2009-11-03
有次星期日下晝5點嚟到, 結果排到食唔到, 真係多人得誇張! 今次再訪, 揀在星期五同樣時間, 情況就唔同哂, 五點多去到, 大把位. 於是問店員幾點開始多人, 佢話約六點半左右. 帶着大小公子在附近行了一個圈回來, 剛好六點十五分, 人也開始多點, 幸而未駛排隊就有位了!之前我已在荃灣食過一次, 所以亦知道今天大概要order乜, 試d乜. 所以就叫咗:忌廉粟米湯 - 平! 但真係麻麻, 不及屋企開罐頭湯! 海鮮周打湯 - 平! 但好好味, 比粟米湯好好多, 小公子飲到唔停得口! 香蒜彿西亞意大利包 - 熱辣辣, 軟綿綿, 好味低食! 香蒜焗田縲 - 平! 田縲入味又腍, 蒜好香! 烤香辣雞翼 - 不是太辣, 味道唔錯. 菠蘿煙肉薄餅 - 平! 若多些料更佳, 味道唔錯, 但餅底未夠厚用脆! 蕃茄海鮮意粉 - 平! 味道一般, 足料, 小朋友食得開心! 煙肉蛋汁意粉 - 平! 但醬汁不夠, 令意粉變得太乾, 令人失望! Drink bar 免費添飲真的令小朋友開心不已, 若只論價錢, 呢度真係嬴晒! 叫到成枱都係食物, 都只係二佰蚊, 小朋友亦食得開心!
忌廉粟米湯 - 平! 但真係麻麻, 不及屋企開罐頭湯!
香蒜彿西亞意大利包 - 熱辣辣, 軟綿綿, 好味低食!
香蒜焗田縲 - 平! 田縲入味又腍, 蒜好香!
烤香辣雞翼 - 不是太辣, 味道唔錯.