招聘中
月薪 (面議)
$16,500-$21,000
月薪
2017-01-11 631 瀏覽
Beans哩間餐廳長期都好多人等位平日朝早12點去到 都要等一陣人流愈晏愈多人 所以侍應既態度都麻麻地啊!叫左個水牛芝士薄餅同意粉食物都比較普通 環境都吾算特別正其實吾明點解咁多人😂😂再叫左個甜品望相好靚 佢地好鐘意將甜品整到藝術品咁但食落味道都吾錯 同埋抵!聽講咖啡好出名 朋友叫左個巧克力拿鐵佢整到成個公仔咁 女仔一定係咁影相😂😂影到d泡泡開始塔落黎🙈
Beans哩間餐廳長期都好多人等位
平日朝早12點去到 都要等一陣
人流愈晏愈多人 所以侍應既態度都麻麻地啊!
叫左個水牛芝士薄餅同意粉
食物都比較普通 環境都吾算特別正
其實吾明點解咁多人😂😂
再叫左個甜品
望相好靚 佢地好鐘意將甜品整到藝術品咁
但食落味道都吾錯 同埋抵!
聽講咖啡好出名 朋友叫左個巧克力拿鐵
佢整到成個公仔咁 女仔一定係咁影相😂😂
影到d泡泡開始塔落黎🙈
2016-12-16
30 分鐘 (堂食)
2017-01-08 658 瀏覽
荃灣間Beans 好出名成日排晒隊,今日經過將軍澳見到beans 唔洗排隊,即刻入去食個lunch 先。Black Truffle Risotto with Mixed Mushroom $72一開始食覺得好滑,好多菇菇好滿足。食落凍左覺得太creamy,同risotto 偏硬,如果淋少少會好d。Black Garlic, Scallop and Clam Liquor Spaghetti $64第一次食黑蒜,聽講係健康食品,好香蒜味。pasta 醬汁有日式感覺,有輕微酒香味。料很足!帶子大粒,蜆連殼份量都唔少。Rose Latte 嘩~立體拉花~好多隻貓貓好可愛呀。咖啡好香濃,淡淡的玫瑰味好香。

Rose Latte
2017-01-07 446 瀏覽
係SEM BREAK啊!😍臨去EXCHANGE之前總要見下朋友 如果唔係會好掛住香港 既然同一班女仔食下午茶 女仔一定會搵一個有甜品既地方想係TKO而邊搵而類型既餐廳 POPCORN最多!!!❤️除左SIMPLY LIFE ITALIAN TOMATO 之外  而排最多人INSTAGRAM推介就係BEANS我地上OPENRICE見到啲相話係文青餐廳 又有鹹野食 又有幾多甜品揀 就即刻黎而度拎位 結果唔洗等位星期五 下午四點鐘 有Lunch set 有Tea Set 有Allday menu drink menu  dessert menu!睇到我地都眼定定 唔知點揀好 🤔有啲lunch set $40-50有野飲有野食 感覺幾抵既  有啲用料重手既around $70-80左右Tea set就 $58 有野飲同cake 或者toast box等等 我地有啲肚餓 三個女仔叫左千島醬蟹棒蟹籽帆立貝Pizza lunch set ($58) 加 溫泉蛋肉醬長通粉lunch set ($48) 同埋跟餐叫左個芝士薯條($25) 😋野飲有咖啡 檸蜜 同 薑紅茶 朋友兩個都叫左檸檬蜜糖而度比起一般餐
係SEM BREAK啊!😍

想係TKO而邊搵而類型既餐廳 POPCORN最多!!!❤️

睇到我地都眼定定 唔知點揀好 🤔

野飲有咖啡 檸蜜 同 薑紅茶 朋友兩個都叫左檸檬蜜糖

而度比起一般餐廳既甜 因為佢唔係用西洋菜蜜 應該用左花蜜 吉多幾下檸檬飲落好fresh好特別!
檸檬蜜糖
pizza🍕第一個到 一份有四個 比起其他普通pizza係厚身啲啲既 雖然無pizza hut個款咁誇張

千島醬唔太突出 如果千島醬控應該會覺得唔夠喉 但蟹棒蟹籽帆立貝都好正好多料幾match!
不過$58包野飲都算係唔錯 份量都比PHD PIZZAHUT大!☺️
千島醬蟹棒蟹籽帆立貝pizza
🍳溫泉蛋肉醬長通粉($48) 不過不失啦 真係溫泉蛋黎 吉開會流出黎
溫泉蛋肉醬長通粉
🧀芝士薯條 唔係拉絲既水牛芝士 只係用左芝士醬 份量得20條左右🍟

但味道會話同麥當勞差唔多 只係粗左少少 都係有種雪藏味 可能旺角登打士街hot.com仲多仲好味 唔推介大家加錢食而度既薯條!

重頭戲 當然係GREEN TEA COMBO($88)!🍵

賣相真係好靚 食之前已經覺得好正! 有一個綠茶心太軟 一個抹茶撻 同一球綠茶雪糕
Green  Tea  Combo
朋友話抹茶同綠茶係唔同 食得出個撻係最似抹茶 係三個最好食既 因為佢整出黎仲係暖 而且蛋漿唔太甜 同個撻幾夾 食落好治療!

雪糕就比較重奶味 無咩綠茶甚至抹茶既感覺 但佢上面個餅好好味好香牛油味

心太軟係流心既 味道無左抹茶 無左綠茶味 反而好重白朱古力味 而且可能用左唔同啲既brand

食落同出面既好唔一樣 有啲奇怪而新鮮既味 我朋友食慣甜品店覺得有啲過甜同埋朱古力有啲古怪

不過我第一次食就覺得都接受到既haha
不過下次我諗個toastbox會好味啲 而個價錢 環境又靚 值得encore既

2017-01-06
檸檬蜜糖
千島醬蟹棒蟹籽帆立貝pizza
溫泉蛋肉醬長通粉
Green  Tea  Combo
2017-01-05 454 瀏覽
於長假期期間去左1次beans 第1次去覺得將軍澳區黎講d野食唔錯既,今次就再幫襯啦,點知今次就覺得比呢種價錢,換黎好一般既進餐體驗,首先要企係度排足30分鐘先有位,位置好逼,要搭枱,搭左落1張長枱度就更逼,我同朋友只能逼埋一邊,坐木條櫈,無得埃下,無得放袋,除非你肯放落地,我是全程要咩住個背囊食,帶位的店員黑口黑面,問咩都唔想答,要問2次,覺得下次唔想再幫襯囉。食物方面是不錯的說,叫左黑松露軟殼蟹意粉,有香濃黑松露味,軟殼蟹鬆脆,但唔太熱,味道ok的,意粉硬度適中。另加25蚊配芝士薯條,車打芝士加厚切薯條無得輸啦!飲品叫跟餐美式咖啡,味道不錯,咖啡味香濃。食完見到人龍的確比之前少,下午茶時間很大機會可以很快有位,不過想食靚pasta 嘆咖啡同靚cake 的話,個人期待厚德美心小品重開之日囉!唔唔

30 分鐘 (堂食)
下午茶
2016-12-25 945 瀏覽
很久之前就在網上看過很多有關荳子的好評被它的綠茶甜品吸引誰知道原來真是得個樣當日是平日,已經下午2時多,但也等了大概15分鐘才能入座先叫了一個黑松露RISOTTO,味道普普通通吧,沒什麼驚喜叫了一個green tea combo,作為抹茶甜品,HARSH一點也要說,真的不合格。心太軟吃不出抹茶味,非常甜。芝士TART更是有種說不出的怪味,ANYWAYS又是令人失望的一款甜品雪糕也只是普通貨色個人覺得真的不值得排隊或者特地去試

當日是平日,已經下午2時多,但也等了大概15分鐘才能入座
先叫了一個黑松露RISOTTO,味道普普通通吧,沒什麼驚喜

個人覺得真的不值得排隊或者特地去試
10 分鐘 (堂食)
2016-12-22 724 瀏覽
夜晚特登入TKO食,大概7點幾都好多人係出面排隊😭😭但為左食唔係唔等呀麻?入座後拿拿聲點野食,等到肚都打鼓喇有選擇困難症既我決定將點菜重任交比男朋友而自己只點甜品部分(👈🏻只為甜點而活的女人)計埋甜品total只點了3個,不過已經夠哂飽😋個飯唔錯~~可以一試不過我既重點竟然放左係佢杯野飲既碟用木真係好鬼令呀甜點點左香蕉窩夫食完好想食多個=0=總括而言:平令正!我仲想食多幾款甜品啊😋😍😍

入座後拿拿聲點野食,等到肚都打鼓喇

有選擇困難症既我決定將點菜重任交比男朋友
而自己只點甜品部分(👈🏻只為甜點而活的女人)

計埋甜品total只點了3個,不過已經夠哂飽😋
個飯唔錯~~可以一試
不過我既重點竟然放左係佢杯野飲既碟
用木真係好鬼令呀

甜點點左香蕉窩夫
食完好想食多個=0=
總括而言:平令正!
我仲想食多幾款甜品啊😋😍😍
2016-10-11
如果無依位住喺POPCORN樓上既好友,朝早11:40落黎荳子排隊攞枱,我應該永遠都無機會食到。本身唔係住喺荃灣同將軍澳既我,真係好難特登朝早撲去咁遠排隊。荳子係幾好食同埋環境幾好,整體不錯,但未足以驚艷來形容既。我地兩個都係為食breakfast而來的,嗌左deluxe breakfast, egg benedicts with parma ham, fries with cheddar cheese, 一壺breakfast tea, 一杯latte.Deluxe breakfast 味道中規中矩,香草腸、鬆餅、煙肉好食。即使食得慢,鬆餅攤凍左仍然保持鬆軟,鬆軟得來有口感,並唔係食緊鬆餅入面既空氣。而黑松露炒蛋就口感太實,可能蛋漿裡混合了太多麵粉,黑松露味唔突出。我一向對Egg benedict都好捧場,我對荳子既Egg benedict評價係中上。評價Egg benedict,最大的評分在於蛋(poached egg)既流心程度和Sauce,第二大係舖底既肉類(通常係三文魚或火腿)既肉質,第三要評墊底麵包的質素。蛋既流心程度係合格既,Sauce係平凡的,同頭先deluxe bre
蛋既流心程度係合格既,Sauce係平凡的,同頭先deluxe breakfast一樣,poached egg上黑松露,食唔出味道,黑松露變左只係外觀上既點綴。
要讚一讚Parma ham質素好,咸香足夠,味道同poached egg好夾,係加位分。
墊底麵包係Muffin,屬於傳統、平凡之選。Muffin都算軟熟。如果改用薄脆的麵包片會好正。
Deluxe  breakfast
Egg  benedict
Breakfast  tea
2016-12-17
2016-12-10 1186 瀏覽
想食依間好耐架喇,不過次次都好多人排隊,今次見有時間就排一排!依度梳乎厘真係好好味,食到有黑糖味,份糧剛剛好,唔係好甜,又唔濟!仲有個芝士薯條都好好味架!芝士醬味道剛剛好,唔漏!一食就食左三份

仲有個芝士薯條都好好味架!芝士醬味道剛剛好,唔漏!
一食就食左三份

雲尼拿梳乎厘
2016-12-03
雲尼拿梳乎厘
  • 雲呢拿梳乎厘
  • 車打芝士薯條
2016-12-05 11613 瀏覽
是日我倆去將軍澳睇“妖夜尋狼”,順便去試下「荳子」呢間cafe。諗住晏少少點零兩點先過去會無咁多人,點知一樣要排隊等!不過都係排咗半個鐘以内,算係咁喇……年輕人嘅餐廳,格局佈置新時尚,略嫌座位比較擠迫!好彩我倆被安排坐長枱,感覺好多了!All day menu~1.黑松露軟殼蟹意大利粉$98: 黑松露味道非常濃郁,菇菌亦唔少,仲要係一人一隻軟殼蟹喎,口感十分之鬆軟,成碟意粉好好味!2.車厘茄水牛芝士薄餅$83: 我倆超鐘意食厚批,呢款pizza啱晒我倆嘅口味!新鮮出爐熱辣辣,邊位厚身又夠香脆鬆化,中心部份好軟熟,芝士夠rich, 有奶香!跟餐飲品可以減8蚊~3.巧克力曲奇拿鐵(凍)$38: 賣相靚仔,可惜味道太淡,無咩朱古力曲奇咖啡味喎!4.巧克力曲奇拿鐵(熱)$36: 好可愛嘅貓咪立體拉花,搞到唔捨得飲添……唔好咖啡嘅我,為咗嗰3D拉花而點。咖啡味淡,毋須落糖反而啱晒我呢!無限時慢慢嘆,好hea呀!
。諗住晏少少點零兩點先過去會無咁多人,點知一樣要排隊等
!不過都係排咗半個鐘以内,算係咁喇……

年輕人嘅餐廳,格局佈置新時尚
,略嫌座位比較擠迫!好彩我倆被安排坐長枱,感覺好多了
All day menu~

1.黑松露軟殼蟹意大利粉$98
: 黑松露味道非常濃郁,菇菌亦唔少,仲要係一人一隻軟殼蟹
喎,口感十分之鬆軟
,成碟意粉好好味
2.車厘茄水牛芝士薄餅$83
: 我倆超鐘意
食厚批,呢款pizza啱晒我倆嘅口味
!新鮮出爐熱辣辣
,邊位厚身又夠香脆鬆化
,中心部份好軟熟,芝士夠rich
, 有奶香
車厘茄水牛芝士薄餅
跟餐飲品可以減8蚊
~

3.巧克力曲奇拿鐵(凍)$38
: 賣相靚仔
,可惜味道太淡,無咩朱古力曲奇咖啡味喎
巧克力曲奇拿鐵(凍)
4.巧克力曲奇拿鐵(熱)$36
: 好可愛嘅貓咪立體拉花
,搞到唔捨得飲添
呢!
巧克力曲奇拿鐵(熱)
無限時慢慢嘆,好hea呀
2016-12-04
20 分鐘 (堂食)
車厘茄水牛芝士薄餅
巧克力曲奇拿鐵(熱)
2016-12-01 1395 瀏覽
今天由2個女介紹,來這餐廳試試,這𥚃有我喜歡的咖啡,又有三母女喜歡的甜品,一流車打芝士薯條,熱辣辣,不油膩,合格龍蝦早餐,份量足夠2人食有餘,但龍蝦不夠鮮味,黑松露炒蛋好味,黑松露的香加滑滑的蛋,超夾帆立貝 Risotto,亞女激讚,但小弟不愛吃 risotto 綠茶白朱古力流心蛋榚,必食之選,不太甜,抹茶香,仲真的有流心醬呀草莓曲奇窩夫,普普通通這裡每枱限叫一杯有立體圖案的咖啡,是幾得意的,但可能制作需時,所以咖啡來到已經不夠熱了,想要歎番杯靚咖啡,都係正正經經叫杯Latte算吧

車打芝士薯條,熱辣辣,不油膩,合格

草莓曲奇窩夫,普普通通

車打芝士薯條
立體圖案咖啡
Latte
薑母茶
2016-11-27
20 分鐘 (堂食)
車打芝士薯條
龍蝦早餐
帆立貝  Risotto
綠茶白朱古力流心蛋榚
草莓曲奇窩夫
立體圖案咖啡
Latte
2016-11-29 1123 瀏覽
開店以來,經常都排隊入場進食。今天終於嘗到這間食店,午餐有幾款選擇,味道不錯,食物很快上檯。今次叫了三個餐包括黑松露意大利飯,黑松露軟殼蟹意大利粉和蟹籽帆立貝簿餅,各具特色。最正係平日是不需排長龍。
開店以來,經常都排隊入場進食。
最正係平日是不需排長龍。
2016-11-29 912 瀏覽
呢餐廳已經食過好幾次,今次同個朋友一齊嚟試吓。預咗要排隊,今次我成四點幾先嚟到,前面有兩台人,所以等咗大概15分鐘。我已經好飽所以淨係叫咗件蛋糕。本身我係一個朱古力控所以就叫左一件朱古力做主題嘅蛋糕--Pure。淨係個賣相已經夠吸引,上面一層朱古力醬下面係朱古力蛋糕基本上食咗¾之後已經好飽有少少膩。朋友叫咗一碟蜆肉白酒意粉,佢都話啲意粉好好食,而以我之前嘅經驗佢啲意粉係煮得軟硬適中,配菜主菜等等都好足料,一定夠飽。最後叫咗一壺伯爵茶,朋友好鍾意佢果種獨特嘅茶香味道,但係個茶包標籤已經剪走咗,所以如果有人知道佢係咩品牌嘅茶包歡迎話我知。

Pure
蜆肉白酒意粉
2016-11-26
Pure
蜆肉白酒意粉
2016-11-27 635 瀏覽
-軟殻蟹黑松露意粉又軟殻蟹又黑松露 一睇個名已經流晒口水都幾真材實料 原蟹一開二 炸到卜卜脆醬汁有菇味有黑松露味 真係幾好食可以一戰🌟-抹茶蛋卷*小妹是抹茶fans 整體都幾好 外面蛋糕雖然一般但勝在個cream 好滑又有抹茶味不過不失 而且 佢碟邊又有心思 加分
軟殻蟹黑松露意粉

不過不失 而且 佢碟邊又有心思 加分
下午茶
  • 軟殻蟹黑松露意粉
2016-11-23 680 瀏覽
次次到食飯時間都會見到荳子大排長龍,之前食過蛋糕都覺得唔錯,又可以坐好耐,今次就試下主食好唔好味啦店內嘅裝修都幾靚,野食都唔錯添-黑松露意大利飯一黎到已經聞到超級濃郁嘅黑松露味,唔好見好似好小咁,因為啲汁煮到好杰所以都幾飽肚下,啲飯都煮得好好,保留到意大利飯果種煙un嘅口感!好食-all breakfast每次食都必嗌嘅item,最欣賞個黑松露蛋同個bagel,蛋夠滑,黑松露味恰到好處,唔會搶左蛋味。bagel可以配cream食,好鬆軟同時好有蛋味同牛油味。-凍朱古力夠濃郁,好飲!-芝士薯條加$15有薯條,芝士味重,不過份量少。總結:店員服務態度好,野食好食,值得食

店內嘅裝修都幾靚,野食都唔錯添

-黑松露意大利飯

-all breakfast

-凍朱古力
夠濃郁,好飲!

-芝士薯條
加$15有薯條,芝士味重,不過份量少。

總結:店員服務態度好,野食好食,值得食
2016-11-19 846 瀏覽
7點鐘到popcorn 見beans竟然冇人排隊!緊係即刻入去食啦😙每次都會叫野飲 今次試下唔洗加錢既蜂蜜檸檬茶又幾好飲喎The backyard breakfast 有得食個班尼狄蛋又有parma ham仲有腸仔煙肉磨菇蕃茄窩夫同茄汁豆個蛋勁流心加上煙三文魚同少少黑松露好match其他野都好食既 黑松露軟殼蟹意大利粉我地坐係長木枱 有4枱人每枱都有叫到呢碟😂超級多黑松露汁個意粉好juice每一啖都充滿左黑松露既味道!食到尾尾有少少漏但我地都係食晒🙈太好食喇
7點鐘到popcorn
見beans竟然冇人排隊!
緊係即刻入去食啦😙

我地坐係長木枱 有4枱人
每枱都有叫到呢碟😂
超級多黑松露汁
個意粉好juice
每一啖都充滿左黑松露既味道!
食到尾尾有少少漏
但我地都係食晒🙈