2020-06-10 4194 瀏覽
第一次食呢間餐廳係荃灣, 我好記得當時佢既綠茶甜品係最出名🍵 事隔多年, 已經進化到多左咁多唔同款既食物👍🏽德國燒豬手🐷($192)呢個燒豬手非常出色, 份量十足, 而且幫你甩曬啲肉, 所以可以不費吹灰之力就食到香脆既豬手😌 豬手既皮燒到脆卜卜, 夾埋中間充滿骨膠原既肥膏同埋豬肉, 超級好食呀🤤手撕豬pizza🍕 ($92)其實呢個pizza 帶左少少驚喜俾我🤗 佢既pizza邊好似麵包既果種脆口, 薄薄既餅底上面舖滿左融曬既芝士同埋滿滿juciy既手撕豬, 口感同味道都超級豐富👍🏽焗魷魚筒意大利飯🦑($138)其實佢既每樣食物都意想唔到咁正😌 滿滿既risotto 塞滿左個細既魷魚筒🦑 佢既risotto 偏軟身, 係我鐘意既果個口感😋 呢道菜既擺盤係超級artistic, 唔講唔知以為自己食緊法國大餐😂檸檬芝士幕絲焗美式芝士蛋糕🍰($25)呢款甜品既造型係一舊卡通版既芝士🧀 雖然細細舊, 但係整得好精緻🤩 檸檬味既蛋糕外層包住香滑既芝士蛋糕, 口感好有趣👍🏽 成個甜品酸酸甜甜完全唔會覺得”漏”黑糖奶蓋卷蛋🥛($25)近期Beans同賞茶做緊合作, 所以出左兩款聯乘甜品, 而我地就

德國燒豬手🐷($192)

手撕豬pizza🍕 ($92)

焗魷魚筒意大利飯🦑($138)

檸檬芝士幕絲焗美式芝士蛋糕🍰($25)

黑糖奶蓋卷蛋🥛($25)
近期Beans同賞茶做緊合作, 所以出左兩款聯乘甜品, 而我地就揀左呢款卷蛋🍰 呢兩間出既聯乘甜品一定冇得輸😛 蛋糕既部分好鬆軟, 捲住滿滿黑糖味忌廉同埋茶味啫喱, 成件卷蛋甜度適中, 中間既啫喱好爽口, 好得意

大部分既食物都會跟一杯指定飲品, 唔想飲指定飲品既話可以用減$8既優惠飲”我想和你無所事事”既飲品, 我見好多人都有用呢個優惠😚 而我地既兩款甜品都係跟主食加$25💰

呢間餐廳真心好食, 而且我相信好多人都唔會陌生✌🏽 我絕對會再encore 呢間餐廳
2020-06-07
  • 黑糖薑母茶
之前Beans同Openrice做緊優惠,$38-$42有指定套餐,再包一杯飲品 (檸檬蜂蜜/黑糖薑母茶/美式咖啡),正常Menu亦有7折優惠,價錢抵食,不過今次質素中規中矩,可能太多Orders,感覺比堂食的質素差一大截。《白酒野菌燴雞意大利粉 $38》整體黎講麻麻地,白汁份量偏少,意粉較乾身,本來有成隻雞脾係幾開心,不過肉質偏老,唔夠調味料。《鮮茄肉醬溫泉蛋意大利粉 $38》肉醬意粉比白酒野菌燴雞出色,醬汁份量係夠既,肉醬味道香濃,配埋流心蛋一齊食算是不錯。《特快英式全日早餐 $42》有野菌、車厘茄、煙肉、炒蛋、茄汁豆及2件牛角包,炒蛋略嫌太乾太鬆散,野菌同樣偏乾,幸好煙肉口感有嚼勁,亦有咸香味,建議攞到返黎自己再加熱會好食好多。

《白酒野菌燴雞意大利粉 $38》

《鮮茄肉醬溫泉蛋意大利粉 $38》

《特快英式全日早餐 $42》
啡·嚐 @ BEANS (TKO)將軍澳最愛cafe如果要係將軍澳選擇一間cafe,一定係良心BEANS,因為哩度無論食物咖啡環境同方便性,都係中上之選,我已番食好多次啦😋😋鐘意食all day breakfast 嘅我,真係要讚一讚佢地嘅backyard breakfast,竟然有哈密瓜Parma ham🤩 重有egg Benedict 同三文魚🐠好食得黎價錢又合理🤓佢其他熱食同甜品都出色,BEANS值得收藏呀😉食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️咖啡:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️番叮:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
啡·嚐 @ BEANS (TKO)

將軍澳最愛cafe

佢其他熱食同甜品都出色,BEANS值得收藏呀😉

食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
咖啡:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
番叮:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2020-09-14
  • Backyard  Breakfast
2020-09-13 0 瀏覽
Beans 依家大家都多咗外賣自取返屋企食😋燒豬仔骨 🐷🐷份量好多,肉淋得嚟唔會鞋或者爛晒,仍然都好有咬口,完全唔會出現咬都咬唔甩嘅情況黑松露軟殼蟹意大利粉🦀🦀係我最鍾意Beans既意粉,佢嘅汁係偏向杰身帶有好重嘅忌廉味,仲有淡淡的黑松露,平時堂食嘅軟殼蟹係真係脆既,不過外賣到返屋企就冧咗,所以都係堂食比較好食😣蕃茄肉醬溫泉蛋意大利粉🍅🍅佢係入面最平嘅一個,但係份量係同普通意粉一樣,而且味道唔差,性價比十足👍🏻
Beans
依家大家都多咗外賣自取返屋企食😋
燒豬仔骨 🐷🐷
黑松露軟殼蟹意大利粉🦀🦀
蕃茄肉醬溫泉蛋意大利粉🍅🍅
呢間喺未分黃藍之前都成日食,之後將軍澳海旁開咗好多新餐廳就忽略咗佢,太耐冇食呢間所以想返尋味🤤😅·💛豪華英式全日早餐 $112講真我第一次喺呢度食all day breakfast,質素都ok喎,對得住價錢🤗呢個deluxe版有兩大舊窩夫、煙三文魚、黑松露炒蛋、煙肉、豬肉腸、蕃茄、雜菌🤩🤩🤩最有驚喜係窩夫同黑松露炒蛋🥳,窩夫仲算熱熱地,食落口有蛋香味,連埋cream食,正😍黑松露炒蛋都堅係算重黑松露味而其他都似係一早整定,唔夠熱😂😂所以好快上到菜·💛黑松露軟殼蟹意大利粉 $98太耐冇食beans,好掛住黑松露軟殼蟹,以前次次嚟都叫呢款,所以今次照舊點知有失望😢😢有冇見過咁細舊嘅軟殼蟹?🤨我記得以前隻軟殼蟹好大,但今次一上碟我真係嚇親o左咀😵,隻軟殼蟹細到呢😅😂我唔知係我唔好彩隻蟹咁岩咁細隻定係佢轉左軟殼蟹供應商😂😂👦🏻差啲想向經理反映不過我話都係算數😂生意難做(?)我特登搵返以前食過嘅軟殼蟹意粉相(2018年5月)放係最後俾大家做參考🙊而黑松露醬同埋意粉嘅質素都係同返以前一樣咁好食嘅😋😋但下次我應該會叫其他嘢食了😭點解要毁我回憶😭😭·後記:有follow開我嘅讀者記得之前我食過嘅樓上c
💛豪華英式全日早餐 $112
而其他都似係一早整定,唔夠熱😂😂所以好快上到菜
💛黑松露軟殼蟹意大利粉 $98
有冇見過咁細舊嘅軟殼蟹?🤨
我唔知係我唔好彩隻蟹咁岩咁細隻定係佢轉左軟殼蟹供應商😂😂
👦🏻差啲想向經理反映不過我話都係算數😂生意難做(?)
而黑松露醬同埋意粉嘅質素都係同返以前一樣咁好食嘅😋😋
但下次我應該會叫其他嘢食了😭點解要毁我回憶😭😭
後記:有follow開我嘅讀者記得之前我食過嘅樓上cafe軟殼蟹意粉/日本餐廳軟殼蟹卷物/快餐店軟殼蟹漢堡我都冇失望,唯獨呢個我失望了🙈
💛芝士奶蓋四季春(原價$26) / 珍珠鮮奶鐵觀音烏龍茶(原價$24)
Beans同對面個間「我想和你無所事事」有合作,叫飲品可以減$8,咁就一於試埋佢啦!
我杯奶蓋四季春正常發揮,杯珍奶望個色就出事,奶茶味偏淡😂😂
下次飲返beans飲品算~
另外呢,上我杯四季春時冇連飲筒,叫店員比返,點知佢比beans飲筒我,咁短點飲呀,笑咗😂😂重點係徒手仲要放係檯面呀大佬,最後👦🏻幫我行去對面攞獨立包裝嘅飲筒,謝謝🙏🏻
👦🏻話要blacklist,但我覺得又未至於嘅,下次試其他食物啦😚😚
知道呢間餐廳好耐,一直想來試下,今日終於有機會來了黑蒜蜆肉意大利粉,個樣睇落好吸引,但係個人覺得味道淡咗d,有d失望😔,帆立貝蜆肉肉質ok嘅,不過都係無乜味(無下次)芝士薯條,新鮮滾熱辣,口感幾好,但系芝士味淡,幾乎食唔出芝士味最驚喜係pizza,芝士味好濃郁,好飽滿,每一塊pizza都有一粒帆立貝,好鮮甜好正!配埋千島醬,酸酸地,食咗兩塊pizza都唔覺得滯(可以encore)最後+25蚊,可以加件甜品,睇抹茶甜品賣相幾好,就叫咗件抹茶蛋糕,個人對抹茶一般般,無特別中意,但都覺得好好味,抹茶味都濃郁!下次可以試下其他款…最後環境優雅,好安靜,係一個享受下午茶嘅好地方…
知道呢間餐廳好耐,一直想來試下,今日終於有機會來了

最後環境優雅,好安靜,係一個享受下午茶嘅好地方…
黑糖薑母茶
2020-09-07
黑糖薑母茶
  • 帆立貝pizza
  • Green Tea Combo
2020-09-06 152 瀏覽
$116 手撕豬仔骨漢堡$92 車厘茄馬蘇里拉芝士簿餅$92 忌廉番茄汁 手切牛柳絲意大利粉+$25 黑松露醬薯條+$25 芝士薯條*外賣自取七折,等侯時間為四十五分鐘今次去到beans都喺見到一如既往嘅大長龍😂呢到環境 氣氛 同嘢食擺盤都好靚 等無咗限聚令再去堂食🥰 去beans一定要叫 #黑松露醬薯條 🍟好香 相反芝士味嘅就五喺好夠味 冇咩特別🙈而今次呢三樣主食入面我最中意喺burger 豬軟骨肉絲加焦糖醬汁 酸酸甜甜咁 好惹味✨ 份量仲要好多 而pizza同pasta就不過不失😛 個人認為pasta比pizza好味#下次去要食黃金蟹肉意粉,今次因為朋友對海鮮敏感冇叫到🙈
$116 手撕豬仔骨漢堡
$92 車厘茄馬蘇里拉芝士簿餅
$92 忌廉番茄汁 手切牛柳絲意大利粉
+$25 黑松露醬薯條
+$25 芝士薯條
*外賣自取七折,等侯時間為四十五分鐘

#下次去要食黃金蟹肉意粉,今次因為朋友對海鮮敏感冇叫到🙈
2020-09-02
45 分鐘 (外賣自取)
  • 黑松露醬薯條
2020-09-05 124 瀏覽
之前食過$38特價餐,今次再食荳子外賣,不過食返主餐牌,都有7折架!·💛帆立貝蟹棒蟹籽薄餅 $64 (原價$92)帆立貝應該有4/5粒左右、仲有啲蟹柳、海量嘅芝士、同埋一堆蟹籽😚呢種pizza係個種厚身少少嘅,食完好飽肚個種😆味道幾好,趁熱死仲可以拉到芝🧀份量算好足,兩個人食加埋個飯就好飽飽·💛蟹肉牛油果意大利飯 $76 (原價$108)呢個飯夠哂creamy,味道夠濃,蟹肉份量都唔少,係唔錯嘅👍🏻牛油果🥑望落就開始爛爛地,可能咁啱呢隻唔靚啦😟·🌟Tips:即場落order會等比較耐,建議可在openrice先叫定,再過去攞😉$38餐都值得支持下架!
💛帆立貝蟹棒蟹籽薄餅 $64 (原價$92)
呢種pizza係個種厚身少少嘅,食完好飽肚個種😆
味道幾好,趁熱死仲可以拉到芝🧀
份量算好足,兩個人食加埋個飯就好飽飽
💛蟹肉牛油果意大利飯 $76 (原價$108)
牛油果🥑望落就開始爛爛地,可能咁啱呢隻唔靚啦😟
2020-09-01 170 瀏覽
價錢以cafe泥講算唔錯黑松露軟殼蟹意粉好味👍🏻醬汁足夠雖然個軟殼蟹麻麻不過整體唔錯另外加錢叫左個甜品唔記得咗叫咩名🤣不過係蘋果味🤣🤣🤣🤣做飯後一點甜也不錯👍🏻整體來講,lee間cafe係會再食👍🏻👍🏻
價錢以cafe泥講算唔錯

另外加錢叫左個甜品
唔記得咗叫咩名🤣
不過係蘋果味🤣🤣🤣🤣
做飯後一點甜也不錯👍🏻

整體來講,lee間cafe係會再食👍🏻👍🏻

2020-09-01 135 瀏覽
將軍澳一間別緻、舒適又好味既cafe—荳子Beans The Backyard,經常有人係出面排隊等候,全香港有6間分店,總有一間係附近,一啲都唔難搵😋 Beans既意粉🍝一向大受歡迎,特別係黃金蟹肉、黑松露軟殼蟹意粉等等,而小食類亦都非常香脆滋味,特別係焦糖雞翼真係好重蜜糖味,令人食唔停口🍯每次去都一定會點~ 另外將軍澳分店同開係側邊既台式飲品店”我想和你無所事事”合作,轉飲佢地既飲品可以優惠價錢購買💛
2020-08-24 266 瀏覽
日日行過都見到大排長龍,真係忍唔住自己都去排,試下係咪真係咁好食,今次叫左個carbonara 意粉,同埋earl grey 既麵包磚,carbonara都係正常好食,但份量少左d,重點係個麵包磚,非常好食,earl grey味好香,唔會太甜,好有茶味,麵包磚又一早切好一舊舊,方便你用叉吉黎食,一分開d麵包,earl grey 就流心咁流哂出黎,好靚,食完呢個唔會想再食茶木個隻,一路對呢間beans念念不忘。
2020-08-21 303 瀏覽
星期六假日12點幾估唔到咁早已經排晒長龍 都等左20-30分鐘先有位 就試吓係米真係咁好食啦😄環境服務都唔錯 用餐時間90分鐘⏱同朋友2個人叫左2個餐 首先係火炙西冷牛扒漢堡🐮$128 好大個漢堡 啲肉都好多 有基本既生菜🥬蕃茄等 個西冷牛扒係切開一條條 肉質雖然唔算好嫩 但未至於全熟 火炙燒得好香口😆肉既調味都啱啱好 ☺️加埋蔬菜食落都好FRESH 👍🏼另一樣係黑松露軟殼蟹意粉🍝賣相的確幾靚✨打卡一流📸 黑松露真係好多食到黑松露既香味 唔係得個名 意粉彈牙 另外飲品叫左黑糖薑母茶☕️薑味重 甜甜地都好好飲 另一杯係Mocha 🧉呢杯要額外收錢跟餐價$31 朱古力濃又唔會過甜 而且外貌都幾靚整體來講都好好 不過價錢就偏貴左少少

環境服務都唔錯 用餐時間90分鐘⏱同朋友2個人叫左2個餐
首先係火炙西冷牛扒漢堡🐮$128

另一樣係黑松露軟殼蟹意粉🍝

另外飲品叫左黑糖薑母茶☕️薑味重 甜甜地都好好飲

整體來講都好好 不過價錢就偏貴左少少

2020-08-15
2020-08-20 229 瀏覽
之前經過呢間店成日都見出邊排了長長人龍,今日星期日早上竟然冇人排隊,咁就要入去試下個早餐先真係估唔到唔使排餐廳內環境佈置簡潔,令人有種舒適感覺差不多包場食早餐早餐有8款可以選擇。1. 班尼迪蛋(雙蛋)、煙肉、新鮮沙律($79)。整體覺得唔夠熱,好似擺咗好耐咁。切開有流心蛋黃。2. 炒蛋牛油果吐司($76),熱辣辣好好味3. Mocha 朱古力咖啡(+$15),朱古力同咖啡味好濃郁美味美式咖啡(跟餐免費)無特別。整體來講,班尼迪蛋唔熱令人失望,而炒蛋牛油果吐司可以再 Encore。

真係估唔到唔使排

餐廳內環境佈置簡潔,令人有種舒適感覺

差不多包場食早餐

早餐有8款可以選擇。

班尼迪蛋

。切開有流心蛋黃。

牛油果炒蛋

2. 炒蛋牛油果吐司($76),熱辣辣好好味

美味

美式咖啡(跟餐免費)無特別。

2020-07-26
$90 (早餐)
牛油果炒蛋
2020-08-12 413 瀏覽
好耐冇食Beans呢家疫情關係,都冇點出街食見到佢有外賣優惠咁就打算同屋企人食餐好既叫左個All Day Breakfast 同 蕃茄意粉本身想食佢個白汁意粉但好快賣曬,就唯有轉食蕃茄意粉。本身店員話要一個鐘先攞得但半個鐘左右就有得拎攞到返屋企樓下,發現原來有杯野飲冇蓋好搞到冇左半杯成個紙袋都濕晒好彩d野食都唔差,All Day Breakfast 個牛角包好好食, 蕃茄意粉都好香,肉碎都好足料。沙律既材料都好新鮮,冇爛菜但d黑醋略嫌太多油同份量太多,如果可以減少份量就唔會做成浪費啦加配薯條可能攞到返屋企都有一段時間,所以都淋淋地,但都好粗身。飲品方面,黑糖薑足料夠味價錢都合理,可以一戰
好耐冇食Beans
呢家疫情關係,都冇點出街食
見到佢有外賣優惠
咁就打算同屋企人食餐好既
叫左個All Day Breakfast 同 蕃茄意粉
本身想食佢個白汁意粉
但好快賣曬,就唯有轉食蕃茄意粉。

本身店員話要一個鐘先攞得
但半個鐘左右就有得拎

攞到返屋企樓下,發現原來有杯野飲冇蓋好
搞到冇左半杯

成個紙袋都濕晒

沙律既材料都好新鮮,冇爛菜

加配薯條可能攞到返屋企都有一段時間,
所以都淋淋地,但都好粗身。

飲品方面,黑糖薑足料夠味

價錢都合理,可以一戰
45 分鐘 (外賣自取)
呢間好出名,次次見到門口都排哂長龍,朝早夜晚都係,第二次去就排一陣就有得食啦。呢間價錢係一定中上,而食物水準好高。1.黑蒜蜆肉白酒意大利粉係食得出蜆肉,唔會食到沙,加埋白酒食落幾惹味2.火炙西冷牛扒漢堡牛扒鎖到肉汁,唔會太乾太硬啱啱好,啲料好多,成個包都大大舊,配埋薯條同配菜,一個人淨食呢樣一定超飽3.Green Tea Combo望落係好細個嘅撻,裡面係雪糕,綠茶同朱古力嘅配搭都ok 4.榛子朱古力/mocha朱古力香濃味道都有,讚一個

1.黑蒜蜆肉白酒意大利粉

係食得出蜆肉,唔會食到沙,加埋白酒食落幾惹味

2.火炙西冷牛扒漢堡

3.Green Tea Combo

望落係好細個嘅撻,裡面係雪糕,綠茶同朱古力嘅配搭都ok

4.榛子朱古力/mocha

朱古力香濃味道都有,讚一個