomato & Beacon $22
  • 所有
2009-09-09 23 瀏覽
早排跟阿媽行經南豐廣場,跟住去搭lift番屋企,係等lift既時候,阿媽問我:呢間係咩舖黎架,點解咁多人排隊,我一望話俾佢聽:係一間食意大利菜既餐廳,佢話之前都唔見有呢間舖頭喎.我話係咩,我少行呢邊.跟住到大前日,阿媽話阿妹同妹夫話星期二去食啦,我話好呀,(睇得openrice d食評講到咁好,亦都有講到好差),之前阿妹同妹夫已經黎過食,佢地話好抵,所以一於黎試一下.我妹夫5點9已經黎咗攞位,而我放工比較遲,仲要由觀塘搭巴士去坑口,所以變咗遲上加遲,當然俾我阿媽打電話催命符咁催.我一於少理.去到見到佢地留咗一隻雞翼,一隻青口比我,仲有d墨魚麵,隻雞翼個個都話唔錯,青口係咪雪廠貨唔係好識分.d墨魚麵如果再落多d蒜頭會更加好味.跟住再黎一個吞拿魚蕃茄比薩,呢個pizza勁多芝士,吞拿魚都算多,賣相都ok,28蚊亦相當抵.但諗番起係何文田既pizza hut,食過一個餐,三十幾蚊包一碗忌廉湯,一個迷你pizza,或飯&意粉,再加一杯餐茶,呢個餐仲底,雖然pizza hut個度d pizza細好多,但佢落既料肯定好過呢度.賣相亦好.跟住又黎 薩爾薩鐵板漢堡,呢個漢堡其實都幾juicy,同埋幾有

跟住又黎 薩爾薩鐵板漢堡,呢個漢堡其實都幾juicy,同埋幾有牛肉味,唔錯.
最後黎既係辣肉腸配薯角,呢碟比較多油,辣肉腸辣度適中,唔係辣到要即刻飲水,算ok既.
不過整體黎講,呢間餐廳只屬一般,普通料,走高檔路線當然唔係,中檔亦都唔係,只係普通茶餐廳既貨式.
但價錢呢,一般啦.

吞拿魚蕃茄比薩 $28
海鮮意大利飯 $22
香辣腸 $20
薩爾薩鐵板漢堡 $32
2009-09-08
2009-09-08 6 瀏覽
昨天同朋友早上入清水灣行山,行完後下晝大約 3 點幾就搭車過去坑口食飯,朋友話呢間之前試過唔錯,加上呢度又有較多好評,所以大家決定一試~~8 個人叫左總共 15 款食物,但因大家太肚餓既關係,所以有好多都影唔切相~~綜合黎講,海鮮類既「茄汁意粉」好難食!叫左個青口同埋蜆肉 2 款,但上菜時 2 碟都係唔熱,而且海鮮又有腥味...............但未又至於難食既程度,個人不建議點此類意粉~ 至於用芝士焗既意粉類,同剛才講既茄汁類相比之下,會發現好食好多!但唯一佢都唔係熱辣辣咁上,只係暖住咁.........同埋個意粉上面唔夠多芝士,要自己落芝士粉加下味~~而小食就非常之熱,可以用燙口黎形容,香腸都幾好食,但就略賺佢細條左少許。雞翼就不過不失~~至於 pizza 方面,香腸、牛肉、辣肉菠蘿呢 3 款都好好食,又夠哂香口!而且 size 唔大,我地人多可以叫多幾款黎食~~ 因為我地落左 2 次order,所以個田園 pizza 最後先黎,當時大家都食到飽,最後剩返一件係碟度~ 至於服務方面︰先係冇得 book 位,同埋要自己係門口寫「飛仔」等侍應叫號碼入座.............

至於服務方面︰先係冇得 book 位,同埋要自己係門口寫「飛仔」等侍應叫號碼入座..............
而入面既飲品係自助形式既,要自己去斟,但每位要另收 $13 蚊~~
我地食飽後,坐左係度大約廿分鐘,但侍應都冇趕住收杯收碟迫我地走,埋單出到門口先見到有成卅幾人係度等緊位,估唔到咁犀利!

最後行多一陣,大家都搭車走人~~
蜆肉腥, 成碟都唔夠熱
2009-09-06
2009-09-07 15 瀏覽
It was last sat. This place was incredibly crowded, but after queuing up for 2 hours, looked at the menu, looked at the service, especially the attitude of the front desk receptionist. Terrible Terrible. They shouted to the pple who were queuing and waiting. There was no ticket system to queue for a table therefore basically there was no order with the crowd. Inside the restaurant was extremely noisy and the drinks self service bar was very messy and dirty. I did not like the food and the price came with it. Definitely I will not go there again and will not recommend to others.
2009-09-05
  • Sorry
  • none.
2009-09-01 21 瀏覽
聽好多人講話哩間Saizeriya Italian 好抵食咁話, 咁今次亞嫂生日就黎哩度試吓, 6:30半鐘到達, 門口勁多人係度等, 我都係第一次黎, 原來要自己去寫簿, mark低人數同名, 咁自助既登記都係第一次, 同埋無得訂位, 結果等左1個鐘頭45分.. 講噃食野個part, 第一樣order 個墨魚意粉, 估唔到咁失敗, 意粉勁咸, 意粉好硬.. 第2樣係意大利腸, 哩個就ok, 幾好味. ,跟住就係硯肉意粉, 哩個味係正常, 不過硯肉有d沙, 再來一個牛肉pizza, 哩個味唔錯, d cheese 真係拉得好長, 不過pizza底就太淋, 如果硬噃d就very good喇結括黎講, 都算合格, 可以再黎, 不過一定唔會再揀夜晚.

結括黎講, 都算合格, 可以再黎, 不過一定唔會再揀夜晚.
2009-08-28
慶祝紀念
生日
  • 牛肉pizza
不計服務,也不計裝修,只談食物和價錢,我個人會給這裏極高的評價,即使被給劣評的食家責駡也在所不計,公道自在人心吧!!(希望各位盡力不要被”等得耐,服務差,無高級環境等”因素影響了自己心情去品嘗美食,懷着輕鬆愉快心情是先決條件;憤怒會令你”食而不知其味”;當然各人有各人口味,互相尊重地分享就是了!!!)雖然小弟只有百多篇食評,但從來都無發現令我十分喜出望外的食店;主因是食物好食,價錢就貴;價錢平的,食物就一般;偶然發現一二間食物好食,價錢公道的已是難能可貴;今天食過這間Italian Restaurant,確實有點感動,食物如此好品質,價錢如此低廉,怎可能在這個商業掛帥,舖租失控的香港商場出現!!這裏地方頗大,簡單裝修,最貴食物除了三十幾四十蚊的鐵版類,全部都是+幾二十幾蚊一份,有沙律,意粉,pizza,意大利飯,各類小食如雞翼、青口、田螺等;我一個人叫了,周打海鮮湯(14蚊)-湯底不杰,不會一pat pat, 清甜鮮美不膩,忌廉味輕輕帶出海鮮的鮮美,配料全切成粒,有紅蘿蔔,蜆肉,蝦,草菇等!!!地中海海鮮焗飯(28蚊)-以黃薑混入米中,故煲出來的飯粒呈金黃色,配上鮮茄汁,正!!配料有青

我一個人叫了,

地中海海鮮焗飯(28蚊)-以黃薑混入米中,故煲出來的飯粒呈金黃色,配上鮮茄汁,正!!配料有青口,甜蝦,魷魚,橄欖等;青口非常清甜嫩滑味濃肉厚,充滿海水味,實在太正太超班,必食之選;甜蝦雖小,但肉質爽口彈牙,不會死實;魷魚一咬即斷,煙韌剛好,口感滿足,不會像食像筋!!

墨魚汁意粉(26蚊)-黑漆漆的,味香濃有墨魚鮮味;意粉煙韌彈牙,用精選硬粒小麥低温熟成,品質上乘,總之好食啦!!

辣味雞翼(20蚊5隻中翼)-不大隻,一口一隻,帶點辣,很香口,肉汁豐富,皮外脆帶甜野味肉嫩,又正又平!!

無加一,飲水自己去自助吧攞,埋單88蚊,物極超所值!!!!
周打海鮮湯(14蚊)
地中海海鮮焗飯(28蚊)
墨魚汁意粉(26蚊)
辣味雞翼(20蚊5隻中翼)
2009-08-31
周打海鮮湯(14蚊)
地中海海鮮焗飯(28蚊)
墨魚汁意粉(26蚊)
辣味雞翼(20蚊5隻中翼)
2009-08-31 12 瀏覽
]呢間restaurant由佢係openrice出現之後一直都好想搵機會試~但去過幾次都見到門口排晒長龍, at least要等兩版紙的籌先入得去~所以決定晏晝去搏下會唔會咁多人~下午3點幾去食都係等15-20mins jei~所以各位要去呢間搵食就最好晏晝去~我同男朋友兩個叫左4樣東東:1) 水牛cheese pizza: 佢係四樣食物中我最鐘意ge! 熱辣辣的pizza令芝士更濃郁入味,而且$28一個pizza邊度搵呢? 2) 墨魚麵: 呢個都值得一試ge~普遍出面食ge墨魚麵係用色素染上去, 呢度ge意粉真係用墨魚汁煮~不過意粉味道淡左d~ 可以再改善一下~4) 蝦沙津: 佢用自家千島醬混入沙律, 呢個salad無咩特別ge, 但係用來做前菜刺激下胃口都唔錯ge選擇~5) 蒜蓉法國田螺: $20有6粒, 都幾抵下~ 同出面食開有d唔同, 味道有少少奇怪~整體黎講~環境服務都唔錯, 價錢真係好平民化~抵食而且食物質素都幾好!如果佢再開多d分店咁就好喇~
所以決定晏晝去搏下會唔會咁多人~
下午3點幾去食都係等15-20mins jei~
所以各位要去呢間搵食就最好晏晝去~

我同男朋友兩個叫左4樣東東:

如果佢再開多d分店咁就好喇~
2009-08-23
2009-08-30 8 瀏覽
好老實講 呢間d野如果單純以入口黎計 就真係OK如果用比較既話 呢間絕對唔係乜野好鋪頭當然 如果計價錢 當然又唔同單講田螺 pizza hut個田螺都做得好過佢佢呢個好油 而且蝸牛肉怪怪地 不過計價錢係真係抵食然後個肉醬意粉只不過係波仔既level廿幾蚊食佢 我勸你去買盒波仔算 都唔駛廿蚊白汁飯 個汁好膩 不過算係咁我只可以講 呢個只算係入得口又算幾平 不過個份量真係唔得 如果真係要平 其實去大家樂食個油雞飯 豬扒飯呢d真係價廉物美當然如果你鍾意叫d小食黎送飯既話 價錢就可能三四十囉又食唔飽 咁我食呢間做乜不過老實講我有d懷疑覺得好食既 究竟係因為價錢定係真係好食?
好老實講 呢間d野如果單純以入口黎計 就真係OK
2009-07-15
慶祝紀念
生日
2009-08-27 7 瀏覽
見咁多人讚好 同男友又黎試下 我地蠢左 星期日黎食 定系日日都咁多人呢 12點黎到先叫到a40 但我寫到d 48喎 都算啦 咪等下囉 之後等左半個鐘就唔對路啦 點解我咁講? 一黎到個時既人入哂去 之後又黎左批人 岩岩黎既人竟然仲快過我入囉 火到黎 冒認人地就可以快d入去 咩道理黎咖 間餐廳唔該改下呢點啦 派飛好過啦 之後我同男友等左2個鐘先入得 肚餓到叫左4樣野 第一樣: 唔記得咩名啦個腸仔 有小小spicy 脆脆地 幾好味 好似都系20 抵食第二樣: 雞翼 又系小小spicy 不過我覺得好好味 好香口 都系22蚊5隻 咁平 邊到搵?第3樣:火腿唔知咩奄列 入面好多野 火腿 青豆 最怪有薯角 呢個真系mama地啦 2個人一碟好小多左d 唔系咁好食第4樣: 牛肉pizza 牛肉系免治牛肉黎 個人鍾意pizza hut個隻牛肉多d姐 個pizza好多芝士 正呀 好香 不過個底唔夠脆 都系pizza hut好食d 不過都系20幾蚊 抵勁多 喎又我+左13蚊任飲 埋單110蚊 唔洗加一(事實上都冇咩服務) 好抵食 下次會再黎 不過等位方面真
見咁多人讚好 同男友又黎試下

叫左4樣野
第一樣:

不過等位方面真系要改善下囉
2009-08-15
  • 雞翼
2009-08-25 17 瀏覽
Sorry,星期六去食現在才寫食評!有次去function,經過這餐廳已知道好多人! 一入黎search,已經長期穩守十大,wow~所以我決定在forum搞次試食gathering,共有6人出席!你班朋友仔,竟然用「Ken生」黎登記, waiter叫我時候像喊日本人似的!首先,環境光線充足,而且我地坐卡位好舒服!到我們點菜了:$13飲品任飲,朋友fung飲左6杯,跟住胃痛, $13可以令你周身唔自在,抵到爛我點了肉醬飯,對於肉醬迷的小弟,好味到無論~其餘的朋友點了海鮮焗飯、硯肉意粉等,硯肉好大,值得一讚!蒜蓉焗青口絕對要點,我們一盤6隻,未夠喉,仲叫多兩盤! 因為它用鐵板上,熱騰騰的感覺良好!芝士薄餅都好好味,我地扮廣告玩芝士,多謝偉仔傾力演出!最後當然俾錢,$317,有2、3人係$13飲品任飲,但平均每人$50,平到你笑!仲唔收加一 , 呢種餐廳抵比tips!雖不是正規意大利菜,但酒店享受到的環境氣氛,這裏亦可充份感受!P.S : Waiter實在太好,效率快,海嘯下應加您人工!http://www.facebook.com/album.php?aid=2036193&id=119
Sorry,星期六去食現在才寫食評!

首先,環境光線充足,而且我地坐卡位好舒服!
到我們點菜了:

我點了肉醬飯,對於肉醬迷的小弟,好味到無論~
其餘的朋友點了海鮮焗飯、硯肉意粉等,硯肉好大,值得一讚!
芝士薄餅都好好味,我地扮廣告玩芝士,多謝偉仔傾力演出!

Nice!
  • 蒜蓉焗青口
  • 芝士薄餅
  • 各款焗飯!
2009-08-25 19 瀏覽
朋友勁力推介呢間 '意大利' 餐廳,所以山長水遠都要黎試下 5 個人 order 左 薯角.幾個芝士意大利包, 海鮮意大利飯,肉醬多利亞焗飯, 鐵板漢堡扒,Spaghetti Carbonara 同 海鮮長通粉 .薯角 : 應該係薯仔skin , 從來未食過咁既 '薯角' , 同 menu 上個圖唔同樣.芝士意大利包: ok ge.海鮮意大利飯: 好多'湯' ,似湯飯多d.肉醬多利亞焗飯: 芝士配肉醬 1定好味架, 但係好多油 ~~鐵板漢堡扒: 味道普通, 又係好多油....Spaghetti Carbonara : 味道一般海鮮長通粉 : 味道一般餐廳地方夠大, 但食物味道真係好差, 好多食物都好油膩, 雖然平 , 但係冇水準.而且要等好耐先可以入去食...完全唔值!!!唔會再黎 !!!!!
朋友勁力推介呢間 '意大利' 餐廳,所以山長水遠都要黎試下
Spaghetti Carbonara 同 海鮮長通粉 .
芝士意大利包: ok ge.
海鮮意大利飯: 好多'湯' ,似湯飯多d.
鐵板漢堡扒: 味道普通, 又係好多油....
Spaghetti Carbonara : 味道一般
海鮮長通粉 : 味道一般
而且要等好耐先可以入去食...完全唔值!!!
唔會再黎 !!!!!

2009-07-24
上黎openrice見依間野好評幾高下...加上我都係住係格黎....所以就同左班fd去果度食lunch都要等成半hr先有位...之後我地就入去啦...入去已經有好大陣芝士味一入到去...見到d菜單...wa 就知無黎錯...野食又平我同d fd就叫左個蜆意粉海鮮飯招牌飯仲有幾個飯=_=但係唔記得左仲叫左個cheese pizza3碟青口1碟田螺有3個fd買左個無限飲1個仲飲左6杯-_-10-15分鐘後 d野食開始傳上黎蜆意粉 good 好有蜆味 但係真係得蜆同d汁囉海鮮飯...無食 fd話幾好味招牌飯...唔洗食都知好味...拎過黎個時文到好大陣香味~ 果然名不虛傳真係招牌飯cheese pizza 正 !! 可以拉得超長田螺都幾大隻...但係無乜鮮味青口就真係正 ! 本來食左1碟...走個時仲叫多兩碟...真係好好味
我同d fd就叫左個
海鮮飯...無食 fd話幾好味
真係招牌飯
cheese pizza 正 !! 可以拉得超長
田螺都幾大隻...但係無乜鮮味
青口就真係正 ! 本來食左1碟...
走個時仲叫多兩碟...真係好好味
  • No.1招牌焗飯
  • 青口
2009-08-24 67 瀏覽
之前見到這店榮登人氣榜首,卒之有機會去試看過post食客都話等位耐,所以選擇平日去,但都等了差不多一句鐘.到了是自助登記的,因看見還有很多no.未入,所以有空行附近商埸,也不覺等了很久.和女友二人選了四款菜色:蒜蓉焗田螺:味道很好很夠味,但食完田螺後剩低的油頗驚人墨汁意粉:食完成咀黑色的菜,墨魚數量ok,但欠缺一點鮮味9"牛肉漢堡pizza:不要祈望有很豐富的餡料,簡單的牛肉,芝士,青椒就已經好食,最緊要物超所值意大利飯:選了此較多汁的一款,意大利飯非常好食,混了蝦米(殼)干和兩隻青蠔,必食之選最後選擇一份$13任飲bar餐,埋單仲冇加一,還有商埸停車優惠$100/3Hrs.此餐吃得很滿足
之前見到這店榮登人氣榜首,卒之有機會去試

和女友二人選了四款菜色:

蒜蓉焗田螺
:味道很好很夠味,但食完田螺後剩低的油頗驚人

墨汁意粉
:食完成咀黑色的菜,墨魚數量ok,但欠缺一點鮮味

9"牛肉漢堡pizza

漢堡牛肉pizza
  • 意大利飯
  • pizza
2009-08-22 11 瀏覽
之前上Openrice搵tko邊度有好野食搵到lee間餐廳好抵食又好味~~真係多謝各位ge好介紹一於今日星期六去試下=〕果然真係好大驚喜,好抵食首先係等候時間~都ok~雖然係中午時間~不過都只係等左under 30mins之後係環境,我地兩人去佢地安排我地坐卡位,座位好舒適同好闊落~讚重頭戲當然係食物啦!!牛肉漢堡pizza($30):料真係唔算多~不過冇人話料多先叫好味,就算只有牛肉、青椒、芝士,味道依然十分吸引!!唯一不足就係批邊脆但中間就偏淋~如果成個批底都係脆就perfect!!!不過lee個價錢真係物超所值墨汁意粉($26):食到成口都係黑色~哈哈~意粉texture好正!好like lee種un un 地ge 質感!我絕對會為lee種意粉再來!就算凍左,d墨汁都冇變腥~真係好得~會encore!!雞肉焗飯($24):相對較遜色~白汁唔會好漏,雞都幾香,飯好特別係用意大利米!讚原來焗飯份量係少d辣肉腸配薯角($20):我只係食左一條,因為我唔太like食腸~少少辣~好普通ge小食成餐飯真係好抵食~一定會再黎=〕
之前上Openrice搵tko邊度有好野食
搵到lee間餐廳好抵食又好味~~
真係多謝各位ge好介紹
一於今日星期六去試下=〕
果然真係好大驚喜,好抵食

重頭戲當然係食物啦!!

原來焗飯份量係少d
成餐飯真係好抵食~一定會再黎=〕

2009-08-22
  • 意粉,pizza