2010-04-07
經過呢間餐廳幾次, 勁多人排隊, 幾次都食唔成. 今日6:30pm到, 都要等10張枱共40分鐘, 超誇張.兩個人, 點咗鐵板蜆, 洋葱焗田螺, 煙三文魚同地中海薄餅. 10分鐘就上菜, 差唔多食完一款第二款就到, 時間啱啱好, 食品亦係熱辣辣出爐, 賣相平實, 不過味道唔錯.最好味係鐵板蜆. 鮮甜得嚟帶有啲牛油香味, 我後來encore咗一客. 焗田螺稍嫌多油, 味道ok. 煙三文魚有香濃煙燻味, 肉質稍粗, 但都幾好食. 地中海薄餅每片有煙三文魚, 墨魚圈同蝦, 整體味道不俗, 只係墨魚圈冇乜味, 失色咗啲.隨後再加咗一客茄汁海鮮意粉, 賣相麻麻, 但啲汁有股鮮蝦味, 食落又幾ok.全程食咗四碟小食, 一個薄餅同一客意粉, 加咗一杯飲品(無限添飲), 埋單唔使加一或小費, $140齊頭.此店勝在價廉味美, 大部分食品$30有找, 效率高, 人流快, 服務員有禮, 極之經濟實惠.