2007-11-22
約0係灣仔返工的舊同學食lunch, 由佢話事, 事前佢已經提議去快快脆脆食碗麵再去食cake, 點知原來佢口中的"速食魚蛋麵", 正是呢間我想去好耐的麵檔, 真係多謝晒!叫了碗牛腩牛筋麵... 賣相澎湃, 麵質幾爽又無鹼水味, 唔錯; 柱侯牛腩牛筋好入味, 牛腩無special request 所以肥瘦都有, 但當然以半肥腩最掂, 油脂好香, 牛味極香濃, 瘦腩部分就較韌, 不過都幾好食; 牛筋就最掂, 好入味, 腍到"起膠", 食得好過癮! $24 一大碗又咁好食, 真係抵到無得再抵.朋友的魚蛋魚片麵賣相一樣靚, 試了一塊魚片, 都幾彈牙, 不過魚味唔係咁出; 朋友就話覺得d 魚蛋胡椒味太重.環境好迫, 直程同後面0個檯d 人坐到背貼背的, 不過好在衛生情況ok 的; 招呼都ok 啦, 一早都唔expect d 乜.去開灣仔的話會再0黎食! 下次會試0下牛雜!
去開灣仔的話會再0黎食! 下次會試0下牛雜!