招聘中
月薪 (面議)
$16,500-$21,000
月薪
2016-11-16 1012 瀏覽
住係將軍澳區既我每次落樓下都見到BEANS大排長龍,因為冇得拎籌, 要企係度排隊既關係, 一直都的唔起心肝去食,今日終於係鄰近MCL戲院睇完戲, 決定排隊一試依間荳子CAFE!時間大約係夜晚7點, 排左大約半個鐘先入到去,同行3人,餐廳內既裝修好特別, 文青大愛,一坐低就急不及待睇餐牌, 太肚餓喇, 食物選擇都幾多,叫完菜等左唔係太耐, 食物就到喇!忌廉汁鮮蟹肉蟹柳拌蟹子意大利粉($88)忌廉味濃, 意粉軟硬度適中,蟹肉就唔多喇, 不過味道唔錯黑松露軟殼蟹意大利粉($98)依個意粉比剛剛既蟹肉意粉好味 黑松露味好香, 軟殼蟹比想像中多,炸得夠脆, 唔會話比意粉既汁令到軟殼蟹腍左,值得一讚!CLASSIC BENEDICT ($78)再叫左個BENEDICT, 依個整得十分有水準,蛋黃醬好香,一切開蛋汁就流落包上面,連埋煙肉擺入口, 人間美味 RAINBOW LATTE ($38)本身唔飲咖啡既我, 因為見到個拉花咁靚,亦忍唔住叫左一杯,我唔飲咖啡評論唔到, 朋友就話咖啡味十分香濃,幾有水準咁話 之後再叫埋甜品, 玫瑰蜂蜜花瓣型窩夫 ($88),依個係期間限定, 好好味,窩夫外皮好脆,
住係將軍澳區既我每次落樓下都見到BEANS大排長龍,

時間大約係夜晚7點, 排左大約半個鐘先入到去,

同行3人,

餐廳內既裝修好特別, 文青大愛,

一坐低就急不及待睇餐牌, 太肚餓喇, 食物選擇都幾多,

叫完菜等左唔係太耐, 食物就到喇!
忌廉汁鮮蟹肉蟹柳拌蟹子意大利粉
忌廉汁鮮蟹肉蟹柳拌蟹子意大利粉($88)
忌廉味濃, 意粉軟硬度適中,

蟹肉就唔多喇, 不過味道唔錯
黑松露軟殼蟹意大利粉
黑松露軟殼蟹意大利粉($98)
依個意粉比剛剛既蟹肉意粉好味

黑松露味好香, 軟殼蟹比想像中多,

炸得夠脆, 唔會話比意粉既汁令到軟殼蟹腍左,

值得一讚!
CLASSIC BENEDICT
CLASSIC BENEDICT ($78)

再叫左個BENEDICT, 依個整得十分有水準,

蛋黃醬好香,

一切開蛋汁就流落包上面,

連埋煙肉擺入口, 人間美味
RAINBOW LATTE
RAINBOW LATTE ($38)
本身唔飲咖啡既我, 因為見到個拉花咁靚,

亦忍唔住叫左一杯,

我唔飲咖啡評論唔到, 朋友就話咖啡味十分香濃,

幾有水準咁話
玫瑰蜂蜜花瓣型窩夫
之後再叫埋甜品, 玫瑰蜂蜜花瓣型窩夫 ($88),
依個係期間限定, 好好味,

窩夫外皮好脆, 裡面好軟熟, 唔會話食到好乾,

配埋附上既蜂蜜點黎食, 好正

雪糕係云呢拿味, 上面有D玫瑰花瓣, 兩隻味好夾,

唔洗一陣就消滅左食晒落肚

整體黎講, 食物水準十分好,

餐廳環境又唔錯, 甜品種類亦好多選擇,

會再黎幫襯, 試埋其他既甜品
2016-11-15
30 分鐘 (堂食)
忌廉汁鮮蟹肉蟹柳拌蟹子意大利粉
黑松露軟殼蟹意大利粉
CLASSIC BENEDICT
玫瑰蜂蜜花瓣型窩夫
2016-11-06 1310 瀏覽
都唔知點解咁食好評 野又唔好食又唔多覺好食得去邊 又貴又難食都話好食,班人係咪傻嫁呢間垃圾邊到好食,收費又貴普通野都可以賣咁貴 有錢識收 成日見咁多人排曬隊食野唔明有咩好食
都唔知點解咁食好評 野又唔好食
又唔多覺好食得去邊 又貴又難食
都話好食,班人係咪傻嫁
呢間垃圾邊到好食,收費又貴
普通野都可以賣咁貴
有錢識收 成日見咁多人排曬隊食野
唔明有咩好食
2016-11-06
30 分鐘 (堂食)
2016-11-03 1216 瀏覽
今晚7:30到達,平日來的也要排隊,前面應該大概有3丶4張抬才到我們,因聽到前面有2張枱是4人,服務員跟着隊順着問到我幾位,我說3位,不知是否見我有老人家,馬上說有位了,超人性化,不得不讚一下管理層,未走進這間店已令我有好感了😄👍其實吃過同類型的食肆不少,食物很多大同小異,會否再來幫襯,對我來說,服務員絕對是個關鍵,當然,食物還是不錯的,如果男生應該覺得份量不夠。還有值得一讚是甜品和飲品都不會太甜

還有值得一讚是甜品和飲品都不會太甜

2016-11-03
2 分鐘 (堂食)
2016-11-03 839 瀏覽
路過又有點肚餓, 就入左去BEANS試下佢的甜品~賣相超吸引, 睇見都想食, 揀左士多啤梨吉士酥&鳳梨吉士朱古力酥聞到都覺得好香, 吉士甜度適中, 不太漏,同埋打得幾滑,士多啤梨同鳳梨都好新鮮好甜, 不過唔知係咪職員將D酥餅雪得太耐, 朱古力果件有D硬, 好難切開,放左入口都要慢慢咀嚼, 朱古力皮都好硬,個酥餅就一般般, 食到DD雪藏味。但係士多啤梨果件又正常, 軟硬度適中。整體來說還可以, 環境清靜, 唔洗等位,有文藝風。
路過又有點肚餓, 就入左去BEANS試下佢的甜品~

賣相超吸引, 睇見都想食,

揀左士多啤梨吉士酥&鳳梨吉士朱古力酥

聞到都覺得好香, 吉士甜度適中, 不太漏,

同埋打得幾滑,

士多啤梨同鳳梨都好新鮮好甜,

放左入口都要慢慢咀嚼, 朱古力皮都好硬,

個酥餅就一般般, 食到DD雪藏味。
但係士多啤梨果件又正常, 軟硬度適中。

整體來說還可以, 環境清靜, 唔洗等位,有文藝風。
士多啤梨吉士酥
鳳梨吉士朱古力酥
2016-10-02
士多啤梨吉士酥
2016-10-31 777 瀏覽
以前成日要去荃灣食荳子,當佢開係將軍澳真係勁開心!以後唔洗再山長水遠去食野啦!!每次經過將軍澳荳子都好長龍,LUNCH / DINNER 有時要排成個鐘...今次試左個甜品,2人SHARE 係岩岩好的。一上枱有乾冰噴煙,有效果有相位! 加左分先!綠色芝士撻唔會太甜太膩,都重綠茶味(如果一人食會有D TOO MUCH).,再配個雪糕,一冷一熱係係夾既! 而且環境又加晒分,好舒服。好岩一班朋友GATHERING /情侶去!

今次試左個甜品,2人SHARE 係岩岩好的。

一上枱有乾冰噴煙,有效果有相位! 加左分先!

再配個雪糕,一冷一熱係係夾既!
2016-10-10
20 分鐘 (堂食)
趴B一直都好喜歡食全日早餐 All Day Breakfast~~~所以點可以唔試下荳子呢?一去到因為 walk in~~~所以都等左大半個小時...一坐低當然叫左個全日早餐同latte啦~~本身好想飲凍飲..但見熱先有拉花~熱就熱啦!而拉花公仔重係即場由師傅決定,非常神秘!全日早餐最正嘅就係「班尼迪蛋」,個汁整得幾好食~~而哈蜜瓜就係另一個畫龍點晴位~令人口腔清新同埋中和番偏咸既腸仔同煙肉!而 LATTE 唔係我心儀既熊仔就有D失望,不過都好得意!令趴B最為眼前一亮的就係荳子的綠茶甜品了!伴隨著輕煙出現,上面有各式各樣的綠茶甜品,唔太甜,幾好味重有回甘。但綠茶 tart 就稍為「結身」,令人感覺「章」住個咀。餐廳環境:🍼🍼🍼(滿分為🍼🍼🍼🍼🍼)環境寬敞,但張登無得挨,就有d差少少。不過整體裝潢都好文青感覺。員工態度:🍼🍼(滿分為🍼🍼🍼🍼🍼)餐廳的員工應對很有禮貌,不過可能少人手,客人要耐心等候。食物品質:🍼🍼🍼(滿分為🍼🍼🍼🍼🍼)整體還好~~~~~甜品真心令我眼前一亮,絕對要相機食先!價錢評分:🍼🍼🍼(滿分為🍼🍼🍼🍼🍼)Pop Corn 既地段,價錢是可以接受的!趴B總評分:🍼🍼🍼(

一去到因為 walk in~~~所以都等左大半個小時...

而 LATTE 唔係我心儀既熊仔就有D失望,不過都好得意!

餐廳環境:🍼🍼🍼

員工態度:🍼🍼

(滿分為🍼🍼🍼🍼🍼)

餐廳的員工應對很有禮貌,不過可能少人手,客人要耐心等候。

食物品質:🍼🍼🍼

(滿分為🍼🍼🍼🍼🍼)

整體還好~~~~~甜品真心令我眼前一亮,絕對要相機食先!

價錢評分:🍼🍼🍼

(滿分為🍼🍼🍼🍼🍼)

Pop Corn 既地段,價錢是可以接受的!

趴B總評分:🍼🍼🍼

2016-09-11
45 分鐘 (堂食)
2016-10-22 652 瀏覽
因為一直都排長龍關係,好奇心下決定試試究竟。大概不到七點在門外開始排隊,2人枱大概等了30分鐘,在我前面的四人枱比我等多約15分鐘。叫了一客軟殼蟹凱薩沙律,黑蒜蛤肉帆立貝白酒意粉,龍蝦墨汁包及朱古力心太軟。凱薩沙律及龍蝦包值得推介一下,凱薩沙律味道清新,軟殼蟹沒有油膩感;龍蝦包份量及味道都值回票價,墨汁包香脆,沾上龍蝦湯吃倍感龍蝦鮮味!份量很大,一人女子應該食唔哂。白酒意粉有點失望,完全沒有白酒味,過多的黑蒜蓋過蛤肉鮮味,而且有點乾身。甜品點了朱古力心太軟,48元感覺超值。
因為一直都排長龍關係,好奇心下決定試試究竟。

甜品點了朱古力心太軟,48元感覺超值。
Rose  latte
軟殼蟹凱薩沙律
Lobster  Roll
朱古力心太軟
2016-10-19 496 瀏覽
在Beans望住街景食飯,總有種relax感覺。今日食軟殼蟹黑松露意粉,加左個芝士薯條,配薑茶。隻碟真係好大,如果我細食D就好。先黎cheese fries,芝士味濃,fries又脆,yummy。Soft shell crab真係真材實料,有成隻蟹上,炸到脆卜卜,蟹肉依然嫩滑,意粉充滿著菇的味道,有磨菇和黑松露,非常好味。
[IMG:1軟殼蟹黑松露意粉
2016-10-16 523 瀏覽
平日中午1點左右,見無人排隊,所以就入去食,見餐牌有龍蝦包,所以就試下。墨汁龍蝦包:外層麵包烘過,表面微脆,內裡軟熟,中間龍蝦肉餡料充足,用沙律醬伴均,沙律醬味道普通,龍蝦肉彈牙但鮮味不足,味道略淡,像一般冷盤開邊龍蝦,沙律醬淹蓋了龍蝦肉味道。炸薯條:粗身薯條夠脆,不乾,只用鹽調味,味道尚可。龍蝦湯:味道濃,夠滑,不過份量只有一少杯,不夠滿足。沙律菜:新鮮,伴意大利沙律油醋,味道清新。套餐還跟一杯飲品,選擇了熱檸檬蜜糖,味道不錯有蜜糖香味,相信選用了有質素之蜜糖。此套餐屬期間限定。

墨汁龍蝦包:

炸薯條:
粗身薯條夠脆,不乾,只用鹽調味,味道尚可。

龍蝦湯:
味道濃,夠滑,不過份量只有一少杯,不夠滿足。

沙律菜:
新鮮,伴意大利沙律油醋,味道清新。

此套餐屬期間限定。
2016-09-22
5 分鐘 (堂食)
2016-10-05 633 瀏覽
好好味嘅bean係屋企樓下所以成日食最正 真心推介係 小食拼盤同漢堡包 個和牛扒超juicy 食親都好感動 個洋蔥圈in拼盤好好味,雞翼又好好食。不過個啲all day breakfast就覺得唔係咁好食,得個靚字又貴。而佢啲午餐又好好食,尤其係肉醬千層麵!除咗之後,蜂蜜檸檬好好飲!而彩虹咖啡好甜,我飲開好甜所以覺得幾好飲
好好味嘅bean
係屋企樓下所以成日食
2016-10-04 519 瀏覽
I went to Beans today with my friend for a quick lunch, actually it was not quick at all because we had to wait for a while. We had a soft crab spaghetti, an all day breakfast, a cheese French fries and two coffees. I'd recommend the spaghetti I ordered, the fries were not bad, either. The all day breakfast seems not attractive, but quantity was good. Overall the food were good and I wanted to try others next time. The only thing is that the tables are way too close, I could hear clearly what our neighbors were talking about.
2016-10-04
BEANS The Backyard在將軍澳PopCorn商場開了一段時間,窩夫終於有機會光顧了。店員把龍蝦湯(跟餐$40)送來,將放在茶壺裡的龍蝦湯倒進放了蝦和蜆的碗內,龍蝦湯味道香濃,水準不俗。主菜海膽鮮蟹肉意大利粉($98)來了,海膽的份量不算少,配上蟹肉,味道特別鮮,意大利粉軟硬適中,醬汁的濃度亦剛剛好。焦糖單骨雞翼是BEANS的推介菜色之一,點了凱撒沙律配焦糖單骨雞翼($78)來試試,單骨雞翼吃起來很方便,味道甜甜的十分討好。跟餐的飲品選了熱檸蜜,非常好喝啊!跟餐加25元的是日蛋糕看來不太吸引,窩夫最後點了焦糖香蕉窩夫($45),賣相非常吸引,美中不足的是窩夫不脆皮。
龍蝦湯
海膽鮮蟹肉意大利粉
凱撒沙律配焦糖單骨雞翼
熱檸蜜
跟餐的飲品選了熱檸蜜,非常好喝啊!
焦糖香蕉窩夫
2016-09-12
龍蝦湯
海膽鮮蟹肉意大利粉
凱撒沙律配焦糖單骨雞翼
熱檸蜜
2016-09-25 637 瀏覽
看到評價很高,遂決定一試,6點不到已經有排隊。餐廳面積不大但是未覺得擁擠。兩位用餐,點了兩道主食一道甜品,外加點一份salad,是次消費總計290元,含服務費。軟殼蟹松露spaghetti:很美味,松露的味道很重很香,配合大量的蘑菇和煮的恰到好處的意粉,反而讓軟殼蟹成了可有可無的配角;parma ham火箭菜薄餅:同樣讓人驚喜,薄餅上堆滿了rocket,讓我這個喜歡rocket的人大呼過癮。翠綠的火箭菜配上新鮮的parma ham讓人食慾大增,兩個人一人兩塊極速消滅;green tea lava toast:看上去就必點的甜品,綠茶雪糕配上黑黑的toast到鬆軟香脆的麵包,還有藍莓桑椹,真是一個甜味的大聚會,美味到讓人忘了卡路里...值得推薦的義大利簡餐餐廳!
值得推薦的義大利簡餐餐廳!
Ceasar  salad
軟殼蟹松露spaghetti
parma  ham  rocket  pizza
Green  tea  Lava  toast
2016-09-25
10 分鐘 (堂食)
軟殼蟹松露spaghetti
parma  ham  rocket  pizza
Green  tea  Lava  toast
2016-09-23 524 瀏覽
文青cafe 來說,坐得不舒服,同鄰桌太近。兩邊枱的對話我一字一句都聽得不漏,環迴立體聲,活像茶餐廳甚至酒樓一樣。Latte 極之令人失望。雖然不是咖啡控,但咖啡味不足、而且不夠熱(暖也說不上,只是微溫),上枱放一兩份鐘已經變凍⋯好彩食物補回票價。黑松露味夠,意粉 al dante,軟殼蟹脆但不膩、大小切得適中,好快就食哂 不過男士可能覺得份量不夠,我就覺得剛剛好~
伯爵茶latte
黑松露軟殼蟹意粉
不過男士可能覺得份量不夠,我就覺得剛剛好~
午餐
黑松露軟殼蟹意粉
2016-09-19 535 瀏覽
我食野除左食味道,都好重視賣相,呢間餐廳就完全係「my cup of tea」同男朋友兩個人叫左一個意粉、pizza、一款小食同兩杯飲品。黑魚子三文魚蜆肉意粉 巴馬火腿火箭菜Pizza個Pizza 底幾好味,個人唔太like 火箭菜陣苦味,不過夾埋一齊食都接受到焦糖單骨雞翼呢個雞翼最推介,又熱辣辣上,真係好正,必食!另凡惠顧主menu 的食物,order 任何飲品都可以減$8Wow 我好鐘意佢地餐廳既杯杯杯,拎住都零捨開心男朋友呢杯係chocolate cookie latte泡沫玫瑰鮮奶伯爵茶飲品賣相吸收,但我略嫌它唔夠熱下次會試埋佢地既甜品留意返繁忙時間要預留20-30mins 排隊,餐廳冇得攞飛,要排隊入去。是次人均消費$150

黑魚子三文魚蜆肉意粉
巴馬火腿火箭菜Pizza

焦糖單骨雞翼

呢個雞翼最推介,又熱辣辣上,真係好正,必食!

Wow 我好鐘意佢地餐廳既杯杯杯,拎住都零捨開心
男朋友呢杯係chocolate cookie latte
泡沫玫瑰鮮奶伯爵茶

飲品賣相吸收,但我略嫌它唔夠熱
下次會試埋佢地既甜品

是次人均消費$150