2019-03-29
旺角T.O.P.商場有好多間餐廳,之前食過5樓其中一間西餐,離開之後見到3樓有間日式放題店,所以我就決定搵日嚟食先。我有啲朋友係好鍾意食放題,所以今次正好同朋友嚟到呢個商場3樓呢間放題店食晚飯。朋友同我嚟到之後發現都有唔少人等位,慶幸唔使等太耐就入到去。放題有五款選擇,大約$149-$329 ,最平既$149就得任食上等牛肉,最貴既$329就有得任食和牛同海鮮。坦白講,我唔想食最平但$329都好似有啲貴所以我同朋友食左$269+10%/一人既特選牛肉海鮮特盛。我揀既呢個特選牛肉海鮮特盛,任食既有特選牛肉,特上牛肉,上等牛肉,豚肉,蝦,蜆,廣島蠔同埋帶子。入座時侍應會問你要咩湯底,我揀左壽喜燒同埋豬骨濃湯。而侍應亦會將肉類出第一輪比客人先。我鍾意壽喜燒湯底,味道幾濃郁,所以放肉類落去之後幾入味。豚肉,薄身,食落肉質亦唔乾。上等牛肉。特選牛肉,我覺得特選牛肉靚過上等牛肉,所以貴啲都係真係好啲既,哈哈。呢碟特選牛肉我覺得肉質唔鞋,食落幾軟林。任食海鮮有蝦,蜆,廣島蠔同埋帶子,整體新鮮,蝦同帶子都幾爽口餐廳內亦有蔬菜,丸類,飲品同雪糕比客人任取。整體嚟講個人認為一定食得飽,質素亦都算不錯既。
我鍾意壽喜燒湯底,味道幾濃郁,所以放肉類落去之後幾入味。
豚肉,薄身,食落肉質亦唔乾。
上等牛肉。
呢碟特選牛肉我覺得肉質唔鞋,食落幾軟林。
餐廳內亦有蔬菜,丸類,飲品同雪糕比客人任取。
整體嚟講個人認為一定食得飽,質素亦都算不錯既。