2025-07-09
有一段時間冇食omakse喇🤤菊月町喺觀塘好出名,夜晚有得食omakase或者鐵板燒🔥揀咗omakase同埋一個定食試試,隔離枱食鐵板燒都好似好吸引👀✿ 焰月 $980/位✨京都湯葉 · 腐皮 · 三文魚籽湯葉加埋腐皮豆味香濃🤍混合三文魚籽鹹香,作為前菜十分不錯🧡✨沖繩白粟米 · 水母刺身 · 宮崎閘蟹白粟米味道清甜🌽淨系見到個顏色都覺得特別🤍水母刺身即海蜇🪼質感爽口,加埋柚子酸汁好開胃。宮崎閘蟹脆卜卜🦀✨北海道厚岸蠔 · 酸汁啫喱 · 沖繩海葡萄厚岸蠔新鮮肥美,配以酸汁啫喱同沖繩海葡萄酸甜開胃💚✨養殖蜜柑鯛使用蜜柑皮同橄欖油調味,蜜柑鯛甜味自然,口感細嫩,用橄欖油調味頗健康。✨伊勢海老龍蝦 · 醋啫喱伊勢海老龍蝦充滿嚼勁🦞醋啫喱開胃清甜。✨岩手縣紫海膽 · 日本蕃茄 · 北海道甜蝦紫海膽入口清甜,鮮味明顯。北海道甜蝦富有鮮味🦐✨煙燻拖羅 · 沙甸魚乾 · 紫蘇葉煙燻拖羅有赤身同埋中拖羅,赤身食到純粹嘅魚味,中拖羅油脂豐富❤️沙甸魚乾脆卜卜,紫蘇葉香氣十足。✨溫室蕃茄 · 山芋溶 溫室蕃茄清甜可口又健康🍅山芋溶軟綿綿。🍣 壽司✨赤貝新鮮爽口,系omakase都好常見。✨春子鯛用漬葉蒸過,
✿ 焰月 $980/位
✨京都湯葉 · 腐皮 · 三文魚籽
湯葉加埋腐皮豆味香濃🤍混合三文魚籽鹹香,作為前菜十分不錯🧡
✨沖繩白粟米 · 水母刺身 · 宮崎閘蟹
✨北海道厚岸蠔 · 酸汁啫喱 · 沖繩海葡萄
厚岸蠔新鮮肥美,配以酸汁啫喱同沖繩海葡萄酸甜開胃💚
✨養殖蜜柑鯛
✨伊勢海老龍蝦 · 醋啫喱
伊勢海老龍蝦充滿嚼勁🦞醋啫喱開胃清甜。
✨岩手縣紫海膽 · 日本蕃茄 · 北海道甜蝦
紫海膽入口清甜,鮮味明顯。北海道甜蝦富有鮮味🦐
✨煙燻拖羅 · 沙甸魚乾 · 紫蘇葉
✨溫室蕃茄 · 山芋溶
溫室蕃茄清甜可口又健康🍅山芋溶軟綿綿。
🍣 壽司
✨赤貝
新鮮爽口,系omakase都好常見。
✨春子鯛
用漬葉蒸過,質感柔嫩,帶點黏勁。
✨金目鯛
柚子胡椒搭配,魚味鮮美。
✨北海道膠鰈右口魚
肉質滑溜,魚油非常豐富。
✨北海道白海膽手卷
肉質嫩滑,回甘味重。
✨魚蓉吞拿魚手卷
魚蓉口感軟綿,吞拿魚新鮮,魚味濃郁。
✨鯛魚湯
魚味相當清甜,吾系本身以為嘅麵豉湯。
✨甜品
芒果雪糕 · 江戶前玉子 · 綠茶蕨餅
芒果雪糕相當清甜🥭江秀前玉子雞蛋味濃郁🥚綠茶蕨餅煙煙韌韌💚
✿ 吉列豬肉眼定食 $168
吉列豬扒脆卜卜🐷裡面肉質結實,沾上梅子醬或者沙律醬同樣美味🤎🤍